Dobrý den mohl by někdo poradit, kde "u nás" sehnat plastové šuplíky na výměnu do budek pro andulky. Případně nějakého výrobce dřevěných budek s kontrolou z boku a alespoň dřevěným šuplíkem. Děkuji za Vaše případné reakce.
vogelman

XXX.XXX.228.3
Mal by som záujem o plastové šuplíky do búdek pre výstavné andulky.
Erikae
napsal(a):
Nevíte prosím někdo, kde sehnat plastové šuplíky do budek pro andulky?
Mohu nabídnout original plastové vložky "Champion" do budek pro výstavní andulky, případně komplet plastové budky WS speciál, nebo stejné dřevěné k použití této vložky.
V případě zájmu volejte 604711302.
Pro všechny případné zájemce upřesnuji nějaké info o velice šikovných a praktických plastových miskách/šuplíků do budek pro andulky-jsou lehké, snadno čistitelné(omyvatelné) velký důlek-vejce se vůbec nerozkutálí. Výrobce je německo takže na daném telefoním čísle lze objednat a do měsíce příjdou. Cena za misku je 240kč od 10ti kusů 230kč. Rozměr je 24x19x10cm. Cena je opravdu německá což pro domorodce není žádný problém ale pro nás už ano. Osadit 50 hnízdních budek je na hypotéku
Před dvěma roky jsem byl zadavatelem tohoto tématu, kdy jsem poptával plastové šuplíky do budek pro andulky. No a protože i mě se zdála cena za šuplík + budka = 600 Kč docela dost, tak jsem se do nich pustil sám.
Materiál na budky je voděodolná překlížka 15 mm odřezky odpad u truhláře.
Šuplík je původně vanička ve které nám firma vozí obědy, takže mi
každý den přibývají.
Výměnná vložka s důlkem je z té samé překlížky.
Po dvou letech je zkušenost s budkami jen pozitivní. To s čím jsem nejvíce spokojený a co byl i hlavní důvod mé poptávky po něčem podobném je přístup do budek a hygiena. Kdykoli je při kontrole potřeba šuplík i vložku s důlkem vyměním za nové přičemž vložku nejdéle po jednom hnízdění zahodím a dám novou.
Budky nejsou lepené, ale šroubované a tak po ukončené sezoně není problém vše důkladně vyčistit a vystříkat desinfekcí F10.
Takto jsem si s absolutně nulovými náklady udělal 12 ks budek.
Truhlář nejsem a materiál je vše pouze odpad a více než o vzhled mi šlo o funkčnost a samozřejmě cenu.
Ještě jedna zkušenost a to, že andulky tento materiál neokusují a tak životnost budek bude opravdu dlouhá.
Všem přeji do Nového roku a nové sezony hodně štěstí zdraví a chovatelských úspěchů.
https://sabata-andulky.webnode.cz/