hzp
napsal(a):
Lidská civilizace již dávno nejede jen podle přírodního výběru. Tedy náš genom se minimálně od doby účinných lékařských metod jen a jen zhoršuje, páč nejen přežívají ale i se rozmnožují i lidé, kteří by normálně neměli šanci na život. Humanita, no. Nakonec nás tenhle přístup stejně přivede k záhubě. Do té doby budeme vybíjet cokoli, co by nás mohlo byť jen teoreticky ohrozit.
Ja s vámi souhlasim, vsude na kazdem kroku vydime zmetky přírody, nevyjimaje člověka.Ale proc to psati je to zbytecne, protoze asi uz nikdy nezacneme sami u sebe. jak se lidove říká budem zachranovat mrzaky.
lusy

XXX.XXX.83.10
hzp
napsal(a):
Lidská civilizace již dávno nejede jen podle přírodního výběru. Tedy náš genom se minimálně od doby účinných lékařských metod jen a jen zhoršuje, páč nejen přežívají ale i se rozmnožují i lidé, kteří by normálně neměli šanci na život. Humanita, no. Nakonec nás tenhle přístup stejně přivede k záhubě. Do té doby budeme vybíjet cokoli, co by nás mohlo byť jen teoreticky ohrozit.
Táto zima sa podpísala že trištvrte uhynutého vtáctva zapríčinilo v skutočnosti zamrznuté toky riek, jazerá a iné vodné plochy, takže vetšina vtáctva hynulo od hladu.
Máte pravdu, že asi nejlepší prevence pro takto napadené druhy infekcemi je, nechat to být. Co přežije, bude už proti této infekci odolné. I když někdy viry zmutují. Ovšem byl by to asi mnohem větší masakr než to plošné vybíjení napadených chovů. Stejně jak jste popsal ta infekční onemocnění ve středověku. Dýmějový mor a podobná onemocnění udělala v Evropě čistku a lidská populace dostala pořádně na frak. Ovšem jsme pravděpodobně i odolnější proti této chorobě. Já si ale nedovedu představit, že by někdo rozhodl v dnešní době, že nějaká smrtelná infekce se nechá být a nebude se očkovat a nebo se nebudou vymýšlet protilátky. Na druhou stranu by to pro zbylé lidi byla na naší planetě obrovská úleva a příroda by se možná rychle zregenarovala. Člověk je zde největší škodná a bohužel lidská populace se množí až pravděpodobně do sebezničení. Nedělám si iluze, že by existovala síla která by nařídila zvláště v některých světadílech a nebo státech omezit množení. Zvláště Afrika nebo Asie, kde roste obyvatelstvo geometrickou řadou. Co se ale týče současné ptačí chřipky, myslím, že do dvou měsíců postupně odezní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
chovatelaustralie
napsal(a):
Máte pravdu, že asi nejlepší prevence pro takto napadené druhy infekcemi je, nechat to být. Co přežije, bude už proti této infekci odolné. I když někdy viry zmutují. Ovšem byl by to asi mnohem větší masakr než to plošné vybíjení napadených chovů. Stejně jak jste popsal ta infekční onemocnění ve středověku. Dýmějový mor a podobná onemocnění udělala v Evropě čistku a lidská populace dostala pořádně na frak. Ovšem jsme pravděpodobně i odolnější proti této chorobě. Já si ale nedovedu představit, že by někdo rozhodl v dnešní době, že nějaká smrtelná infekce se nechá být a nebude se očkovat a nebo se nebudou vymýšlet protilátky. Na druhou stranu by to pro zbylé lidi byla na naší planetě obrovská úleva a příroda by se možná rychle zregenarovala. Člověk je zde největší škodná a bohužel lidská populace se množí až pravděpodobně do sebezničení. Nedělám si iluze, že by existovala síla která by nařídila zvláště v některých světadílech a nebo státech omezit množení. Zvláště Afrika nebo Asie, kde roste obyvatelstvo geometrickou řadou. Co se ale týče současné ptačí chřipky, myslím, že do dvou měsíců postupně odezní.
Sohuhlasím s poslední větou a ta je nerozumější text: "" Co se ale týče současné ptačí chřipky, myslím, že do dvou měsíců postupně odezní."" Odezní ale doufáme všichni že v Březnu koncem! Ale co příšťí roky migrující ptactvo zde bude znovu, někteří ptáci to mají v sobě? další vlna? to snad ne ? jak se bránit nato musí dosta SVS a Biologové, Chemici Ochránci zvířat dotaci ať zabrání šíření pro další roky.
Věřím že když se dokázal vyléčit mor, kokcidie, stafilokokové infekce tak nějaká látka brzy bude i pro zvířata vakcína. V Tv z těma divočákama...přemnožení divočáci mysivec nechce vepře ani za dotaci 2000kč střílet ? kde to jsme?... Vlci jsou zpět už vydím jak nějaká baička zbírá hříbky v lese protože nesleduje čas a je přítmí ""muže se stát že ji sní vlk např. pejska, nedej bože ji."" Ach jo... to zas bude kousancu na Ovcích a nedej bože lidech a děťí."""
To je síla. A poslední rpo usmání je super věc"" ministr"" nám vyjedná menší paušál cháá když kšeftíčky dá stranou možná na to měl ale myslet než dostal njaké benefity od... a raději odejde slušně, tak snad to vezmě někdo kdo má lepší jednání je průbojnější a má tach na branku, a je rychlejší. Měsíční paušál vychází nejlépe v Polsku 360kč měsíčně Mi jako CZ a Německo máme tarif 789 - 799kč neomezený do všech síťí jako Němci tak snad i ty Platy stejné? ne ?""pane bejvalé Ministře chybička?. Tak snad ku... všem těžce pracujícím lidem zvýším plat Ach jo jednou na to příjdou, že ne nemá čúra.. proti větru, Jinak kdo má zájem o tari je portál www.U šetřeno.cz můžete mět v CZ Tarif neomezený za 499kč měsíčně na 2 roky, Po předvedení nového operátora které příjde na trch půjdou ceny ještě dolů
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
lusy
napsal(a):
Táto zima sa podpísala že trištvrte uhynutého vtáctva zapríčinilo v skutočnosti zamrznuté toky riek, jazerá a iné vodné plochy, takže vetšina vtáctva hynulo od hladu.
Tato zima je jako před 10 Lety krutější ve vyflákávání zvířat hned.Ale co příští rok? ta divoká zvířta doletí zase? neřešme co už je ale jak se proti tomu bránit, jak to výléčit? Nechci nemocné papoušky, slepice, apd.
Temná budoucnost

XXX.XXX.148.112
Poslyš ŽivotPříroda, když tvůj přístup je právě zásadní problém, na který se nabalil i ničitel života a člověka. Jediné správné řešení je nechat to být, uklidnit se, zabývat se stavem člověka.
Pokud tak lidi udělají, záhy se prověří minimálně to o kolik je zvíře v drobnochovu zdravější než ve velkochovu. A protože značné části z vás už v tu chvíli půjde o kejhák kvůli smrti z hladu, nebudete jako pitomci vybíjet nic zbytečně. Ono i nesprávně nakrmit děti v určité fázi vývoje mozku znamená odsoudit je k tomu stát se idioty.
Tak by to bylo, kdyby to bylo normálně a rozum a srdce lidí zůstalo nezatemněno, tedy jak jsem psal člověk se zabýval především svým stavem.
Bude to mnohem horší, minimálně v tom, že zdravý rozum, srdce, vůle člověka bude lámána a to tak dlouho dokud se nezlomí nebo tomu neunikne. Známých unikových cest je málo, většina z vás dnes zná jen tu jednu, jenž je zaručeným únikem jen z aktuálního tělesného utrpení a to je zoufale málo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Temná budoucnost
napsal(a):
Poslyš ŽivotPříroda, když tvůj přístup je právě zásadní problém, na který se nabalil i ničitel života a člověka. Jediné správné řešení je nechat to být, uklidnit se, zabývat se stavem člověka.
Pokud tak lidi udělají, záhy se prověří minimálně to o kolik je zvíře v drobnochovu zdravější než ve velkochovu. A protože značné části z vás už v tu chvíli půjde o kejhák kvůli smrti z hladu, nebudete jako pitomci vybíjet nic zbytečně. Ono i nesprávně nakrmit děti v určité fázi vývoje mozku znamená odsoudit je k tomu stát se idioty.
Tak by to bylo, kdyby to bylo normálně a rozum a srdce lidí zůstalo nezatemněno, tedy jak jsem psal člověk se zabýval především svým stavem.
Bude to mnohem horší, minimálně v tom, že zdravý rozum, srdce, vůle člověka bude lámána a to tak dlouho dokud se nezlomí nebo tomu neunikne. Známých unikových cest je málo, většina z vás dnes zná jen tu jednu, jenž je zaručeným únikem jen z aktuálního tělesného utrpení a to je zoufale málo.
A ty jsi kdo ten chytrej nebo pan velkej ? Je temno a světlo to je normální...zbytek nechápu ?
Vlci jsou zpět už vydím jak nějaká baička zbírá hříbky v lese protože nesleduje čas a je přítmí ""muže se stát že ji sní vlk např. pejska, nedej bože ji."" Ach jo... to zas bude kousancu na Ovcích a nedej bože lidech a děťí."""
tak vy jste jasnej kandidát na.
Pbfaktor

XXX.XXX.226.103
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tato zima je jako před 10 Lety krutější ve vyflákávání zvířat hned.Ale co příští rok? ta divoká zvířta doletí zase? neřešme co už je ale jak se proti tomu bránit, jak to výléčit? Nechci nemocné papoušky, slepice, apd.
Něco je asi špatně v tom systému když každý krajský ředitel si vykládá danou problematiku tak rozdílně.Buď ten systém platí pro celou ČR stejně nebo jsou na svých místech nekompetentní jedinci.
pepaaa

XXX.XXX.120.50
Lidi, začali jste z toho dělat kovbojku, nechtěl jsem mým přízpěvkem rozpoutat debatu o humanitě a pod. Pouze jsem poukázal na příklad, jak si příroda umí poradit sama, pokud ji nezačnou řídit nějací soudruzi. A obavy, že příští rok přiletí zase divocí vodní práci a budou zase něco přenášet, je pořeba se zklidnit. A to s ohledem na několik minulých mírných zim, kdy se namnožili i méně odolné populace divokých ptáků, které příroda přirozeně probrala po příchodu normální zimy, na které už jsme i zapoměli. No a našim vet. špičkám to nemějte za zlé, museli dokázat Bruselu, že jejich koště stále dobře mete. Ostatně, jsem nezaznamenal zprávu, že by se cokoliv našlo u ex. ptactva. Pouze ve zprávách ukázali zarmouceného důchodce, kterému vytloukli zdravý, špičkový chov poštovních holubů, tak toho pána je mi opravdu líto. Pepa.
názor

XXX.XXX.222.36
Jeto komerční tah aby se muselo dovážet ze zahraničí a u nás zlikvidoval chov. Je to ptačí holokaust, obklíčit vytipované místo, přizvat media a hurá likvidovat, Myslím, že tohle už zde bylo před 70lety, tak něco se okoukalo a využilo v dnešní době.Když přijde zaměstnanec do zam. a ma chřipku tak vytlučem celý závod?
názor
napsal(a):
Jeto komerční tah aby se muselo dovážet ze zahraničí a u nás zlikvidoval chov. Je to ptačí holokaust, obklíčit vytipované místo, přizvat media a hurá likvidovat, Myslím, že tohle už zde bylo před 70lety, tak něco se okoukalo a využilo v dnešní době.Když přijde zaměstnanec do zam. a ma chřipku tak vytlučem celý závod?
Bože! Ty jsi I.D.I.O.T.! Ale klid - nejsi tu sám.
vchr

XXX.XXX.115.102
Idiot si hlavne ty.
Pbfaktor

XXX.XXX.226.103
jarri14
napsal(a):
Bože! Ty jsi I.D.I.O.T.! Ale klid - nejsi tu sám.
I já to tak vydím že tady není sám.Jste tu ještě vy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
stepka
napsal(a):
Vlci jsou zpět už vydím jak nějaká baička zbírá hříbky v lese protože nesleduje čas a je přítmí ""muže se stát že ji sní vlk např. pejska, nedej bože ji."" Ach jo... to zas bude kousancu na Ovcích a nedej bože lidech a děťí."""
Máte pravdu """z celé věci je člověk úplně aspoň já v šoku jako podlehl jsem Tv, + - chovatelé hlášky + - burze, výstava žádné tak strese z toho co bude dál ?...""Je hovadina/ uplná hňupovina co jsem napsal " že vlci sní Babičku """která zbírá hříbky""""" a že se dá nějak do vody dat vakcíny nebo do ovzduší proti H5N1 http://tn.nova.cz/clanek/strepiny-ptaci-chripka-v-cesku.html a další kmeny...Na Drůbeži diskuzi, píší že je to již na ústupu naštěstí !
stepka
napsal(a):
Pro stepka.
Můžete napsat pro ty s delším vedením, co tím Vaším vyjádřením v diskuzi o ptačí chřipce chtěl básník říci?
Ty tři řádky jsou příkladem toho, co není diskuze, nehledě na pravopisné chyby 5. třídy obecné, jak říkaly naše babičky.
pepaaa

XXX.XXX.120.50
Včera odeznělo ve zprávách na ČT 24, že jsou znovu povoleny výstavy a burzy ptactva z důvodu ústupu ptačí chřipky. Osobně si myslím, že Brusel nechal zlikvidovat několik chovů drůbeže a chvíli si dá pauzu aby to nebylo nápadné. Dle mého názoru chtějí zlikvidovat konkurenci pro západní distributory drůbežích produktů po vzoru likvidace průmyslu, cementáren, zbrojovek a pod. u nás. Osobně se domnívám, že je vše pečlivé řízeno, protože nechtějí druhé Švýcarsko, potřebují aby jsme byli zotročení a pouze kupní síla pro jejich produkty odpadní kvality, které by na západě nikdo nekupoval.
pepaaa
napsal(a):
Včera odeznělo ve zprávách na ČT 24, že jsou znovu povoleny výstavy a burzy ptactva z důvodu ústupu ptačí chřipky. Osobně si myslím, že Brusel nechal zlikvidovat několik chovů drůbeže a chvíli si dá pauzu aby to nebylo nápadné. Dle mého názoru chtějí zlikvidovat konkurenci pro západní distributory drůbežích produktů po vzoru likvidace průmyslu, cementáren, zbrojovek a pod. u nás. Osobně se domnívám, že je vše pečlivé řízeno, protože nechtějí druhé Švýcarsko, potřebují aby jsme byli zotročení a pouze kupní síla pro jejich produkty odpadní kvality, které by na západě nikdo nekupoval.
To uz se bohužel stalo, jsme zotroceni a kejvem jak nemocne ovce.Lide nejsou schopni uz nic udelat a stat se jim za to odmeni-k horšímu.
Moudivláček
napsal(a):
Pro stepka.
Můžete napsat pro ty s delším vedením, co tím Vaším vyjádřením v diskuzi o ptačí chřipce chtěl básník říci?
Ty tři řádky jsou příkladem toho, co není diskuze, nehledě na pravopisné chyby 5. třídy obecné, jak říkaly naše babičky.
Jen pro moudivláčka (omlouvám se za OT)
tak pane Otakare, teď jste mne opravdu pobavil, tak pro vás jako méně chápavého, proloženě
byla citace z příspěvku "životpříroda" z 27.02.2017 23:06
moje vyjádření bylo pouze : tak vy jste jasnej kandidát na.
a obr. medúzy, jako můj názor na gramatickou i "myšlenkovou bohatost" přispěvatele
odkojeného zřejmě pohádkou o Karkulce, což on sám (na rozdíl od vás) pochopil, viz jeho příspěvek z 08.03.2017 20:39
kdyby jste stále něčemu nerozuměl, klidně se zeptejte...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
stepka
napsal(a):
tak pane Otakare, teď jste mne opravdu pobavil, tak pro vás jako méně chápavého, proloženě
a obr. medúzy, jako můj názor na gramatickou i "myšlenkovou bohatost" přispěvatele
odkojeného zřejmě pohádkou o Karkulce, což on sám (na rozdíl od vás) pochopil, viz jeho příspěvek z 08.03.2017 20:39
Pro Stepka asi jsem neměl svůj den když jsem přispěl tím čím jsem přispěl a hned děláte z člověka méně chápavého a bez mozku viz, vaše foto v diskuzním příspěvku ale inteligenta to neurazí v mé profesi a soukromé sféře mě to nijak neomezuje IQ mám123 s posledního měření kvůli práci člověk někdy podlehne tlaku Tv a sklence dobrého vína. Moudliváček vám dal pouze otázku a to logickou a to že to nemá spojitost s Ptačí chřipkou! """co tím Vaším vyjádřením v diskuzi o ptačí chřipce chtěl básník říci?
Ty tři řádky jsou příkladem toho, co není diskuze""""" Dále jen k Pohádce Vlk a Karkulka Tv http://prask.nova.cz/clanek/novinky/houbari-pozor-do-ceska-se-vratili-vlci-kde-vas-mohou-napadnout.html
To jen tak na konec vlákna nemá to a ptačí chřipkou nic společného a raději se radujme z ústupu ptačí chřipky a Burz a Výstav pěkný den 10.3.2017 11:49.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
stepka
napsal(a):
A článek je z Roku 2014 pro stepka..."" útok vlka na člověka jsem já nezaznamenal v cz """" pouze útok na Ovce a zničení stáda chovatelům ale to nemá s ptačí chřipkou nic společného pěkný den.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A článek je z Roku 2014 pro stepka..."" útok vlka na člověka jsem já nezaznamenal v cz """" pouze útok na Ovce a zničení stáda chovatelům ale to nemá s ptačí chřipkou nic společného pěkný den.
Omlouvám se, ale nedá mi to
takže sepsujte stepku, že reagovala na opilecký výtvor...který sám o sobě byl úplně mimo
(zhodnotila ho ještě laskavě, já podobnejm perlám dávám daleko drsnější vydru)
pro žp.
nesmíte věřit kdejakému blábolu z blesku a prásku, kde jen honí "sledovanost" a jinak o věci nemají ani sebemenší ponětí
raději zkuste třeba
http://www.seberizeni.cz/jak-vlci-zmenili-reky/.
stepka
napsal(a):
Tak nyní je mně jasno, dál se ptát nemusím. Jen jsem přelétl diskuzi a reagoval.
Nejen k Vám, ale i k sobě dodám.
Diskuze by měla být věcná a naše polemika je trochu mimo exotářské téma.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
lupus4
napsal(a):
Omlouvám se, ale nedá mi to
takže sepsujte stepku, že reagovala na opilecký výtvor...který sám o sobě byl úplně mimo
(zhodnotila ho ještě laskavě, já podobnejm perlám dávám daleko drsnější vydru)
pro žp.
nesmíte věřit kdejakému blábolu z blesku a prásku, kde jen honí "sledovanost" a jinak o věci nemají ani sebemenší ponětí
raději zkuste třeba
http://www.seberizeni.cz/jak-vlci-zmenili-reky/.
Neberu to jako že někoho peskuji "" sepsujete pana /pani s Nickem stepku "" to bych prosím nechtěl někoho urazit pokud ano omlouvám se Nicku stepku. Děkuji Lupus4 Stepka Moudliváček máte pravdu jedná se o"" BLUD "" Vlci nejí děti a babičky v CZ. Vlci a Karkulka a komentovat rozvádět to dál je větší hloupost si myslím ale nemusí mě nick stepka nezlobte se hned škatulkovat přirovnávat pod IQ že nemám mozek hmm děkuji"" jste kandidát na...jako udělal jsem chybu a to jsem uznal i uznávám, nemělo to k tématu ptačí chřipky žádný přínos a rada jak se proti ní bránit své zvířata drůbež i ex. ptactvo
Jsem jen člověk díky za pochopení, indisponován raději již nemohu k Pc
Pro Lupus4 O.K. beru na vědomí šéfe... media neberu raději již tak vážně, měl jsem špatný den a ještě trval zákaz burz a výstav a obava s pásem šíření pár skleniček vína sehrálo svoje
Ale výborná zpráva již zazněla že je vše v pořádku a vše se koná jak má již konečně Burze, Výstava a setkání chovatelů/ek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Moudivláček
napsal(a):
Tak nyní je mně jasno, dál se ptát nemusím. Jen jsem přelétl diskuzi a reagoval.
Dobrý den, mohu se zeptat podáváte v zimním období imunoglukan do vody či na piškot, dále heřmánkové čaj amazoňanum, žakům, aram, i ostatním ex.papouškum děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Moudivláček
napsal(a):
Možná hloupá úvaha a otázka z mé strany podával někdo v zimním období rozdrcený kousek Aspirin bayer ve střkačce + šípky čaj + heřmánek + rakytníkovou štávu a ze stříkačky aplikovat do vody ? prý je to velice dobrá kombinace léčiva přírodního až na ten aspirin děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Možná hloupá úvaha a otázka z mé strany podával někdo v zimním období rozdrcený kousek Aspirin bayer ve střkačce + šípky čaj + heřmánek + rakytníkovou štávu a ze stříkačky aplikovat do vody ? prý je to velice dobrá kombinace léčiva přírodního až na ten aspirin děkuji.
Od spodní části stříkačky - aspirin do spodní části na prach rozdrcený aspirin bayer do 2 - čárek prach z aspirinu rozdrcený na to ze šípkového odvaru štávu vodu (čaj) po odstavení a přecezení natáhnout do malé střikačky na 2 čárky + - + heřmánek 2 čarky -, rakytníkovou štávu 3 kapičky -, a imunoglukan 3 - kapičky, promícháte protřepete a aplikujete do vody kterou ptáci i s léčivem naberou do zobáků, i na Piškot, stříkačka je od 1ml,2ml,3ml,4ml,5ml menší stačí pak do do misky na vodu střední množství léčiva dle velikost papouška Podporuje to imu. systém děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Od spodní části stříkačky - aspirin do spodní části na prach rozdrcený aspirin bayer do 2 - čárek prach z aspirinu rozdrcený na to ze šípkového odvaru štávu vodu (čaj) po odstavení a přecezení natáhnout do malé střikačky na 2 čárky + - + heřmánek 2 čarky -, rakytníkovou štávu 3 kapičky -, a imunoglukan 3 - kapičky, promícháte protřepete a aplikujete do vody kterou ptáci i s léčivem naberou do zobáků, i na Piškot, stříkačka je od 1ml,2ml,3ml,4ml,5ml menší stačí pak do do misky na vodu střední množství léčiva dle velikost papouška Podporuje to imu. systém děkuji.
Podporuje to imu. systém mám to jen na andulkách a roselách a penantech a královských vyzkoušené a mají lepší jak imu.systém tak i pak množení + samozřejmě dávám všem jak se oteplí třešně, pampelišku, semenec květinu, jetelínku, pohanku, kukuřici mléčnou, mrkev, borůvky, jablka, špenát, meloun, namáčenou pšenici, namáčenou slunečnici, vaječná směs při krmení mláďat směs pro střední papoušky a směs pro velké papoušky a ořechy...ale zajímá mě zda jste tuto směsku aspirin bayer, šípkový čaj, heřmánkové čaj, imunoglukan, rakytníková štáva do vody. Rakytníkové olej dávám na piškot to ví každý nebo na oříšky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Moudivláček
napsal(a):
Doprkínka zase našli ohnisko ? Budou burze s papouškama teda? prosím? https://www.svscr.cz/vysocepatogenni-aviarni-influenza-v-cr-aktualni-informace/.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Doprkínka zase našli ohnisko ? Budou burze s papouškama teda? prosím? https://www.svscr.cz/vysocepatogenni-aviarni-influenza-v-cr-aktualni-informace/.
Tak bez vašeho upozornění by mně informace unikla, dáíky za ní. Jsem z jiného kraje, na burzy už nejezdím. Nedotkne se mě to, ale mnohých ano.
Veškerá omezující opatření jistě budou v souladu se zákonem a vyhláškami.
Nerad bych, aby mně někdo něco podsouval, ale nevím, o co šlo chovateli těch pár slepic.
Doufám, že se opatření dotknou jen těch dvou pásem a chovatelé exotů jinde budou mít klid.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pane, zajímavý dotaz.
Nikdy jsem se s tím nesetkal a mám toho přečteného dost.
Jeden náš vrcholný státník, kterého si nesmírně vážím, ještě před vznikem ČSR řekl studentům: "Nebudu vám vykládat to, co už bylo napsáno a vy si to můžete přečíst." A to nebyl internet, televize a jen někde rádio.
Ale přesto jen stručně pro ušetření času zaneprázdněným čtenářům.
Všechno mimo ten aspirin se podává a ničemu nevadí, ale naopakprospívá.
Acylpyrin a aspirin mimo jiné tlumí zánět, ale pži předávkování působí krvácení žaludeční sliznice, neboli snižuje srážlivost krve. Ale to je otázka pro lékaře.
Jaký je rozdíl v reakcích ptačího a lidského žaludku nevím, podobně ani dávkování. Základem léku je kyselina acetylsalycilová a její protizánětlivý účinnek, domnívám se, že i protibakteriální působení je známé. Hlavně agapornisové nosí vrbové větvičky do vody. Ta z lidského hlediska špinavá voda jim asi prospívá z výše uvedeného důvodu.
Snad se nechá některý ptačí veterinář vyprovokovat a napíše na toto téma článek, který si jistě nejen já rád přečtu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Moudivláček
napsal(a):
Tak bez vašeho upozornění by mně informace unikla, dáíky za ní. Jsem z jiného kraje, na burzy už nejezdím. Nedotkne se mě to, ale mnohých ano.
Veškerá omezující opatření jistě budou v souladu se zákonem a vyhláškami.
Nerad bych, aby mně někdo něco podsouval, ale nevím, o co šlo chovateli těch pár slepic.
Doufám, že se opatření dotknou jen těch dvou pásem a chovatelé exotů jinde budou mít klid.
Také doufám že se to vyhne je tedy burza Sobotka a Přerov ? děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Moudivláček
napsal(a):
Pane, zajímavý dotaz.
Nikdy jsem se s tím nesetkal a mám toho přečteného dost.
Jeden náš vrcholný státník, kterého si nesmírně vážím, ještě před vznikem ČSR řekl studentům: "Nebudu vám vykládat to, co už bylo napsáno a vy si to můžete přečíst." A to nebyl internet, televize a jen někde rádio.
Ale přesto jen stručně pro ušetření času zaneprázdněným čtenářům.
Všechno mimo ten aspirin se podává a ničemu nevadí, ale naopakprospívá.
Acylpyrin a aspirin mimo jiné tlumí zánět, ale pži předávkování působí krvácení žaludeční sliznice, neboli snižuje srážlivost krve. Ale to je otázka pro lékaře.
Jaký je rozdíl v reakcích ptačího a lidského žaludku nevím, podobně ani dávkování. Základem léku je kyselina acetylsalycilová a její protizánětlivý účinnek, domnívám se, že i protibakteriální působení je známé. Hlavně agapornisové nosí vrbové větvičky do vody. Ta z lidského hlediska špinavá voda jim asi prospívá z výše uvedeného důvodu.
Snad se nechá některý ptačí veterinář vyprovokovat a napíše na toto téma článek, který si jistě nejen já rád přečtu.
Já tuto kombinaci i s aspirinem podávám od února Andulkám, Pap. královským, Korelám, Roselám, Slepicím, Holubům...s tím krvácením jste mě vyděsil podávám aspirinu jen nadrcený max.2 čárky u 5ml stříkačky Preventivně od února a zttím musím na dřevo zaťukat že vše je o. k.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já tuto kombinaci i s aspirinem podávám od února Andulkám, Pap. královským, Korelám, Roselám, Slepicím, Holubům...s tím krvácením jste mě vyděsil podávám aspirinu jen nadrcený max.2 čárky u 5ml stříkačky Preventivně od února a zttím musím na dřevo zaťukat že vše je o. k.
Pane, neděste se. Nic o tom působení aspirinu u exotů, jak jsem napsal nevím.
Dejte psovi, v pohodě. Dejte kočce a je problém. Toto je téma odborné diskuze veterinářů a já jsem jen biolog v tomto laik.
Jsem zvědav na zapojení do tohoto tématu, pro mě poučného. A v tom je přínos diskuze.
Je to zadarmo a někdy se člověk i něco dozví.
Díky za téma.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Moudivláček
napsal(a):
Pane, neděste se. Nic o tom působení aspirinu u exotů, jak jsem napsal nevím.
Dejte psovi, v pohodě. Dejte kočce a je problém. Toto je téma odborné diskuze veterinářů a já jsem jen biolog v tomto laik.
Jsem zvědav na zapojení do tohoto tématu, pro mě poučného. A v tom je přínos diskuze.
Je to zadarmo a někdy se člověk i něco dozví.
Díky za téma.
Aspirin se dává na chřipku v Americe i již zde v cz ví interní i cevňí lékaři že ředí krev proto kdo má menší obtíže ze srdcem ibuprofen a aspirin jednou za 14dní může člověk ne jako např. Heparin či Warfarin to již má problém člověk cévního či srdečních rázů se srážlivostí krve nebo nové nemoci typu Homozygot leidenská mutace což nepatří zde pro ex. ptactvo ani psům ani kočkám, tyto dva přípravky můžou po podání zvíře bohužel usmrtit stem s vámi souhlasím.
""""""Ale málo kdo už ví že aspirin a imunoglukan s kombinací šípkového extraktu, rakytníku a heřmánku do 5ml stříkačky této látky do vody má pro papoušky, holubi, slepice, hrdličky, kachny, husy velice dobrý vliv na imunitní systém zvířete a v období prosinec, leden, únor, březen, vřele doporučuji""""""
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Aspirin se dává na chřipku v Americe i již zde v cz ví interní i cevňí lékaři že ředí krev proto kdo má menší obtíže ze srdcem ibuprofen a aspirin jednou za 14dní může člověk ne jako např. Heparin či Warfarin to již má problém člověk cévního či srdečních rázů se srážlivostí krve nebo nové nemoci typu Homozygot leidenská mutace což nepatří zde pro ex. ptactvo ani psům ani kočkám, tyto dva přípravky můžou po podání zvíře bohužel usmrtit stem s vámi souhlasím.
""""""Ale málo kdo už ví že aspirin a imunoglukan s kombinací šípkového extraktu, rakytníku a heřmánku do 5ml stříkačky této látky do vody má pro papoušky, holubi, slepice, hrdličky, kachny, husy velice dobrý vliv na imunitní systém zvířete a v období prosinec, leden, únor, březen, vřele doporučuji""""""
Pane, pošlete mně prosím odkaz na pojednání o vámi uvedené kombinaci s imunoglukanem.
Ušetříte mně práci s hledáním. Protože se zde asi odborník s vlastním názorem asi neozve, aby neriskoval, prodiskutuji to s kamarádem lékařem, ne veterinářem, kdysi papoušky choval a uvidím.