Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den mám chovného samce kakarika a ten se tet právě začíná dopeřovat ale má asi nějaký problém.nemá hlavu rovně ale nakloněnou pouze na levou starnu takto i léce.Někdy ji dá skoro opačně je to jako by si nějak překroutil krk.Díky tomu je jeho let jako by byl pod vlivem.

pterodactyll
napsal(a):
Na vašem místě bych ho vzal na veterinu.
Vet.ho již viděl, nejde stím nic dělat.Má porušený krční obratel zřejmě od nárazu.nejlépe pro něj ho utratit ale já ho nechám do jara, pak se uvidí.
Pred par mesici jsem resil podobny problem s mladetem andulky, melo otocenou hlavu stale na stranu a ze zeme se na me divalo s hlavou otocenou uplne naopak. Skoro neletalo, jen do kruhu a byl na nej dost hrozny pohled. Asi tyden jsem vahal ze ho utratim, ale protoze zralo, tak jsem ho nechal byt, nakonec se spravilo a je uplne v poradku.
Myslim si ze to bylo take po narazu.
Tak treba to dopadne stejne, pokud zere, zkuste ho nechat byt a dejte vedet jak to dopadlo.

lada3
napsal(a):
Pred par mesici jsem resil podobny problem s mladetem andulky, melo otocenou hlavu stale na stranu a ze zeme se na me divalo s hlavou otocenou uplne naopak. Skoro neletalo, jen do kruhu a byl na nej dost hrozny pohled. Asi tyden jsem vahal ze ho utratim, ale protoze zralo, tak jsem ho nechal byt, nakonec se spravilo a je uplne v poradku.
Myslim si ze to bylo take po narazu.
Tak treba to dopadne stejne, pokud zere, zkuste ho nechat byt a dejte vedet jak to dopadlo.
No on v prosinci s samicí vyvedli dvě mladé i v těch mrazech je oba i ten samec krmil i tet je dokrmuje.Takže to nějak zvládá.
papala

XXX.XXX.211.160
napsal(a):
No on v prosinci s samicí vyvedli dvě mladé i v těch mrazech je oba i ten samec krmil i tet je dokrmuje.Takže to nějak zvládá.
Zkuste zvýšit ve stravě vitamín B.
ne

XXX.XXX.195.189
napsal(a):
Chromého samce nechat odchovávat ještě v mrazech. Ať žije mistr chovatel.
A to se vyplatí

ne
napsal(a):
Chromého samce nechat odchovávat ještě v mrazech. Ať žije mistr chovatel.
A to se vyplatí
Stalo se mu to před deseti dny, čtěte pozorně pak pomlouvejte!Mladí jsou od štědrého dne plus dva dny už venku a jsou i se samičkou v pohodě.
ne

XXX.XXX.195.189
napsal(a):
Stalo se mu to před deseti dny, čtěte pozorně pak pomlouvejte!Mladí jsou od štědrého dne plus dva dny už venku a jsou i se samičkou v pohodě.
Chovatel nenechává papoušky hnízdit v zimě v mrazech. Bohužel je vás čím dál víc, tenhle nešvar se tu vyskytoval i před rokem. Ještě o tom nějaký ňouma točil video.

ne
napsal(a):
Chovatel nenechává papoušky hnízdit v zimě v mrazech. Bohužel je vás čím dál víc, tenhle nešvar se tu vyskytoval i před rokem. Ještě o tom nějaký ňouma točil video.
Nenechávám nic hnízdit v zimě, už jsem o tom psal jak to vzniklo.
napsal(a):
Nenechávám nic hnízdit v zimě, už jsem o tom psal jak to vzniklo.
Mě se to stalo letos také.Maji tam čtyři budky jeden par a do jedné se nabourali, já si toho nevšimnul. Andulam jsem je vzal úplně a po zemi i ve sněhu je plno vajec. Tyhle keci že chovatel to nedovolí, to jim dává špunt? Chovám to přes 40 let a jediné jak jim zamezit snůšce je trápit hlady. A to se zase nelíbí mě.

pterodactyll
napsal(a):
Mě se to stalo letos také.Maji tam čtyři budky jeden par a do jedné se nabourali, já si toho nevšimnul. Andulam jsem je vzal úplně a po zemi i ve sněhu je plno vajec. Tyhle keci že chovatel to nedovolí, to jim dává špunt? Chovám to přes 40 let a jediné jak jim zamezit snůšce je trápit hlady. A to se zase nelíbí mě.
Chovám sice jen 20let ale můj otec chová sic jen andule a malou havět už 60let!A tehddá byly jiné zimy a stávalo se, ne že poslední dobou.Tehdá akorád neměli tak pestrou stravu tak se to stávalo jen ojediněle.To někdy když nesehnal proso musel obilí mlet pro andule plus su.rohlík, jelikož tehdá byl hodně nemocen tak ani nic zhánět nemohl.pomohli mu až kamarádi kteří už jsou dávno v pánu.Stěma andulama to mám stejné, nechávám tam budky at si dělají co chcou.Momentálně jedna sedí na třech vajicách jinak další nic.
Resit kdy odchovávat je věc každého chovatele, jsme ve svobodne zemi a nenechame si diktovat podmínky chovu, nekdo umi v zime lepe jak v lete.V lete jsou také extremni teploty.Jinak nemusi to byt zrovna kakarik, chovatel který uz nejaky patek ptaky ma, dobře vi ze se stanou ruzne prihody mile, ci nemile. vitamin B muze napravit a nemusi napravit, jelikoz se jedna o bezny druh, cenove nižší hohnoty nelamal bych si stim hlavu, bud se napravi a nebo samicka bude mit nového druha.

simacek123
napsal(a):
Resit kdy odchovávat je věc každého chovatele, jsme ve svobodne zemi a nenechame si diktovat podmínky chovu, nekdo umi v zime lepe jak v lete.V lete jsou také extremni teploty.Jinak nemusi to byt zrovna kakarik, chovatel který uz nejaky patek ptaky ma, dobře vi ze se stanou ruzne prihody mile, ci nemile. vitamin B muze napravit a nemusi napravit, jelikoz se jedna o bezny druh, cenove nižší hohnoty nelamal bych si stim hlavu, bud se napravi a nebo samicka bude mit nového druha.
Ano tak jsem to i pojal, but a nebo.Pouze jsem se chtěl dozvědět jestli s tím má někdo skušenost, jelikož se mě to nikdy nestalo.
simacek123
napsal(a):
Je to trochu ostré, ale naprosto pravdivé. Jen já osobně nikdy nerozlišuji chovance podle ceny. Kakariki je zrovna druh, který považuji za členy rodiny. Ti nejplašší stejně žerou z ruky. Každý který mě za ty leta uletěl se vrátil.
V tomto případe bych ještě počkal, a když nebude vyhnuti tak utratit. Přeji aby těchto situací bylo co nejméně.