PBFD - účinná dezinfekce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2017 13:48
marsen

XXX.XXX.92.58

Dobrý den,

předevčírem mi bohužel uhynul na PBFD můj mazlík eklektus. Měla jsem ho víc než 1,5 roku a byl v domě přítomen téměř všude. Za tu dobu si dovedu představit, jak je asi náš dům zamořený. Začala jsem s razantním úklidem, mám F10 a vím, že je spolehlivý, ale také velmi drahý... Do postřikovače si ponechám F10, ale alespoň na mytí podlah bych ráda něco levnějšího. Proto píšu tento příspěvek - určitě máte dobré zkušenosti i s jinými a cenově dostupnějšími přípravky. Chtěla bych vás poprosit o radu... Děkuji za vaše názory.

zitus

20.1.2017 14:05
zitus

XXX.XXX.226.245

marsen napsal(a):
Dobrý den,

předevčírem mi bohužel uhynul na PBFD můj mazlík eklektus. Měla jsem ho víc než 1,5 roku a byl v domě přítomen téměř všude. Za tu dobu si dovedu představit, jak je asi náš dům zamořený. Začala jsem s razantním úklidem, mám F10 a vím, že je spolehlivý, ale také velmi drahý... Do postřikovače si ponechám F10, ale alespoň na mytí podlah bych ráda něco levnějšího. Proto píšu tento příspěvek - určitě máte dobré zkušenosti i s jinými a cenově dostupnějšími přípravky. Chtěla bych vás poprosit o radu... Děkuji za vaše názory.

Napríklad VIRKON-S.

20.1.2017 14:35
eli22

XXX.XXX.181.33

Hlavně si teď nekupujte jiného papouška. Virus v bytě přetrvává až rok. Asi bych i vymalovala.

prednosta

20.1.2017 16:46
prednosta

XXX.XXX.226.245

eli22 napsal(a):
Hlavně si teď nekupujte jiného papouška. Virus v bytě přetrvává až rok. Asi bych i vymalovala.

V tomto prípade by pomohla i tá garmicídna lampa, zapnúť na 20 az 30 minút, pozor pri zapnutí lampi by v miesnosti nemalo byť nič živé, a hlavne zreba dať pozor na oči, lampa má také účinky že stačí málo pozrieť naňu a máte najmenéj tri dni také problémi oveľa horšie, ako keď vám zváračka nabliká do oči, germicídne trubice existujú aj o dĺžke 120 cm ako sú klasické neonové lampi.

20.1.2017 20:32
marsen

XXX.XXX.129.88

Děkuji za typy, na Virkon už jsem se na netu dívala, ale tam ta cena je taky dost vysoká. Lampu neznám, to si vyhledám, zní to každopádně zajímavě. Co se týká pořizování dalšího papoucha, mám doma ještě dvě andulky a dvě korely. Po dohodě s doktorkou musím hlavně teď udělat generální úklid a za tři měsíce dojít s těma čtyřma na testy. Potom další generální úklid a další tři měsíce čekat. Pokud bude vše ok, podle ní bych potom mohla o pořízení uvažovat. Nechci vzdát svůj sen jen proto, že mi někdo prodal nemocného ptáka...ale zároveň chci udělat vše pro to, abych už tohle nemusela zažít. Takže především se toho teď zbavit. Používám na úklid také parní čistič - četla jsem, že PBFD nad 60 stupňů nevydrží.

Ferrugineifrons

20.1.2017 20:50
Ferrugineifrons

XXX.XXX.57.80

Častokrát pomôže aj obyčajné Savo. S tým eklektusom to môže byť záludné. On totiž nemusel byť chorý, mohla ho nakaziť andulka alebo korela, ktoré chováte. Nič nepokazíte, ak zavoláte predchádzajúcemu majiteľovi eklektusa a oboznámite ho so situáciou. Vírus PBFD môže mať papagáj v sebe ako nosič (podobne ako HIV), ale nikdy nemusí ochorieť (podobne ako na AIDS). Takže buď eklektus mal PBFD a na to zahynul, alebo sú ostatné papagáje nosičom tohto víru a nakazujú ostatné papagáje. Napíšte, prosím, čo ukázali veterinárne vyšetrenia všetkých papagájov.

20.1.2017 23:59
pecko

XXX.XXX.81.4

Savo bych nepoužíval. Je to běžný dezinfekční prostředek, který není vyroben proti tomuto viru. Pokud byl eklektus samostatný, tak na 100% byl nakažený od chovatele...

Ferrugineifrons

21.1.2017 00:19
Ferrugineifrons

XXX.XXX.57.80

Takže akú dezinfekciu odporúčate?

21.1.2017 05:25
kubanec

XXX.XXX.103.251

marsen napsal(a):
Děkuji za typy, na Virkon už jsem se na netu dívala, ale tam ta cena je taky dost vysoká. Lampu neznám, to si vyhledám, zní to každopádně zajímavě. Co se týká pořizování dalšího papoucha, mám doma ještě dvě andulky a dvě korely. Po dohodě s doktorkou musím hlavně teď udělat generální úklid a za tři měsíce dojít s těma čtyřma na testy. Potom další generální úklid a další tři měsíce čekat. Pokud bude vše ok, podle ní bych potom mohla o pořízení uvažovat. Nechci vzdát svůj sen jen proto, že mi někdo prodal nemocného ptáka...ale zároveň chci udělat vše pro to, abych už tohle nemusela zažít. Takže především se toho teď zbavit. Používám na úklid také parní čistič - četla jsem, že PBFD nad 60 stupňů nevydrží.

Když pujdete s těma 4 na test na pbdf tak se nedoplatite dejte je do výkupu dejte si rok pauzu všechno řadně vyčistite a začněte od znova.

21.1.2017 08:46
stefy3

XXX.XXX.33.253

No to je perfektna rada dat ich do vykupu normalne zasnem nad takym zmyslanim. Klobuk dole pan Chovatel.

21.1.2017 08:56
kubanec

XXX.XXX.103.251

Tak lepši jak je prodat jinýmu jak to dělaj ostatni pane chovatel.

21.1.2017 09:14
stewe5

XXX.XXX.230.56

kubanec napsal(a):
Když pujdete s těma 4 na test na pbdf tak se nedoplatite dejte je do výkupu dejte si rok pauzu všechno řadně vyčistite a začněte od znova.

O vašich příspěvcích si už delší dobu myslím svoje ale tímto ste tomu dal korunu a měl byste se za takovou radu stydět...víc nemám co říct

21.1.2017 09:19
kubanec

XXX.XXX.103.251

Víte vubec kolik stoji vyšetření na PBFD ? Takže krát 4 pokud neuděláte takzvaně směsnej vzorek což znamená že odeberete krev od všech 4 ptaku a kapnete na oděrovou sadu a zamichate ? Když tady poučujete ?

21.1.2017 09:23
kubanec

XXX.XXX.103.251

A pochybuju že ty andulky a korely to maj to spíš nějakej dobrák má páru eklektu co maji PBFD a zvesela prodává dokrmený mláďata.

21.1.2017 09:27
zako

XXX.XXX.255.14

marsen napsal(a):
Dobrý den,

Dobrý den, v tomto případě se asi nevyplatí šetřit, použijte F 10, Virkon nebo Chirox.

21.1.2017 09:28
pecko

XXX.XXX.76.87

Ferrugineifrons napsal(a):
Takže akú dezinfekciu odporúčate?

Určitě bych použil Virkon S nebo F 10 ty jsou k tomu určený.

21.1.2017 09:49
kubanec

XXX.XXX.103.251

stefy3 napsal(a):
No to je perfektna rada dat ich do vykupu normalne zasnem nad takym zmyslanim. Klobuk dole pan Chovatel.

Tak jen tak z legrace jak by jste tuto situaci řešili vy osobně?

21.1.2017 09:50
kubanec

XXX.XXX.103.251

stewe5 napsal(a):
O vašich příspěvcích si už delší dobu myslím svoje ale tímto ste tomu dal korunu a měl byste se za takovou radu stydět...víc nemám co říct

Tak jak by jste tuto situaci řešil vy ?

21.1.2017 09:57
lupus4

XXX.XXX.17.1

kubanec napsal(a):

Kafráte téměř do všeho, ale teď jste tomu dal korunu

obrázek jen pro vás.

21.1.2017 10:01
kubanec

XXX.XXX.103.251

Takže lupu4 by vzal dvě andulky a dvě korely a šel by udělat vyšetřeni ktery stoji 800-1200 kc jak kde to ti teda věřim ti budeš zrovna hodně bolavej

21.1.2017 10:08
lupus4

XXX.XXX.17.1

kubanec napsal(a):
Takže lupu4 by vzal dvě andulky a dvě korely a šel by udělat vyšetřeni ktery stoji 800-1200 kc jak kde to ti teda věřim ti budeš zrovna hodně bolavej

Ne, já bych je utratil...a ne "poslal dál" ty moulo

21.1.2017 10:16
kubanec

XXX.XXX.103.251

Tak to tě tady sežerou protože nikde neni napsáno že jsou nemocni plno chovatelu mělo PBFD a měl to jen jeden kus tak proč je utrácet ty moulo

tramtada

21.1.2017 11:13
tramtada

XXX.XXX.195.189

kubanec napsal(a):

A to je jako řešení dát je do výkupu? To si jako myslíte, že se nedostanou z toho výkupu k nikomu jinému a navěky zůstanou zavřeni v té bedně v dodávce?

21.1.2017 11:13
stewe5

XXX.XXX.230.56

kubanec napsal(a):
Tak jak by jste tuto situaci řešil vy ?

Byl bych nucen je utratit...rozhodně bych je nedal dálm aby to rozšiřovali...

21.1.2017 11:30
hzp

XXX.XXX.83.72

kubanec napsal(a):

Chlape, uvědomujete si, že tímhle postupem doporučujete šíření nakažlivé choroby? Člověče, na to jsou paragrafy, minimálně z oblasti veterinárního zákona!
Jako to vaše lidové mudrlanství jsem dosud tak nějak bral, každej jsme nějakej, ale tohle jste hrubě přehnal.

21.1.2017 12:10
kubanec

XXX.XXX.103.251

Pánové kdyby jste se chovali jak tady píšete tak v ČR neni tak 10 let PBFD a je legračni že tu nemoc maj hlavně drazí papoušci proč asi.

21.1.2017 13:03
lupus4

XXX.XXX.17.1

kubanec napsal(a):
Pánové kdyby jste se chovali jak tady píšete tak v ČR neni tak 10 let PBFD a je legračni že tu nemoc maj hlavně drazí papoušci proč asi.

Ty jsi zralej nejen na medúzu, ale spíš na vydru

tramtada

21.1.2017 13:21
tramtada

XXX.XXX.195.189

kubanec napsal(a):

Stačí pár "chovatelů" jako jsi Ty a stačí to na katastrofu.

21.1.2017 13:40
kubanec

XXX.XXX.103.251

Ale tak do výkupu dáváte přece jen odpad jak se tu často chlubite tak proč ten povyk kuli dvěma andulkam a dvěma korelam s podezřenim na PBDF ve výkupu

21.1.2017 14:29
marsen

XXX.XXX.129.88

Častokrát pomôže aj obyčajné Savo. S tým eklektusom to môže byť záludné. On totiž nemusel byť chorý, mohla ho nakaziť andulka alebo korela, ktoré chováte. Nič nepokazíte, ak zavoláte predchádzajúcemu majiteľovi eklektusa a oboznámite ho so situáciou. Vírus PBFD môže mať papagáj v sebe ako nosič (podobne ako HIV), ale nikdy nemusí ochorieť (podobne ako na AIDS). Takže buď eklektus mal PBFD a na to zahynul, alebo sú ostatné papagáje nosičom tohto víru a nakazujú ostatné papagáje. Napíšte, prosím, čo ukázali veterinárne vyšetrenia všetkých papagájov.

Byl nemocný už když jsem jej kupovala. Po cca třech týdnech u nás mu vypadal téměř najednou celý ocas a byly tam i další indicie, únava atd. proto jsem s ním taky šla na testy. S chovatelem jsem byla ve spojení od samého začátku. Také vím, že při testování, které nechal chovatel poté provést u papoušků ve svém chovu, byl pozitivní ještě nejméně jeden další...to mi řekl osobně. Peníze mi vrátil.
Velmi se bojím toho, že by testy mých dalších papoušků mohly být pozitivní - že je eklektus nakazil - vždyť byl u nás rok a půl. A určitě si nemyslím, že by to bylo naopak.
Vaše stanovisko chápu, jste chovatel, takže se vždy zastanete spíš chovatele...
O PBFD jsem přečetla veškerou dostupnou literaturu. Věřte, že když to máte doma, sakra se snažíte být informován.

21.1.2017 14:33
marsen

XXX.XXX.129.88

zako napsal(a):
Dobrý den, v tomto případě se asi nevyplatí šetřit, použijte F 10, Virkon nebo Chirox.

Máte pravdu, asi pořídím velké balení F10, nejvíc jí věřím. Děkuji.

rrrrr

21.1.2017 14:39
rrrrr

XXX.XXX.13.89

Záleží odkud jste. V Brně na veterině vám prodají množství na kolik litrů postřiku chcete.

21.1.2017 14:51
kubanec

XXX.XXX.103.251

Tak vy asi po měsici zjistite že vás eklekt má PBFD a necháte si ho rok a púl ?

21.1.2017 14:58
kareta

XXX.XXX.84.6

Tak ale nezlobte se na mě ale brát si od někoho papouška když vím že je nakažen takovou nemocí moc rozumné není. A divím se tomu chovateli že Vám jej vůbec dal nebo prodal.A ještě ho přinést do společnosti dvou andulek nebo co to máte.Ty ptáky co máte doma tak bych utratil vydesinfikoval a potom vymaloval komplet celej byt.Potom je těžké si tady nechat radit od každého něco jiného.

21.1.2017 15:05
kareta

XXX.XXX.84.6

Omlouvám se Vy máte dům.Ta desinfekce a vymalování bude tedy pěkně drahý.To je tak když chce někdo ušetřit a potom na to doplatí.Mám F 10 JE SPOLEHLIVÝ ALE DRAHÝ.

21.1.2017 15:37
kubanec

XXX.XXX.103.251

Tak snad ten chovatel když vám vrátil penize tak byl seriozni jini penize nevráti tak vás upozornil o co jde a co vás čeká.

21.1.2017 15:41
eli22

XXX.XXX.181.33

Ti zbylí papoušci v rodině vůbec nakaženi být nemusí, pokud v době pořízení eklekta byli už dospělí, protože imunita byla už vyvinutá. Jde ale o to, že jsou přenašeči viru, takže když si je ponecháte a koupíte další mládě, může se nakazit a pravděpodobnost je velká. Ale dávat do výkupu je ta nejhorší rada, co tady mohla padnout. Pak to s chovy vypadá, tak jak vypadá.

21.1.2017 15:48
kubanec

XXX.XXX.103.251

A vite že někteři výkupaci dodávaj pro firmy co dodávaj restauracim v jižnich státech kde konci andulky a korely na talíři vy moralisti

21.1.2017 16:00
kubanec

XXX.XXX.103.251

Takže tomu arabovy je jedno jestli zbaštil zdravou andulku a nebo byla bacilonosič

21.1.2017 17:07
KaVe

XXX.XXX.45.15

Poslední dobou čím dál častěji přemýšlím kam až může klesnout úroveň zdejších diskusí - tohle vlákno ovšem překonalo snad všechno. Jak by řekl klasik - "to by se imperialisti radovali".

21.1.2017 17:21
simacek123

XXX.XXX.142.1

Dobry den, F 10je snad nejlepší volba, cena není zase nejak prehnana.A co se tyce andulek a korely ty bych musel bohužel utratit, zalezi na zadavatelce jaky ma na to zaludek.Jinak az se toho zbavi, klidne ji ty dve andulky s korelou daruji.

21.1.2017 17:35
kareta

XXX.XXX.84.6

Ta až se toho zbaví tak nebude chtít o papoušcích určitě ani slyšet.

21.1.2017 17:43
simacek123

XXX.XXX.142.1

simacek123 napsal(a):
Dobry den, F 10je snad nejlepší volba, cena není zase nejak prehnana.A co se tyce andulek a korely ty bych musel bohužel utratit, zalezi na zadavatelce jaky ma na to zaludek.Jinak az se toho zbavi, klidne ji ty dve andulky s korelou daruji.

A ještě jedna perlička, za doby totality když jme byli maladi chovatele jsme s kamaradem koupili za par babek andulky, mnozili jsme a mnozili az nam jeden stary chovatel rek ze mame krasne chov zamoren, co stim? nebyl zadny internet zadne F-10 a podobne sme neznaly.Bylo nam receno vse utratit, sehnat vapno a chloramin a vse stetkou vystrikat, tak jsme ucinili a jestli to byl zazrak po nejakem case sme zacali opet s chovem bez nejakeho dalšího zamoreni. Tez bych asi nejancil s financne celoplosnym uklidem a pod.

21.1.2017 17:50
kubanec

XXX.XXX.103.251

Vy mě tady všichni odsuzujete že jsem napsal dejte ty dvě andulky a korely do výkupu ale 95 % lidi by to hned udělalo a nic by neřešili nikdo z vás nemuže vědět že jsou nemocný a hned by jste je utracely jestli chce paní utrácet tisice za vyšetřeni na PBFD je mi jedno je to jeji věc a proč mě tady napadate když se plno chovatelu snaži prodat do výkupu cokoliv co se trochu mele fakt nechapu každej je tu svatej tak proč se v přerově po burze nachází v blatě andule co výkup nevzal a kam si myslite že jdou ty tisice andul co se měsičně vykoupi po cr a sk všechny konči u chovatelu co

21.1.2017 18:02
kubanec

XXX.XXX.103.251

A ještě se tu paní nikdo z vás nezeptal jestli je utrati sama a nebo to uděla veterinař za několik set

21.1.2017 18:36
kubanec

XXX.XXX.103.251

Mě uplně fascinuje jak tady každej od stolu napiše utratit. nevite kde byl eklekt a kde byli ty andulky a korely to by ten chovatel co ji ho prodal musel utratit všechno co má doma a to asi určitě neudělal.

21.1.2017 19:00
marsen

XXX.XXX.129.88

rrrrr napsal(a):
Záleží odkud jste. V Brně na veterině vám prodají množství na kolik litrů postřiku chcete.

Za tento tip moc děkuji, do Brna to mám kousek, poptám se...

21.1.2017 19:06
marsen

XXX.XXX.129.88

kareta napsal(a):
Tak ale nezlobte se na mě ale brát si od někoho papouška když vím že je nakažen takovou nemocí moc rozumné není. A divím se tomu chovateli že Vám jej vůbec dal nebo prodal.A ještě ho přinést do společnosti dvou andulek nebo co to máte.Ty ptáky co máte doma tak bych utratil vydesinfikoval a potom vymaloval komplet celej byt.Potom je těžké si tady nechat radit od každého něco jiného.

Vy jste mě zřejmě špatně pochopil! Já jsem SAMOZŘEJMĚ netušila, že si kupuji nemocného ptáka! Zjistila jsem to po měsíci! Jen jsem nebyla schopná nechat ho utratit, bylo mi ho líto. Byl to můj dlouholetý sen, velký papoušek...po měsíci už se s vámi mazlí, spí vám na klíně... Pokud máte ptáky jen ve voliérách, tohle asi nechápete.

21.1.2017 19:15
marsen

XXX.XXX.129.88

eli22 napsal(a):
Ti zbylí papoušci v rodině vůbec nakaženi být nemusí, pokud v době pořízení eklekta byli už dospělí, protože imunita byla už vyvinutá. Jde ale o to, že jsou přenašeči viru, takže když si je ponecháte a koupíte další mládě, může se nakazit a pravděpodobnost je velká. Ale dávat do výkupu je ta nejhorší rada, co tady mohla padnout. Pak to s chovy vypadá, tak jak vypadá.

Oni byli v té době staří rok a něco. Veterinářka si myslí, že s největší pravděpodobností budou v pořádku. Nemusí být ani nosiči. Pokud mají imunitní systém v pořádku, není to moc pravděpodobné. Každopádně se rozhodnu podle výsledku testů. Určitě je ale nebudu posílat nikam dál. Andulky bych asi byla schopná nechat utratit, i když s těžkým srdcem, ale korely ne. Jsou to taky dokrmení mazlíci, jedna i hezky mluví...
Kdybych bývala nekompromisně trvala na potvrzení o vyšetření, dneska bychom to tady neřešili. Byla jsem "měkká" a nechala se přesvědčit, že to není nutné. Ach jo...co už teď...

21.1.2017 19:25
eli22

XXX.XXX.181.33

marsen napsal(a):
Oni byli v té době staří rok a něco. Veterinářka si myslí, že s největší pravděpodobností budou v pořádku. Nemusí být ani nosiči. Pokud mají imunitní systém v pořádku, není to moc pravděpodobné. Každopádně se rozhodnu podle výsledku testů. Určitě je ale nebudu posílat nikam dál. Andulky bych asi byla schopná nechat utratit, i když s těžkým srdcem, ale korely ne. Jsou to taky dokrmení mazlíci, jedna i hezky mluví...
Kdybych bývala nekompromisně trvala na potvrzení o vyšetření, dneska bychom to tady neřešili. Byla jsem "měkká" a nechala se přesvědčit, že to není nutné. Ach jo...co už teď...

Je to těžký, vím ze zkušenosti, já dokrmila andulku, byla hrozně super, ale vyklubal se z ní skokan. Takže jsem ji taky musela nechat utratit.Jelikož jsme nevěděla, jestli měla PBFD nebo BFD, tak jsem rok čekala, než jsme si pořídila další papoušky. Ale fakt to rozhodnutí o utracení bylo těžké. Měsíce se s tim pipláte a pak... . Ovšem jiná cesta nebyla.

21.1.2017 19:28
marsen

XXX.XXX.129.88

Vůbec jsem nečekala, že se tady rozpoutá taková bouřlivá diskuze smajlík Každopádně děkuji za všechny rady a nápady, některé z nich určitě vyzkouším. Jsem přesvědčena, že pravidelnou údržbou a opakovanou dezinfekcí všeho se postupně viru zbavím. Je mi jasné, že to nebude hned. Ještě jednou děkuji.

Ferrugineifrons

21.1.2017 20:29
Ferrugineifrons

XXX.XXX.57.80

marsen napsal(a):
Byl nemocný už když jsem jej kupovala. Po cca třech týdnech u nás mu vypadal téměř najednou celý ocas a byly tam i další indicie, únava atd. proto jsem s ním taky šla na testy. S chovatelem jsem byla ve spojení od samého začátku. Také vím, že při testování, které nechal chovatel poté provést u papoušků ve svém chovu, byl pozitivní ještě nejméně jeden další...to mi řekl osobně. Peníze mi vrátil.
Velmi se bojím toho, že by testy mých dalších papoušků mohly být pozitivní - že je eklektus nakazil - vždyť byl u nás rok a půl. A určitě si nemyslím, že by to bylo naopak.
Vaše stanovisko chápu, jste chovatel, takže se vždy zastanete spíš chovatele...
O PBFD jsem přečetla veškerou dostupnou literaturu. Věřte, že když to máte doma, sakra se snažíte být informován.

Pri všetkej úcte, nikoho si nezastávam, iba sa snažím rešpektovať aj ľudí, ktorí majú iný názor ako ja. Každopádne v mojom prvom príspevku som napísal:..."Takže buď eklektus mal PBFD a na to zahynul..."... To znamená, že som pripúšťal aj možnosť, že eklektus bol chorý.

Ja si naopak vážim ženského citu a starostlivosti, to mužom často chýba. Aj preto sú partnerky a manželky chovateľov veľmi cenné. Už len kvôli tomu, že sa môžu venovať samičkám papagájov, ktoré inak samci pred chovateľom bránia. Takú mám ja skúsenosť. Máte môj obdiv, že ste sa o toho papagája postarali, no daný pán chovateľ by mal spraviť rázny krok a chorobu nešíriť ďalej. V dnešnej dobe sa dá papagája utratiť aj bezbolestne. Alebo teda aspoň keby ich neodchovával. No to je už na svedomí každého z nás.

Ešte dodám, že aj choroba PBFD môže vymiznúť. Že je to nemožné? Tak si treba naštudovať knižku od R. Low - Chov Papoušků,2015. Tam popisuje americká veterinárka Margaret Wissman o prípade, kedy boli u žaka testy po 90 dňoch negatívne. Presne toto sa stalo aj u kamarátovych kakadu. Niekedy papagáj potrebuje istý čas, aby si vyvinul imunitu voči tomuto ochoreniu.

Prajem všetko dobré a zdravie všetkým okolo Vás!

21.1.2017 23:03
tragopan

XXX.XXX.214.227

marsen napsal(a):
Dobrý den,

Dobrý den,
nejúčinější přípravky jsou: VIROCID, F10 a VIRKON S. Odzkoušel jsem všechny. Nejlepší volba poměr výkon cena je VIROCID. Např:
https://mujchov.cz/virocid-1l-dezinfekce. Lze všestraně použít včetně fumigace.
Zdraví Míla tragopan.

21.1.2017 23:18
tragopan

XXX.XXX.214.227

kubanec napsal(a):

Dobrý den, poté co jsem si dvakrát přečetl Vaši radu (nechtělo se mi věřit svým očím), tak jen lituji ty, kteří budou mít to štěstí že jim něco prodáte. Prodávat potenciálně nemocná zvířata může jen zločinec.
Míla tragopan.

22.1.2017 00:01
kubanec

XXX.XXX.103.251

No já právě koupil dvakrát od známých chovatelu nemocný papoušky kteří se jich zavčasu zbavili aby nechcipli jim tak vim jaka je pak šance na reklamaci a přečti si to pořadně doporučil jsem dát dvě andulky a dvě korely do výkupu než dělat nákladné testy na PBFD vy by jste asi taky dělal test andulce ktery stoji 800-1000 kč že

Ferrugineifrons

22.1.2017 00:26
Ferrugineifrons

XXX.XXX.57.80

Kto je bez viny, nech prvý hodí kameňom! Nechcem nikoho obhajovať, ale kto z nás nikdy neposunul riešiť problém niekomu inému? Buďme kamaráti!

22.1.2017 00:33
saola

XXX.XXX.229.56

Pro Vaše pobavení ohledně investice: rok 2015 - tříletá samice kakariki si při proletu zlomila nohu. Pořizovací cena cca 350 Kč, vyšetření a operace (ano, doktor do nás hučel tak dlouho, že jsme to odsouhlasili) nakonec celkem 8800 Kč.Uhynula v průběhu operace, doktor neodpustil ani korunu.
Testy v relaci 800 - 1000 Kč bych svým papouškům (momentálně dva) nechala bez problémů udělat, pokud by to bylo nutné, ale výše zmíněné už bych nepodnikala.
Klidně se můžete smát, až se budete za břicho popadat, nad mojí naivitou, ale je to taky o přístupu veterináře a jeho zhodnocení možností (jasně zhodnotil, že to dáme - měla jsem ji ráda a doma na ni čekal samec). Tak nějak doufám, že mu ty peníze štěstí nepřinesly. Už se s tímhle konkrétním doktorem samozřejmě nikdy jako majitelé pacienta nepotkáme - jen přes mou mrtvolu.

Jde o to, že když jde do tuhého, ty peníze prostě dáte, pokud je aspoň trochu máte. Zvlášť u mazlíků.

Ferrugineifrons

22.1.2017 00:45
Ferrugineifrons

XXX.XXX.57.80

S doktormi mám svoju skúsenosť, ale ani doktor nie je všemocný. Keď je najhoršie - na koho iného ako na doktora sa obrátite? Ale ani on nedokáže spraviť zázrak. Prečo by mal odpúšťať korunu? Dlhé roky študoval, dlhé roky pracoval, veľa ľuďom pomohol. Niekomu možno zachránil papagája za desaťtisíce KČ. Akurát možno vo Vašom prípade sa to nepodarilo. Vážme si ľudí, ktorí chcú pomôcť!

Ferrugineifrons

22.1.2017 00:52
Ferrugineifrons

XXX.XXX.57.80

Každý z nás môže ísť študovať veterinárnu medicínu a pomáhať ostatným. Ale stačí jeden nezdar a oheň je na streche. Ako tomu má človek čeliť? Nebuďte takí prísni!

22.1.2017 00:59
kubanec

XXX.XXX.103.251

No chápu když máte doma mazla tak ty penize pustite ja lecil papouška v brně a stálo mě to 4500 kč a stejně uhynul a mazel to nebyl jen byl dražší tak jsem to ryskl a pak se mi lidi smáli proč jsem to dělal že buď chcipne a nebo ne.

22.1.2017 01:03
kubanec

XXX.XXX.103.251

No a pro ty co mi tu chcou tvrdit že do výkupu dávaji jen 100% ptáky v kondici barvě a zdravi tak ha ha do výkupu se každej snaží protlačit vše co výkup vezme a co nevezme to plno lidí za rohem vypustí aby to doma nemuseli živit bavim se o andulkách a korelách.

22.1.2017 01:10
kubanec

XXX.XXX.103.251

marsen napsal(a):

A pro tragopan si to přečti veterinářka doporučila udělat testy na PBFD u dvou andulek a korel už vidim jak to tady všichni dělaj a platí a že paní se starala o nemocného papouška než uhynul je sice pěkný jen to asi nedomyslela ne ?

22.1.2017 07:48
simacek123

XXX.XXX.142.1

Pane kubanec, je zbytecne se rozčilovat, lide mají svoji pravdu a tu chteji vesmes slyset. Pravdu mate tez, a to ze lide daji dovykupu i to co se sotva mele je teze pravda., pak jsou lide zase taci jako ja bych z dvouma andulama do vykupu nejel, zbytecna strata casu a benzinu, jiny by zase jel i kdyby dostal padesátikorunu. Pevne nervy at se dari v chovu.

22.1.2017 07:54
eli22

XXX.XXX.181.79

kubanec napsal(a):
No já právě koupil dvakrát od známých chovatelu nemocný papoušky kteří se jich zavčasu zbavili aby nechcipli jim tak vim jaka je pak šance na reklamaci a přečti si to pořadně doporučil jsem dát dvě andulky a dvě korely do výkupu než dělat nákladné testy na PBFD vy by jste asi taky dělal test andulce ktery stoji 800-1000 kč že

Zdravím, no jaký pán, takový krám nebo-li svůj k svému...

22.1.2017 08:59
kareta

XXX.XXX.84.6

Elí.Ty nedělej machra. Ty jsi tady napsala už desítky kopancu a bludu.

22.1.2017 09:11
kubanec

XXX.XXX.103.251

simacek123 napsal(a):
Pane kubanec, je zbytecne se rozčilovat, lide mají svoji pravdu a tu chteji vesmes slyset. Pravdu mate tez, a to ze lide daji dovykupu i to co se sotva mele je teze pravda., pak jsou lide zase taci jako ja bych z dvouma andulama do vykupu nejel, zbytecna strata casu a benzinu, jiny by zase jel i kdyby dostal padesátikorunu. Pevne nervy at se dari v chovu.

No ja bych ty dvě andulky a korely do vykupu taky nevez co bych za ně dostal tak bych projel.

22.1.2017 09:15
kubanec

XXX.XXX.103.251

eli22 napsal(a):
Zdravím, no jaký pán, takový krám nebo-li svůj k svému...

Eli ty jseš legrační tady je to diskuze RYCHLEJCH ŠIPU všichni hrozně slušni a poctiví ale realita je uplně někde jinde škoda ELI že jsem ty papoušky co mě ňekterí velcí chovatelé nadělili nekoupil od tebe ty bys mi ty prachy vrátila

22.1.2017 09:20
eli22

XXX.XXX.181.79

kubanec napsal(a):
Eli ty jseš legrační tady je to diskuze RYCHLEJCH ŠIPU všichni hrozně slušni a poctiví ale realita je uplně někde jinde škoda ELI že jsem ty papoušky co mě ňekterí velcí chovatelé nadělili nekoupil od tebe ty bys mi ty prachy vrátila

To byste Kubánče tedy nekoupil, protože Vám bych neprodala, obrazně řečeno, ani pírko, je jedno, jestli zdravé nebo nezdravé .

22.1.2017 09:31
KaVe

XXX.XXX.45.15

Každopádně se tady vyřádil celý výkvět zdejšího fóra, tazatel se naštěstí něco přece jen dozvěděl.Aby v jednom vlákně byla použita "vydra" a "medůza" zároveň to tady snad ještě nebylo a tímto bych chtěl "lupus4" veřejně poděkovat. O chovatelství to tady sice už dávno není, ale jako místo "Dikobrazu" je to super čtení ! Jen tak dál přátelé !

22.1.2017 09:49
saola

XXX.XXX.229.56

Dotaz k dezinfekci: když se dívám na ceny Virocidu, přemýšlím, proč nepoužijete něco z přípravků, určených pro dezinfekci v lékařství? Vycházejí cenově mnohem lépe a též se jedná o spolehlivé virocidy.
Např. zde:
https://www.lekarna.cz/incidin-rapid-2l-dezinfekce/
https://www.lekarna.cz/ecocid-prasek-pro-pripravu-dezinfekcniho-roztoku-1x50g/#popis
https://www.lekarna.cz/incidin-liquid-1l-rychla-dezinfekce-ploch/#popis
https://www.lekarna.cz/desam-gk-s-vuni-1l-104726/#productMenu

Pro ošetření stěn v bytě postřikem bych doporučila přípravky na bázi polyhexametylenguanidinu, např. tento:
https://www.lekarna.cz/dezisan-spray-500ml/#popis.

22.1.2017 09:56
milanplšek

XXX.XXX.144.38

eli22 napsal(a):
To byste Kubánče tedy nekoupil, protože Vám bych neprodala, obrazně řečeno, ani pírko, je jedno, jestli zdravé nebo nezdravé .

A jak vyte ze uz jste mu neco neprodala? Vsichni tady moralizujete a kdyz prodavate ptaky na inzerat tak je prodate kazdemu kupci co je ochotnej vubec prijet. A vubec nevite kdo to je protoze ho neznate. Je to proste zajemce o papouska. A nesnaste se mi tady zase vykladat ze si zajemce vybirate a do vykupu vzivote nic nedate atd. Kazdy tady odchovava mlade a potrebuje se jich zbavit a pri dnesnim pretlaku odchovu na trhu temto recim neverim. Chovu zdar Plšek

22.1.2017 10:01
eli22

XXX.XXX.181.79

milanplšek napsal(a):
A jak vyte ze uz jste mu neco neprodala? Vsichni tady moralizujete a kdyz prodavate ptaky na inzerat tak je prodate kazdemu kupci co je ochotnej vubec prijet. A vubec nevite kdo to je protoze ho neznate. Je to proste zajemce o papouska. A nesnaste se mi tady zase vykladat ze si zajemce vybirate a do vykupu vzivote nic nedate atd. Kazdy tady odchovava mlade a potrebuje se jich zbavit a pri dnesnim pretlaku odchovu na trhu temto recim neverim. Chovu zdar Plšek

To si pište, že jsem panu Kubánci nic neprodala. Ke všem prodaným mláďatům (kromě křepelek čínských) mám kupní smlouvy a žádný Kubánec tam nefiguruje. . A papoušky mám většinou zamluvené ještě dřív než se vylíhnou.Vašemu chovu zdar!

22.1.2017 10:07
milanplšek

XXX.XXX.144.38

eli22 napsal(a):
To si pište, že jsem panu Kubánci nic neprodala. Ke všem prodaným mláďatům (kromě křepelek čínských) mám kupní smlouvy a žádný Kubánec tam nefiguruje. . A papoušky mám většinou zamluvené ještě dřív než se vylíhnou.Vašemu chovu zdar!

A myslite ze kubanec je jeho jmeno? Bud ste tak najivni nebo s prominutim hloupa. Vase prave jmeno asi taky neni eli22 ze. Ono tady v tech diskusich ma malokdo odvahu zverejnit sve jmeno

22.1.2017 10:16
eli22

XXX.XXX.181.79

V tomto vlákně končím, protože kromě ztráty iluzí o chovatelích bych za chvilku neuměla pořádně ani česky. Hezký den.

22.1.2017 10:21
kubanec

XXX.XXX.103.251

ELI JA PYRURKY NECHOVAM KDYBY MĚ CHCIPLA PYRURA TAK JI HODIM NA HNUJ A VUBEC TO NERESIM

22.1.2017 11:13
kubanec

XXX.XXX.103.251

Tim jsem se nechtěl dotknout chovatelu pyrur aby mě tady zase někdo nenapadl když sranda tak sranda

23.1.2017 08:31
marsen

XXX.XXX.92.58

saola napsal(a):
Dotaz k dezinfekci: když se dívám na ceny Virocidu, přemýšlím, proč nepoužijete něco z přípravků, určených pro dezinfekci v lékařství? Vycházejí cenově mnohem lépe a též se jedná o spolehlivé virocidy.
Např. zde:
https://www.lekarna.cz/incidin-rapid-2l-dezinfekce/
https://www.lekarna.cz/ecocid-prasek-pro-pripravu-dezinfekcniho-roztoku-1x50g/#popis
https://www.lekarna.cz/incidin-liquid-1l-rychla-dezinfekce-ploch/#popis
https://www.lekarna.cz/desam-gk-s-vuni-1l-104726/#productMenu

Pro ošetření stěn v bytě postřikem bych doporučila přípravky na bázi polyhexametylenguanidinu, např. tento:
https://www.lekarna.cz/dezisan-spray-500ml/#popis.

Děkuji! Už jsem o tom taky přemýšlela...ale mám obavu, aby to bylo dostatečně účinné.

23.1.2017 17:36
hzp

XXX.XXX.83.72

kubanec napsal(a):

Zjevně to v té své makovici pořád srovnané nemáte. Tak ještě jednou. Doporučení, ať zvíře, u kterého je důvodné předpokládat, že je nemocné dá někdo do výkupu je prostě minimálně nezodpovědné, nehodné chovatele, ne-li trestné. Všichni jak tu jsme a diskutujeme bychom měli mít v povědomí minimálně zákon č.166/1999 Sb) (veterinární zákon) a to hlavně tato písmena Hlavy II, § 4:

Povinnosti chovatelů:
b) sledovat zdravotní stav zvířat, v odůvodněných případech jim včas poskytnout první pomoc a požádat o odbornou veterinární pomoc,
c) bránit vzniku a šíření nákaz a jiných onemocnění zvířat a plnit povinnosti stanovené tímto zákonem nebo na jeho základě k zdolávání těchto nákaz nebo jiných onemocnění zvířat,

Samozřejmě nedodržování povinností je sankcionováno.

Prostě nechápu, už jen lidsky a nemusím na to mít žádný §, jak někdo může vědomě doporučit pustit do oběhu potencionálně nebezpečného jedince. Obhajujete to tady, jako by o nic nešlo.

23.1.2017 17:50
kubanec

XXX.XXX.103.251

Kde furt všichni berete tu jistotu že jsou nemocní ? Když ten chovatel co jí ho prodal měl udajně nemocnýho jen jednoho myslite že všechno utratil a skončil s chovem ?tak si ty makovice dejte do pořádku vy.

23.1.2017 18:07
kubanec

XXX.XXX.103.251

Když jste si koupil paoušky z odchytu tak měl každej vyšetřeni na všechny nemoci že.

23.1.2017 18:11
hzp

XXX.XXX.83.72

kubanec napsal(a):
Kde furt všichni berete tu jistotu že jsou nemocní ? Když ten chovatel co jí ho prodal měl udajně nemocnýho jen jednoho myslite že všechno utratil a skončil s chovem ?tak si ty makovice dejte do pořádku vy.

Nejste schopen chápat psaný text? "požádat o odbornou veterinární pomoc" Vytáhl jsem to přímo ze znění zákona, jestli ani teď to nepobíráte, tak je mi líto, ale pak je diskuze zbytečná.

23.1.2017 18:24
kubanec

XXX.XXX.103.251

No to je diskuze zbytečná.

23.1.2017 18:49
kubanec

XXX.XXX.103.251

Když vim co je českej chovatel schopen prodat jinýmu chovateli a jaký pohádky mu navykládat tak nevidim problem prodat něco do výkupu kde stejně pulka andulek přišla do styku s francouzkym pelichánim.

23.1.2017 19:07
eli22

XXX.XXX.181.33

kubanec napsal(a):

Tady už vůbec nejde o to, jestli jsou nebo nejsou nemocní, ale o Vaše neskutečně stupidní rady, alespoň v tomto vlákně, a ano, na hraně zákona. Ovšem ještě horší je morální stránka věci, tedy Vaše morální hodnoty a amorální rady. Já jsme se s nikým takovým jako Vy osobně nesetkala, za což jsem celkem ráda. Ale kolikrát si říkám, jestli to vůbec myslíte vážně, jestli nejste jen provokatér. Ale asi ne.

23.1.2017 23:35
7573

XXX.XXX.159.151

kubanec napsal(a):

1, Souhlasím chcel bych poznat chovatele 3 andulek a 1 korele které nechá dělat testy které ani nemusí u andulek najít PBFD.
2, Nesouhlasím dat to do vykupu je lepší to utraťit ale jak sem poznal na burzách takzv.chovatele davají tam i ptáky stouto chorobou a ptáky co nehnízdí.
3, Ptáky s vadou opeření"""tazv. covatelé po sezoně jim to doroste to po snužce jsou holí jasně !
4, Zisk nebo radost z chovu v cz ? poseldní dobo jen zisk každé chce jen zbohatnout.
5, PBFD mají i venkovní ptáci a i některé andulky, korely, rosele, žakové, amozoňani a další druhy to je škoda a smutné.
6, Když byste měla venkovní voliéry poradil bych vám vše vyčistit, nechat vymrznout, vzít vápno do něj trochu octa a vše znovu natřít a kde sedí odstanit dřeviny a dát nové.
7, V bytě jen vše vyčistěte a zatím nechte dožát ty andulky a korelu pokd je máte ráda/ďi a potom po čase si kupte nového mazlíka, vlastnit papouška je závazek i Andulka a Korela.
8, Pak vše doma v klidu uklidtě kde letal pták to vše vyčistěte jako koupelnu, wc a zbytečne nemusíte Kupovat drahé F10 stejně to ničemu nepomuže záclony vyperte a prostě vyčistěte komletně byt a přemalujte byt.Podlahy umejte normálně a koberce luxovat a vyprášit venku.""Nic víc...žádná panika !"""" Příště žádat od prodávajícího testy n PBFD /Psitakozu (Chlamydia psittaci) tou trpí také ptáci ojediněle ale jen u některého papouška, je to pak nebezpečné i na člověka.
A nehádejte se tu !všichni ! Kubánec má pravdu hodně lidí to fakt dává do výkupu "" to je to blbé ale nejhorší je když vám takto papouška prodá chovatel domů jako mazlíka, do chovu apd. to je smutné.... to není chovatel...

23.1.2017 23:36
7573

XXX.XXX.159.151

zitus napsal(a):
Napríklad VIRKON-S.

Zbytečne paní v bytě bude kupovat VIRKON-S proboha a dejchat to... !

23.1.2017 23:56
lupus4

XXX.XXX.237.4

Veškerá dezinfekce je vám k ničemu, pokud tam stále máte infikované ptáky

takže buď

1) nechat dožít a nepořizovat nic nového
2) utratit + desinfikovat + nový chov
3) udělat testy a pak za1) či 2)

Ferrugineifrons

24.1.2017 00:12
Ferrugineifrons

XXX.XXX.57.80

S najväčšou pravdepodobnosťou sú andulky aj korely zdravé. Netreba robiť paniku. Zo všetkých strán už vieme, že chorobu mal iba eklektus, ktorý jej aj podľahol. Trochu mi to pripomína vlákno o vtáčej chrípke, kde treba vybiť všetky papagáje naokolo...

24.1.2017 06:50
lupus4

XXX.XXX.180.5

Zo všetkých strán už vieme, že chorobu mal iba eklektus, ktorý jej aj podľahol.

tak to máte věšteckou kouli

24.1.2017 08:00
marsen

XXX.XXX.92.58

Testy těm čtyřem (2 andulky a 2 korely) nechám udělat určitě, už jen pro svůj klid,1 směsný vzorek a budu věřit MVDr.Grymové, ke které chodím (a chodila jsem s eklektem), že mi radí dobře.

Takže teď pořádně uklidím a všechno vydezinfikuji a udělám to do dubna několikrát (i když pokud je některý z nich pozitivní, tak zbytečně). Naštěstí nemáme koberce ani záclony a sedačku a křesla vezmu pořádně namokro F10. Potom se uvidí, jak dopadnou a podle toho budu postupovat dál.

A můžu říct, že pokud budu časem kupovat jiného papouška, tak bez ohledu na to, jestli k němu dostanu papíry s vyšetřením, v den zakoupení bude moje první cesta k veterinářce na odběry. Bohužel už nevěřím ničemu a jestli budu vůbec pořizovat, tak s obrovským strachem, jak to dopadne...

Tomu, co mi prodal, bych nejradši ten úklid přenechala, ať si užije. Už týden doma dřu jako mezek a mám pořád pocit, že mi tam ty breberky všude pochodují...

24.1.2017 08:12
kubanec

XXX.XXX.103.251

No tak jsem vám poradil aspoň ten směsnej vzorek některej doktor by vám radil každej zvlášť takže by vás to stálo kolem 4000 kč.

24.1.2017 08:32
marsen

XXX.XXX.92.58

kubanec napsal(a):
No tak jsem vám poradil aspoň ten směsnej vzorek některej doktor by vám radil každej zvlášť takže by vás to stálo kolem 4000 kč.

Jasně, tahle rada byla výborná, díky ;-) Jednotlivě by mě to stálo přesně 5000 (1250 za kus). A ještě tam jedu 20 km. Horší by bylo, pokud by se ten vzorek vyhodnotil jako pozitivní...
To by potom musel ještě každej pták zvlášť a to už máme 6250. No to bych už tedy nedala, nekradu...
V tom případě bych udělala ještě jeden směsný vzorek a to jen korel. Pokud by byl negativní, andulky bych nechala utratit. Pokud by byl pozitivní, mám smůlu a svůj sen si už nesplním, protože korely mají tři roky a dožívají se i dvaceti, že...
Ale Dr. to bere jako málo pravděpodobné, říkala, že už byli relativně dospělí a pokud mají imunitu v pořádku...

24.1.2017 08:45
mivi

XXX.XXX.70.206

marsen napsal(a):
Testy těm čtyřem (2 andulky a 2 korely) nechám udělat určitě, už jen pro svůj klid,1 směsný vzorek a budu věřit MVDr.Grymové, ke které chodím (a chodila jsem s eklektem), že mi radí dobře.

Takže teď pořádně uklidím a všechno vydezinfikuji a udělám to do dubna několikrát (i když pokud je některý z nich pozitivní, tak zbytečně). Naštěstí nemáme koberce ani záclony a sedačku a křesla vezmu pořádně namokro F10. Potom se uvidí, jak dopadnou a podle toho budu postupovat dál.

A můžu říct, že pokud budu časem kupovat jiného papouška, tak bez ohledu na to, jestli k němu dostanu papíry s vyšetřením, v den zakoupení bude moje první cesta k veterinářce na odběry. Bohužel už nevěřím ničemu a jestli budu vůbec pořizovat, tak s obrovským strachem, jak to dopadne...

Tomu, co mi prodal, bych nejradši ten úklid přenechala, ať si užije. Už týden doma dřu jako mezek a mám pořád pocit, že mi tam ty breberky všude pochodují...

Dobrý den.
Úplně Vám rozumím stran úklidu a dezinfekce. Člověk pak vidí viry úplně všude. U dezinfekčního preparátu jste se, myslím, rozhodla správně - F 10 je asi nejlepší volba. Je dobře, vzít poprvé směsný vzorek. Paní doktorka Vám jistě poradila. A i kdyby byl test na protilátky pozitivní, celkem se nic neděje. Znamenalo by to jenom tolik, že ptáci se s virem PBFD potkali a mají je. S tím bych asi nedělal nic, pouze bych si nepořizoval nového ptáčka. U druhého vzorku by se pravděpodobně jednalo o test na přítomnost viru. Ten se nemusí vyskytovat v periferní krvi vždy, ale to Vám také paní doktorka jistě řekla. A i pokud by se potvrdilo, že některý kus je infikovaný, asi bych ptáky nechal dožít a teprve potom se zamyslel nad pořízením nového. Nejedná se o nemoc přenosnou na člověka, takže dožití ničemu nevadí. Občas provést dezinfekci (v menší míře než nyní). Berte to prosím pouze jako názor. Ono s nákupem, především větších papoušků, kteří jsou pro tento typ viru dosti vnímaví, navíc pokud jsou odkrmeni ručně, je to těžké. I když dostanete potvrzení o negativním vyšetření, neznamená to, že ptáci virózou netrpí. Odběr se může trefit do období, kdy v periferní krvi nález nebude (a toto období není až tak krátké, aby se tak nemohlo stát). Tím se nechci nikoho zastávat, ale stát se to může. V každém případě Vám držím palce, aby vše dobře dopadlo. M. Vít.

Ferrugineifrons

24.1.2017 14:11
Ferrugineifrons

XXX.XXX.57.80

lupus4 napsal(a):
Zo všetkých strán už vieme, že chorobu mal iba eklektus, ktorý jej aj podľahol.

tak to máte věšteckou kouli

To síce nemám, ale zato mám prehľad.

Celé vlákno v odkaze a najmä 18. príspevok:

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/2986324/prosim-o-radu-hromadne-vypadavani-velkych-per-eklektus#a2986621.

24.1.2017 15:51
lupus4

XXX.XXX.24.11

To síce nemám, ale zato mám prehľad.

Celé vlákno v odkaze a najmä 18. príspevok:

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/2986324/prosim-o-radu-hromadne-vypadavani-velkych-per-eklektus#a2986621.

Mno, že to měl eklektus snad nikdo nezpochybňuje.

Kouli máte zřejmě na to, že ostatní to "nechytili"...

Ale zda to mají či ne to tu nikdo nevyřeší, ( ani kubánec)

bez opakovaného vyšetření vzorků se to nikdy nedovíme.

24.1.2017 16:01
kareta

XXX.XXX.84.6

Ani ty moc nejchytřejší LUPUS tak se už konečně na to vyprdněte a bavme se jek normální lidi Vám snad hrabe.Lupus nedělej chytrého.

24.1.2017 16:06
kareta

XXX.XXX.84.6

Lupus Tebe kdybych potkal a měl možnost s tebou mluvit tak ti řeknu to co tady nemužu protože by to vymazal ten co nás čte. Jsi KOKOT.

24.1.2017 16:22
kareta

XXX.XXX.84.6

Lupus a slečna nebo paní Elí Vy jsi můžete založit kancelář na nejchytřejší odpovědi na vše co se týká exotického ptacva Protože Vy nejste chovatelé Vy jste i veterináři.

24.1.2017 16:24
lupus4

XXX.XXX.24.11

Nhgg - další aspirant na medůzu

jestli mi chceš předvést svoji slovní "zásobu" tak to piš do SZ a netroluj vlákno, prde

24.1.2017 16:31
kareta

XXX.XXX.84.6

Měl by jsi se starat o želvy a ne se starat do exotického ptacva o kterém víš velký PRD.To je pro magora LUPUS.

24.1.2017 16:37
kareta

XXX.XXX.84.6

Ty ty meduzy prcáš ? nebo proč jsi tak zaujatý na ty živočichy? Víš ty vůbec co je to meduza ?

24.1.2017 17:07
lupus4

XXX.XXX.24.11

kareta napsal(a):
Ty ty meduzy prcáš ? nebo proč jsi tak zaujatý na ty živočichy? Víš ty vůbec co je to meduza ?

Nerozčiluj se, praskne ti žilka a budeš za sebou tahat nohu...
Po zkouknutí několika tvých "kvalitních příspěvků" lze soudit, že nejlépe tě charakterizuje
krásné české slovo : tajtrlík

tak pa tajtrlíku
howk.

slavikpavel

24.1.2017 17:07
slavikpavel

XXX.XXX.195.189

kareta napsal(a):

Laco uklidni se

24.1.2017 17:11
kareta

XXX.XXX.84.6

Ty budeš nákej tydýt.

24.1.2017 17:23
torooo

XXX.XXX.10.42

To je pecka. Tady se člověk nasměje.

Aymarové

24.1.2017 17:57
Aymarové

XXX.XXX.212.98

eli22 napsal(a):
Tady už vůbec nejde o to, jestli jsou nebo nejsou nemocní, ale o Vaše neskutečně stupidní rady, alespoň v tomto vlákně, a ano, na hraně zákona. Ovšem ještě horší je morální stránka věci, tedy Vaše morální hodnoty a amorální rady. Já jsme se s nikým takovým jako Vy osobně nesetkala, za což jsem celkem ráda. Ale kolikrát si říkám, jestli to vůbec myslíte vážně, jestli nejste jen provokatér. Ale asi ne.

Mate plnou pravdu, ale proti Vam stoji nejvetsi troll z tohoto diskusniho fora, tak to vzdejte. S takovymi primitivy nema smysl diskutovat, mel by jim zakazt pristup administrator uz jen pro protipravni obsah jejich prispevku. Administratore, kdy uz konecne KUBANCE zablokujete?

24.1.2017 18:28
eli22

XXX.XXX.181.33

Aymarové napsal(a):
Mate plnou pravdu, ale proti Vam stoji nejvetsi troll z tohoto diskusniho fora, tak to vzdejte. S takovymi primitivy nema smysl diskutovat, mel by jim zakazt pristup administrator uz jen pro protipravni obsah jejich prispevku. Administratore, kdy uz konecne KUBANCE zablokujete?

Dobrý den, nebojte, já poznám, jaký má kdo IQ a s kým mám tu čest. . Ale občas mi to prostě nedá, občas to musí ven, i když vím, že "je to marný, je to marný, je to marný".

25.1.2017 07:13
simacek123

XXX.XXX.142.1

eli22 napsal(a):
Dobrý den, nebojte, já poznám, jaký má kdo IQ a s kým mám tu čest. . Ale občas mi to prostě nedá, občas to musí ven, i když vím, že "je to marný, je to marný, je to marný".

Plne chápu vasi ventilaci, ale nemusíte nas zase tak lakovat, nelze jen tak snadno poznat IQ i odbornici se spletou a to mají člověka před sebou. A k věci:uz vůbec je nepochopitelne ze zadavatelka dela takovou desinfekci v byte, pry stoho sili a všude něco spatruje, tam by snad mohlo byt podezreni na nejakou tu diagnozu ale budis i to se preci da prehlidnout. Bohuzel jsme jenom lide, kteri na 95% si budou stat za svoji pravdou.

25.1.2017 07:37
marsen

XXX.XXX.92.58

simacek123 napsal(a):
Plne chápu vasi ventilaci, ale nemusíte nas zase tak lakovat, nelze jen tak snadno poznat IQ i odbornici se spletou a to mají člověka před sebou. A k věci:uz vůbec je nepochopitelne ze zadavatelka dela takovou desinfekci v byte, pry stoho sili a všude něco spatruje, tam by snad mohlo byt podezreni na nejakou tu diagnozu ale budis i to se preci da prehlidnout. Bohuzel jsme jenom lide, kteri na 95% si budou stat za svoji pravdou.

Pro vás je nepochopitelné, že po PBFD vše dezinfikuji? Tak pro mě už je tedy pochopitelnější, proč se stalo, že jsem si domů donesla od chovatele nemocného ptáka. Děkuji za osvětlení situace.

ne

25.1.2017 12:34
ne

XXX.XXX.195.189

Základem je mít zdravé ptáky kteří mají silnou imunitu. Kvalitní krmení, odpovídající prostředí danému druhu a pak se nemocí nemusíte bát. Nakazí se jen pták, který má slabou imunitu.
Spousta lidí drží ptáky v zimě v mrazech venku, krmí co nejlevnějším krmením, na jaře sotva se teplota dostane nad 0 stupňů už zavěšují budky a zimou vyčerpaní ptáci hnízdí až do dalších mrazů. Pak ty chovy podle toho i vypadají.

16.7.2017 14:36
sasasenka

XXX.XXX.234.14

Dobrý den.Připojuji se k diskuzi a spíše prosím o radu.Loni jsem si do voliery přivezla samečka andulky z burzy.Našla jsem ho v budce u mladých chcíplého.Všechno opeření měl v pořádku a i mladí vyletli všichni v pořádku.Letos jsem se u korel setkala s úhynem mladých v budce, nebylo to ve velkém, ale bylo.Po vylétnutí, během 14ti dnů jsem musela dvě mláďata utratit, opeření bylo sice v pořádku, ale seděli pouze dole ve volieře a nelétali.Teď se to týká samečka andulky, opeření je v pořádku, jen chybí nejdelší ocasní peří.Nelétá, jen vyleze po pletivu nahoru do větví.Dám ho testovat na PBFD.Chci se zeptat, když se mi toto onemocnění potvrdí, samozřejmě dám zlikvidovat ostatní osazenctvo, to teda s těžkým srdcem, ale asi jiná možnost nebude.Potřebovala bych vědět, když celou volieru, která je zděná s dřevěnými trámy, vydesinfikuji F10SC, jestli tam po nějaké době opět mohu pořídit osazenctvo.Budky vyměním za nové nebo bude stačit také desinfekce?Děkuji za radu a prosím nekamenujte mne.Snažím se to nějak řešit.

16.7.2017 15:44
eli22

XXX.XXX.181.33

sasasenka napsal(a):
Dobrý den.Připojuji se k diskuzi a spíše prosím o radu.Loni jsem si do voliery přivezla samečka andulky z burzy.Našla jsem ho v budce u mladých chcíplého.Všechno opeření měl v pořádku a i mladí vyletli všichni v pořádku.Letos jsem se u korel setkala s úhynem mladých v budce, nebylo to ve velkém, ale bylo.Po vylétnutí, během 14ti dnů jsem musela dvě mláďata utratit, opeření bylo sice v pořádku, ale seděli pouze dole ve volieře a nelétali.Teď se to týká samečka andulky, opeření je v pořádku, jen chybí nejdelší ocasní peří.Nelétá, jen vyleze po pletivu nahoru do větví.Dám ho testovat na PBFD.Chci se zeptat, když se mi toto onemocnění potvrdí, samozřejmě dám zlikvidovat ostatní osazenctvo, to teda s těžkým srdcem, ale asi jiná možnost nebude.Potřebovala bych vědět, když celou volieru, která je zděná s dřevěnými trámy, vydesinfikuji F10SC, jestli tam po nějaké době opět mohu pořídit osazenctvo.Budky vyměním za nové nebo bude stačit také desinfekce?Děkuji za radu a prosím nekamenujte mne.Snažím se to nějak řešit.

Zdravím, spíš bych to viděla na BFD. Voliéru je třeba vydesinfikovat, co jde, tak spálit (budky určitě a vyměnit za nové) a letos už bych nic nepořizovala, až na jaře, jelikož virus přežívá minimálně půl roku. Taky ale může jít o schodu okolností, kdy ty korely mohly hynout z jiného důvodu. Takže i to je třeba vzít v úvahu.

16.7.2017 16:12
sasasenka

XXX.XXX.234.14

eli22 napsal(a):
Zdravím, spíš bych to viděla na BFD. Voliéru je třeba vydesinfikovat, co jde, tak spálit (budky určitě a vyměnit za nové) a letos už bych nic nepořizovala, až na jaře, jelikož virus přežívá minimálně půl roku. Taky ale může jít o schodu okolností, kdy ty korely mohly hynout z jiného důvodu. Takže i to je třeba vzít v úvahu.

Děkuji za odpověď, můžu poprosit o nějaký odkaz na BFD?Desinfekce F10?

16.7.2017 16:33
eli22

XXX.XXX.181.33

sasasenka napsal(a):
Děkuji za odpověď, můžu poprosit o nějaký odkaz na BFD?Desinfekce F10?

Zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Polyomavir%C3%B3za_pt%C3%A1k%C5%AF
F10 používám, jinou ani moc neznám.

16.7.2017 16:55
sasasenka

XXX.XXX.234.14

eli22 napsal(a):
Zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Polyomavir%C3%B3za_pt%C3%A1k%C5%AF
F10 používám, jinou ani moc neznám.

Děkuji za odpověď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík