Dobrý deň, mám 38 dňových 2 senegalcov ( súrodencov ). Každý deň ich vážim a už týždeň sa držia iba na váhe 135-136 g. Jedávajú 4x do dňa a podľa mňa by mali priberať ako rastú. Vedel by mi niekto povedať približné váhy senegalcov po mesiacoch ? Ďakujem.
Ivan257
napsal(a):
Dobrý deň, mám 38 dňových 2 senegalcov ( súrodencov ). Každý deň ich vážim a už týždeň sa držia iba na váhe 135-136 g. Jedávajú 4x do dňa a podľa mňa by mali priberať ako rastú. Vedel by mi niekto povedať približné váhy senegalcov po mesiacoch ? Ďakujem.
Ahoj můj první odchov 2015 - 38. den 121g, byl to jedináček (sameček)-končil jsem na 135g pak se osamostatnil. A odchov 2016 - 38.den 117g (samička)-dostala se na 134g ale skončila na 122g pak se osamostatnila. Doskočil.
Ivan257
napsal(a):
Dobrý den,
nepíšete množstvo, kolko davate na 1 krmenie...
Vašim senegalcom rastie perie a to dost intenzivne. prakticky vsetky ziviny idu do rastu peria, necakajte dalsie hmotnostné prírastky.
Skúste dennú dávku krmiva rozdelit na 6 časti /nie na 4/, zriedit krmivo a mladata budu pokojnejsie, pripadne sa este prejavi rast v podobe par gramov navyse. Taketo mladata nevedia prijat vodu z napajacky, pokial krmite krmivom hustejsim /asi ako horčica/, mozu mat deficit vody.
pyrrhuraman

XXX.XXX.195.189
Ivan257
napsal(a):
Dobrý den, váha senegalců se ve věku 38 dní pohybuje cca od 120 g až do 140 g. Ti kteří se blíží spodní hranici tak ještě přiberou během pár dní 5 - 10 g. U těch těžších už přibírání na váze moc znatelné nebude. Ve věku 45 - 50 dní pak půjde váha spíše mírně dolů.
Dnes má moje senegalče rovných 5 týdnů (35 dnů) a váží aktuálně 131g s prázdným volátkem. krmím co 3 až 4 hod s noční pauzou od půlnoci do 6ti hod.ráno, cca 10cm2 kaše