Chtěla bych si pořídit čistokrevnou kočku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Abcd12345

3.2.2017 12:04
Abcd12345

XXX.XXX.26.1

Chtěla bych pořídit čistokrevnou kamarádku pro moji kočičku (obyčejná) do bytu. Kočičku bych chtěla dlouhosrstou s klidnější povahou, která dobře snáší druhé kočky. Jakou mi doporučite? Nebo nevíte o nějaké? :) - přijedu kamkoliv - samozřejmě ale bude rozhodující cena, zase nechci ultra kočku, když bude jen na mazlení. Čistokrevnou chci proto, aby měla své charakteristické rysy, povahu, která byla vyšlechtěna pro život v bytě. Dále mě napadlo, přenášení nemocí od mé kočky, kterou mám. Není očkováná, jeví se zdravá, ale netuším, zda není přenášeč některých nemocí, nerada bych nakazila tu novou. Již mě napadlo ji nechat otestovat, ale kolik takové testy stojí? V hloubi duše mám strach to i zjistit např. celý život čekat, zda se nemoc projeví nebo ne. Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.2.2017 12:06

Abcd12345 napsal(a):
Chtěla bych pořídit čistokrevnou kamarádku pro moji kočičku (obyčejná) do bytu. Kočičku bych chtěla dlouhosrstou s klidnější povahou, která dobře snáší druhé kočky. Jakou mi doporučite? Nebo nevíte o nějaké? :) - přijedu kamkoliv - samozřejmě ale bude rozhodující cena, zase nechci ultra kočku, když bude jen na mazlení. Čistokrevnou chci proto, aby měla své charakteristické rysy, povahu, která byla vyšlechtěna pro život v bytě. Dále mě napadlo, přenášení nemocí od mé kočky, kterou mám. Není očkováná, jeví se zdravá, ale netuším, zda není přenášeč některých nemocí, nerada bych nakazila tu novou. Již mě napadlo ji nechat otestovat, ale kolik takové testy stojí? V hloubi duše mám strach to i zjistit např. celý život čekat, zda se nemoc projeví nebo ne. Děkuji.

Perská.

Jestli je vaše druhá kočička bytová, tak kde by k nějakým nemocem přišla?

Abcd12345

3.2.2017 12:23
Abcd12345

XXX.XXX.26.1

Narodila se venkovní kočce.

3.2.2017 12:26

Abcd12345 napsal(a):
Narodila se venkovní kočce.

No, ale bydlí v bytě, ne?

tak co by mohla mít. toxoplasmózu, tak jí nejez syrovou ani ji syrovou nekrm druhé kočce. FeLV? no, teoreticky, ale to se dá testovat a očkovat. stojí to nějakou korunu, ale přesná suma záleží na značce testu a ceně veterináře a jeho úkonu.

3.2.2017 12:29
lorina1

XXX.XXX.198.13

Dobry den, je tady sice spousta odborníků a řeší se tady velké veci ale zkuste rubriku kočky tam Vám poradi urcite lépe smajlík

Abcd12345

3.2.2017 12:31
Abcd12345

XXX.XXX.26.1

Ano je v bytě, a právě ty nemoci jsem měla i na mysli, nemá zatím ani rok.

3.2.2017 12:43
Katinec

XXX.XXX.73.206

Abcd12345 napsal(a):

Jestli chcete dlouhosrsté plemeno s klidnější povahou, doporučuji Ragdolla. Péče o srst není tak náročná jako u peršanky a povahově jsou zlatí. Určitě bych vybírala kvalitní chs s testovaným chovem. Cena za mazlíka je kolem 10tis, většinou s podmínkou kastrace do 1 roku, pokud tedy chovka neprodává koťata již kastrovaná.

A k ceně testů - https://www.ifauna.cz/kocky/nemodforum/r/detail/585117/fip-fiv-a-felv.

Abcd12345

3.2.2017 12:51
Abcd12345

XXX.XXX.26.1

Péče o srst mně vůbec vadit nebude, to je právě to, co mě baví. Tu, co již doma mám, je dlouhosrstá.

Abcd12345

3.2.2017 13:27
Abcd12345

XXX.XXX.26.1

Omlouvám se, jsem na mobilu a až teď jsem si všimla, že jsem to vložila do špatné skupiny...

Janae

3.2.2017 13:38
Janae

XXX.XXX.197.12

Abcd12345 napsal(a):
Péče o srst mně vůbec vadit nebude, to je právě to, co mě baví. Tu, co již doma mám, je dlouhosrstá.

Jenže dlouhosrstá a Peršanka je rozdíl. Pečovat o peršanku by jste musela téměř denně. Takový kompromis je u Peršanky perská činčila, ta tolik péče o srst nepotřebuje (teda je to už pár let co je už nemáme, doufám, že je šlechtění nedostalo někam jinam).

Ale sehnat peršanku není nic drahého, loni jsem to řešila a cena s PP začínala na 5tis na mazlíka. Cena bez PP od 1,5tis do 3,5 půl dle typu. Perská činčila na tom bude podobně.

Abcd12345

3.2.2017 13:49
Abcd12345

XXX.XXX.26.1

Ano, já si to uvědomuji, právě proto chci i čistokrevnou, protože ta moje mi nestačí, ráda se budu o někoho starat. A když bude mít ještě někdo další radost, že má kamarádku (tedy snad.) O perské činčile jsem právě uvažovala, ale nenašla jsem téměř žádné inzeráty a informace o její povaze také ne a netuším ani jak poznat dobrou chovatelskou stanici.

Janae

3.2.2017 14:11
Janae

XXX.XXX.197.12

Abcd12345 napsal(a):
Ano, já si to uvědomuji, právě proto chci i čistokrevnou, protože ta moje mi nestačí, ráda se budu o někoho starat. A když bude mít ještě někdo další radost, že má kamarádku (tedy snad.) O perské činčile jsem právě uvažovala, ale nenašla jsem téměř žádné inzeráty a informace o její povaze také ne a netuším ani jak poznat dobrou chovatelskou stanici.

POkud můžu soudit dle našich perských činčil (měli jsme 3), tak všechny byly klidné a mazlivé kočky jejich udržba byla celkem jednoduchá.
Naše perské kočky byly a jsou klidné, ale k lidem rezervované, pomazlí se, ale mazlem bych je nenazvala.
Já toužím po exotce, nejradši tříbarevné nebo bílé s modrým okem, s hodně zaraženým čumákem, možná letos možná příští rok, uvidím, ale tam je to úplně k uzoufání. Kompromis jsem dělala už teď budu trvat na vysněné barvě. Já teda netrvám na PP kočce, je mi to jedno, buď se mi kotě líbí nebo ne.

Možná je špatná doba, já hledal loni na jaře a bylo víc inzerátů na činčily než peršanky.

3.2.2017 17:31
platicerus

XXX.XXX.238.250

Ja som myslel že tu diskusia prebieha okrasne vtactvo no ale ako čitam zaujmave

3.2.2017 18:26
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

No také jsem se zamýšlel nad tím, cože je to kočka za okrasného ptáka, ale kousek dál je zase křeček. Třeba to budou nové druhy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík