Papoušci

XXX.XXX.3.106
Každopádně veterinární potvrzení že jsou v pořádku a pak hodně štěstí přes Německo. Co jsem slyšel dost to tam hlídají ohledně ptačí křipky a na Zwolle se prý připravují ale ono se toho napovídá. Držím palce.
Dobrý den. Pokud Vám veterinář dá potvrzení o zdravotním stavu a neshledá problém v chovu tak Vám vystaví za 50 kč potvrzení. S tím pak zajdete na KVS která převoz povolí. Nemusíte se ničeho bát v celé EU. Sám jsem ten kolotoč absolvoval. Do potvrzení zadá KVS značku auta a přesnou trasu a v celé EU už o Vás budou vědět kdy a kam cestujete. Potvrzení jsem si nechal vytisknout v Češtině, Němčině a Angličtině.
milouš15
napsal(a):
S tím bych moc nesouhlasil. Potřebujete veterinu od stání správy a ne od nějakého veterináře, který Vám potvrdí, že ptáci mají v kleci vodu a krmení. Zajímalo by mě, zda někdo na tohle téma psal třeba pořadatelům ve Zwolle.
Na tohle téma by tento týden měl vyjít článek na webu ararauna.
Pbfaktor

XXX.XXX.226.103
scrolls
napsal(a):
Na tohle téma by tento týden měl vyjít článek na webu ararauna.
Nejezděte pro papoušky na burzu ale domluvte si to u chovatele a budete mít vše potřebné nachystáno.Praktikuji to tak a naprostá spokojenost.
Pbfaktor

XXX.XXX.226.103
shorty102
napsal(a):
Zdravim chci se optat
Pojedu do Polska pro alexandry male potrebuji od prodavajiciho papir na prevoz ? Dekuji za odpoved.
Když chcete dodržet zákon tak ano.Kupní smlouvu a veterinární osvědčení na převoz.
loskutakruda
napsal(a):
Dobrý den. Pokud Vám veterinář dá potvrzení o zdravotním stavu a neshledá problém v chovu tak Vám vystaví za 50 kč potvrzení. S tím pak zajdete na KVS která převoz povolí. Nemusíte se ničeho bát v celé EU. Sám jsem ten kolotoč absolvoval. Do potvrzení zadá KVS značku auta a přesnou trasu a v celé EU už o Vás budou vědět kdy a kam cestujete. Potvrzení jsem si nechal vytisknout v Češtině, Němčině a Angličtině.
Na formuláři pro Krajskou veterinární správu je na zadní straně ovšem nutno zadat data pro crertifikovaného převozce zvířat. Tedy co píšete není pravda. Musíte se stát převozcem s přiděleným číslem a povolením, získat certifikát stojí asi 1500 Kč a nejsem si jistý, zda není spojeno s nějakým školením atd. Normální znalá KVS Vám to jen tak na nějaké číslo auta a jméno řidiče nedá, protože při převozu zvířat je nutno se řídit přísnými pravidly, aby nebyla transportovaná zvířata ohrožena na životech. Proto ten certifikát (potvrzující určité znalosti schopnosti).
forpus
napsal(a):
Na formuláři pro Krajskou veterinární správu je na zadní straně ovšem nutno zadat data pro crertifikovaného převozce zvířat. Tedy co píšete není pravda. Musíte se stát převozcem s přiděleným číslem a povolením, získat certifikát stojí asi 1500 Kč a nejsem si jistý, zda není spojeno s nějakým školením atd. Normální znalá KVS Vám to jen tak na nějaké číslo auta a jméno řidiče nedá, protože při převozu zvířat je nutno se řídit přísnými pravidly, aby nebyla transportovaná zvířata ohrožena na životech. Proto ten certifikát (potvrzující určité znalosti schopnosti).
Pane Smrček proč mě obviňujete že to co píšu není pravda! Certifikovaným dovozcem musíte být až při více jak 5 kusů ptactva! ten to kolotoč jsem absolvoval na burzu Erfurt loni na podzim. S pozdravem Mocík.
loskutakruda
napsal(a):
Pane Smrček proč mě obviňujete že to co píšu není pravda! Certifikovaným dovozcem musíte být až při více jak 5 kusů ptactva! ten to kolotoč jsem absolvoval na burzu Erfurt loni na podzim. S pozdravem Mocík.
Zde prosím.
ikor

XXX.XXX.118.174
A budu aj vtáctvo alebo len krmivá a potreby ked je všade zákaz.
loskutakruda
napsal(a):
No, jenže přece jezdíme většinou ve více lidech, jak se pak posuzuje když si každý poveze řekněme 3 ptáky? V autě tak bude teda 15 ptáků.
A.astrilds

XXX.XXX.13.163
Dobrý den,
Prosím o slušnou odpověď a nejlépe od toho, kdo převoz prováděl. Chtěl bych si dovést cca 10 astrildu sedych a 10ks astrilda vlnkovaneho. Je to možné a za jakých podmínek? I astrildi se řídí jak někdo psal pravidlem 5ks? Děkuji a omlouvám se, pokud už tady odpověď je a já jsem ji přehlédl.
Dekuji
H.
A.astrilds

XXX.XXX.13.163
A.astrilds
napsal(a):
Dobrý den,
Prosím o slušnou odpověď a nejlépe od toho, kdo převoz prováděl. Chtěl bych si dovést cca 10 astrildu sedych a 10ks astrilda vlnkovaneho. Je to možné a za jakých podmínek? I astrildi se řídí jak někdo psal pravidlem 5ks? Děkuji a omlouvám se, pokud už tady odpověď je a já jsem ji přehlédl.
Dekuji
H.
Ještě doplním ze se jedna o převoz ze Zwolle do ČR. Děkuji
H.
A.astrilds
napsal(a):
Dobrý den,
Dekuji
H.
Já kdybych byl na vašem místě bych se s tímto dotazem obrátil na příslušnou KVS. Osobně bych zašel a myslím, že bych odcházel z relevantní informací.
Tady když to čtete, tak co příspěvek to názor.