Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.2.2017 17:41
scrolls

XXX.XXX.223.151

Dobrý den, potřebuji nějakej papír na převoz od prodávajícího ve Zwolle? A je omezen počet ptáků pro převoz? Děkuji za slušné odpovědi

Gazda Miroslav.

Papoušci

4.2.2017 18:36
 Papoušci

XXX.XXX.3.106

Každopádně veterinární potvrzení že jsou v pořádku a pak hodně štěstí přes Německo. Co jsem slyšel dost to tam hlídají ohledně ptačí křipky a na Zwolle se prý připravují ale ono se toho napovídá. Držím palce.

4.2.2017 21:45
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Dobrý den. Pokud Vám veterinář dá potvrzení o zdravotním stavu a neshledá problém v chovu tak Vám vystaví za 50 kč potvrzení. S tím pak zajdete na KVS která převoz povolí. Nemusíte se ničeho bát v celé EU. Sám jsem ten kolotoč absolvoval. Do potvrzení zadá KVS značku auta a přesnou trasu a v celé EU už o Vás budou vědět kdy a kam cestujete. Potvrzení jsem si nechal vytisknout v Češtině, Němčině a Angličtině.

5.2.2017 16:40
milouš15

XXX.XXX.117.69

To máte pravdu, ale jak to funguje opačně. Přijedu na burzu, koupím ptáky a potvrzení?

5.2.2017 18:40
bubanek

XXX.XXX.32.28

Vetsina prodejcu v zahranici dava potvrzeni pri nakupu papouska. Pokud ne, je tam nekde veterinar, ktery vam ho da.

6.2.2017 21:16
milouš15

XXX.XXX.117.69

S tím bych moc nesouhlasil. Potřebujete veterinu od stání správy a ne od nějakého veterináře, který Vám potvrdí, že ptáci mají v kleci vodu a krmení. Zajímalo by mě, zda někdo na tohle téma psal třeba pořadatelům ve Zwolle.

6.2.2017 21:20
scrolls

XXX.XXX.225.139

milouš15 napsal(a):
S tím bych moc nesouhlasil. Potřebujete veterinu od stání správy a ne od nějakého veterináře, který Vám potvrdí, že ptáci mají v kleci vodu a krmení. Zajímalo by mě, zda někdo na tohle téma psal třeba pořadatelům ve Zwolle.

Na tohle téma by tento týden měl vyjít článek na webu ararauna.

Pbfaktor

7.2.2017 07:47
Pbfaktor

XXX.XXX.226.103

scrolls napsal(a):
Na tohle téma by tento týden měl vyjít článek na webu ararauna.

Nejezděte pro papoušky na burzu ale domluvte si to u chovatele a budete mít vše potřebné nachystáno.Praktikuji to tak a naprostá spokojenost.

7.2.2017 09:37
shorty102

XXX.XXX.179.77

Zdravim chci se optat
Pojedu do Polska pro alexandry male potrebuji od prodavajiciho papir na prevoz ? Dekuji za odpoved.

Pbfaktor

7.2.2017 10:46
Pbfaktor

XXX.XXX.226.103

shorty102 napsal(a):
Zdravim chci se optat
Pojedu do Polska pro alexandry male potrebuji od prodavajiciho papir na prevoz ? Dekuji za odpoved.

Když chcete dodržet zákon tak ano.Kupní smlouvu a veterinární osvědčení na převoz.

7.2.2017 15:26
forpus

XXX.XXX.89.198

loskutakruda napsal(a):
Dobrý den. Pokud Vám veterinář dá potvrzení o zdravotním stavu a neshledá problém v chovu tak Vám vystaví za 50 kč potvrzení. S tím pak zajdete na KVS která převoz povolí. Nemusíte se ničeho bát v celé EU. Sám jsem ten kolotoč absolvoval. Do potvrzení zadá KVS značku auta a přesnou trasu a v celé EU už o Vás budou vědět kdy a kam cestujete. Potvrzení jsem si nechal vytisknout v Češtině, Němčině a Angličtině.

Na formuláři pro Krajskou veterinární správu je na zadní straně ovšem nutno zadat data pro crertifikovaného převozce zvířat. Tedy co píšete není pravda. Musíte se stát převozcem s přiděleným číslem a povolením, získat certifikát stojí asi 1500 Kč a nejsem si jistý, zda není spojeno s nějakým školením atd. Normální znalá KVS Vám to jen tak na nějaké číslo auta a jméno řidiče nedá, protože při převozu zvířat je nutno se řídit přísnými pravidly, aby nebyla transportovaná zvířata ohrožena na životech. Proto ten certifikát (potvrzující určité znalosti schopnosti).

7.2.2017 19:06
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

forpus napsal(a):
Na formuláři pro Krajskou veterinární správu je na zadní straně ovšem nutno zadat data pro crertifikovaného převozce zvířat. Tedy co píšete není pravda. Musíte se stát převozcem s přiděleným číslem a povolením, získat certifikát stojí asi 1500 Kč a nejsem si jistý, zda není spojeno s nějakým školením atd. Normální znalá KVS Vám to jen tak na nějaké číslo auta a jméno řidiče nedá, protože při převozu zvířat je nutno se řídit přísnými pravidly, aby nebyla transportovaná zvířata ohrožena na životech. Proto ten certifikát (potvrzující určité znalosti schopnosti).

Pane Smrček proč mě obviňujete že to co píšu není pravda! Certifikovaným dovozcem musíte být až při více jak 5 kusů ptactva! ten to kolotoč jsem absolvoval na burzu Erfurt loni na podzim. S pozdravem Mocík.

7.2.2017 19:11
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

loskutakruda napsal(a):
Pane Smrček proč mě obviňujete že to co píšu není pravda! Certifikovaným dovozcem musíte být až při více jak 5 kusů ptactva! ten to kolotoč jsem absolvoval na burzu Erfurt loni na podzim. S pozdravem Mocík.

Zde prosím.

ikor

8.2.2017 09:53
ikor

XXX.XXX.118.174

A budu aj vtáctvo alebo len krmivá a potreby ked je všade zákaz.

8.2.2017 13:03
scrolls

XXX.XXX.178.246

ikor napsal(a):
A budu aj vtáctvo alebo len krmivá a potreby ked je všade zákaz.

Zwolle je i s ptactvem.

8.2.2017 19:59
hzp

XXX.XXX.83.72

loskutakruda napsal(a):

No, jenže přece jezdíme většinou ve více lidech, jak se pak posuzuje když si každý poveze řekněme 3 ptáky? V autě tak bude teda 15 ptáků.

8.2.2017 20:24
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Jednoduše. Každý si musí udělat veterinární vyšetření sám. Veterinář musí navštívit chov každého kdo žádá o povolení

A.astrilds

8.2.2017 21:56
A.astrilds

XXX.XXX.13.163

Dobrý den,
Prosím o slušnou odpověď a nejlépe od toho, kdo převoz prováděl. Chtěl bych si dovést cca 10 astrildu sedych a 10ks astrilda vlnkovaneho. Je to možné a za jakých podmínek? I astrildi se řídí jak někdo psal pravidlem 5ks? Děkuji a omlouvám se, pokud už tady odpověď je a já jsem ji přehlédl.
Dekuji
H.

A.astrilds

8.2.2017 21:58
A.astrilds

XXX.XXX.13.163

A.astrilds napsal(a):
Dobrý den,
Prosím o slušnou odpověď a nejlépe od toho, kdo převoz prováděl. Chtěl bych si dovést cca 10 astrildu sedych a 10ks astrilda vlnkovaneho. Je to možné a za jakých podmínek? I astrildi se řídí jak někdo psal pravidlem 5ks? Děkuji a omlouvám se, pokud už tady odpověď je a já jsem ji přehlédl.
Dekuji
H.

Ještě doplním ze se jedna o převoz ze Zwolle do ČR. Děkuji
H.

9.2.2017 07:24
glanz

XXX.XXX.20.146

A.astrilds napsal(a):
Dobrý den,
Dekuji
H.

Já kdybych byl na vašem místě bych se s tímto dotazem obrátil na příslušnou KVS. Osobně bych zašel a myslím, že bych odcházel z relevantní informací.
Tady když to čtete, tak co příspěvek to názor.

9.2.2017 08:27
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

glanz napsal(a):
Já kdybych byl na vašem místě bych se s tímto dotazem obrátil na příslušnou KVS. Osobně bych zašel a myslím, že bych odcházel z relevantní informací.
Tady když to čtete, tak co příspěvek to názor.

Přesně takto jsem postupoval i já.

10.2.2017 12:04
forpus

XXX.XXX.89.198

loskutakruda napsal(a):
Zde prosím.

Tak to máte dobrý, jste úspěšnější.

Přidejte reakci

Přidat smajlík