Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.2.2017 20:20
martin1147

XXX.XXX.96.81

Dobrý den. Rád bych chtěl natřít zálety voliér pro ptactvo a chtěl bych na to použít barvu latex, jelikož je poměrně laciná. myslíte že je to dobrá volba? Máte s tím někdo zkušenost? Zálety jsou z desek OBS. Děkuji.

4.2.2017 20:50
stewe5

XXX.XXX.7.19

martin1147 napsal(a):
Dobrý den. Rád bych chtěl natřít zálety voliér pro ptactvo a chtěl bych na to použít barvu latex, jelikož je poměrně laciná. myslíte že je to dobrá volba? Máte s tím někdo zkušenost? Zálety jsou z desek OBS. Děkuji.

Dobrý den, latex určitě ne, za nedlouho se vam oloupe...já jsem natíral dřevěné zálety normálním primalexem a je to super..drží a neloupe se...jednou za 2 roky to přetřu a je to jak nový

5.2.2017 08:35
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

Také natirám zálety primalexem, jak zděné tak dřevěné. Při znečištění se nechá lehce očistit a přetřít.

5.2.2017 08:50
maximus.chov

XXX.XXX.145.33

stewe5 napsal(a):
Dobrý den, latex určitě ne, za nedlouho se vam oloupe...já jsem natíral dřevěné zálety normálním primalexem a je to super..drží a neloupe se...jednou za 2 roky to přetřu a je to jak nový

LATEX je určitě lepší, drží 100% lepší než primalex (standard, plus), jedině polar drží, ale ta cena.

5.2.2017 09:36
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

maximus.chov napsal(a):
LATEX je určitě lepší, drží 100% lepší než primalex (standard, plus), jedině polar drží, ale ta cena.

Latex se loupe nádherně v pásech a když na to ptáci přijdou je dole během pár dní.
A to jak ze dřeva tak se zdi.

5.2.2017 09:52
cistic

XXX.XXX.242.197

pterodactyll napsal(a):
Latex se loupe nádherně v pásech a když na to ptáci přijdou je dole během pár dní.
A to jak ze dřeva tak se zdi.

A čo tak vyskušať nietkoré náterov na drevo ktoré sú vodou riediteľné nezávadné a nelúpu sa, to vás nenapadlo.

5.2.2017 09:56
Góďa

XXX.XXX.215.164

Dobré poledne... Stačí do Primalexu přidat trochu Stavební disperze(Sokrat)a drži i proti otěru...

5.2.2017 11:22
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

cistic napsal(a):
A čo tak vyskušať nietkoré náterov na drevo ktoré sú vodou riediteľné nezávadné a nelúpu sa, to vás nenapadlo.

Ale napadlo, ale čím více neodzkoušených barev tím větší problém.
Tady byla otázka zda použít latex nebo obyčejný primalex. Oboje je vyzkoušené a zdravotně nezávadné. O disperzích již to říci nemohu.
Dříve se natíralo vše hašeným vápnem a bylo vše čisté a dezinfikované.
Pokud máte s něčím dobré zkušenosti, stačí uvést s čím. Rádi se poučíme.
To že každý výrobce na barvu napíše zdravotně nezávadné není argument.
Viděl jsem takovou barvu kápnout do okrasného jezírka a do ráno bylo mrtvé vše.

5.2.2017 13:56
Even

XXX.XXX.178.42

OSB dosky mám natreté vonkajšou fasádnou farbou - drží dobre, je umývateľná a keď aj vtáci na niektorých častiach poškodili drevo aj s farbou zatiaľ žiadny úhyn ani iné´zdravotné problémy som nezistil.

5.2.2017 22:52
stewe5

XXX.XXX.7.19

maximus.chov napsal(a):

Myslim ze nemate pravdu..latex nedrzi..loupe se to v celych kusech...ale hadat se nebudu...jen moje zkusenost

5.2.2017 23:22
maximus.chov

XXX.XXX.145.33

stewe5 napsal(a):
Myslim ze nemate pravdu..latex nedrzi..loupe se to v celych kusech...ale hadat se nebudu...jen moje zkusenost

Co máte za podklad, že se to loupe.

6.2.2017 07:11
stewe5

XXX.XXX.7.19

maximus.chov napsal(a):
Co máte za podklad, že se to loupe.

Dřevo...na tom samem se primalex neloupe...tak nevim no

Přidejte reakci

Přidat smajlík