Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2017 21:30
Lenkok

XXX.XXX.216.50

Dobrý den,
Dnes mi samice začala napadat samce, přitom měli tak krásný vztah, krmili se, zobáčkem jí probíral peříčka a pod. Hlavně začala napadat i mě. Co se mohlo stát? Myslíte, že je mohu mít stále ve společné voliéře? Jsou spolu asi měsíc.

5.2.2017 21:37
Lenkok

XXX.XXX.216.50

Zítra by měli být od rána do 14 hod. bez dohledu, tak mám strach aby to nedopadlo blbě.

Alba

5.2.2017 21:38
Alba

XXX.XXX.98.154

Samica ide do toku, u alexandrov malých sú dominantné práve samičky, teda spravidla. Pokiaľ je voliéra dostatočne veľká, dajte im búdku na hniezdenie - môže sa zavesiť aj zvonka voliéry.

5.2.2017 21:45
Lenkok

XXX.XXX.216.50

Děkuji moc, myslela jsem si to s tou budkou.

Alba

6.2.2017 01:15
Alba

XXX.XXX.100.44

Alba

6.2.2017 01:16
Alba

XXX.XXX.100.44

+ = + +

Alba

6.2.2017 01:25
Alba

XXX.XXX.100.44

Keď som prenechával tieto korely, bolo mi ťažko.

7.2.2017 00:21
Lenkok

XXX.XXX.216.50

No já předpokládám, že z toho zatím nic nebude a jestli ano, tak budu asi na fauně nepřetžitě. Už jsem se kontaktovala na výrobu budky. Akorát nevím jak to v praxi zrealizovat, když ve volieře nebudou, mohu budku přemisťovat do místnosti kde bodou? Je pravděpodobné, že se pak o ně nebudou starat? Je dobré jim svítit umělé UVB, mám strach z nedostatku vápníku u samičky, nebyla od léta venku a nejsem si jistá zda granule, klíčené zrní, ovoce a zelena jim stačí. Sépiovou kost a ani grit mi nežere.

8.2.2017 10:37
prcek007

XXX.XXX.41.239

Sepiovku nastrouhejte na to co jim nejvice chutna, tak si ji daji.

9.2.2017 14:24
krabatka

XXX.XXX.164.43

prcek007 napsal(a):

Souhlas, mí senegalci se sepiovky normálně taky nedotknou, taky ji strouhám do krmení, do zrní i na kousky ovoce. Jinak se prodává vápník v kapkách do vody.

serge

9.2.2017 23:00
serge

XXX.XXX.41.213

Lenkok napsal(a):
No já předpokládám, že z toho zatím nic nebude a jestli ano, tak budu asi na fauně nepřetžitě. Už jsem se kontaktovala na výrobu budky. Akorát nevím jak to v praxi zrealizovat, když ve volieře nebudou, mohu budku přemisťovat do místnosti kde bodou? Je pravděpodobné, že se pak o ně nebudou starat? Je dobré jim svítit umělé UVB, mám strach z nedostatku vápníku u samičky, nebyla od léta venku a nejsem si jistá zda granule, klíčené zrní, ovoce a zelena jim stačí. Sépiovou kost a ani grit mi nežere.

Pani, nepanikárte! Búdku umiestnite buď do voliéry, alebo na ňu, a ďalej s ňou už nehýbte. Hniezdo papagájov sa ani v prírode nepremiestňuje. Pokiaľ majú stredne veľké papagáje mláďatá, väčšinou sa o ne starajú bez problémov. Ale netreba ich zbytočne stresovať. Nedostatok vápniku doženiete natvrdo uvareným vajíčkom aj so škrupinou. Ako viete, že grit nežere? Skúste zmeniť pôvodný grit za iný, no hlavne ho meňte najmenej raz týždenne. Často si papagáje vyžerú iba to, čo potrebujú, ostatné nechajú. Preto ho treba pravidelne meniť.

10.2.2017 01:12
Lenkok

XXX.XXX.79.130

prcek007 napsal(a):

Tak jsem to zkusila s piškotem a piškot skončil na zemi.

10.2.2017 01:44
Lenkok

XXX.XXX.79.130

serge napsal(a):
Pani, nepanikárte! Búdku umiestnite buď do voliéry, alebo na ňu, a ďalej s ňou už nehýbte. Hniezdo papagájov sa ani v prírode nepremiestňuje. Pokiaľ majú stredne veľké papagáje mláďatá, väčšinou sa o ne starajú bez problémov. Ale netreba ich zbytočne stresovať. Nedostatok vápniku doženiete natvrdo uvareným vajíčkom aj so škrupinou. Ako viete, že grit nežere? Skúste zmeniť pôvodný grit za iný, no hlavne ho meňte najmenej raz týždenne. Často si papagáje vyžerú iba to, čo potrebujú, ostatné nechajú. Preto ho treba pravidelne meniť.

Děkuji Vám za radu s budkou. To že nám grit nežere jsem vysledovala, dávám si záležet se stravou a mám radost z jakýchkoliv pokroků, ale zase je pravda, že jí samec hodně krmí a ten žere skoro všechno. Vajíčko dostávají obden a skořápku žere jen samec z nepáru, ale musí být úplně čerstvá, jak oschne už jí vyhazuje.

10.2.2017 01:47
Lenkok

XXX.XXX.79.130

Děkuji Vám moc za rady, jste moc hodní a moc si toho vážím.

pyrrhuraman

10.2.2017 08:41
pyrrhuraman

XXX.XXX.195.189

Až bude mít před snůškou tak se samice do gritu ráda pustí.

10.2.2017 19:20
hrb

XXX.XXX.109.19

Zkuste zmenit podávaní stravy, zavesit přemístit, mě třeba jablko někteří papousci v misce nezerou, kdyz strcim kousek do pletiva hned ho okusují, nebo dám do misky granule ani si nevsimnou, jakmile je položím na okraj bidla, nebo z ruky, samice je ochocená vezmou bez problému.

Přidejte reakci

Přidat smajlík