Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

tulipankaa

8.2.2017 17:25
tulipankaa

XXX.XXX.118.136

Dobrý den, moc se mi líbí papoušek senegalský a chtěla bych si ho pořídit. Chodím každý den klasicky na 8 hodin do práce. Nemám s papoušky zkušenosti a nerada bych, aby trpěl tak se chci zeptat, zda li se přes den zabaví s hračkami, na jeho tendence ke škubání a jestli je to vhodný papoušek. případný hluk nevadí. prostoru je dostatek.
děkuji az rady a přeji hezký den.

8.2.2017 18:00
cone

XXX.XXX.208.224

Myslím že vám nic nebrání v pořízení pap. senegalského - jen zkušenosti, ale pokud dostanete od prodávajícího dobrý návod na chov a držení senegalce - jděte do toho.

Diviš

8.2.2017 18:33
Diviš

XXX.XXX.182.170

Máme ručně dokrmenou samičku senegalce čtvrtým rokem. S manželkou chodíme také do práce a syn do školy, takže je přes den většinou sama. Má dostatečně velkou klec, kdy ji střídáme hračky, pouze její oblíbený kruh, na kterém se houpe, ji necháváme na stejném místě. Když jsme doma, tak je většinu času puštěna z klece, kdy se nosí na rameni, nebo poletuje po místnosti. Je to neskutečný mazel, kdy však s rodiny si vybere jednoho, kterého má nějraději a vy neovlivníte koho. Takže k papouškovi by měla mít vztah celá rodina. Je pravda, že je někdy náladová, někdy křičí, někdy i pěkně štípne zobákem, ale to nic není proti tomu, co s ní zažijete krásného. Papoušek je však závazek, kterému se musíte věnovat každý dne.

9.2.2017 09:06
krabatka

XXX.XXX.164.43

Dobrý den,

já mám samičku i samečka, tendence ke škubání u senegalců nejsou tak velké jako třeba u žaků, toho bych se nebála. Pokud chcete jen jednoho mazlíka, doporučovala bych samečka, když to srovnám, přijdou mi mazlivější a klidnější, samička je opravdu někdy náladová, jak je v příspěvku výše, ale nic hrozného, mazlí se taky. Jen je třeba dobře zvládnout období dospívání, kdy se papoušci snaží prosadit. Jestli máte dostatek prostoru, zvážila bych pořídit papoušky dva - pár. Vyhrají si spolu přes den, kdy budete v práci a pokud se jim budete věnovat, mazlíci budou oba dva - nezdivočí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.2.2017 09:44
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
kupte ručně dokrmené odstavené mládě. Při koupi bych doporučil vzít sebou zkušeného chovatele. Ať se daří.

pyrrhuraman

9.2.2017 11:02
pyrrhuraman

XXX.XXX.195.189

tulipankaa napsal(a):
Dobrý den, moc se mi líbí papoušek senegalský a chtěla bych si ho pořídit. Chodím každý den klasicky na 8 hodin do práce. Nemám s papoušky zkušenosti a nerada bych, aby trpěl tak se chci zeptat, zda li se přes den zabaví s hračkami, na jeho tendence ke škubání a jestli je to vhodný papoušek. případný hluk nevadí. prostoru je dostatek.
děkuji az rady a přeji hezký den.

Určitě pořiďte ručně dokrmeného mazlíka, nejlíp samičku. Samci v dospělosti jsou agresivní a to celkem dost, většinou se budou chovat mile jen k jednomu člověku, kterého si vyberou za partnera. Další věc, není pravidlem, že každý jedináček zvládne odloučení kdy je majitel v práci. Může se Vám z nudy a ze stresu z odloučení začít škubat, nejlíp je pořídit rovnou dva papoušky.
Papoušek není pes, že dobu nepřítomnosti majitele prospí v pelechu. Je třeba si uvědomit, že krotký papoušek Vás bude brát jako svého partnera a odloučení od něj je pro papoušky stresující.

14.2.2017 20:04
cherryann

XXX.XXX.67.233

Dobrý den,
chováme senegalce samečka již rok, zatím mohu doporučit, velice fajn mazlík, ale také bych se možná jemně přimlouvala za samičku, čtu často, že samci bývají v dospělosti agresivnější (ale je to opravdu kus od kusu, můžete mít štěstí na agresivnější samičku nebo hodného samce).

Jinak má docela pohodovou povahu, neškube se, je zábavný, inteligentní, i se sám zabaví, takže normální pracovní doby bych se nebála, ten náš je také doma sám - ale to víte, že v páru mu bude líp, jako snad každému zvířeti. U senegalce bývá problém, že je teritoriální, tak pokud parťáka, tak čím dřív, tím líp. Náš má třeba zatím (ještě je mladý, rok a 3 měsíce) rád mě i manžela, ale kočku nenávidí, tu by zabil. Stejný problém může být i s dětmi, já se docela bojím, pokud budeme mít děti, aby nežárlil na miminko. Vědí být docela ostří.

Pokud by vás to zajímalo a nevadí vám číst slovenštinu, tak jsem se rozepsala o našem spolužití tady: https://blazitko.wordpress.com/2016/12/16/papousek-senegalsky-jako-mazlik-jak-jsme-chovali-neuzitecne-zvire/

Přeji hodně štěstí s rozhodováním, je to úžasný papoušek a kamarád.

Přidejte reakci

Přidat smajlík