Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý večer, momentálně chovám ve společné celoroční venkovní voliéře 8 párů andulek a jeden pár korel. Na jaře hodlám vybudovat novou větší voliéru o rozměrech 4x2x2m D+Š+V.Chtěl by jsem přidat jeden pár nějaké otužilé austrálie. Po študování netu, jsem zavrhl rosely (agresivita), papoušek nádherný by se nám líbil, ale o něm jsou infa na netu ohledně společného chovu značně rozdílná. Jaký jiný otužilý druh doporučujete? děkuji předem za odpovědi k tématu, koho jsem dotazem popudil, tomu se hluboce omlouvám

Děkuji všem za odpovědi, má někdo prosím osobní zkušenost s kombinací andulky, korely, nádherní? Primárně mi jde o okrasnorelaxační voliéru (není nad to si po náročném dnu načnout pivko a relaxovat u voliéry ) pokud papoušci nebudou hnízdit, mě až tak nevadí, spíš mám strach co nádherný v době toku.
Dobrý den.Před několika lety vyšel v časopise papoušci článek společný chov.Pán tam choval společně Austrálii, co si pamatuji tak měl po páru královské, červenokřídlé, horáky, nádherné, penanty, korely a od všeho měl odchovy. Voliéra měla rozměry 5x3x3m.
Každý papoušek má jinou povahu, musel by jste to pořád hlídat a v případě agrese ptáky přemístit.Je potřeba vybrat klidné povahy, ale to nebude jednoduché.Přeji hodně štěstí.
calta
napsal(a):
Dobrý den.Před několika lety vyšel v časopise papoušci článek společný chov.Pán tam choval společně Austrálii, co si pamatuji tak měl po páru královské, červenokřídlé, horáky, nádherné, penanty, korely a od všeho měl odchovy. Voliéra měla rozměry 5x3x3m.
Každý papoušek má jinou povahu, musel by jste to pořád hlídat a v případě agrese ptáky přemístit.Je potřeba vybrat klidné povahy, ale to nebude jednoduché.Přeji hodně štěstí.
Zdravím..nezlobte se na mě ale voliéra 5x3x3 pro 12, ptáků je malá, a to ještě z odchovem...
simacek123
napsal(a):
Spolecna voliéra je jako spolecna domacnost, jestli to nekdy pochopite jde spise o povaze a ne o tom co s cim.
Já je s ničím jiným do voliéry dávat nebudu. Mám je samostatně a to aji zůstane. Mě to jen zajímalo, jestli to jde.Je mi jasné že hodně záleží na jednotlivé povaze papouška.

were
napsal(a):
Dobrý den, z vlastní zkušenosti andulky a papoušek nádherný nedělali ve voliéře dobrotu. Nádherák byl dost agresivní na andulky a to nebyl ani v toku. Musel jsem je oddělit. Voliéra 4x1x2 dxšxv + zálet. Všude píší, že nadherný jsou tišší a mírumilovní ptáci. A já mám přesně opak.
No tak toho jsem se bál, jak jsem psal informace o nádherných se na netu značně rozcházejí a tato Vaše zkušenost mě utvrzuje, že cestou pokusu jestli to klapne rozhodně nepůjdu...Ještě jednou se zeptám na osobní zkušenosti s horáky a ještě mě napadá co kakarici?
Martin-rosely
napsal(a):
Já je s ničím jiným do voliéry dávat nebudu. Mám je samostatně a to aji zůstane. Mě to jen zajímalo, jestli to jde.Je mi jasné že hodně záleží na jednotlivé povaze papouška.
Já mám červenokřídlé samostatně, dřív jsem se o to taky zajímal...docela dost chovatelům mě říkalo že je chovají s nějakou drobotinou nebo s neofémami...ale nic nezaručuji, není to moje zkušenost
Martin-rosely
napsal(a):
Vsechno jde i nejde, za trice let jsem navstivil desitky chovatelu a vydel mozne i nemozne, tak jako ruzne chovatelske zarizeni.Jestli vas to zajima nesmite zustat jen sedet doma ale delat navstevy u chovatelu, jak je znamo tam se clovek dozvi a uvidi vse.Zde se vam mozna ozve deset chovatelu zadny znich vam neposle fota a jestli vůbec něco chova dohromady se tezko dozvite je to anonym a muze klamat.Jak se říká a pravdou je co nevidim tomu neverim.
simacek123
napsal(a):
Vsechno jde i nejde, za trice let jsem navstivil desitky chovatelu a vydel mozne i nemozne, tak jako ruzne chovatelske zarizeni.Jestli vas to zajima nesmite zustat jen sedet doma ale delat navstevy u chovatelu, jak je znamo tam se clovek dozvi a uvidi vse.Zde se vam mozna ozve deset chovatelu zadny znich vam neposle fota a jestli vůbec něco chova dohromady se tezko dozvite je to anonym a muze klamat.Jak se říká a pravdou je co nevidim tomu neverim.
Tak to máte pravdu, já taky co nevidím na vlastní oči, tak tomu moc nevěřím. Ale je chovatel a chovatel. Zase se všechny do jednoho pytle házet nemůžou. Já jsem začátečník v chovu papoušků a sem rád za každou radu, protože nerad bych udělal nějakou botu. Myslím si že tu jsou i slušní chovatelé, kteří jsou moc ochotní a poradí.
napsal(a):
No tak toho jsem se bál, jak jsem psal informace o nádherných se na netu značně rozcházejí a tato Vaše zkušenost mě utvrzuje, že cestou pokusu jestli to klapne rozhodně nepůjdu...Ještě jednou se zeptám na osobní zkušenosti s horáky a ještě mě napadá co kakarici?
S papoušky horskými zkušenost nemám, ale s kakariki ano. Chovám je po paru, ale mimo hnízdění mohou být s andulka mi a korelami společně. V době hnízdění bych to neriskoval.
napsal(a):
Děkuji všem za odpovědi, má někdo prosím osobní zkušenost s kombinací andulky, korely, nádherní? Primárně mi jde o okrasnorelaxační voliéru (není nad to si po náročném dnu načnout pivko a relaxovat u voliéry ) pokud papoušci nebudou hnízdit, mě až tak nevadí, spíš mám strach co nádherný v době toku.
Kakariki můžete mít celkem se všemi, ale správně Vám tu již někdo psal mimo dobu hnízdění.
Samice se dokáže nacpat i do budky zebřiček, vše vyházet. I když má svoje na výběr všude leze a rozhazuje na co přijde. Je to všudybyl.
Jinak nebývají agresivní to by byla náhoda.
Mám s nimi vlastní zkušenosti a zkoušel jsem v praxi i jednoho samce dvě samice, podle zahraničí je tak chovají. U mě to dobrotu nedělalo, ale to neznamená že to není možné.
Je to jak u lidí, každý je jiný.
Společná voliéra bude vždy problém, co se odchovu týče, a stejně to co se vede u jednoho chovatele, Vám nikdo nezaručí, že to bude fungovat i u Vás.
Nakonec budete muset vyzkoušet co půjde, jinak to nezjistíte.
Pochopitelně nezacházet do extrému, někteří ptáci prostě dohromady nepůjdou, ale to Vám jistě jasné je.
Odchov zůstane nejlepší po párech, s tím se musíte smířit.
JPS

XXX.XXX.32.58
Mám u Kouřáků andulky, korely i zpěváky a funguje to celkem bez problémú to samé i u Nádherných samozřejmě se odchovy musí včas dát do jiné voliéry, protožě když začnou být mláďata v určitém věku zvědavá a náhodou vlezou kouřákům do budky tak je to pro ně konec, jinak mírumilovná samice je zabije a velikost voliéry 3x2x1.
I když to mozna sem nepatri, spolecna voliéra muze dobře fungovat ale kdo ma moznosti vybudovat pro to voliéru patricnych rozmeru?voliery co tu uvadite 3X2, nebo 5x2 jsou tak pro jeden par vetsich papousu, i blba korela jeden par da se chovat v kleci ale pro samotny par je i dvoumetrova voliéra mala.Zasnu co všechno by ste nacpal do tak malych rozmeru.
V loňském roce jsem začal budoval voliéru téměř 9m dlouhou, necelých 6m širokou a 3,2m vysokou, bohužel jsem ji nestihl dostavět tak bude pokračování letos, voliera bude osázená stromy a keři, osazenstvo ještě nevím proto mě toto vlákno zajímá, zatím jen vím že pokud to dopadne tam bude párek bažantu zlatých serie 5000, přemýšlel jsem o nějakém druhu otužilých holubů co vydrží naší zimu ale nenapadá mě jaký a lehce dostupný druh, také jsem přemýšlel nějakou droboť ale krom eurofauny si nejsem jist jestli je nějaký otužilý druh, a co se týče zástupců papoušků nějak nemám představu co tam, aby vše nezdemolovali. L.
Luboš Jedlinský
napsal(a):
V loňském roce jsem začal budoval voliéru téměř 9m dlouhou, necelých 6m širokou a 3,2m vysokou, bohužel jsem ji nestihl dostavět tak bude pokračování letos, voliera bude osázená stromy a keři, osazenstvo ještě nevím proto mě toto vlákno zajímá, zatím jen vím že pokud to dopadne tam bude párek bažantu zlatých serie 5000, přemýšlel jsem o nějakém druhu otužilých holubů co vydrží naší zimu ale nenapadá mě jaký a lehce dostupný druh, také jsem přemýšlel nějakou droboť ale krom eurofauny si nejsem jist jestli je nějaký otužilý druh, a co se týče zástupců papoušků nějak nemám představu co tam, aby vše nezdemolovali. L.
Já si dělám okrasnou voliéru 6 délka-3 šířka-2,5 výška...také jí chci osázet..v plánu jsou 1,1 bažant paví,3,3 hýl mexický,1,1 neoféma tyrkysová a nějaké holuby které můžou být celoročně venku ale jestě nevím jaké...
stewe5
napsal(a):
Já si dělám okrasnou voliéru 6 délka-3 šířka-2,5 výška...také jí chci osázet..v plánu jsou 1,1 bažant paví,3,3 hýl mexický,1,1 neoféma tyrkysová a nějaké holuby které můžou být celoročně venku ale jestě nevím jaké...
Neofemy jsou schopni vydržet zimu bez temperovaní? Ti by tam byli v tom případě vhodní, i přes agresivitu samce bych vzhledem k prostorné a zarostlé volieře zkusil víc párů.
Luboš Jedlinský
napsal(a):
Neofemy jsou schopni vydržet zimu bez temperovaní? Ti by tam byli v tom případě vhodní, i přes agresivitu samce bych vzhledem k prostorné a zarostlé volieře zkusil víc párů.
Ano, když budou mít závětří tak bez problémů...já pro jistotu zůstanu u jednoho páru...dám tam 3,3 mexičanů
Juran

XXX.XXX.231.34
Dobrý nápaf.
Luboš Jedlinský
napsal(a):
Pozor, jen některé!(N.bourek, ozdobná, modrokřídlá, skalní), ostatní raději nad nulu ! K.
stewe5
napsal(a):
Holub chocholatý, a většina evropských druhů Hrdliček!S těmi tyrkysovými bych byl opatrný! K.

Asi nechám pouze ty korely+andulky, dcera však mermomocí tlačí přidat ještě bažanta zlatého 1+2, může toto fungovat ve voliéře 4x2x2m?
napsal(a):
Asi nechám pouze ty korely+andulky, dcera však mermomocí tlačí přidat ještě bažanta zlatého 1+2, může toto fungovat ve voliéře 4x2x2m?
Voliera 4X2X2 není nijak velka, ja bych to nechal tak, nebo by jste musel omezit andule.Postavil jsem volierku 5X2,5x2 myslel co tam vleze a nakonec jsou tam jen tri pary, dva pary horskych a par nadhernych, nedal bych uz tam nic protože by to nedělalo dobře.
Dobrý den, dovolím si přidat pár řádků se svými zkušenostmi. mám volieru 6 x 5 x 2,2 m.
Osazenstvo : chovné páry papoušek nádherný, andulka vlnkovaná (míním rozšířit na 3 páry),
korela chocholatá (3 páry), bažant zlatý i s loňským odchovem,3 ks křepelka čínská. Takové jarní posezení s pohledem na volieru - nádhera. Ptáci mezi sebou nemají problémy. Co se týče soužití papoušků nádherných s ostatními - bez agresivity, dokonce jsem musel vyrobit již 3 budky pro ně, protože než se "rozhoupali", tak je obsadily korely. Jedinou "agresivitu" u samce nádherného je to, že pokud při hnízdění vyletí samice z budky, tak nestrpí, aby se kolem ní někdo motal...
Přeji hodně úspěchů.
napsal(a):
Bažanta klidně přidejte.
Měl jsem ve voliéře stejné velikosti i další ptáky, dokonce pár penantů, pár ag. škraboškových, kohouta bažanta diamantového a několik kříženců s kanárem, zebřičky a rýžovníky.
V této teoreticky nesourodé společnosti papoušci úspěšně hnízdili. Mimo toho bažanta je třeba je tam pustit současně. Další nedoplňovat nebo to špatně dopadne, ale to je všeobecně známé.
Je pouze riziko, že nějaké vylétlé mládě bažant klovne nebo i sezobne.
Nevím proč 1,2 bažanty? Kohout na okrasu ano, dokonce jsem choval roky společně 1,0 diamantového a 1,0 zlatého, samozřejmě bez slepic. Předcházející příspěvek píše o odchovu bažantů, ale to je další starost s uspořádáním voliéry a ta vaše volíra je poloviční.
Proč tam chcete ty dvě slepice, když dcera chce bažanta? Máte dobré sousedy, kterým zjara o půl páté nebude vadit protivný křik kohouta v toku?
3 rok spolu od mala..andule si robia poriadok s nadhernymi..oni hned ustupuju..

Moudivláček
napsal(a):
Bažanta klidně přidejte.
Měl jsem ve voliéře stejné velikosti i další ptáky, dokonce pár penantů, pár ag. škraboškových, kohouta bažanta diamantového a několik kříženců s kanárem, zebřičky a rýžovníky.
V této teoreticky nesourodé společnosti papoušci úspěšně hnízdili. Mimo toho bažanta je třeba je tam pustit současně. Další nedoplňovat nebo to špatně dopadne, ale to je všeobecně známé.
Je pouze riziko, že nějaké vylétlé mládě bažant klovne nebo i sezobne.
Nevím proč 1,2 bažanty? Kohout na okrasu ano, dokonce jsem choval roky společně 1,0 diamantového a 1,0 zlatého, samozřejmě bez slepic. Předcházející příspěvek píše o odchovu bažantů, ale to je další starost s uspořádáním voliéry a ta vaše volíra je poloviční.
Proč tam chcete ty dvě slepice, když dcera chce bažanta? Máte dobré sousedy, kterým zjara o půl páté nebude vadit protivný křik kohouta v toku?
Samotný bažant to mě nenapadlo, je fakt že na okrasu stačí kohout, alespoň nebude tokat. Ty dva kohouti bylo soužití OK?
napsal(a):
Samotný bažant to mě nenapadlo, je fakt že na okrasu stačí kohout, alespoň nebude tokat. Ty dva kohouti bylo soužití OK?
Několik roků to bylo bez napadání, bývali tam i 4 kohouti různých druhů. Pozdějí začal být diamantový agresivní a museli být zvlášť. Voliéra 6 krát 2 m.
I samotný kohout je v toku a ozývá se až do léta. To se musí slyšet.