Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím
Chcel som sa spýtať, či andulkám dorastú krídla, lebo včera som bol na inzerát pozrieť andulky. Predávajúci ich predával aj s klietkov. Keď som videl v akej kletke má napchté 4 andulky tak mi prišlo zle. Nakoniec som ich kúpil len preto, že som im chcel pomôcť, ani som ich nejako moc neobzeral, lebo už bola tma. A keď som ich doma pustil ani nevedeli lietať a dve z nich majú také kratšie krídla neviem či s tej klietky alebo z čoho. Inak nevyzerajú, že by boli choré. Doma som ich dal do dvakrát väčšej klietky a na jar by šli do voliéry. Takže otázka dorastú alebo nie.
A ozaj andulky majú tak cca 2 roky.
Ďakujem za odpovede.

napsal(a):
Zdravím
Chcel som sa spýtať, či andulkám dorastú krídla, lebo včera som bol na inzerát pozrieť andulky. Predávajúci ich predával aj s klietkov. Keď som videl v akej kletke má napchté 4 andulky tak mi prišlo zle. Nakoniec som ich kúpil len preto, že som im chcel pomôcť, ani som ich nejako moc neobzeral, lebo už bola tma. A keď som ich doma pustil ani nevedeli lietať a dve z nich majú také kratšie krídla neviem či s tej klietky alebo z čoho. Inak nevyzerajú, že by boli choré. Doma som ich dal do dvakrát väčšej klietky a na jar by šli do voliéry. Takže otázka dorastú alebo nie.
Ďakujem za odpovede.
No nene:D
Slyšel jste někdy o francouzském pelichání?
Jestli máte doma nějaké další papoušky a tyhle šly k nim bez karantény, tak ať je vám nebe milostivo.

napsal(a):
Zdravím
Ďakujem za odpovede.
Dobrý den,
zkuste přidat nějaké fotky.

Skúsim nafotit poobede.
napsal(a):
No nene:D
Slyšel jste někdy o francouzském pelichání?
Jestli máte doma nějaké další papoušky a tyhle šly k nim bez karantény, tak ať je vám nebe milostivo.
Souhlasím. Uvidíme na fotce, přikláním se ke skokanům a v tom případě bych prodejce přizabila.

zabrezak
napsal(a):
Na BFD se vy..., pravděpodobně to jsou mláďata, které vyštvala samice z hnízda.Dělají to s oblibou andulky, které snášejí již další snůšku a v hnízdě jsou nevyvedená mláďata.
Prý mají dva roky.

napsal(a):
Prý mají dva roky.
To mi povedal ten blb ktorý ich predával.

pterodactyll
napsal(a):
Také bych to viděl na skokany, v poslední době je najdete i na burzách. Jestli máte doma vice ptactva a tito nejsou odděleni v karanténě máte problém. Nejvíce se to přenáší když se navzájem krmí.
No mal som ich jeden deň pri korelách ale vedľa v klietke, takže oddelené a teraz som ich dal úplne preč. Je to problém?
pyrrhuraman

XXX.XXX.195.189
Zdá se, že špatné je vždy jen jedno křídlo. Řekl bych, že jim je někdy původní majitel zastřihl. Vypadají jinak zdravě, francouzského pelichání se nebojte.

pyrrhuraman
napsal(a):
Zdá se, že špatné je vždy jen jedno křídlo. Řekl bych, že jim je někdy původní majitel zastřihl. Vypadají jinak zdravě, francouzského pelichání se nebojte.
To sa mi tiež zdá divné, ale k čomu by im zastrihával krídla?

černotemenný
napsal(a):
Je to francouzské pelichání nic jiné.Takovéto ptáky Vám ani výkup nevezme.Několikrát jsem to viděl na burzách, jak je výkupčí posílali s takovými andulkami do háje.
No výkupčí není tak hloupý, aby chtěl nemocné ptáky...
pyrrhuraman
napsal(a):
Nevím co Vás k této jistotě vede, ale na druhé a třetí fotce je jasný skokan. Křídla nedorostou ještě vice opadají a pak konec. Rychle se toho zbavit a vše dezinfikovat.
zabrezak
napsal(a):
Na BFD se vy..., pravděpodobně to jsou mláďata, které vyštvala samice z hnízda.Dělají to s oblibou andulky, které snášejí již další snůšku a v hnízdě jsou nevyvedená mláďata.
Vy radši neraďte.To tam nevidíte ty chybějící letky?Takové rady jsou jenom na škodu hlavně začínajícím chovatelům a proto se v chovech tato nemoc tak šíří.Pro zadavatele.Jasní skokani a panu chovateli co vám je prodal bych je omlátil o hlavu i s klecí.
ne

XXX.XXX.195.189
Ti ptáci skokani nejsou, druhé křídlo i ocásky mají krásné. Někde nechtěl ať lítají tak zastříhl nebo protrhl peří v jednom z křídel. Navíc jsou to už dvou letí ptáci a jsou zdraví. Buďte v klidu, až vymění peří tak budou krásně lítat.

No momentalne ich mám v pivnici tak ich tam nejakú dobu nechám a uvidím. Za aký čas by sa ukázalo zhoršenie (vypadávanie ďalšieho peria?) v lepšom prípade zlepšenie stavu? (preperovanie?).
ne
napsal(a):
Ti ptáci skokani nejsou, druhé křídlo i ocásky mají krásné. Někde nechtěl ať lítají tak zastříhl nebo protrhl peří v jednom z křídel. Navíc jsou to už dvou letí ptáci a jsou zdraví. Buďte v klidu, až vymění peří tak budou krásně lítat.
Nechápu, jak někdo může mít takový názor - pouze neználek, proboha raději neraďte, jsou to jasní obrostlí skokani !
zabrezak
napsal(a):
Takovéto rady vedou jen ke stále se rozrůstajícímu počtu nemocných ptáků, proto jsou chovy, zejména andulek, zamořeny touto zrádnou, takřka nevyléčitelnou, nemocí!Již se toho o této nemoci napsalo stohy, a stále to někteří chovatelé neberou dostatečně vážně, čemuž se upřímně nepřestávám divit!K.

No momentalne ich mám v pivnici tak ich tam nejakú dobu nechám a uvidím. Za aký čas by sa ukázalo zhoršenie (vypadávanie ďalšieho peria?) v lepšom prípade zlepšenie stavu? (preperovanie?).
ne

XXX.XXX.195.189
genex
napsal(a):
Nechápu, jak někdo může mít takový názor - pouze neználek, proboha raději neraďte, jsou to jasní obrostlí skokani !
Nevyvolávejte tady afektovaně boha a uklidněte se. Úplně zbytečně toho člověka strašíte.
ne
napsal(a):
Nevyvolávejte tady afektovaně boha a uklidněte se. Úplně zbytečně toho člověka strašíte.
Dobrý den, je zřejmé, že jste se pane nikdy nesetkal s onemocněním, francuzké pelichání (skokani), protože by jste nemohl napsat to co zde píšete.Ono totiž není důležité jestli peří doroste, ale jestli to onemocnění se bude šířit dál a to Vám garantuji, že bude a to geometrickou řadou.Pokud je pan použije do chovu, tak bude mít všechny skokany, vím o čem píši, protože jsem měl s nimi neblahou zkušenost, zamořili mi na několik roků chov a nebylo snadné se toho zbavit.S pozdravem Mirek.
Je otázka, zda byste šmahem navrhovali likvidaci, kdyby šlo třeba o žaka.
Nechala bych je zatím zvlášť ve sklepě mimo ostatní ptáky, i když samozřejmě přenos je i tak možný, pokud to tedy skokani jsou. Zkusila bych podávat všem ptákům alespoň Imunoglukan a vidělo by se. Ale chovem ptáků se neživím, máme jen mazlíčky

saola
napsal(a):
Nechala bych je zatím zvlášť ve sklepě mimo ostatní ptáky, i když samozřejmě přenos je i tak možný, pokud to tedy skokani jsou. Zkusila bych podávat všem ptákům alespoň Imunoglukan a vidělo by se. Ale chovem ptáků se neživím, máme jen mazlíčky
No, kdyby šlo o žaka s polyomavirózou nebo u žaků s poruchou opeření spíš s cirkovirózou, ono fakt není o co stát. chovateli, to znamená člověku, který odchovává papoušky, má jich doma víc, nic jinýho než likvidaci doporučit nelze. dobře, u takového žaka by se asi začalo PCR vyšetřením, ale po potvrzení nazdar. Obě nemoci jsou nevyléčitelné. Dejme tomu, že mazlíčka je možné dochovat do úplného konce, ale takový pták je zdrojem infekce pro ostatní ptáky.
napsal(a):
No, kdyby šlo o žaka s polyomavirózou nebo u žaků s poruchou opeření spíš s cirkovirózou, ono fakt není o co stát. chovateli, to znamená člověku, který odchovává papoušky, má jich doma víc, nic jinýho než likvidaci doporučit nelze. dobře, u takového žaka by se asi začalo PCR vyšetřením, ale po potvrzení nazdar. Obě nemoci jsou nevyléčitelné. Dejme tomu, že mazlíčka je možné dochovat do úplného konce, ale takový pták je zdrojem infekce pro ostatní ptáky.
Žaka jsem použila jako příklad ptáka, který nestojí 50 Kč. Na fotkách andulky vypadají docela dobře, je otázkou jak jim případné současné onemocnění, pokud skutečně nemocné jsou, snižuje kvalitu života. Souhlasím s možností dochovat do konce, pokud to už není stav, který je pro ptáka prokazatelně trýznivý, ale jak píšu, chovem se neživím.

saola
napsal(a):
Žaka jsem použila jako příklad ptáka, který nestojí 50 Kč. Na fotkách andulky vypadají docela dobře, je otázkou jak jim případné současné onemocnění, pokud skutečně nemocné jsou, snižuje kvalitu života. Souhlasím s možností dochovat do konce, pokud to už není stav, který je pro ptáka prokazatelně trýznivý, ale jak píšu, chovem se neživím.
Jenže zadavatel má ještě korely a tím pádem riskuje i jejich zdraví.
saola
napsal(a):
Chovem se nazabývám, ale radit to jo. Jsou to skokani a to je velký problém.
Je to nevyléčitelné!
Pat01
napsal(a):
Chovem se nazabývám, ale radit to jo. Jsou to skokani a to je velký problém.
Je to nevyléčitelné!
Prezentace vlastního názoru není přece závazná rada. Jediné rozhodující slovo ohledně zde prezentovaných andulek může mít pouze veterinář, který zmiňované andulky bude držet v ruce a zodpovědně je vyšetří.
Nejhorší na tom je, že někteří ptáci budou vypadat jako zdraví, ale jejich odchovy budou horší a horší. Nakonec budou mladí umírat již v budce. Já to viděl na vlastní oči. Přítel si to zatáhl domů a pak časem přišel o celý chov. V prvním odchovu byl sem tam nějaký skokan a pak již všichni.
Jeho outlocit mu nedovolil utratit jednoho a tak přišel o všechny.
Měl by se k tomu vyjádřit veterinář, ale jsem přesvědčen že neporadí nic jiného.
Jestli seženete někoho kdo je nechá dožít v izolaci tak snad, ale ohrožujete chované ptactvo.
Každopádně nechat je hnízdit je nezodpovědnost.
Nejhorší jsou lidé kteří tuto nemoc nechtějí vidět, díky nim je u nás zamořeno mnoho chovů.
Chovatel který mě neukáže svůj chov a prodává před domem na ulici je tam určitě má.
Stalo se mě to kousek od Humpolce.
ŠárkaK
napsal(a):
Dle mě to fran. pelíchání není. Všichni 4 to mají na levém křídle, takže mě to přijde, ze původní majitel jim je z nějakého důvodu zastřihl..
Kolik takto nemocných ptáků jste již viděla?
Dá hodně práce očistit všechny chovy, ne od nemocných ptáků, ale od lidí co to svojí hloupostí budou roznášet dál. Smutné.
ne

XXX.XXX.195.189
ŠárkaK
napsal(a):
Dle mě to fran. pelíchání není. Všichni 4 to mají na levém křídle, takže mě to přijde, ze původní majitel jim je z nějakého důvodu zastřihl..
To máte marné, oni se tady někteří považují za hodně chytré a v podstatě mají radost, že se mají v čem pitvat a rozdávat "odborné" rady. Hlavně vymýšlet ty nejčernější scénáře a majitele těch andulek co nejvíce vyděsit.
ne
napsal(a):
To máte marné, oni se tady někteří považují za hodně chytré a v podstatě mají radost, že se mají v čem pitvat a rozdávat "odborné" rady. Hlavně vymýšlet ty nejčernější scénáře a majitele těch andulek co nejvíce vyděsit.
Řekl bych, že jste nebezpečnější než skokani.
Pochopitelně můžete mít svůj názor, ale jste evidentně bez zkušeností a tvrdošíně si stojíte za svým.Doporučuji studium tohoto problému, třeba Vám to otevře oči.
Na to či sú to skokani alebo nie skúste urobiť jednoduchú skúšku správnosti. Vytrhnite jednej andulke letku, ktorá nie je dostatočne pevná a vyzerá ako by mala v krátkej dobe vypadnúť, alebo ak niektorej z nich medzičasom letka vypadla môžete skontrolovať na nej, či nie je v koreni zúžená a krvavá. Ďalej u skokanov, čiže u ochorenia BFD býva perie slabé a lámavé v jeho spodnej časti a v tých miestach je aj čierne. U starších vtákov býva často viac postihnuté len jedno krídlo. Podľa mňa je to určite BFD. Tiež mám s touto pliagou nemilé osobné skúsenosti. Kvôli tomu som musel pred cca.15 rokmi zrušiť celý chov anduliek. Aj ja som si to do chovu dotiahol z dôvodu mojej neznalosti od chovateľa, ktorý to bagatelizoval, ako niektorí diskutéri v tomto vlákne. Nakoniec som musel zlikvidovať celý chov kvôli značným úhynom už odrastených mláďat ešte v búdkach a tie ktoré vyleteli, resp. "povypadávali" z búdok mali vypadané letky a chvosty, alebo časť z nich. Tie andulky, ktoré ich vypadané nemali - tým vypadali neskôr. Vždy keď sa už zdalo, že im perie normálne dorastie, tak im postupne aj to ďalšie znova povypadávalo. Iba mizivé percento vtákov bolo v chove nepostihnutých vypadávaním peria, alebo sa akotak doperili, aby boli letuschopní. Na Vašom mieste sa ich rýchlo zbavím, všetko viackrát poriadne vydezinfikujem s tými najsilnejšími dezinfekčnými prostriedkami. Je otázne, či to bude i napriek tomu stačiť. Je dobré použiť aj germicídny žiarič. Najistejšie však je v zamorených priestoroch nechovať 2 - 3 roky žiadne vtáctvo.
euw
napsal(a):
Na to či sú to skokani alebo nie skúste urobiť jednoduchú skúšku správnosti. Vytrhnite jednej andulke letku, ktorá nie je dostatočne pevná a vyzerá ako by mala v krátkej dobe vypadnúť, alebo ak niektorej z nich medzičasom letka vypadla môžete skontrolovať na nej, či nie je v koreni zúžená a krvavá. Ďalej u skokanov, čiže u ochorenia BFD býva perie slabé a lámavé v jeho spodnej časti a v tých miestach je aj čierne. U starších vtákov býva často viac postihnuté len jedno krídlo. Podľa mňa je to určite BFD. Tiež mám s touto pliagou nemilé osobné skúsenosti. Kvôli tomu som musel pred cca.15 rokmi zrušiť celý chov anduliek. Aj ja som si to do chovu dotiahol z dôvodu mojej neznalosti od chovateľa, ktorý to bagatelizoval, ako niektorí diskutéri v tomto vlákne. Nakoniec som musel zlikvidovať celý chov kvôli značným úhynom už odrastených mláďat ešte v búdkach a tie ktoré vyleteli, resp. "povypadávali" z búdok mali vypadané letky a chvosty, alebo časť z nich. Tie andulky, ktoré ich vypadané nemali - tým vypadali neskôr. Vždy keď sa už zdalo, že im perie normálne dorastie, tak im postupne aj to ďalšie znova povypadávalo. Iba mizivé percento vtákov bolo v chove nepostihnutých vypadávaním peria, alebo sa akotak doperili, aby boli letuschopní. Na Vašom mieste sa ich rýchlo zbavím, všetko viackrát poriadne vydezinfikujem s tými najsilnejšími dezinfekčnými prostriedkami. Je otázne, či to bude i napriek tomu stačiť. Je dobré použiť aj germicídny žiarič. Najistejšie však je v zamorených priestoroch nechovať 2 - 3 roky žiadne vtáctvo.
Souhlasím s Vámi, ale myslím, že pokud se klec nebo voliéra pořádně vydezinfikuje, tak stačí rok počkat. Pak už by to myslím šlo.