Papoušci Žako - samička se škube - prodat či neprodat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2017 22:00
vendulka2066

XXX.XXX.160.138

Dobrý den, ráda bych znala názory na svůj problém.
Mám dva papoušky Žako, samici a samce, oba jsou ručně dokrmovaní mazlíci. Měla jsem dva stejně staré, ale moje starší samice silně nenáviděla mého přítele, a tak jsem se s ním domluvila, že svou starou samičku prodám a koupím místo ní mladou, o kterou se bude můj přítel starat. Souhlasil. Tak se tak stalo. Nicméně, změnily se podmínky, stěhovali jsme se, papoušci nakonec mají venkovní voliéru se záletem, přítel má na novém domě tolik práce, že si najde na samičku čas jednou za měsíc, ona se samozřejmě začala silně škubat. Je to tříleté miminko, které nechápe, proč za ní její miláček nechodí a nehraje si s ní. Sice jsem se hned od začátku snažila svého přítele ve vztahu se samičkou nahradit, ale mě prostě nemá ráda. Klove mě celou dobu dvou let, co na ní přítel nemá čas, máme jí tři roky. Je čím dál holejší. Je mi jí děsně líto. Můj sameček se neškube, má se mnou krásný vztah. Mezi jím a tou samičkou je jakési neustálé napětí, dalo by se na prstech jedné ruky spočítat jejich pěkné společné chvilky, kdy se měli rádi a tulili se k sobě nebo si probírali peříčka. Teď znáte situaci, se kterou si nevím rady.
A teď moje otázky. Dá se se samičkou nějak přijít na společnou řeč, i když jsem dívka? Slyšela jsem, že u Žaků je to tak, že samci mají rádi lidské ženy, samice mají rády lidské muže.
A pokud by se to nedalo nějak vyřešit přístupem, měla bych jí prodat a nechat svého papouška samotného? Nebude se moc trápit, když tam s ním nikdo nebude, byť si zrovna do oka nepadli?
Na jednu stranu jí nechci dál trápit tím, že za ní můj přítel nechodí, na druhou stranu bych velice nerada, aby tím začal trpět můj sameček.
Pokud máte dojem, že je můj dotaz hloupý či nesmyslný, prosím, nekomentujte ho.
Velice děkuji všem, kteří mi budou schopní poradit.
Příjemný zbytek víkendu.

breta

12.2.2017 22:08
breta

XXX.XXX.91.10

Psal jsem vam email, dekuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík