Potřeboval bych poradit zda mám pár. Ta bělohlavá by měla být samice (staří 11 měsíců) a ta druhá samec (stáří 1,5 roku).
Děkuji za rady.
Podľa fotiek určovať pohlavie u mutačných korel je podľa mňa čistá lotéria. U korel v takom veku ako píšete dokáže pohlavie rozoznať najlepšie ich majiteľ. Samce v tomto veku už určite vyspevujú. Samice sú nenápadné, nespievajú a ozývajú sa sporadicky iba jedným zapískaním. Určite nebude ťažké to odsledovať. Nech sa darí!
Sivok
napsal(a):
To já sleduji, ale samozřejmě jsem se chtěl zeptat i na radu. Evidentně vy jste nikdy poradit nepotřeboval, protože víte všechno nejlíp.
Poradi ano, a vite co me rekli to same co ja vam, musite sledovat dle fotky je to porad 50na50 a to vam je na nic.V loni jsem si dokoupil tez tri korely sleduji a musim to poznat sam a ne ze dam nejake foto, nebo pujdu nekam pro rady.Jinak i dva samci se muzou parit i dve samice. pak je tu druha věc, a to ze co na fotce vypada jako samec muze byt i samice. Je to jako vsade jinde nemusíte se hned urazet ale vycepovat se musite sam a ne spoléhat na druhé to preci plati vseobecne i v zivote.
simacek123
napsal(a):
Poradi ano, a vite co me rekli to same co ja vam, musite sledovat dle fotky je to porad 50na50 a to vam je na nic.V loni jsem si dokoupil tez tri korely sleduji a musim to poznat sam a ne ze dam nejake foto, nebo pujdu nekam pro rady.Jinak i dva samci se muzou parit i dve samice. pak je tu druha věc, a to ze co na fotce vypada jako samec muze byt i samice. Je to jako vsade jinde nemusíte se hned urazet ale vycepovat se musite sam a ne spoléhat na druhé to preci plati vseobecne i v zivote.
To já všechno chápu, nebojte se ale pozoruji je stále, ale jen jsem se chtěl ujistit. Nic víc.
Sivok
napsal(a):
Ta perlová straka, by na 100% řekl že je samec, zpívá i jsem nedávno viděl jak se snaží pojímat tu druhou, spíše u té si nejsem jistý. Kdyby to byl mladý samec, držel by kdyby ho chtěl ten druhý pojímat, nebo by se ho snažil ze sebe shodit.
Tak teraz som sa v tom úplne stratil. Ktorá je podľa Vás perlová straka? Perlová z nich je len tá bielohlavá, ale či je straka neviem, lebo je fotená len zpredu. Alebo ako ste to mysleli?
Každopádne však celkovo prihliadnuc na ich správanie, ktoré ste opísali, bude to podľa môjho názoru pár. Samica sa bez búdky správa k samcovi dosť nevšímavo, ale ho ani neodháňa. Avšak samec za samicou alebo okolo nej často vykračuje ladným krokom s mierne poodtiahnutými krídlami od tela, vyspevuje a chochlík má pritiahnutý k hlave.
pepazdepa

XXX.XXX.195.189
Sivok
napsal(a):
Potřeboval bych poradit zda mám pár. Ta bělohlavá by měla být samice (staří 11 měsíců) a ta druhá samec (stáří 1,5 roku).
Děkuji za rady.
Bělohlavá je samice. Hlava by u samce v tomto věku byla už zbarvena jinak. Ta straka když píšete v jiném příspěvku, že zpívá tak je samec. Takže aleluja máte pár.