Dobrý den,
ráda bych se zeptala, chceme pořídit nového kamaráda domů do klece, který druh je nejvhodnější na ochočení, na mazlíka, kamaráda, abysme si ho poušteli z klece, brali na prst, reagoval na nás, měli jsme andulku, chceme něco jiného, přemýšlíme o těchto : papoušek senegalský, pyrura nebo korela, který je nejlepší, poradíte? Děkuji
rocky1504
napsal(a):
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, chceme pořídit nového kamaráda domů do klece, který druh je nejvhodnější na ochočení, na mazlíka, kamaráda, abysme si ho poušteli z klece, brali na prst, reagoval na nás, měli jsme andulku, chceme něco jiného, přemýšlíme o těchto : papoušek senegalský, pyrura nebo korela, který je nejlepší, poradíte? Děkuji
Zdravím, poslala jsem Vám interní zprávu.
Budulicek

XXX.XXX.162.213
Pokud se rozhodujete mezi temito tremi tak tam je markantni rozdil v delce zivota takze peclive uvazte na jakou dobu jste schopni a ochotni tento zavazek v podobe pomerne na cas narocneho domaciho mazlika prijmout. Korely a pyrura se dozivaji kolem 15-20 let, senegal klidne az 50... Jinak podle vaseho popisu bych bral nejspise pyruru.
hocco

XXX.XXX.195.189
rocky1504
napsal(a):
Dobrý den,
Nejlíp na tom budete asi s korelou. Senegalci, hlavně samci, jsou v dospělosti hodně agresivní. Pyrury jsou moc hyperaktivní až otravné a bohužel se u nich často stává, že nepříjemně štípou.
rocky1504
napsal(a):
Dobrý den,
Kupte ručně dokrmenou korelu. Finančně za "babku" a splní Vaše přání. Nemluví, ikdyž si to někteří myslí. Ten BUUDULiCEK, co píše o délce života je asi mladý chovatel. Jeho budou asi z internetu, kde se citují desetiletí staré informace a skutečnosti neodpovídají. To je jako, že člověk se dožívá až 95 - 100 let. Zkuste o délce života různých papoušků najít doloženou informaci. Chovám ptactvo skoro 50 let. Můžete mně napsat interně, rád poradím, pokud budu vědět.
Budulicek

XXX.XXX.162.213
Nikde jsem netvrdil ze to co pisu je pravidlem, jen jsem psal ze je to mozne. Mimochodem trochu OT kdyz uz tak posetile mluvite o delce zivota cloveka, valna vetsina clenu me rodiny z minule generace se dozila 90+... Je to pouze o tom jak clovek se sebou (popripade s mazlickem) umi zachazet a schazet ;).
Budulicek

XXX.XXX.162.213
Navic pocitat s tou nejdelsi moznou delkou zivota je zcela v poradku. Kupovat si zvire ktere se muze dozit velice vysokeho veku s tim ze "stejne pravdepodobne chcipne driv" mi tedy prijde krajne nezodpovedne