Ara ararauna - zverimex

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.3.2017 21:52
DjangoSendy

XXX.XXX.22.202

Dobrý den. Chtěl bych se s Vámi podělit s dnešní návštěvou v nejmenovaném zverimexu v Plzni. Doma chováme dva ručně dokrmené Senegalce a pro hračky a krmivo jsme si vybrali právě tuto prodejnu. Při naší úplně první návštěvě onoho zverimexu tam zrovna dávali na prodej Ara ararauna 1.0 prý ručně dokrmenou. Pták byl vitální, hravý a každého kdo k němu přišel si hned oblíbil. Po několika dalších a dalších návštěvách se však její stav začal silně zhoršovat. Vytrhané peří, ocasní pera skoro žádná a její přístup k lidem spíše negativní, není o ní starost a zájem tak spíš klovne než aby se kamarádila. Několikrát jsem nahlížel do misek kde k nalezení nebylo skoro nic, občas troška směsi zrní, bohužel té co my kupujeme našim senegalcům a ne ta správná. Hračka maximálně jedna a i ta byla nedostačující pro Aru která je celý den zavřená na jednom místě. Pokaždé když tam jdeme zastavíme se u ní a aspoň tu chvilku se jí snažíme zabavit, zvykla si a je vidět že ještě není pozdě aby někoho pustila do svého života.
Proč to celé vlastně píšu.
Dříve u té Ary byla nastavena cena na 50 000 několikrát jsme potkali lidi kteří přemýšleli o koupi, bohužel kvůli ceně nikdo nekoupil. Dnes už je tato Ara nabízena za "pouhých" 34 000. Odchytl jsem si prodavačku a začal se vyptávat. Ohledně ceny prý nic rozhodovat nemůžou, to samozřejmě chápu, když jsem se ptal na hračky, stravu, vitamíny, zábavu. bylo mi řečeno, že vše je děláno jak má i když se tomu v nejmenším nedalo věřit při následující větě "Ono za 12 hodin toho člověk moc nestihne." doplňujícím průpovídkou právě procházející kolegyně "drž zobák!" mířený k Aře. Důvod neprodeje byl prý ten, že moc křičí a že už kvůli tomu ji přendali do této prodejny.
Víme že takových případů je a bude ještě mnoho, ale i přesto bychom chtěli aspoň tomuto ptákovi dopřát krásný a láskyplný život. Je těžké na ni koukat skoro každý týden s doznívající poslední větou paní prodavačky " Bude tu dokud neumře.". Sám bych si ji velmi rád vzal, bohužel zatím nemám místo kam bych takto velkého ptáka dal. Tak bych chtěl aspoň touto cestou zkusit štěstí a zeptat se jestli by někdo neměl třeba zájem a nebo známého chovatele/rodinu, kteří by měli lásku a čas pro skvělého kamaráda do života.

17.3.2017 23:47
Miroslav Dubina

XXX.XXX.128.20

Dle vás má někdo dobrovolně koupit podle vás narušenou aru ve špatném stavu za nesmyslnou cenu a to jen proto, aby zverimex vydělal a ihned zakoupil jinou?Nechápu, problém je zcela jinde a kupováním i když s dobrou vůlí se tohle opravdu nevyřeší ba naopak.

18.3.2017 08:20
saola

XXX.XXX.85.77

Přesně tak, je to stejné jako se štěnaty z množíren - koupíte je, protože je vám to líto nebo abyste je vysvobodili z nevyhovujícího prostředí, ale de facto podporujete mizerného chovatele nebo prodejce. Pokud je stav ary čím dál horší a opravdu se vám nezdá, kontaktujte veterinární správu a poraďte se, co dělat. Je v jejich pravomoci zkontrolovat podmínky chovaných zvířat ve zverimexu a znepříjemnit majiteli zverimexu život, pokud se zvířata nestará správně - již jen nedostatek krmení je alarmující.
Je to složitá situace, bonzovat se nemá, ale týrat taky ne. Možná si jenom prodavačky ulehčují život a flinkají péči, možná mají opravdu hodně práce a nestíhají, i když to samozžejmě není omluvitelné. Asi bych se na veterinární správě poptala.

18.3.2017 08:47
vadovo

XXX.XXX.237.131

DjangoSendy napsal(a):
Dobrý den. Chtěl bych se s Vámi podělit s dnešní návštěvou v nejmenovaném zverimexu v Plzni. Doma chováme dva ručně dokrmené Senegalce a pro hračky a krmivo jsme si vybrali právě tuto prodejnu. Při naší úplně první návštěvě onoho zverimexu tam zrovna dávali na prodej Ara ararauna 1.0 prý ručně dokrmenou. Pták byl vitální, hravý a každého kdo k němu přišel si hned oblíbil. Po několika dalších a dalších návštěvách se však její stav začal silně zhoršovat. Vytrhané peří, ocasní pera skoro žádná a její přístup k lidem spíše negativní, není o ní starost a zájem tak spíš klovne než aby se kamarádila. Několikrát jsem nahlížel do misek kde k nalezení nebylo skoro nic, občas troška směsi zrní, bohužel té co my kupujeme našim senegalcům a ne ta správná. Hračka maximálně jedna a i ta byla nedostačující pro Aru která je celý den zavřená na jednom místě. Pokaždé když tam jdeme zastavíme se u ní a aspoň tu chvilku se jí snažíme zabavit, zvykla si a je vidět že ještě není pozdě aby někoho pustila do svého života.
Proč to celé vlastně píšu.
Dříve u té Ary byla nastavena cena na 50 000 několikrát jsme potkali lidi kteří přemýšleli o koupi, bohužel kvůli ceně nikdo nekoupil. Dnes už je tato Ara nabízena za "pouhých" 34 000. Odchytl jsem si prodavačku a začal se vyptávat. Ohledně ceny prý nic rozhodovat nemůžou, to samozřejmě chápu, když jsem se ptal na hračky, stravu, vitamíny, zábavu. bylo mi řečeno, že vše je děláno jak má i když se tomu v nejmenším nedalo věřit při následující větě "Ono za 12 hodin toho člověk moc nestihne." doplňujícím průpovídkou právě procházející kolegyně "drž zobák!" mířený k Aře. Důvod neprodeje byl prý ten, že moc křičí a že už kvůli tomu ji přendali do této prodejny.
Víme že takových případů je a bude ještě mnoho, ale i přesto bychom chtěli aspoň tomuto ptákovi dopřát krásný a láskyplný život. Je těžké na ni koukat skoro každý týden s doznívající poslední větou paní prodavačky " Bude tu dokud neumře.". Sám bych si ji velmi rád vzal, bohužel zatím nemám místo kam bych takto velkého ptáka dal. Tak bych chtěl aspoň touto cestou zkusit štěstí a zeptat se jestli by někdo neměl třeba zájem a nebo známého chovatele/rodinu, kteří by měli lásku a čas pro skvělého kamaráda do života.

Podobný osud má Ara ve zverimexu v ČB v Globusu...bohužel

18.3.2017 10:30
marpal09

XXX.XXX.49.25

Nevyhovující klece, nevyhovující krmení, žádná péče jako pravidelné koupání apod.... a ještě na papoušky nasadí takovou cenu! Chce se mi pokaždé brečet, když tyhle krásné ptáky vidím v těch titěrných klecích ... a jakou šanci mají na lepší život, když si každý rozumný člověk rozmyslí, zda koupit drahého papouška s neznámou minulostí a smutnou přítomností, nebo si raději dojet pro levnějšího mladého zdravého ptáka k chovateli? Je to jednoznačně týrání a mělo by se s tím něco dělat... nemáš vyhovující podmínky? tak nemůžeš takové zvíře prodávat, byť bys ho tam chtěl mít jen na pár dní! Pravdou totiž je, že zvířata se jen stěhují z jednoho obchodu do druhého .

18.3.2017 12:13
DjangoSendy

XXX.XXX.22.202

Ara není ve špatném stavu co se týče zdraví a duševního chování, pouze je na ní vidět zanedbání, vytrhává si peří a touží po pozornosti. Já bych si ji vzal hned, nepíšu to sem jako reklamu, píšu to sem proto, že denně vidím inzerce: KOUPÍM ARU, sháním aru aj. Myslím si, že někdo s trpělivostí, časem, chutí a láskou by osud tohoto ptáka mohl vylepšit. Nebo si myslíte, že jen kvůli tomu, že je ze zverimexu nemá šanci na lepší život a jeho osud je vážně mezi zdmi nákupního centra? Nemyslím si..

18.3.2017 13:23
ippavlov

XXX.XXX.3.29

DjangoSendy napsal(a):
Ara není ve špatném stavu co se týče zdraví a duševního chování, pouze je na ní vidět zanedbání, vytrhává si peří a touží po pozornosti. Já bych si ji vzal hned, nepíšu to sem jako reklamu, píšu to sem proto, že denně vidím inzerce: KOUPÍM ARU, sháním aru aj. Myslím si, že někdo s trpělivostí, časem, chutí a láskou by osud tohoto ptáka mohl vylepšit. Nebo si myslíte, že jen kvůli tomu, že je ze zverimexu nemá šanci na lepší život a jeho osud je vážně mezi zdmi nákupního centra? Nemyslím si..

A ktery blbec si ji koupi za 30000, kdyz si muze koupit mlade v pohode za 20000, a je v poradku

18.3.2017 14:10
simacek123

XXX.XXX.142.1

ippavlov napsal(a):
A ktery blbec si ji koupi za 30000, kdyz si muze koupit mlade v pohode za 20000, a je v poradku

Mozna se i nejaky blbec najde, ale dejte tomu cas.I ostatní ptactvo predrazene se ve zverimexu kupuje, tak proc ne.

19.3.2017 19:37
Rimie

XXX.XXX.183.59

Také je mi jich hrozně líto, pořád si říkám, kdybych na to měla, tak je všechny koupím. Ale jak už tady bylo zmíněno, akorát bych to tím podporovala a objevovali by se další a další. I když si pořád říkám, že i ten jeden život stojí za záchranu. Je to těžké. Kéž by si ty chudinky koupili nějací hodní lidé a hned poté by se zakázalo prodávat zvířátka ve zverimexech, bez vyjímek. I kdyby se o ně personál dobře staral, ti chudáci nejsou zvědaví, aby se tam dennodenně na ně koukaly ty ošklivé obličeje cizích lidí. Ale bohužel, nežijeme v pohádce...

Přidejte reakci

Přidat smajlík