Alexander Velký pazuri

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.3.2017 11:52
Šimon kavecky

XXX.XXX.164.178

Dobrý ďeň mam Alexandra Velkého v bite a strašne škrábe mozu sa mu ostrihat nechty, ?

19.3.2017 12:00
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

Jistě, ale podle toho že se ptáte, vezměte ho zvěrolékaři. Jste bez zkušeností tak ať mu neublížíte. Až to okouknete, nebude to problém ani pro Vás.

19.3.2017 12:55
ptáčci

XXX.XXX.80.103

Do klece dejte větší, silnější větve, drápky se budou sami obrušovat.

19.3.2017 19:44
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

ptáčci napsal(a):
Do klece dejte větší, silnější větve, drápky se budou sami obrušovat.

Asi tak za deset let.

19.3.2017 22:27
Rimie

XXX.XXX.183.59

Cementové bidlo je docela fajn, ale stejně stříhám. :) Já jsem to také dělala poprvé, předtím jsem se dívala jak se to má správně dělat a není to těžké. Jen trošku odstřihnout špičku a ne úplně rovně, ať se mu pak dobře drží na bidle. Ale pokud vyloženě nevíte jak na to, tak raději k zvěrolékaři, jak psal "pterodactyll".

20.3.2017 05:28
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

Rimie napsal(a):
Cementové bidlo je docela fajn, ale stejně stříhám. :) Já jsem to také dělala poprvé, předtím jsem se dívala jak se to má správně dělat a není to těžké. Jen trošku odstřihnout špičku a ne úplně rovně, ať se mu pak dobře drží na bidle. Ale pokud vyloženě nevíte jak na to, tak raději k zvěrolékaři, jak psal "pterodactyll".

Ano, tyhle bidla z různých kamenů, nebo cementových směsí již mají smysl. Je to ale stejně běh na dlouhou trať a je třeba aby byla aspoň dvě. O větev si ale nic neobrousí.
Teď bych nechal ostříhat a přidal bidla která se nechají sehnat ve zverimexech či na burzách.
Pak se přerůstání zpomalí.

23.3.2017 21:31
Horák lutino

XXX.XXX.59.243

A v přírodě je stříhá kdo?Více pohybu a široká bydla.To bych se zbláznil, stříhat 50 papoušků .

24.3.2017 05:18
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

Horák lutino napsal(a):
A v přírodě je stříhá kdo?Více pohybu a široká bydla.To bych se zbláznil, stříhat 50 papoušků .

V přírodě si je uláme nebo obrousí sám. Tam má podminky, které mu doma v kleci nikdo nemůže zajistit. A o to v tomhle případě jde.

24.3.2017 08:23
Horák lutino

XXX.XXX.59.243

To je pravda, ale Já jsem choval v bytě Korely i Rosely a drápky měly v pořádku.A je též pravda že ni jednou přinesli Roselu z klece na kanára a bydla byly asi původní, drápky měl asi 5 cm a zobák přerostlý že nemohl žrát, hrůza ostříhal jsem mu zobák i drápky a dal do velké voliéry, spravil se, ale trvalo to skoro rok.Už bych to nikdy nechtěl zažít.

24.3.2017 09:33
pterodactyll

XXX.XXX.122.200

Horák lutino napsal(a):
To je pravda, ale Já jsem choval v bytě Korely i Rosely a drápky měly v pořádku.A je též pravda že ni jednou přinesli Roselu z klece na kanára a bydla byly asi původní, drápky měl asi 5 cm a zobák přerostlý že nemohl žrát, hrůza ostříhal jsem mu zobák i drápky a dal do velké voliéry, spravil se, ale trvalo to skoro rok.Už bych to nikdy nechtěl zažít.

To je to, jeden je vpořádku druhý přerůstá. Mě seděla samice kakariki třikrát za sebou a když vylétla z budky měla přerostlé drápy, že se nemohla udržet na bidle. Musel jsem ji ostříhat také. Samec jak se pořád hrabe venku v zemi nikdy takové problemy neměl.

Přidejte reakci

Přidat smajlík