Dobrý den, mohl bych se poradit na základě zkušeností se zimním zavětrováním voliér?ochranu k západu a severu mám dostatečnou(zídka+hospodárka), jednu třetinu voliér mám z plného materiálu, avšak bych je chtěl něčím přes mrazy ještě přikrýt, zbytek voliéry je otevřený, chovám čerstvě austrálii(penanty a pestré).voliéry mám třímetrové, myslíte, že by stačil přikrýt jen ten horní metr?nevím, zda by tam neprofukovalo ze spoda...taky si říkám, když použiju nějákou průhlednou plachtu, tak mi ji bud prožerou přes pletivo, nebo mi ji vítr potrhá o ostré hrany pletiva, nebot ho mám natahnuté z venku konstrukce.můžete mi nějákým způsobem poradit jak chráníte voliéry?děkuji Michal.
chovatel.SK.

XXX.XXX.168.148
Dobrý deň, ja mam voliery zakryte na zimu lexanom a je tam ako v skleniku.
Dobrý den, taky mám ze stran polykarbonát a zepředu mám polykarbonát jenom zhora tak 50 cm a zbytek pak dle počasí zakrývám bambusovými roletami (kvůli větru, sněhu, dešti). V březnu polykarbonát sundám, rolety nechám a zase naopak je stahuji, když je moc velké vedro a paří slunce.Tak se mi to osvědčilo.
pionussenilis
napsal(a):
A mate to zakryte az po zem?polykarbonat je drahy se me zda.navic zelenaji dutinky...mam 6 trimetrovych volier...pouzivate nekdo cirou plachtu?
Tak to by se Vám teda hodně prodražilo. Jen k těm dutinkám, musíte mít hrany zakončené lištou, pak se tam nic nedostane a nezelenají.
Dobrý den. Taky jsem hodně přemýšlel co dát na voliéry. Nakonec vyhrál makrolon 16mm. Posílám fotky s makrolonem a bez. Voliéry jsou 4 ks 3x2x1 m a 2ks 2x2x1 m. Přeji hezký den.