Ochrana voliér proti nepříznivé zímě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.3.2017 10:30
pionussenilis

XXX.XXX.175.210

Dobrý den, mohl bych se poradit na základě zkušeností se zimním zavětrováním voliér?ochranu k západu a severu mám dostatečnou(zídka+hospodárka), jednu třetinu voliér mám z plného materiálu, avšak bych je chtěl něčím přes mrazy ještě přikrýt, zbytek voliéry je otevřený, chovám čerstvě austrálii(penanty a pestré).voliéry mám třímetrové, myslíte, že by stačil přikrýt jen ten horní metr?nevím, zda by tam neprofukovalo ze spoda...taky si říkám, když použiju nějákou průhlednou plachtu, tak mi ji bud prožerou přes pletivo, nebo mi ji vítr potrhá o ostré hrany pletiva, nebot ho mám natahnuté z venku konstrukce.můžete mi nějákým způsobem poradit jak chráníte voliéry?děkuji Michal.

chovatel.SK.

26.3.2017 10:55
chovatel.SK.

XXX.XXX.168.148

Dobrý deň, ja mam voliery zakryte na zimu lexanom a je tam ako v skleniku.

26.3.2017 10:56
T.Kulda

XXX.XXX.214.26

Dobrý den, já používám dutinkový 10mm polykarbonát. Můžete ho přišroubovat na konstrukci přes velkoplošné podložky. Mě to neklovou, ale pro jistotu můžete vložit mezi konstrukci a polykarbonat třeba latky se na něj nedostaly. Já to mám přes zimu na pletivu a nevšímají si toho.

26.3.2017 12:00
eli22

XXX.XXX.181.33

Dobrý den, taky mám ze stran polykarbonát a zepředu mám polykarbonát jenom zhora tak 50 cm a zbytek pak dle počasí zakrývám bambusovými roletami (kvůli větru, sněhu, dešti). V březnu polykarbonát sundám, rolety nechám a zase naopak je stahuji, když je moc velké vedro a paří slunce.Tak se mi to osvědčilo.

26.3.2017 13:35
pionussenilis

XXX.XXX.175.210

A mate to zakryte az po zem?polykarbonat je drahy se me zda.navic zelenaji dutinky...mam 6 trimetrovych volier...pouzivate nekdo cirou plachtu?

26.3.2017 14:10
eli22

XXX.XXX.181.33

pionussenilis napsal(a):
A mate to zakryte az po zem?polykarbonat je drahy se me zda.navic zelenaji dutinky...mam 6 trimetrovych volier...pouzivate nekdo cirou plachtu?

Tak to by se Vám teda hodně prodražilo. Jen k těm dutinkám, musíte mít hrany zakončené lištou, pak se tam nic nedostane a nezelenají.

27.3.2017 10:59
pionussenilis

XXX.XXX.112.17

Pouzivate nekdo plachtu?

27.3.2017 11:50
fikus151

XXX.XXX.171.4

Dobrý den. Taky jsem hodně přemýšlel co dát na voliéry. Nakonec vyhrál makrolon 16mm. Posílám fotky s makrolonem a bez. Voliéry jsou 4 ks 3x2x1 m a 2ks 2x2x1 m. Přeji hezký den.

27.3.2017 12:02
T.Kulda

XXX.XXX.214.26

No tak čirá fólie by sla použít, ale použil bych tu na foliaky ta vydrží víc, ale určitě bych ji přidělal na rámy z latí a prelistoval. Pak na zimu osadit rámy s fólií na voliéry a může to tak sloužit několik let, nebude to trhat vitr a bude s tím i lepší manipulace.

Přidejte reakci

Přidat smajlík