Dobrý den,
jsou dva poddruhy těchto papoušků.
Žlutoramenný západní (Psephotus dissimilis) ten do cites nespadá, jsou poměrně dostupní a cena je cca 5 tisíc za pár, objevují se i zde na inzerci (v neděli jsem dokonce jednoho samce zahlédl na burze v Přerově)
Žlutoramenný východní (Psephotus chrysopterygius) podléhá registraci cites ( podle registru bylo v ČR koncem roku 2016 registrováno jen 10 kusů). U těchto je cena výrazně vyšší cca 40 000 pár. Kolega ze znojemska je pravidelně jako jeden z mála v EU odchovává a při hnízdění používá v budkách elektrické podložky které zvyšují teplotu.
anuš
napsal(a):
Dobrý den, dissimilis nepodléhá registraci pouze je nutná evidence chovu, jinak moji jsou klidní s melodickým projevem. Náročnost na odchov nemohu říct, mám je necelý rok. Moc pěkní ptáci, můžu jen doporučit.
Můžu se prosím vás zeptat co znamená evidence chovu. Já jsem začátečník a ještě v tom nejsem moc zkušený. Jinak papoušci se mi moc líbí. Tak o nich uvažuji.
Pro mě je to srdeční záležitost jsou první které jsem měl ve voliéře a první od kterých jsem měl mládata..jinak jsou to krásný papoušci, prý k sobě bývají agresivní ale u mě se to nepotvrdilo..ale musíte je chovat samostatně, nic jiného ve voliéře nesnesou..zimu je mam venku ale se záletem..už mam v budce 5 dní stará mládata
stewe5
napsal(a):
Pro mě je to srdeční záležitost jsou první které jsem měl ve voliéře a první od kterých jsem měl mládata..jinak jsou to krásný papoušci, prý k sobě bývají agresivní ale u mě se to nepotvrdilo..ale musíte je chovat samostatně, nic jiného ve voliéře nesnesou..zimu je mam venku ale se záletem..už mam v budce 5 dní stará mládata
Tak jestli je to srdcovka, tak to je jiná Myslíte že potřebují zálet? Jinak papoušci to jsou opravdu krasavci.
Martin-rosely
napsal(a):
Tak jestli je to srdcovka, tak to je jiná Myslíte že potřebují zálet? Jinak papoušci to jsou opravdu krasavci.
Kde bydlite?zalet mít nemusej, hlavne aby na ne nefoukalo, neprselo atd..jeden znamej chovatel je ma celorocne venku..uz jsem je videl v celorocnich volierach u vice chovatelu...
Martin-rosely
napsal(a):
Tak Krkonoše jsou malinko z ruky , ale jak říkáte rudobřichý se dají sehnat i blíž. Ale díval jsem se na vaše fotky co máte na profilu a musím říct, že máte nádherný výhled na krajinu. Fakt pěkný.
To jo bydlim dost vysoko a vyhled je nadhernej, at se dari v zacatcich chovu, ja jsem taky zacatecnik se da rict, ptaky sice chovam od detstvi ale poradne jsem se do toho pustil az pred 5 lety