Prosím o určení pohlaví korel

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.4.2017 20:37
kennedy

XXX.XXX.59.195

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na pohlaví korel.Lutino, straka a bělohlavá jsou jaro 2016.Bělohlavé straky kroužek 2016 jsou od majitele kupované jako samci.Připadá mi že jsou to všechno samice.Děkuji za odpověd a za rady.

12.4.2017 20:43
Papoušek555

XXX.XXX.195.202

Asi všechno samice jen ten jeden lutino se mi zdá na samce.

13.4.2017 08:09
machin

XXX.XXX.145.81

Na druhé fotce z leva je třetí samec 1.0 bělohlavý a to je jediný, který se dá určit podle fota, ostatní jen podle zpěvu.

13.4.2017 08:37
Tato Vovo

XXX.XXX.149.203

Papoušek555 napsal(a):

Chlape, predam vam 3 sede samice, vyber necham na vas!

13.4.2017 10:08
Papoušek555

XXX.XXX.195.202

Teď nerozumím proč mi je chcete prodat ?

13.4.2017 10:23
docid

XXX.XXX.225.146

Papoušek555 napsal(a):
Teď nerozumím proč mi je chcete prodat ?

Pán si z vás dělá srandu, protože jste určil 100% samce jako samici.

birdman

13.4.2017 11:37
birdman

XXX.XXX.195.189

Papoušek555 napsal(a):

Proč radíte když tomu vůbec nerozumíte. Bohužel neznáme přesně stáří ptáků, ale u těch dvou u kterých víte, že jsou jarní to jde z těhle fotek podle zbarvení hlavy už poznat. Bělohlavá šedá je samec a ta šedá straka je samice.

13.4.2017 13:37
rudolfo

XXX.XXX.214.125

Chlape na fotce máte 3 samce,1 samici.

13.4.2017 22:11
kennedy

XXX.XXX.59.195

birdman napsal(a):
Proč radíte když tomu vůbec nerozumíte. Bohužel neznáme přesně stáří ptáků, ale u těch dvou u kterých víte, že jsou jarní to jde z těhle fotek podle zbarvení hlavy už poznat. Bělohlavá šedá je samec a ta šedá straka je samice.

Jarní z prvního hnízda jsou dvě lutino, bělohlavá šedá a straka.Dvě bělohlavé straky jsou 2016, a majitel mi tvrdil, že jsou to samci.

13.4.2017 22:14
kennedy

XXX.XXX.59.195

rudolfo napsal(a):
Chlape na fotce máte 3 samce,1 samici.

Dobrý den, na fotkách je celkem 6 korel, kteří jsou samci podle vás?

14.4.2017 05:21
kamos

XXX.XXX.142.1

Je velmi smutne se vydavat za chovatele a nepoznat to co vlastnime.

14.4.2017 19:51
anurra.rhonean23

XXX.XXX.8.242

kennedy napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na pohlaví korel.Lutino, straka a bělohlavá jsou jaro 2016.Bělohlavé straky kroužek 2016 jsou od majitele kupované jako samci.Připadá mi že jsou to všechno samice.Děkuji za odpověd a za rady.

Dobrý den, u strakatých a perlových, lutino a albino mutací se pohlaví určuje obtížně jen podle vzezření. Zkuste vypozorovat, jak se chovají. Pokud jsou loňské z jara, měli by se už samečci projevovat melodickým zpěvem i charakteristickým chováním (kývání hlavou, poklepávání zobákem, odtahováním křídel od těla do tvaru srdce atd.). Samci se projevují takto nejen před samičkami, ale i mezi sebou na důkaz nadřazenosti, takže pokud mezi nimi. Pokud ve skupince nějaký samec je, tak se určitě projeví. Jinak za mě ta korela na fotografiích zleva třetí (ta šedá bělohlavá) je určitě samec (již přepeřuje na hlavě) a ještě bych tipla jako samce tu lutino vedle něj na fotce vpravo a pak tu šedou straku, u té druhé lutino a u těch bělohlavých strak si nejsem jistá, ono to ocasní opeření dokáže hodně klamat ale podle té jemnější hlavy mi připadají jako samičky. (Posuzovala jsem to z té fotografie č.2) Je to ale jen můj tip. Jak jsem už řekla, určit pohlaví u strak je obtížné, pokud se jedná o mladé kompletně nepřepeřené korely.

14.4.2017 22:14
kennedy

XXX.XXX.59.195

anurra.rhonean23 napsal(a):
Dobrý den, u strakatých a perlových, lutino a albino mutací se pohlaví určuje obtížně jen podle vzezření. Zkuste vypozorovat, jak se chovají. Pokud jsou loňské z jara, měli by se už samečci projevovat melodickým zpěvem i charakteristickým chováním (kývání hlavou, poklepávání zobákem, odtahováním křídel od těla do tvaru srdce atd.). Samci se projevují takto nejen před samičkami, ale i mezi sebou na důkaz nadřazenosti, takže pokud mezi nimi. Pokud ve skupince nějaký samec je, tak se určitě projeví. Jinak za mě ta korela na fotografiích zleva třetí (ta šedá bělohlavá) je určitě samec (již přepeřuje na hlavě) a ještě bych tipla jako samce tu lutino vedle něj na fotce vpravo a pak tu šedou straku, u té druhé lutino a u těch bělohlavých strak si nejsem jistá, ono to ocasní opeření dokáže hodně klamat ale podle té jemnější hlavy mi připadají jako samičky. (Posuzovala jsem to z té fotografie č.2) Je to ale jen můj tip. Jak jsem už řekla, určit pohlaví u strak je obtížné, pokud se jedná o mladé kompletně nepřepeřené korely.

Děkuji za vyčerpávající odpověd.Tak nakonec ta bělohlavá straka na první fotce je samec.Dnes jsem ho slyšel prozpěvovat.Ostatní sedí vedle sebe a neprojevují se.

Přidejte reakci

Přidat smajlík