Křepelka čínská odchov

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kiw123

18.4.2017 18:41
kiw123

XXX.XXX.58.42

Dobrý den, dnes křepelka snesla první vajíčko. mám možnost je dát ke známé do íhně ale ona říkala že by se tam měli dát všechny najednou. Jak ted vajíčka skladovat? Nevím jestli jsem neudělal chybu vajíčko jsem vytáhl a dal ho do lísky od slepičích vajec vystlané vatou. Jak často otáčet? Jak dlouho vajíčko v může v lísce zůstat? Při jaké teplotě a vlhkosti ho pak mám mít v líhni?Hledal jsem na internetu ale nic konkrétního jsem nenašel, pouse o japonských křepelkách ae nevím jak moc je to stejné...
Děkuji za odpovi.

18.4.2017 18:52
lupus4

XXX.XXX.187.10

Proč je nenecháte vysedět slepičkou ?

kiw123

18.4.2017 18:54
kiw123

XXX.XXX.58.42

Mám je od předchozí majitelky, která říkala že samička nenasedla nikdy vždycky jen snesla a konec...

18.4.2017 19:46
lupus4

XXX.XXX.187.10

Třeba měla nevhodné podmínky (u bývalé majitelky)...
Vyfoťte v čem je máte, bude-li snášet na jedno místo - zkusil bych to nechat na ní. Jsou-li už venku vejce bych nahradil podkladky (mají být teď pár nocí i mínusové teploty ! )
Některé páry nesednou v kleci, ale jen ve voliéře, ve vhodném úkrytu.
Jinak takové ptáky (bez pudu sezení) nemá cenu množit.

kiw123

18.4.2017 19:50
kiw123

XXX.XXX.58.42

Mám je v prostorné voliéře ale s andulkami meli úkryt udělaný ode me z jehličnatých větví ale andulky ho totálně rozbořili takže ted tam mají jen pár vetviček. Bojím se aby měli dost klidu což by určitě neměli protože jim tam do úkrytu lezou ještě velmi zvědavé zebřičky...vajíčko už jsem vyndal a dám ho do líhně na 100% ale nikde se nemůžu dočíst teplotu, vlhkost, jak dlouho může vajíčko zůstat jen tak, jak často otáčet...

18.4.2017 19:55
eli22

XXX.XXX.181.33

kiw123 napsal(a):
Mám je v prostorné voliéře ale s andulkami meli úkryt udělaný ode me z jehličnatých větví ale andulky ho totálně rozbořili takže ted tam mají jen pár vetviček. Bojím se aby měli dost klidu což by určitě neměli protože jim tam do úkrytu lezou ještě velmi zvědavé zebřičky...vajíčko už jsem vyndal a dám ho do líhně na 100% ale nikde se nemůžu dočíst teplotu, vlhkost, jak dlouho může vajíčko zůstat jen tak, jak často otáčet...

To je nesmysl, co děláte. Nevidím v tom smysl.

18.4.2017 20:01
lupus4

XXX.XXX.187.10

S andulama to fungovat nebude i kdyby seděla jako přikovaná

kiw123

18.4.2017 20:03
kiw123

XXX.XXX.58.42

lupus4 napsal(a):
S andulama to fungovat nebude i kdyby seděla jako přikovaná

No právě...a na druhou stranu je mi líto tam nechat vajíčka jen tak svým osudem.

18.4.2017 20:08
lupus4

XXX.XXX.187.10

Odchov číňanek v líhni je kontraproduktivní (vůči druhu)

Poku je chcete odchovávat, tak jim k tomu vytvořte PODMÍNKY...tudíž buď sami, nebo s ptáky, kteří je neruší.

Howk.

18.4.2017 21:02
eli22

XXX.XXX.181.33

U křepelek je právě nejkrásnější, pozorovat je, jak se starají o mladé, jak je vodí, jak se malí čmeldové od rodičů učí,.. a o tohle všechno přijdete. A oni o také.

18.4.2017 21:05
andulka9

XXX.XXX.150.113

Mě už jste před rokem psal a rozumím vám(lupus) ale pomalu a jistě jsem dokázal andulky a krepelky dát do voliery a neruší se vůbec zvykli si na sebe po roce teď tam zkouším dočasně mladé kakariki.krepelky mi bez problémů vysedi i 15 vajec.

18.4.2017 21:06
andulka9

XXX.XXX.150.113

eli22 napsal(a):
U křepelek je právě nejkrásnější, pozorovat je, jak se starají o mladé, jak je vodí, jak se malí čmeldové od rodičů učí,.. a o tohle všechno přijdete. A oni o také.

A nej. Je když jim hodíte vajíčka mravencu a samecek jim je chytá a podává.

18.4.2017 21:09
Pepe8

XXX.XXX.0.233

Po jednom to davat do lihne je samozřejmě nesmysl, to vam radila dobre..smajlík.Pockejte az jich nanese tak 9-10 a pak je dejte do lihne, mela to do dvou tydnu nanest, takze stari vajec bude bezproblemu. Vajicka odebirejte a davejte nekam do treba misky s obilim spickou zapichnout takdo tretiny vejce, staci nejake chladnejsi misto, ale kdyz to bude pokojovka, tak take neni problem.Otacet muzete treba vzdy kdyz prinesete nove vejce, ale uplne nutne to taky neni..Nastaveni lihne si vygooglete stejne jako japonske krepelky.

Co se tyka dalsich odpovedi, uz me to opravdu rozesmiva, jak se tu porad.nekdo rozciluje nad lihnutim krepelek cinskych v lihni..Jasne ideal to neni, i pohled na slepicku s mladyma by byl hezci, ale kdyz to nejde a jde to jinak, tak proboha proc ne..Navic kdyz to vezmu vedecteji, tak heritabilita znaku pro kvokavost je nizka, cili opravdu moc nezalezi jestli je slepicka z lihne nebo pod rodici...proste nektera sedne a nektera ne - a vlastne presne tak jak pisete, bud se ji na to podminky zdaji nebo ne...

18.4.2017 21:20
eli22

XXX.XXX.181.33

Pepe8 napsal(a):
Po jednom to davat do lihne je samozřejmě nesmysl, to vam radila dobre..smajlík.Pockejte az jich nanese tak 9-10 a pak je dejte do lihne, mela to do dvou tydnu nanest, takze stari vajec bude bezproblemu. Vajicka odebirejte a davejte nekam do treba misky s obilim spickou zapichnout takdo tretiny vejce, staci nejake chladnejsi misto, ale kdyz to bude pokojovka, tak take neni problem.Otacet muzete treba vzdy kdyz prinesete nove vejce, ale uplne nutne to taky neni..Nastaveni lihne si vygooglete stejne jako japonske krepelky.

Co se tyka dalsich odpovedi, uz me to opravdu rozesmiva, jak se tu porad.nekdo rozciluje nad lihnutim krepelek cinskych v lihni..Jasne ideal to neni, i pohled na slepicku s mladyma by byl hezci, ale kdyz to nejde a jde to jinak, tak proboha proc ne..Navic kdyz to vezmu vedecteji, tak heritabilita znaku pro kvokavost je nizka, cili opravdu moc nezalezi jestli je slepicka z lihne nebo pod rodici...proste nektera sedne a nektera ne - a vlastne presne tak jak pisete, bud se ji na to podminky zdaji nebo ne...

Dobře, ale zajímalo by mě, jaký význam a smysl to vůbec má, dávat vajíčka do líhně. Já jich ročně tak třicet čtyřicet vyhodím a slepička jich tak do dvaceti vysedí (2 x za léto) a nedokážu si představit, že bych jich teda měla ve finále šedesát! Jen tak tak prodám těch dvacet, což teda vždycky, ale víc bych jich ani nechtěla.

18.4.2017 21:23
andulka9

XXX.XXX.150.113

Ale me třeba snesla slepicka 20 vajec 12 jsem jí nechal ona je vysedela a 8 jsem dal do líhne a 8 se jich vylíhlo tak jsem je prdnul ke krepelce a ona je přijala ale jednou když jsem nasel starsí vejce dal je do líhne oni se vylíhli tak jsem dal pryc kohoutka a samice se o ne starala i když nevedela že jsou její(ja sem líhl v líhni jen na zkousku a pak v největší nouzi)

19.4.2017 06:33
Honza12

XXX.XXX.52.97

Já mám křepelky s andulka, korelama a v pohodě. Lození křepelkám do hnízda jsem vyřešil tak, že jsem jim postavil dřevěný domeček a před vchod jsem opřel desku. Dole zůstala malá škvíra, kde prolezou je křepelky. Ostatní se tam bojí vlést. Toto mi funguje už několik let a každý rok odchovávám.

19.4.2017 10:46
Pepe8

XXX.XXX.0.233

eli22 napsal(a):
Dobře, ale zajímalo by mě, jaký význam a smysl to vůbec má, dávat vajíčka do líhně. Já jich ročně tak třicet čtyřicet vyhodím a slepička jich tak do dvaceti vysedí (2 x za léto) a nedokážu si představit, že bych jich teda měla ve finále šedesát! Jen tak tak prodám těch dvacet, což teda vždycky, ale víc bych jich ani nechtěla.

Chovatelska vášeň, zvědavost a asi i výzva odchovat ty kuřáka - s vodici kvocnou to umi kazdy maly jarda smajlík.
Jestli to myslite doslovne, ze vyhazujete 40 krepelcich vajec, tak to povazuju za plýtvání bilkovinami..doporucuji uvařit a podavat jako michanici ci jen tak rozdrcena..popř.je muzete i sežrat, nejsou špatná smajlík.
Pokud mate problem je prodat, muzete je nabizet i zdarma, v takovem pripade si zamlouvam 2slepicky pro me 2 kohoutky..Ale v tom asi problem neni, ze..jde samozrejme o nadbytek kohoutku..

kiw123

19.4.2017 18:04
kiw123

XXX.XXX.58.42

Snáší slepička vajíčko každý den nebo každý druhý? Dneska totiž žádné nesnesla...

19.4.2017 19:06
Ufák

XXX.XXX.234.128

Honza12 napsal(a):
Já mám křepelky s andulka, korelama a v pohodě. Lození křepelkám do hnízda jsem vyřešil tak, že jsem jim postavil dřevěný domeček a před vchod jsem opřel desku. Dole zůstala malá škvíra, kde prolezou je křepelky. Ostatní se tam bojí vlést. Toto mi funguje už několik let a každý rok odchovávám.

Áno...toto je rozumné, alebo prekryť hniezdo pletivom, aby tam andulky nemohli...

Přidejte reakci

Přidat smajlík