Úhyny samců-prosím o radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Martina 1

21.4.2017 20:16
Martina 1

XXX.XXX.157.61

Potrebovala bych poradit ohledne Rosel pestrych.Koupili jsme parek, mlade nemel.Kdyz samec uletel, koupil se jiny, mlade meli, ale nevychovali.Loni v lete samec uhynul, ted se poridil dalsi.Samice sedi na vejci, samec opet uhynul.Jsou celorocne venku a zvladaji bez problemu mrazy i -18 st.Nechapu proto proc ?Muze to byt nejaka nemoc, nebo vadny chov?Moc dekuji za rady.

21.4.2017 20:51
kouřak

XXX.XXX.55.18

Dobrý večer, takhle jak to pišete je to věštění z koule , zkuste rozepsat víc o vašem chovu, složení krmiva, umístění voliery, co veterina-rozbor trusu.

Martina 1

21.4.2017 20:59
Martina 1

XXX.XXX.157.61

Mame je na balkone v kryte voliere, otevrena je jen z jedne casti, vyrobena ze stare skrine.Krmime smesi pro stredni papousky+zelenina, ovoce, obcas vejce a vitaminovy pripravek.Rozbor trusu nemame, to me nenapadlo.Mame je jen pro radost a oba samce od stejneho chovatele.Prvni vydrzel asi rok a ctvrt a tenhle uhynul asi po necelem mesici.

Martina 1

21.4.2017 21:05
Martina 1

XXX.XXX.157.61

Jeste me napadlo, jestli je nejak nelikviduje samice, ale nic tomu nenasvedcuje.Zvykli si na sebe rychle a nasli jsme ho u ni v budce, sedi na vejcich.

22.4.2017 02:49
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Prostor ze staré skříně je vhodný tak pro skřivana, ten létá k nebi a zpět dolů. Když jí lezl do budky, tak pravděpodobně dostal na "budku". Samec tam nemá co dělat do doby, kdy bude krmit mladé. To že máte samečky od stejného chovatele by napovídalo, že mají od chovného páru špatné návyky a ruší samici pří hnízdění. Zkuste si koupit samečka od jiného nebo samičku dát pryč a pořídit si dva mladé kusy. To není jízlivost, jen smutné konstatování, když v dnešní době dokrmování a podhazování papoušků pod jiné druhy nemají ty správné rodičovské návyky. Nebo si do té skříně pořiďte něco menšího co vám bude dělat radost, na rozelky je to dost malé. Jsou to dobří letci.

pino

22.4.2017 06:10
pino

XXX.XXX.86.174

Odčervení a máte to, ať se daří.

Martina 1

22.4.2017 06:17
Martina 1

XXX.XXX.157.61

Dekuji za radu, polepsime se .Ta skrin se nam zdala dostacujici.Samicky je mi lito, je krasna silna, tak zkusime jineho chovatele.Na neofemy to bude asi taky male ze?

pino

22.4.2017 06:24
pino

XXX.XXX.86.174

Pokud vám zahnízdím tak to nechte, lidé je mají v kleci a taky to jde, ať se daří.

Martina 1

22.4.2017 06:34
Martina 1

XXX.XXX.157.61

Moc dekuju, snad bude.Ted budu doufat, ze ta nase cerna vdova vejce vysedi.

22.4.2017 06:41
simacek123

XXX.XXX.142.1

Martina 1 napsal(a):
Moc dekuju, snad bude.Ted budu doufat, ze ta nase cerna vdova vejce vysedi.

MOzna vysedi ale mlade pojdou, nesetkal jsem se aby rozela sama zvladla krmeni.Na vasem miste bych si aspoň prostudoval par clanku o chovu rozel.Ale osobne bych je nechoval ve skrini.

Martina 1

22.4.2017 06:48
Martina 1

XXX.XXX.157.61

Tak to vite, ze jsme si o chovu neci precetli.Ale kdyz Vam jiny chovatel, ktery tu byl rekne, ze je to dostacujici, neni duvod neverit.

22.4.2017 06:52
simacek123

XXX.XXX.142.1

Martina 1 napsal(a):
Tak to vite, ze jsme si o chovu neci precetli.Ale kdyz Vam jiny chovatel, ktery tu byl rekne, ze je to dostacujici, neni duvod neverit.

Prosim neverte, ale presvetcete se osobne, chovam papousky uz třicet let, ale s jistotou vam rikam nedostačující, a mláďata pojdou.

22.4.2017 07:23
malejmira

XXX.XXX.148.11

Všechny rady a názory tady berte s velkou rezervou, mám pár pestrých kde samec mladé nemusí. Cca 5 dní před líhnutím ho odeberu. Samice po vylíhnutí přivede mladé až na bidlo, pak vracím samce zpět, a věřte mi, že žádné mladé nepojde přeji pěkný den.

Martina 1

22.4.2017 07:34
Martina 1

XXX.XXX.157.61

malejmira napsal(a):
Všechny rady a názory tady berte s velkou rezervou, mám pár pestrých kde samec mladé nemusí. Cca 5 dní před líhnutím ho odeberu. Samice po vylíhnutí přivede mladé až na bidlo, pak vracím samce zpět, a věřte mi, že žádné mladé nepojde přeji pěkný den.

Moc dekuju, uz jsem si trochu pripadala jako tyranka a naprosty tele.Priste je vic pohlidame.

22.4.2017 14:57
Horák lutino

XXX.XXX.59.243

Mně napadlo že rosely rády oštipují dřevo, je to málo pravděpodobné, ale skříň může být něčím napuštěná a u mě větve oštipuje většinou samec a pak krmí samici.To je jen můj názor.

22.4.2017 15:09
simacek123

XXX.XXX.142.1

malejmira napsal(a):

Tak jako muj tak i vas názor je v podstate na H... Skoda ze se opravdu nedočkáme finále. Druha skoda je ze vam zadavatelka neposlala krasne foto.

Martina 1

22.4.2017 15:47
Martina 1

XXX.XXX.157.61

Horák lutino napsal(a):
Mně napadlo že rosely rády oštipují dřevo, je to málo pravděpodobné, ale skříň může být něčím napuštěná a u mě větve oštipuje většinou samec a pak krmí samici.To je jen můj názor.

Je ostipana poradne, ale je to takova ta opravdu stara, co neni barvena ani lakovana zevnitr.Ale kdo vi, mozna tam neco je.Dekuju, ti me nenapadlo

lumpicek

22.4.2017 17:21
lumpicek

XXX.XXX.0.243

Martina 1 napsal(a):
Je ostipana poradne, ale je to takova ta opravdu stara, co neni barvena ani lakovana zevnitr.Ale kdo vi, mozna tam neco je.Dekuju, ti me nenapadlo

Dobrý den, nevím proč, ale nikdo nepoložil otázku jak samec uhynul?Rosely jsou tvrdí ptáci, neuhyne jen tak najednou, popište celé dění blíže, jestli samec chřadnul postupně, nebo uhynul ze dne na den.Pokud samci nechřadli postupně, tak to vidím na noční vyplašení predátorem a úraz hlavy, nebo zlomený vaz a okamžitá smrt.Balkonové chovy jsou na toto velice háklivé, během dne krahujci a poštolky vyberou menší ptáky skrze pletivo, nebo je vyděsí až se utlučou.V noci jsou to puštíci, ale také i kuny, vylezou všude a scénář obdobný jako ve dne.To že se to celé týká samců je jen smutná shoda okolností.
Neřešte prostor kde žijí, oba žerou a olupují na voliérce vše stejně, týkalo by se to celého páru.
Jak jsem napsal, urazy jsou v chovatelství běžná záležitost, nevyhneme se tomu nikdo, ale dá se možnosti přístupu predátorů zabránit.
Další takovou dnešní módou je noční bouchání a střílení pyrotechniky se kterou mám velice neblahé zkušenosti, téměř každý rok má ztráty, tomu se však zabránit nedá, protože nikdy nevíte, který idiot se v okolí ožere a začne ve dvě ráno střílet světlice.

Martina 1

22.4.2017 18:54
Martina 1

XXX.XXX.157.61

Ti dravci nas napadli loni, ale to jsme nebyli doma, tak vlastne nic poradneho nevime.Krmila dcera, ktera ho nasla na dne klece pomuchlaneho.Samice byla v poradku.Letosni samec byl drobnejsi a bazlivejsi.Pri krmeni a rychlejsim pohybu se plasil, ale byl tu opravdu asi jen tri tydny.Jeste me napadlo, ze mu mohla byt zima jestli nebyl zvykly v mrazech venku a vezl proto k samici do budky.Jinak se zdal zdravy a bastil vsechno hned.

serge

24.4.2017 20:54
serge

XXX.XXX.74.249

Kolega lumpicek napísal najpravdepodobnejšiu príčinu úhynu. Bez pitvy sú všetko len dohady. Pitva nestojí veľa peňazí a pomôže chovateľovi predchádzať problémom do budúcna.

Martina 1

26.4.2017 11:16
Martina 1

XXX.XXX.157.61

Moc Vam vsem dekuji za rady, opravdu si vazim snahy pomoci.Samice zatim sedi, ale protoze je zima a porad chumeli, moc sanci tomu bohuzel nedavam.Tak snad priste...a nebo budeme mit prekvapko

26.4.2017 11:52
Horák lutino

XXX.XXX.59.243

Držím palce.

Martina 1

21.5.2017 08:19
Martina 1

XXX.XXX.157.61

No prekvapko se nekonalo.Sedela krasne, ale nic z toho nebylo, vejce nebyla oplodnena.Tak snad priste...

21.5.2017 13:25
simacek123

XXX.XXX.142.1

malejmira napsal(a):

Tak ty vase rady su super?

21.5.2017 14:31
malejmira

XXX.XXX.148.11

simacek123 napsal(a):
Tak ty vase rady su super?

Pořádně si přečtěte můj příspěvek, raději dvakrát, protože já jsem nikomu nic neradil, jenom jsem napsal mou zkušenost s pestrými
přeji pěkný den.

Přidejte reakci

Přidat smajlík