Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.4.2017 12:40
kubelle

XXX.XXX.39.19

Dobrý den, mohl by mi někdo poradit s mutací cremino. Zda se jedná o mutaci, nebo je to výceprocentní straka (dominantní nebo recesní). Jakou konbinací se dá odchovat. V jaké barevné řadě cremino je (parblue). Děkuji.

lojzikzhor

23.4.2017 13:13
lojzikzhor

XXX.XXX.195.189

Cremino je kombinace parblue a lutino a protože mutaci lutino u kakariků zatím nemáme tak nemůžete odchovat ani kombinaci těhle dvou mutací.
Ty co vypadají jako cremino jsou kombinace parblue a tzv. žluté.

23.4.2017 15:17
kubelle

XXX.XXX.39.19

Děkuji za reakci, ale myslel jsem trošku podrobnější příspěvek. Zda když dám žlutého na parblue a poté tyto štěpáky na sebe vznikne už cremino? Nebo jak vznikly u parblue bílé straky. Používají se parblue straky na vznik cremio? Jsou to dominantní nebo recesní strany. Můžu dát samičku cremio na parblue samečka a vznikne cremio nebo to musí být parblue straka? Kdyby tu byl nějaký chovatel, který se v těchto mutacích vyzná, chtěl bych ho poprosit o zasvědcení. Děkuji.

lojzikzhor

23.4.2017 18:02
lojzikzhor

XXX.XXX.195.189

kubelle napsal(a):
Děkuji za reakci, ale myslel jsem trošku podrobnější příspěvek. Zda když dám žlutého na parblue a poté tyto štěpáky na sebe vznikne už cremino? Nebo jak vznikly u parblue bílé straky. Používají se parblue straky na vznik cremio? Jsou to dominantní nebo recesní strany. Můžu dát samičku cremio na parblue samečka a vznikne cremio nebo to musí být parblue straka? Kdyby tu byl nějaký chovatel, který se v těchto mutacích vyzná, chtěl bych ho poprosit o zasvědcení. Děkuji.

Pokud budete párovat parblue se žlutými ptáky tak z jejich potomků můžete dostat krémové ptáky. Ale je třeba si uvědomit a to jsem vysvětlil už výše, že nemůžete získat cremino. To by jste musel pářit mutaci parblue s lutino mutací a mutace lutino u kakariků zatím neexistuje.

lojzikzhor

23.4.2017 18:03
lojzikzhor

XXX.XXX.195.189

Parblue straky dostanete křížením parblue ptáků se zelenou strakou a následně spojíte jejich štěpitelné potomky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík