adca

XXX.XXX.251.62
Ráda by jsem se zeptala jestli je možné dopárovat 3 letou samici ročním samcem.Padl mi samec a mám možnost koupit loňského.Děkuji.
adca
napsal(a):
Ráda by jsem se zeptala jestli je možné dopárovat 3 letou samici ročním samcem.Padl mi samec a mám možnost koupit loňského.Děkuji.
Možné to je. Pozorováním zjistíte, jestli ano a nebo ne. Stejně budete na odchohov čekat roky, protože nepíšete, jo jakou formu amazoňana se jedná. Severní dřív, jižní později, což mnozí ani neví.
kareta
napsal(a):
Moudivláček mohl by jsi zareagovat? Jsi hodně moc chytrý ale tuto tvou debilní odpověd hážeš do autu.
A co je natom debilni pise akorat ze kdyz doparuje samici jednoletym samcem tak se nic nedeje. Jen to ze Severni forma zahnizdi driv a jizni pozdeji takze ma na pozorovani dost casu.
kareta
napsal(a):
Moudivláček mohl by jsi zareagovat? Jsi hodně moc chytrý ale tuto tvou debilní odpověd hážeš do autu.
Tak zareaguji a omlouvám se ostatním na veřejné diskuzi za nevhodný příspěvek. Mnohé třeba má neobvyklá reakce trochu pobaví.
Tento pán nhgg, který tyká, trpí asi komplexem méněcennosti. Já si s cizími vykám. Ono se hůř říká Vy vole, než Ty vole.
Sám nic na diskuzi nevyplodil, žádný článek na internetu nebo v tisku jsem od něho nenašel.
V profilu nic nemá, ale co je to debilita asi někde slyšel.
Prošel jsem si svoje interní zprávy za minulý rok. Dvakrát jsem mu psal, přečetl to, nereagoval. Doufám, že se konečně vyjádří, když je to veřejné.
Píše o amazoňanech modročelých, řeší slůvko forma a poddruh.
Tyto výrazy jsou v českém jazyku významově stejné. Jižní a severní poddruh se se stářím plodnosti trochu liší. Neodchovávám je tak dlouho, abych mohl dávat rozumy, ale odkazuji na texty Horňanského atd.
Pane nhgg,
Velice rád Vás poznám, máme stejného koníčka zájmu. Napište něco z vlastního chovu, každý si to rád přečte.
Moje identita je v redakci i na příspěvcích ve Fauně.
Moudivláček
napsal(a):
Tak zareaguji a omlouvám se ostatním na veřejné diskuzi za nevhodný příspěvek. Mnohé třeba má neobvyklá reakce trochu pobaví.
Tento pán nhgg, který tyká, trpí asi komplexem méněcennosti. Já si s cizími vykám. Ono se hůř říká Vy vole, než Ty vole.
Sám nic na diskuzi nevyplodil, žádný článek na internetu nebo v tisku jsem od něho nenašel.
V profilu nic nemá, ale co je to debilita asi někde slyšel.
Prošel jsem si svoje interní zprávy za minulý rok. Dvakrát jsem mu psal, přečetl to, nereagoval. Doufám, že se konečně vyjádří, když je to veřejné.
Píše o amazoňanech modročelých, řeší slůvko forma a poddruh.
Tyto výrazy jsou v českém jazyku významově stejné. Jižní a severní poddruh se se stářím plodnosti trochu liší. Neodchovávám je tak dlouho, abych mohl dávat rozumy, ale odkazuji na texty Horňanského atd.
Pane nhgg,
Velice rád Vás poznám, máme stejného koníčka zájmu. Napište něco z vlastního chovu, každý si to rád přečte.
Moje identita je v redakci i na příspěvcích ve Fauně.
Zdravím,
nehodlám se vměšovat do vaší plodné diskuze ale věcnou poznámku si neodpustím.
Stavíte rovnítko mezi termínem "poddruh"(subspecies) a "formu"
Prosím vás tak tomu není vaše vysvětlení je mylné.
Poddruh je řádná taxonomická jednotka kdežto diskutabilní "forma" je zastaralá a hlavně nižší
taxonomická jednotka.
Jako forma může být označena část populace v rámci poddruhu.Jiny poddruh není v žádném případě pouhou formou.
Tak asi tak.
je smutné, jak dva postarší matadoři tu do sebe šijou kvůli volovině
můj ženský pohled na pány :
nhgg - praktik, s ničím a nikým se nepáře, kapánek žárlivý na znalosti jiných
moudi - praktik s "vědeckými ambicemi", poslední dobou zřejmě propadá pocitu, že po uveřejnění pár slohových cvičení se zařadil mezi legendy chovatelství
(zejména ta o predátorech jsou tak na úrovni 1.ročníku gymnásia)
takže vlastně sranda
no a pro odreagování to tu vlastně je, takže pánové klidně pokračujte
lumpicek

XXX.XXX.0.243
stepka
napsal(a):
moudi - praktik s "vědeckými ambicemi", poslední dobou zřejmě propadá pocitu, že po uveřejnění pár slohových cvičení se zařadil mezi legendy chovatelství
takže vlastně sranda
Dobrý den, moc hezky jste to vystihla.A k těm amazoňanům, ať se jedná o kterékoli, tak bych k tříleté samici ročního samce nekupoval, samci dospívají podstatně déle, mladého uvidíte pářit, jako já doma včera dvouletého modročelého, ale vajíčka většinou prázdná.Amazoňany odchovávám téměř dvacet let a stále se s nimi morduji, myslím v sestavování nových párů, nekdy to prostě vyjde i u mladších ptáků, ale opět se jedná o výjimku, která potvrzuje pravidlo, prostě samec lépe starší pokud chcete odchovat v nejbližších letech.
sclateri

XXX.XXX.57.173
adca
napsal(a):
Možné to je, akurát teda bude treba počkať nejaký ten rok naviac, kým samček dospeje. Neviem, aký druh amazoňana máte na mysli - každý dospieva inak dlho, no spravidla samček dospieva o 1 - 2 roky neskôr ako samička bez ohľadu na druh papagája, nie len amazoňanov. Pokiaľ sa neponáhľate a v podstate nepredpokladáte zbytočné znášanie neoplodnených vajíčok u samičky počas 1 - 3 sezón (podľa druhu), tak je to v poriadku.
Niektorí kolegovia tu píšu o amazoňanovi modročelom, ale ja sa nejako neviem dočítať, odkiaľ to majú. Možno som to prehliadol, ale kde sa píše o diskutovanom druhu, resp. poddruhu, alebo forme?
adca

XXX.XXX.251.62
Ano chtěla jsem dopárovat Am.Modročelé.
adca

XXX.XXX.251.62
Jinak sháním samici Amazoňana Modorčelého kdo by měl na prodej.Nejlíp 2016.
stepka
napsal(a):
takže vlastně sranda
Paní,
Vaším ženským pohledem, jak píšete jste vystihla náš duel celkem dobře.
Ale, jak vidíte, jsme asi rozumější, než Vy a nepokračujeme ve veřejné exhibici Vámi doporučované. Ona to totiž není volovina, jak jste se vyjádřila.
Ta Vaše poznámka o mém příspěvku o predátorech, text měl nadpis " Voliéry a tzv. škodná",
je velice sebevědomá, laická a ničím nepodložená. Ani jste se nenamáhala uvést odkaz na text, který kritizujete (byl ve Fauně, později na iFauně,2 díly).
Reagoval jsem na Vaši kritiku interně, ani jste si to zatím nepřečetla.
A o té srandě bych doporučil : Rychleji myslet a pomaleji psát.
sclateri

XXX.XXX.74.198
Pane, ste rozumný, takže verím, že sa neurazíte, keď poviem, že aj Česká republika má svojho Donalda Trumpa.
Moudivláček
napsal(a):
Paní,
Vaším ženským pohledem, jak píšete jste vystihla náš duel celkem dobře.
Ale, jak vidíte, jsme asi rozumější, než Vy a nepokračujeme ve veřejné exhibici Vámi doporučované. Ona to totiž není volovina, jak jste se vyjádřila.
Ta Vaše poznámka o mém příspěvku o predátorech, text měl nadpis " Voliéry a tzv. škodná",
je velice sebevědomá, laická a ničím nepodložená. Ani jste se nenamáhala uvést odkaz na text, který kritizujete (byl ve Fauně, později na iFauně,2 díly).
Reagoval jsem na Vaši kritiku interně, ani jste si to zatím nepřečetla.
A o té srandě bych doporučil : Rychleji myslet a pomaleji psát.
Už bylo přečteno, slušně reagováno a interně odpovím.