Kakarik společný chov

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2017 08:49
po231010

XXX.XXX.40.193

Dobrý den. Mám prosbu na chovatele kakariků, kteří je mají v hejnovém chovu. Chtěl bych vědět jestli nejsou s chovem problémy, velikost voliéry na 3 páry, případně rozdělení voliéry a budek. Předem Děkuji za fundované odpovědi.

4.5.2017 20:58
simacek123

XXX.XXX.142.1

po231010 napsal(a):
Dobrý den. Mám prosbu na chovatele kakariků, kteří je mají v hejnovém chovu. Chtěl bych vědět jestli nejsou s chovem problémy, velikost voliéry na 3 páry, případně rozdělení voliéry a budek. Předem Děkuji za fundované odpovědi.

Fundovana odpověď? jestli chceme miti starosti navíc, muzeme delat ruzne konbinace.Skousel jsem to dvakrát během několika let, a vždy ze zacatku dobře pak problemi a starosti navíc.Skousel jsem vždy po peti parech ve voliere delka 5x2x2metry, budek několik a ruzne rozmistene. Rady jsou k nicemu jelikož by ste jako chovatel v tomto pripade mel vedet ze každý ptak je na tom s povahou jinak.Nekomu nejde ani spolecny chov korel a pod.Nekomu zase funguje takove slozeni ze by clovek zasl.Tudiz bez vlastní skusenosti dále nepostoupite.Skuste a jestli nepujde tak jedine pak chov po parech.

5.5.2017 06:48
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Nevím co je to za módu chovat ptáky v hejnu. Měl by každý vycházet trochu z přírody. Když vím, že hnízdí v koloniích mniši tak si pořídím mnichy nebo zebřičky, kterým to prospěje a nebudu dávat dohromady několik párů ptáků co si vytváří svoje teritorium. V přírodě je to mnohem a MNOHEM větší životní prostor než v jakékoliv i sebevětší voliéře. Některé ptáky jde spojit dohromady, ale jen tím že jsou různého druhu a nepovažují se za konkurenci. Chybami se člověk učí celý život a není na to žádný návod. Každý pták je osobnost a chová se jinak a změnou prochází i během let.

sofi1

5.5.2017 13:27
sofi1

XXX.XXX.157.124

Ja mám 3 páry a každý pár v inej voliere. Určite je to tak najlepšie, aj na odchovanie mladých. Voliere mám pri sebe, občas sa stane že keď samička sedí v búdke tak samci sa cez pletivo kúšu - keby boli spolu v jednej tak by sa pobili..

Přidejte reakci

Přidat smajlík