sofi1

XXX.XXX.144.151
Snakei
napsal(a):
Zdravim. Mam par rosel ve voliere 2.5x2x3metry, je mozne k nim pridat andulky,3 pary? Zebricky?
Je to malé na to aby ste k nim pridali andulky, mohli by ich tie rozele v dobe hniezdenia biť a správať sa k nim agresívne a aby sa nestalo že rozela zabije andulku... Možno by si spolu sedli a nerobili by si zle, ale asi to nie je dobrá volba. Možno keby bola tá voliere o niečo väčšia..
Snakei
napsal(a):
Zdravim. Mam par rosel ve voliere 2.5x2x3metry, je mozne k nim pridat andulky,3 pary? Zebricky?
Dobrý den, tak já bych k roselám určitě nic nedával. Ti jsou v toku dosti agresivní, tak proto by se měli chovat samostatně po párech. Ale je to jen můj názor, tak třeba vám tady pořadí ještě někdo jiný něco jiného. Martin.
sofi1

XXX.XXX.144.151
Bovmanek
napsal(a):
Dobrý den, mám ve volieře 3 x2 x1m 1.1 pestré a 2.2 andulka, vše ok, je klid, pestré i andulky sedí na vejcích. To je má zkušenost. Všichni jsou rok 2016.
Veľa záleží aj od nich, každý papagáj je inej povahy. Buďte radi, že si nerobia navzájom zle.
Jsou to rosely pestré. Co člověk to názor... Mám u toho ještě dvě užší voliéry, tak holt půjdou rosely asi na samotku.
Švagr, po kterém jsem to "podědil" tam měl rosely s andulama pohromadě, andulky mají prý dost místa na schování a nepřekážení roselám. Ve voliere je doubek, takže spousta bidel a schovek... Asi mi nezbyde, než to zkusit...
Můj rozelák nesnese ve voliéře nic a zabil každého zbloudilce, dokonce občas vytahuji i myš co jde po pletivu a prostrčí hlavu. Jeden rok jsem zkoušel dát ke královákům neofémy modrohlavé a litoval jsem hned jak začaly vylétávat mladé. Všechno se zdálo v pohodě a když se dostaly z budky a nemotorně létaly po voliéře tak je královák zničil. Jako dravec.
corvuscorax
napsal(a):
Můj rozelák nesnese ve voliéře nic a zabil každého zbloudilce, dokonce občas vytahuji i myš co jde po pletivu a prostrčí hlavu. Jeden rok jsem zkoušel dát ke královákům neofémy modrohlavé a litoval jsem hned jak začaly vylétávat mladé. Všechno se zdálo v pohodě a když se dostaly z budky a nemotorně létaly po voliéře tak je královák zničil. Jako dravec.
Plne svami lze souhlasit, zadny dlouholety chovatel nemá spolecne chovy, me osobne je to jasne ale piste to nekomu kdo stejne udela dle svého. Spolecne voliery a dotazi co scim, tu byli a budou do nekonecna.Ono je to asi v mode. Zde se ptaji mladi, meli by spise navštívit chovatele.No každý na to prijde sam.A co se tyce volire a jejich rozmeru tak nejake dva tri metry je tak pro par ve velikosti penantu.
Jasne, klasika v 2 a 3 roku rozelky dospeju a potom vam na 99%, ak nie dospele vtaky ale isto ich mlade rozbiju na kasu! Uznavam ze sa to za urcitych podmienok da, ale z mojich skusenosti je urcujuca velkost, variabilita tvaru voliery a prekazok v nej. Bavime sa o pestrych "hore", detto spevak, zltolice som nemal.
Bovmanek
napsal(a):
Dobrý den, je třeba to brát i z druhé strany, každému, rodiče, manželka nebude trpět 5 volier na zahradě atd a pak je velmi těžké vybrat jeden jedinný druh a společná voliera je řešení, ikdyž asi s jinými druhy papoušků, než jsou rozely.
Všichni máte pravdu. Jen můj názor, aby to někdo nebral zase za poučování.
Ten mix na malém prostoru není to nejvhodnější.
Není - li prostor, chci to jen pro radost a když bude odchov budu rád, může to být. Měl jsem i nemožnější kombinace. Záleží i na individualitě jedinců. A ty zebřičky tam mohou klidně s rozelami být. V o 2 m delší prastaré voliéře mám jako "odkladiště" z voliér pro "lepší" ptáky 1,1 penant,2,2 andulky,2,2 holuby staroněmecký racek, na zemi 6 japonských křepelek. Jsou tam odchovy mimo křepelek, které jsou bez kohoutka.
I v jednom článku kdysi byl uveřejněn text Čestmíra Drozdka a to je někdo, amazoňané modročelí a rýžovníci ve společné voliéře, byla tam i fotka.
Moudivláček
napsal(a):
Všichni máte pravdu. Jen můj názor, aby to někdo nebral zase za poučování.
Ten mix na malém prostoru není to nejvhodnější.
Není - li prostor, chci to jen pro radost a když bude odchov budu rád, může to být. Měl jsem i nemožnější kombinace. Záleží i na individualitě jedinců. A ty zebřičky tam mohou klidně s rozelami být. V o 2 m delší prastaré voliéře mám jako "odkladiště" z voliér pro "lepší" ptáky 1,1 penant,2,2 andulky,2,2 holuby staroněmecký racek, na zemi 6 japonských křepelek. Jsou tam odchovy mimo křepelek, které jsou bez kohoutka.
I v jednom článku kdysi byl uveřejněn text Čestmíra Drozdka a to je někdo, amazoňané modročelí a rýžovníci ve společné voliéře, byla tam i fotka.
Na ten článek pana Drozdka si pamatuji i na tu fotku, ale nezapomeňte že měl tuto sestavu v opravdu velké voliéře takže tam je možnost úniku před případným agresorem velká.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ja mám skúsenosť. V spoločnej voliere mám 2.2 andulky,1.1 korely 1.1 rozely pestré,1.1 alex malý. Jeden pár anduliek má mlade asi 3 týždne, rozely majú asi týždňove a korely sedia. Ale včera som musel rozely aj s mladými premiestniť na samotku, lebo výháňali korely z búdky. tak do spoločnej pribudol druhý pár koriel aj so 4 mladými.
Já mám momentálně ve voliéře Pár Králováků, pár Andul, pár Bourků, několik párů Modrohlavých, křepelky čínské a asi 10 párů Korel.
Mýval jsem tam i jiné druhy, např. Neofémy modrokřídlé, ozdobné, tyrkysové, pásovníky, zebřičky, aymary, papoušek nádherný, ale musel jsem kvůli rušení se navzájem, dát některé jinam a momentálně tam mám jen tyto druhy.
Odchovy jsou u některých druhů horší u některých naopak lepší, ale ten pohled mi za to prostě stojí.
Musí být ale opravdu velká voliéra a musí to člověk hlídat.
Voliéru mám velkou 8x4 m.
To není návod, co funguje u mě, nemusí fungovat jinde.
Vše má své pro a proti.