Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.5.2017 19:05
Vladimir306

XXX.XXX.106.162

Dobrý den, mám takový menší problém, nebo nevím zda se to dá nazvat problémem. Mám ani ne ročního samečka Ara Ararauna ve venkovní voliéře kde má asi čtvrt voliéry zastřešenou a udělaný zálet. V této části je také nejvyšší větev, ale ara v podstatě využívá jen tu otevřenou část voliéry a sedá na otevřeném prostranství kde i nocuje. Říkal jsem si, že když bude chtít vleze si do záletu. Ale dnes tu byla pěkná průtrž mračen a ara seděla půl hodiny ve větru a v pořádným dešti. Ani to nevypadalo, že si to užívá. Prostě jen seděla a čekala až přestane. Mám strach, že mi takhle zmokne v noci a nedej bože prochladne. Proto se ptám, myslíte že až opravdu bude chtít zaleze do zálezu ? Nebo jak mám tuto situaci řešit ? Předem děkuji za odpovědi.

16.5.2017 17:00
were

XXX.XXX.220.250

Dobrý den, jestli jsem to dobře pochopil, tak v té voliéře není zálet s okénkem a vnitřním prostorem. Já tedy chovám jen obyčejnou austrálii, ale ani tu bych nenechal sedět jen tak v dešti v tomto počasí. Natož papouška z amazónie, kde jsou teploty úplně někde jinde.Já radím na noc zavírat do vnitřního záletu. Jinak to je myslím zbytečný hazard se zdravím ptáka.

16.5.2017 17:48
ara nobilis

XXX.XXX.242.247

Arové k nocování využívají budku.To je základ.

nalim44

16.5.2017 18:17
nalim44

XXX.XXX.215.106

Ararauny nocují v budce?Zajímavý poznatek.Klidně bych zastřešil prostor nad bidly z každé strany voliéry a prostředek nechal volný, kam bude mít ara možnost si vlézt po pletivu a vykoupat se, když bude pršet.

Pbfaktor

16.5.2017 18:30
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103

ara nobilis napsal(a):
Arové k nocování využívají budku.To je základ.

Ary dělám desetiletí nikdy jsem to neviděl a tohle slyším poprvé.

16.5.2017 18:52
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

nalim44 napsal(a):
Ararauny nocují v budce?Zajímavý poznatek.Klidně bych zastřešil prostor nad bidly z každé strany voliéry a prostředek nechal volný, kam bude mít ara možnost si vlézt po pletivu a vykoupat se, když bude pršet.

Neměl bych se vyjadřovat, protože ary nechovám, amazoňany odchovávám.
Ano, souhlasím s výše uvedeným. Nevím v čem je problém. Jak bylo napsáno, prostředek volný, pochybuji, že budou sedět uprostřed a kdyby, prostředek bez bidel. Na déšť si vlezou na pletivo kam prší.

16.5.2017 18:58
Vladimir306

XXX.XXX.106.162

were napsal(a):
Dobrý den, jestli jsem to dobře pochopil, tak v té voliéře není zálet s okénkem a vnitřním prostorem. Já tedy chovám jen obyčejnou austrálii, ale ani tu bych nenechal sedět jen tak v dešti v tomto počasí. Natož papouška z amazónie, kde jsou teploty úplně někde jinde.Já radím na noc zavírat do vnitřního záletu. Jinak to je myslím zbytečný hazard se zdravím ptáka.

Pochopil jste to dobře, zálet s vnitřním prostorem samozřejmě plánuji dodělat, ale jde mi o to proč se nejde schovat alespoň do záletu, kde bude pod střechou a nebude na ni z boku foulat ?

16.5.2017 19:01
Vladimir306

XXX.XXX.106.162

Moudivláček napsal(a):
Neměl bych se vyjadřovat, protože ary nechovám, amazoňany odchovávám.
Ano, souhlasím s výše uvedeným. Nevím v čem je problém. Jak bylo napsáno, prostředek volný, pochybuji, že budou sedět uprostřed a kdyby, prostředek bez bidel. Na déšť si vlezou na pletivo kam prší.

Díky za radu. Já teda zastřeším i tu druhou stranu.

16.5.2017 19:02
kareta

XXX.XXX.84.6

Protože je to ještě hloupé mládě.

16.5.2017 20:05
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Hloupé mládě si asi nepořídí aru.

17.5.2017 08:58
ara nobilis

XXX.XXX.242.247

Pbfaktor napsal(a):
Ary dělám desetiletí nikdy jsem to neviděl a tohle slyším poprvé.

Menší arové jako nobilis, marakána nebo severa k nocování budku využívají.Ary tedy nedělám, pouze chovám a tyto tři druhy v budkách nocují.

Pbfaktor

17.5.2017 17:50
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103

ara nobilis napsal(a):
Menší arové jako nobilis, marakána nebo severa k nocování budku využívají.Ary tedy nedělám, pouze chovám a tyto tři druhy v budkách nocují.

Kdysi dávno jsem také ary choval ale to bylo v těch začátcích.Potom se zadařilo a od tý doby je dělám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík