Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.5.2017 15:14
kindr

XXX.XXX.219.254

Dobrý den,

uvažuji o koupi páru žaků. Samozřejmě před jejich samotnou koupí musím nasbírat dostatečné informace a taky bych byl rád za Vaše názory na mé otázky. Z prvu by jsem se chtěl zeptat co je vše zapotřebí mět zařízeno, myslím teď ohledně CITES před koupí žaků? Chci pro ně spravit voliéru, která bude mít vnitřní část 2,5 x 2,5 x 2,5 a venkovní část by byla závěsna voliéra max o rozměrech 1 x 1 x 1. Jsou rozměry dostačující pro jeden pár? Voliéra bude přestavěný zahradní domek z cihel z jedné strany zateplen polystyrénem. Jaké udržujete teplotní, vlhkostní podmínky přes zimu? V domku není nainstalováno žadné vytápění. Jaké by jste doporučili výtápění, pokud bude potřeba, které není finančně moc naročné jako jeho prvotní investice a poté jeho investice za energii?

Děkuji.

17.5.2017 22:06
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Patriku Indro, nikdo neradí a tak jen dodám.
14.5.2008 jste napsal dotaz: " ČÍM VYTÁPÍTE VOLIÉRY PRO LORIE A JAK JE TO FINANČNĚ NÁROČNÝ TO VYTÁPĚNÍ."
Jeden Vám to dokonce ve spotřebě elektřiny za rok vyčíslil. Nyní se ptáte znovu. Ve srovnání s rokem 2008 to bude dražší.
Od vašeho dotazu uplynulo 9 let a Vy se zase ptáte na to samé. To jste za těch 9 let žádnou zkušenost nezískal ?
Proto radím, žaky nekupujte a raději si o tom něco čtěte. Je toho napsáno od odborníků dost.

17.5.2017 23:15
kindr

XXX.XXX.239.96

Dobrý den,9 let je dlouhá doba. Na tenhle příspěvek si ani nepamatuji, děkuji za připomenutí a budu si ho muset znovu pročíst. Za 9 let se stalo hodně věcí i to že jsem chovatelství musel přerušit a znovu jsem se k tomuto koníčku vrátil před dvěmi lety. Doba pokročila, technologie se rozvíjejí a já hledám aktuální informace přímo od chovatelů papouška šedého.

17.5.2017 23:28
kareta

XXX.XXX.84.6

Kdyby jste měl tady k tomuto koníčku nějaký vztah a opravdu by Vás to zajímalo tak by jste tady to vše na co se ptáte už dávno musel znát. Stále existuje na trhu dost odborné literatury. Chce si to ale něco přečíst. Kdyby jste četl a studoval tak už jste mohl mít odchovy od loriu třeba i od žaku kteří by Vám vynaložené finance za elektřinu atd. možná už vícekrát vrátili. To je vsjo.Tohle je druh koníčka co musí člověka bavit a musí to mít už od mládí v srdci.

18.5.2017 08:16
kindr

XXX.XXX.239.96

Přeji i Vám dobrý den. S tým vztahem bych byl velice opatrný. Chov jsem zanechal z důvodu studia na SŠ a VŠ. Před 2 lety jsem se k chovu vrátil z důvodu velké touhy a citové vazby k tomuto koníčku. Ohledně literatury odebírám časopis Papoušci, Nová exota a v mé knihovmě mám přibližně 10 publikací které mám pročteny skrz na skrz. Založeným vláknem jsem chtěl zjistit konkrétní názory chovatelů na mé konkrétní otázky. Neznamená, že jsem založil tohle vlákno a budu si hned kupovat žáky. Spíše analyzuji a získávám informace a podle toho se budu rozhodovat jakou další cestou se bude můj chov ubírat.

18.5.2017 22:27
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

kindr napsal(a):
Dobrý den,9 let je dlouhá doba. Na tenhle příspěvek si ani nepamatuji, děkuji za připomenutí a budu si ho muset znovu pročíst. Za 9 let se stalo hodně věcí i to že jsem chovatelství musel přerušit a znovu jsem se k tomuto koníčku vrátil před dvěmi lety. Doba pokročila, technologie se rozvíjejí a já hledám aktuální informace přímo od chovatelů papouška šedého.

Tak to jste mě mladíku potěšil, že odebíráte časopisy a máte literaturu.
Já mám 72 let, tam je již mnohdy senilita, ale co jsem kdy napsal a na co se ptal v chovatelství, jsem zatím nezapomněl.
Cením, že jste na moji výtku slušně reagoval.
Pár žaků, víc jich nemam, mně sedí na 3 vajíčkách. Dočkal jsem se po 6 letech po koupi tříletých ptáků, které jsem dal od různých chovatelů k sobě. Rok řval samec strachy, když vlétla samice na stejné bidlo. Samice se tehdy oškubala až na prsa. Za tři roky se podařilo ji dostat do bezvadného stavu. Samec nebyl socializován a byl vázán na člověka. Řekl jsem si, že to přes bídnou prognózu zkusím. Ta vajíčka budou jistě čistá, v deseti dnech se podívám. Samice dobře sedí, samec za ní do budky chodí. Ptáci jsou v bytě, v létě ve voliéře. Zasedli v bytě. Stěhování není nejvhodnější, ale dělám to i s amazoňany a amazonky a odchovávají.
Tenhle koníček v malém je většinou prodělečný, protože, když je zisk, koupí se dražší ptáci.

19.5.2017 22:14
kindr

XXX.XXX.219.254

Můžu mít na Vás dotaz i na ostatní chovatele žaků. Kdyby jsem si chtěl pořídit pár žaků co všechno před koupí musím obstarat, mám na mysli hlavně zkrs zařazení žaka do CITES 1.

zako 750

20.5.2017 07:01
zako 750

XXX.XXX.22.230

Vůbec nic. Jen se před koupí ujistěte, zda ptáci už mají vystavený Registrační list a žlutý Eurocites.
Musí mít plný Citesový kroužek, nebo mikročip. V žádném případě jej nekupujte, pokud vám někdo řekne, že jej pošle dodatečně.
Takže při koupi obdržíte tyto papíry a máte na to 1 měsíc aby jste žaky zaregistroval na vašem ůřadě Životního prostředí. To je vše.

zako 750

20.5.2017 07:04
zako 750

XXX.XXX.22.230

Já osobně mám mláďata od více pár samozřejmě se všemi papíry.
Pokud máte zájem, můžete se ozvat na tel.776844343.

20.5.2017 14:30
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

kindr napsal(a):
Můžu mít na Vás dotaz i na ostatní chovatele žaků. Kdyby jsem si chtěl pořídit pár žaků co všechno před koupí musím obstarat, mám na mysli hlavně zkrs zařazení žaka do CITES 1.

Zako 750 Vám odpověděl správně, jenom s tím žutým papírem s prodávaným žakem se to nyní stále řeší.
Registrační list s papouškem, nahlásit změnu na KÚ a je vše OK.

Přidejte reakci

Přidat smajlík