Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.5.2017 20:46
saroun

XXX.XXX.135.161

Zdravím chovatele, chovatele kakariků žvlášť. Trochu sem zajásal, když jsem hlavně v inzerci našel inzeráty na prodej této kombinace. Pečlivě jsem prošel inzeráty a dostupné weby, abych objevil fotky primární mutace. Jestliže se nabízí kombinace cremino, musí být samozřejmě i ino mutace. Nenašel jsem. A tak jsem zpozorněl. Mezi inzerenty jsou i chovatelé, u kterých by se dalo předpokládat, že nejsou vyloženými laiky v oblasti genetiky, přesto mám podezření, že se jedná o částečnou mystifikaci chovatelské veřejnosti, protože ino mutace v nich není a kombinace, které se jako cremeino nabízí se skutečným nemá nic společného. Považovat kombinaci modré (parblue) se žlutou ( kombinace dominantní a recesivní straky) za cremeino je absurdní. Případně s vloženou skořicovou, případně plavou mutací. Zvláště, když se nabízí i štepitelné samice na cremeino. To i čistě zelené.
Kdyby náhodou mohl někdo prezentovat primární ino mutaci, uvítal bych. Samozřejmě s omluvou.

20.5.2017 08:08
milbe

XXX.XXX.237.26

Dobry den.
Naprosto souhlasim s timto prispevkem.
Lutino kakarika jsem u nas nikdy nevidel.
Jedna se o kombinaci zluta (dominantni x recesivni straka) x modra ( parblue)= bila.

20.5.2017 08:37
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

Ano, také sháním již leta nezvyklé mutace a vždy to dopadne jako v tomhle odkazu.
Lutino jsem u kakariků ještě neviděl.

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2921179/prodam-kakariki-lutino/.

ne

20.5.2017 09:23
ne

XXX.XXX.195.189

Oni se mnozí inzerenti jsou schopni hádat i u mutace parblue, že je to opravdu modrá. Modrá mutace u kakariků ovšem taky zatím není.
Někdo to může brát jako slovíčkaření, ale ono to tak není. Je třeba dávat mutacím správné mezinárodně uznávané názvy a držet se jich. Pak se lidi diví, že často ani nepoznají co jim leze z budek za odchov no co s čím pářit ať získají požadovaný odchov.

20.5.2017 10:14
platicerus

XXX.XXX.238.250

5.3.2018 13:53
Querido

XXX.XXX.20.170

Kolega doniesol z burzy kremino s červeným okom a není to tam žiadna rarita, tak isto má doma žltého s červeným okom.

5.3.2018 19:14
machin

XXX.XXX.209.200

To mohl, ale plavou, ne ino.

Přidejte reakci

Přidat smajlík