Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jiříxxx

20.5.2017 21:47
Jiříxxx

XXX.XXX.187.245

Dobrý večer poznal by prosím někdo z těchto fotek pohlaví korelek? Jsou to mé první korely a podle chovatele, kde jsem je kupoval je to nepříbuzný páreček letošních korel.Děkuji.

21.5.2017 09:02
anurra.rhonean23

XXX.XXX.8.242

Jiříxxx napsal(a):
Dobrý večer poznal by prosím někdo z těchto fotek pohlaví korelek? Jsou to mé první korely a podle chovatele, kde jsem je kupoval je to nepříbuzný páreček letošních korel.Děkuji.

Dobrý den, perlová (kropenatá) korela by mohla být samec, podle té světlejší hlavy, ale záleží, jak jsou korely staré. Pokud jsou opravdu letošní, tak to může hodně mást, někdy takto vypadají i mladé samičky. U té druhé těžko říct, pokud je hodně mladá, což vypadá, tak se mlže během dospívání ještě vybarvit. Takže jediné, co můžete zkusit, je pozorovat, jak se chovají, ikdyž u mladých korel to také není spolehlivé. Samečci většinou začnou okolo věku 6. měsíce zpívat (mohou i dříve - ve 3 měsících, ale pozor to také samičky mohou lehce prozpěvovat, už se mi to několikrát stalo, samice ve 3 měsících zpívala a v 10 měsících snesla vajíčko). Proto je lepší počkat až budou opravdu ve stáří min.6 měsíců. Pak už poznáte celkem spolehlivě samčí projev.Samečci se u zpěvu také předvádějí (úklony, kývání hlavou, klepání zobákem, odtahování křídel od těla...). Jinak u té šedé korely, pokud máte možnost ji odchytit, tak se můžete podívat na letky zespodu. U šedé mutace celkem spolehlivě funguje tato metoda: (viz obrázky). U mutací, jako je perlová (což je ta druhá Vaše korela- ta kropenatá) ale tato metoda nefunguje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík