Vážení přátelé, kteří chováte okrasné ptactvo na severní Moravě, případně v jiných krajích, nebo na Slovensku a Polsku.
Již několik let probíhá FAUNA Ostrava.
Množství nabízených odchovů ptáků, vzhledem ke kvalitě chovatelů v Moravskoslezském regionu, možnostem, velikosti a kvalitě nabízených prodejních ploch, v areálu FAUNY Ostrava, je minimální.
Většinou se lidé, kteří přijdou na FAUNU Ostrava dozví, že chovatelé, kteří by mohli nějaké ptactvo nabídnout, jsou se svými odchovy například, na burze v Kroměříži, která nevím proč, je většinou ve stejném termínu jako Ostravská FAUNA.
Nad tím by se měli zamyslet organizátoři FAUNY.
Nicméně bychom měli podpořit burzu, která je v regionu Moravskoslezského kraje.
Názory chovatelů, kteří jsou přítomní na FAUNĚ je: „Vždyť tu nic není“, ale vážení, ti ptáci tam bez Vás nedorazí, a pokud tam odchovy nepřivezete, tak tam nic není a nebude.
Do Přerova jezdíte skoro všichni, včetně mně, ale proč neudělat z FAUNY Ostrava, alespoň podobnou burzu, jako je ta v Přerově, a Kroměříž ponechte Jihomoravským regionům, i když, proč bychom tam neměli zajet v případě, že termíny budou rozdílné.
I prodejci kroužků, pro které musíme jezdit většinou do Přerova, tvrdí, že se jim do Ostravy nevyplatí zajíždět.
Dovolte, abych Vám výše uvedené dal ke zvážení a zamyšlení.
Oldřich Krobot
Šenov u Ostravy.
samyk

XXX.XXX.245.158
Je to věc názoru.. Než drobit chovatelskou veřejnost přetlakem malých regionálních akcí, byl bych raději za dvě celorepublikové, v lepším případě mezinárodní "megaakce", kde by člověk vážně sehnal "vše".. ale chápu, že někteří kolegové rádi cestují každou neděli někam, mají to mimo jiné i jako kulturní vyžití.. ostatně proč ne!?
ikor

XXX.XXX.239.170
samyk
napsal(a):
Je to věc názoru.. Než drobit chovatelskou veřejnost přetlakem malých regionálních akcí, byl bych raději za dvě celorepublikové, v lepším případě mezinárodní "megaakce", kde by člověk vážně sehnal "vše".. ale chápu, že někteří kolegové rádi cestují každou neděli někam, mají to mimo jiné i jako kulturní vyžití.. ostatně proč ne!?
Na taku burzu kde nič nepredá a nič nekupí, žiadné vyber, tak tam nik nepojde stovky km.
Toto není problém chovatelů, to je problém pořadatelů burzy. Vo tom je celé podnikání. Někdo dostane nápad, někdo na to má od přírody charisma a udělá něco čím to zaujme, startne a jede. To je ukázka Přerova. Nějaká včas a dobře provedená akce vyvolala impuls a vznikl fenomém. A už to jede setrvačností. Podmínky jako v kravíně, v podstatě neřízená anarchie ale je se na co dívat, co koupit, s kým povykládat a zarelaxovat. Z toho vyplývá, že to není o podmínkách ale o impulsu.
Takže majitelé areálu a organizátoři ať si lámou hlavu nebo si najmou schopného. Co dovedlo Exotu tam kde je ? Podle mne je to osobnost a vůdčí typ Sojka.
Zdravím přátele chovu.
Jak vidím na moji výzvu, není skoro žádná reakce, ve snaze pozvednout na výstavišti Ostravské FAUNY množství nabízených odchovů. Všichni raději, i z Ostravy a okolí, jezdíte do Přerova, kde opravdu, jak píše kolega o příspěvek výše se prodává a setkává v nevyhovujícím a stísněném prostředí. Nemám nic proti Přerovu, protože je to jakási tradice, ale zúčastněte se i FAUNY Ostrava.
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103
Oldo51
napsal(a):
Zdravím přátele chovu.
Jak vidím na moji výzvu, není skoro žádná reakce, ve snaze pozvednout na výstavišti Ostravské FAUNY množství nabízených odchovů. Všichni raději, i z Ostravy a okolí, jezdíte do Přerova, kde opravdu, jak píše kolega o příspěvek výše se prodává a setkává v nevyhovujícím a stísněném prostředí. Nemám nic proti Přerovu, protože je to jakási tradice, ale zúčastněte se i FAUNY Ostrava.
A co takhle udělat kompromis ani Přerov ani Ostrava ale udělat z Kroměříže burzu v centru Moravy kde jsou k tomu předurčeny podmínky a dostupnost z celé Moravy odpovídající pro všechny.
Pbfaktor
napsal(a):
A co takhle udělat kompromis ani Přerov ani Ostrava ale udělat z Kroměříže burzu v centru Moravy kde jsou k tomu předurčeny podmínky a dostupnost z celé Moravy odpovídající pro všechny.
Mohu jenom souhlasit, hodně kvalitní zázemí a pro mě dobrá dostupnost po dálnici.
Mě osobně by se líbilo, jak již bylo zmíněno výše, dvakrát ročně velká burza. Bylo by mi jedno zda by to byla Praha, Brno, či Ostrava... kdyby to bylo na úrovni Erfurtu, nebo kéž by i Zwolle... to by byla bomba! Malé akcičky v každém okrese a každou neděli, mnohdy navíc duplicitně, vedou k úzkému okruhu "místních štamgastů" což je v jistých ohledech na škodu.
ikor

XXX.XXX.60.86
canar
napsal(a):
Mě osobně by se líbilo, jak již bylo zmíněno výše, dvakrát ročně velká burza. Bylo by mi jedno zda by to byla Praha, Brno, či Ostrava... kdyby to bylo na úrovni Erfurtu, nebo kéž by i Zwolle... to by byla bomba! Malé akcičky v každém okrese a každou neděli, mnohdy navíc duplicitně, vedou k úzkému okruhu "místních štamgastů" což je v jistých ohledech na škodu.
Mislíťe že holandsku su iba 2x burzi zwolle ano ale okresé su každy mesiec ala tam odnás nik nepojde.
Oldo51
napsal(a):
Zdravím přátele chovu.
Za me Prerove vede i pres ty podminky, jake poradatel nabizi...co udela ta mensi hala v sezone to uz je dalsi vec.Kdyby to spelo k tomu, ze posili burzu v Kromerizi, nebyl bych proti.opravdu to zazemi je dobre, chybi jen podstatna vec co ma prerov a to je nabidka a kupni sila.jsem ostravak, kdyz se zeptate ostravaka na faunu, kazdy z mistnich odpovi'Jo, ta vystava'.80% jde na obhlidku s detmi, podivat se na ptacky a koupit par neonek do akvarka, nebo senegalske proso.To vypovida za vse.kdo rucne dokrmuje mlade, proda...popr par andulek plus nejaky kseftman z polska, nebot polskymi navstevniky se to tam hemzi..to neni chovatelska burza.tam si jdou koupit ti, co se jim to zda byt levnejsi nez ve zwerimexu...chovu zdar.
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103
Oldo51
napsal(a):
Zdravím.
Kroměříž má dobré zázemí, ale pro chovatele ze severu Moravy, je to celkem z ruky. Nic proti Kroměříži, ale já bych chtěl vyzvat místní, aby hlavně podpořili FAUNU Ostrava a pokud to nebude ve stejném termínu, což bohužel většinou bývá, tak si klidně zajedeme do Kroměříže.
Tomu nerozumím.Klidně si zajedete do Kroměříže když to nebude ve stejném termínu ale jinak je to pro vás z Ostravy takříkajíc z ruky.Myslím si o tom svoje. Tak se povzneste a nechte viniknout jednu ale skutečně velkou burzu a ne to pořád tříštit do těch malinkých a ztěžovat si že tam nechodí odpovídající počet lidí.
To je vývoj, před lety byla největší burza v Uherském Hradišti a kde je dnes? Pár ptáků na starém nádraží a nic. I tak může dopadnout Přerov a nic s tím nenaděláte. Brno je větší než Ostrava a také se tu neujala žádná burza i když se nabízela slušná místa na výstavišti. Raději každý jede ven do Přerova nebo do Týniště. Také mi to hlava nebere, ale je to tak. Raději budou vstávat ráno ve dvě hodiny, než by jeli na osmou hodinu v místě. Jsme asi tak trochu popletený národ. Proč dělat něco jednoduše, když to jde složitě ne?
Vaše snaha je chvályhodná ale stále nechápu proč se toho neujmou pořadatelé. Pokud nejste pořadatel vykašlete se na neprůbojné. Je potřeba věci nazývat pravými jmény. Kdo nemá manažerské schopnosti nemůže pořádat výstavy. Zapomeňte na dobu kdy svět byl ještě v pořádku. Všichni si bezelstně pomáhali a zvláště v zájmových spolcích a UV funkcionáři prožírali a užívali si výplodů. Dnes by stále vybrané skupiny podnikatelů (funkcionářů) bez nápadu chtěli vegetovat a čekají, že jim s tím někdo bude pomáhat. Ale teď je jiná doba. Každý za své a podle svých schopností za to má. To jenom Sobotka stále nechápe, že pouhá funkcionařina musí skončit.
Burzy v Ostravě mají dlouhodobou tradici. Já jsem již chodil v 70 letech minulého století na burzu, která byla na "Společenstvu", potom v Polském domě a dodnes je taková malá na Hladnově. Tato burza je opravdu malinká a chodí tam stále lidé, kteří chodili na "Společenstvo" a do Polského domu. Mladší chovatelé asi nemají zájem o rozvoj kvalitní burzy na Černé louce. Doufám že snad dostanou rozum a podpoří regionální burzu. Pořadatelé? Tak ti pro zviditelnění ptačí burzy nedělají nic, těm asi stačí návštěvnost terarijní na akvaristické burzy, která je současně s ptačí.
Doufám, že se to snad zlepší, ale dle reakcí on tom nejsem přesvědčen.
Oldo51
napsal(a):
Burzy v Ostravě mají dlouhodobou tradici. Já jsem již chodil v 70 letech minulého století na burzu, která byla na "Společenstvu", potom v Polském domě a dodnes je taková malá na Hladnově. Tato burza je opravdu malinká a chodí tam stále lidé, kteří chodili na "Společenstvo" a do Polského domu. Mladší chovatelé asi nemají zájem o rozvoj kvalitní burzy na Černé louce. Doufám že snad dostanou rozum a podpoří regionální burzu. Pořadatelé? Tak ti pro zviditelnění ptačí burzy nedělají nic, těm asi stačí návštěvnost terarijní na akvaristické burzy, která je současně s ptačí.
Doufám, že se to snad zlepší, ale dle reakcí on tom nejsem přesvědčen.
Mladým chovatelům především vadí jak staří chovatelé na burzách chlastají. Staří chovatelé sice mají letité zkušenosti ale jsou hodně otupené chlastem v bufetu. Hlavně na Bazalech to dotáhli k dokonalosti. Holt region razovity. Co chováte pane Krobot jestli se mohu zeptat ?
Oldo51
napsal(a):
Máte pravdu. Někteří tam jezdí jen kvůli tomu chlastu, ale zase si prý dobře pokecají, nevím. Znám i takové, kteří přijedou do Kroměříže nebo Přerova a ani ke ptákům nedojdou.
Já chovám drobotinu, hlavně guldy, APČ a popoušíčky šedokřídlé.
Guldy jsme zkoušeli ale nemáme dostatek tepla v záletu. V zimě pouze 20 C a jedno malé okno takže deficit slunečního záření. Kde je máte Vy ?
Pbfaktor
napsal(a):
I já jestli mohu tak bych se ztotožnil s tímto návrhem.Tam kde nepřijde 300 lidí ale 3000 lidí pritáhne to ne 3 výkupčí ale 10 výkupáků a tam kde jezdí 5 prodejců krmiv tak přijede 12 prodejců krmiv a tak bych mohl přes kroužky a všechno ostatní pokračovat.Vytvoří se odpovídající konkurenční prostředí a to je jen dobře pro chovatele.A ti strejcové s těch malých burzí kde jezdí jeden výkupčí a jeden prodejce krmiv tak ať si tam jezdí povykládat dál ale ať tady nepláčí že je to takový nebo makový.
otec_vojtika
napsal(a):
Vaše snaha je chvályhodná ale stále nechápu proč se toho neujmou pořadatelé. Pokud nejste pořadatel vykašlete se na neprůbojné. Je potřeba věci nazývat pravými jmény. Kdo nemá manažerské schopnosti nemůže pořádat výstavy. Zapomeňte na dobu kdy svět byl ještě v pořádku. Všichni si bezelstně pomáhali a zvláště v zájmových spolcích a UV funkcionáři prožírali a užívali si výplodů. Dnes by stále vybrané skupiny podnikatelů (funkcionářů) bez nápadu chtěli vegetovat a čekají, že jim s tím někdo bude pomáhat. Ale teď je jiná doba. Každý za své a podle svých schopností za to má. To jenom Sobotka stále nechápe, že pouhá funkcionařina musí skončit.
Čeho se mají ujmout pořadatelé? Vše co jste si přáli se Vám splnilo. Průletová klec, SPLNĚNO, samostatná hala SPLNĚNO.(kdysi byli ptáci společně s tera) Čas burzy od 6:00 SPLNĚNO.Aby vám tam nepobíhali děti, a nebo aby tam náhodou nezabloudil čumil, který by se náhodou rozhodl si ptáka koupit. Kdysi se začínalo od 8:00. a stejně chodíte na tu 8. Jediné co nelze splnit je pravidelnost. (vysvětlovat to nemá smysl) Reklama jak zde tak i jinde. Takže pokud se nebojíte rád bych využil vaše manažerské schopnosti a nebojte se napsat přímo na mail burzy.
Jinak burza se rozrostla u akvy a tery od svého vzniku o 100% jen ty chovatelé ptactva to nějak nezaujalo. Šťastnou cestu do Přerova. Jo ještě mne napadlo co tak pro Vás (myšleno chovatele) posílat ráno taxíka?
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103
aquatera
napsal(a):
Čeho se mají ujmout pořadatelé? Vše co jste si přáli se Vám splnilo. Průletová klec, SPLNĚNO, samostatná hala SPLNĚNO.(kdysi byli ptáci společně s tera) Čas burzy od 6:00 SPLNĚNO.Aby vám tam nepobíhali děti, a nebo aby tam náhodou nezabloudil čumil, který by se náhodou rozhodl si ptáka koupit. Kdysi se začínalo od 8:00. a stejně chodíte na tu 8. Jediné co nelze splnit je pravidelnost. (vysvětlovat to nemá smysl) Reklama jak zde tak i jinde. Takže pokud se nebojíte rád bych využil vaše manažerské schopnosti a nebojte se napsat přímo na mail burzy.
Jinak burza se rozrostla u akvy a tery od svého vzniku o 100% jen ty chovatelé ptactva to nějak nezaujalo. Šťastnou cestu do Přerova. Jo ještě mne napadlo co tak pro Vás (myšleno chovatele) posílat ráno taxíka?
Je vidět že jste naprostý amatér a jestli stejné myšlení panuje i u ostatních členů není pochyb o tom proč to nefunguje.To čtu pořád bylo přání-splněno
. Ale o tom to vůbec není.To je jako by jste chtěl podnikat v obchodě a postavil budovu-splněno, vybavit prodejnu-splněno, naskladnit zboží-splněno, přijmout zaměstnance-splněno ale o tom to není.Pokud nevytvoříte podmínky které ty lidi tam budou přitahovat tak se ten obchod nerozjede a až zaměstnanci natáhnou ruce pro výplatu bude vymalováno.A ty podmínky můžete nabídnout v tom rozsahu jedině a především z velikostí burzy.Nikdy nemůžete na burzu kam přijde 100 lidí navnadit deset výkuců s stejný počet prodejců krmení.A pokud tam tyhle služby a jiné nebudou ty lidi to tam nepotáhne.Pokud se vytvoří burza třeba jen dvakrát do roka kde se lidé na to budou těšit protože kam přijde 8000 návštěvníků přitáhne to i prodejce a budou o tu možnost tam prodávat nebo vykupovat sami usilovat.Protože tam kde je koncentrace lidí je nákup i prodej zajištěn.
Pbfaktor
napsal(a):
Je vidět že jste naprostý amatér a jestli stejné myšlení panuje i u ostatních členů není pochyb o tom proč to nefunguje.To čtu pořád bylo přání-splněno
. Ale o tom to vůbec není.To je jako by jste chtěl podnikat v obchodě a postavil budovu-splněno, vybavit prodejnu-splněno, naskladnit zboží-splněno, přijmout zaměstnance-splněno ale o tom to není.Pokud nevytvoříte podmínky které ty lidi tam budou přitahovat tak se ten obchod nerozjede a až zaměstnanci natáhnou ruce pro výplatu bude vymalováno.A ty podmínky můžete nabídnout v tom rozsahu jedině a především z velikostí burzy.Nikdy nemůžete na burzu kam přijde 100 lidí navnadit deset výkuců s stejný počet prodejců krmení.A pokud tam tyhle služby a jiné nebudou ty lidi to tam nepotáhne.Pokud se vytvoří burza třeba jen dvakrát do roka kde se lidé na to budou těšit protože kam přijde 8000 návštěvníků přitáhne to i prodejce a budou o tu možnost tam prodávat nebo vykupovat sami usilovat.Protože tam kde je koncentrace lidí je nákup i prodej zajištěn.
Tak jsem se pobavil. Těmi podmínkami myslíte co? A na co tam těch 8000 tisíc lidí nalákáte ? Na 60 výkupců a 100 prodejců krmiv. Ti, ale nepřijedou protože tam chodí jen 100 lidí.Pokud začne chodit někde více lidí tak věřte že si to prodejci nenechají ujít. Je to pořád dokola my nepřijdeme protože tam není to. A druzí zase my nejedeme, protože tam nejsou oni.
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103
aquatera
napsal(a):
Tak jsem se pobavil. Těmi podmínkami myslíte co? A na co tam těch 8000 tisíc lidí nalákáte ? Na 60 výkupců a 100 prodejců krmiv. Ti, ale nepřijedou protože tam chodí jen 100 lidí.Pokud začne chodit někde více lidí tak věřte že si to prodejci nenechají ujít. Je to pořád dokola my nepřijdeme protože tam není to. A druzí zase my nejedeme, protože tam nejsou oni.
Já podnikám 27 roků a ze 3 zaměstanců jsme se k dnešnímu dni rozrostli na 117 zaměstnanců a pobavit mě můžete tak akorát vy.Typicky český člověk pořád hledá důvody proč to nejde místo toho aby přemýšlel když to nejde jak danou situaci změnil.Kdybych vás měl pobavit tak jak říkáte už bych dávno tu firmu neměl.A věřte trh se časem vypořádá i s vámi a nebo budete živořit tak jak živoříte.
Pbfaktor
napsal(a):
Já podnikám 27 roků a ze 3 zaměstanců jsme se k dnešnímu dni rozrostli na 117 zaměstnanců a pobavit mě můžete tak akorát vy.Typicky český člověk pořád hledá důvody proč to nejde místo toho aby přemýšlel když to nejde jak danou situaci změnil.Kdybych vás měl pobavit tak jak říkáte už bych dávno tu firmu neměl.A věřte trh se časem vypořádá i s vámi a nebo budete živořit tak jak živoříte.
Jen nechápu, proč mne nazýváte amatérem a dovolujete si tvrdit, že živořím. Podle čeho tak usuzujete? Pokud mluvíte o burze tak tu navštěvuje několik tisíc lidí. Dovolím si tvrdit že je největší v ČR (NE SAMOZŘEJMĚ NA OKRASNÉ PTACTVO) to pokulhává.Jinak s diskuzí končím vždy je zde " na úrovni".
Máte naprostou pravdu. Aquatera je opravdu na velmi vysoké úrovni, škoda, že se nemůže rozvinout i trh s okrasným ptactvem.
Proto jsem před časem tuto výzvu napsal, aby se nad tím chovatelé z okolím Ostravy a Moravskoslezského kraje zamysleli.
Jediná věc by byla dobrá, vyhnout se termínu druhé a třetí neděli v měsíci, ale to asi nebude jednoduché, ale přesto bych Vás chtěl požádat o zamyšlení nad touto věcí.
Děkuji.
Oldo51
napsal(a):
Máte naprostou pravdu. Aquatera je opravdu na velmi vysoké úrovni, škoda, že se nemůže rozvinout i trh s okrasným ptactvem.
Proto jsem před časem tuto výzvu napsal, aby se nad tím chovatelé z okolím Ostravy a Moravskoslezského kraje zamysleli.
Jediná věc by byla dobrá, vyhnout se termínu druhé a třetí neděli v měsíci, ale to asi nebude jednoduché, ale přesto bych Vás chtěl požádat o zamyšlení nad touto věcí.
Děkuji.
Děkuji za uznání. Samotné nás to mrzí, že chovatelé ex.ptactva burzu moc nevyužívají. Za podporu ve formě vlákna děkujeme. Tak jak píšete termíny jsou problém. Když jsme s burzou začínali tak jsme se chtěli vyhnout 2 a 4 neděli. Proto jsme chtěli 3 (to Kroměříž ještě nebyl) Pokud chodíte pravidelně tak sám vidíte co nám výstaviště dává za termíny. Problém je ještě v jiné věci a to, že jsme tak chovatelsky různorodí. Tak jak se vy chcete vyhnout 2-3-neděli tak se akvaristé chtějí vyhnou zase jiným termínům, teraristé zase úplně jiným, chovatelé koček mají zase výstavy atd atd. Proto je zcela nemožné vyhovět všem. Ideální by bylo udělat burzu ex.ptactva samostatně v sobotu. Jenže při takovém počtu chovatelů se pavilon zdaleka nezaplatí. Představte si, že by všechny pavilony patřili jen ex. ptactvu. Místo na ČL je dost jen ti chovatelé nejsou
Chápu problémy, které jste napsal.
Sobota by byla krásná, ale asi by v prvopočátku nebyla účast taková, aby se daly zaplatit náklady na otevření výstaviště.
Ještě jednu věc bych měl k zamyšlení, a to je cena parkovného, které hodně lidí odradí od delší návštěvy Fauny. Cena 20 Kč každou započatou hodinu je při strávení 4 hodin na výstavišti, příliš mnoho.(Přerov 10 Kč celý den, Kroměříž tuším 30 Kč za celý den.)
Děkuji za případnou úvahu.
Oldo51
napsal(a):
Chápu problémy, které jste napsal.
Sobota by byla krásná, ale asi by v prvopočátku nebyla účast taková, aby se daly zaplatit náklady na otevření výstaviště.
Ještě jednu věc bych měl k zamyšlení, a to je cena parkovného, které hodně lidí odradí od delší návštěvy Fauny. Cena 20 Kč každou započatou hodinu je při strávení 4 hodin na výstavišti, příliš mnoho.(Přerov 10 Kč celý den, Kroměříž tuším 30 Kč za celý den.)
Děkuji za případnou úvahu.
O parkovném mi ani nemluvte. Bohužel to je v režii města Ostravy a my s tím nic neuděláme a nemáme z něj ani korunu. Dokonce ani neovlivníme kolik aut tam ten člověk pustí. Jen jak to přepískne tak nám zavolají abychom si to usměrnili.(nejsou schopni tam dát ani pár lidí aby lidem ukázali kde je místo) Dobré že
Budete se divit, ale to parkovné platí i pořadatelé. Doporučil bych parkovat někde poblíž a raději tam dojít pěšky. Taky jak jsme s akcí začínali tak všechny parkoviště měly být v neděli zdarma a vidíte kde se vybírá. Kroměříž může nasadit naprosto jiné podmínky, pořádá to totiž přímo výstaviště takže když jim přijde jeden člověk a přijede jedno auto tak neprodělají. A v podstatě mohou burzu držet jak dlouho budou chtít. Proto nás dost štve když někdo nevidí do zákulisí a kritizuje pořadatele. Něco ovlivnit můžeme, něco ne, ale za vše může pořadatel.
Ararák

XXX.XXX.44.4
Je to zajímavé téma, vše jsem si podrobně pročetl a dovolím si říci svůj názor, bydlím v místě zlatého středu, takže, navštěvuji jak burzu v Přerově, tak v Kroměříži, v Hodoníně, Vyškově, Újezdu, prostě to mám všude stejně. Hlavním důvodem, proč se nechytla burza v Brně je dle mého hlavně to, že prodávajíci, to jest chovatelé, jsou všichni staršího data narození, tedy většina, co si budeme povídat a v tomhle ohledu jsou těžko tvární, raději pojedou s odchovem na burzu, co mají prublou, než experimentovat někde, kde nebyli. Kroměříž má velkou výhodu, prostory, podmínky, příjemné prostředí a hlavně polohu. Na téhle straně prostě větší burza chyběla a výstaviště mimo to zná mnoho lidí i z jiných akcí, než té ptačí burzy. Já když jsem začínal, Přerov pro mě byl TOP. Všeho dost, super hala a dalo se sehnat i nějaký ten, špek" co se drobotiny týče. Tam se ale už prokousává i Koměříž. Poslední dobou Přerov upadá, čí je to vina věčná otázka, ale na první místě je pohodlí návštěvníků. Ostravská burza je pro mě dost daleko, dle mého má bohužel v tomto směru konečnou. Chovatelé mladších ročníků to berou všechno jinak a nejednou tam na klobás a teplé pivo, ale koupit (prodat) ptáky. Ocení profesionální přístup v čistém prostředí. Ikdyž se postupně z Přerova stává takové tržiště v Kolumbii, kde se člověk hňácá v blátě a hulí se i v kravíně, kde se prodává...pořád to má svoje kouzlo. Kroměříž je ale mnohem více profi. A co se těch malých burz týče, no tak tam je to opravdu pro kamarády, pivo, klobás a debatu u stolu. A propo, taky tělám akvatera a nebudeme si nalhávat, že tohle odvětví oboru má mnohem větší záběr chovaných druhů, než jen ptáky. Proto to taky vě většině případů dobře šlape. I v tom Brně :).
Možná by se našlo více nových mladých chovatelů, kdyby burzy nezačínaly tak brzy. Kolik rodičů je ochotno vstávat na šestou a jít s dětmi na burzu jako je tomu např ve Zwolle? Občas je vidět zklamání, když rodinky přijdou na burzu a tam je prázdno a pusto, jen venku jsou stánky se vším možným, ale ptáci pryč. Vzpomeňte si na svoje začátky. Nebyla to nějaká andulka nebo zebra, která dala začátek dlouhodobého koníčku? Nejpobavenější je pohled, když čekáte na vstup na Přerovskou burzu, je 6hodina někteří už mají nakoupeno, prodáno výkupčím a jdou na vlak směrem domů. Není to trochu na palici? Podle mne je. I toto může být jeden z důvodů, proč někteří mlaďoši tráví raději čas virtuální realitou dlouho do noci na PC.
corvuscorax
napsal(a):
Možná by se našlo více nových mladých chovatelů, kdyby burzy nezačínaly tak brzy. Kolik rodičů je ochotno vstávat na šestou a jít s dětmi na burzu jako je tomu např ve Zwolle? Občas je vidět zklamání, když rodinky přijdou na burzu a tam je prázdno a pusto, jen venku jsou stánky se vším možným, ale ptáci pryč. Vzpomeňte si na svoje začátky. Nebyla to nějaká andulka nebo zebra, která dala začátek dlouhodobého koníčku? Nejpobavenější je pohled, když čekáte na vstup na Přerovskou burzu, je 6hodina někteří už mají nakoupeno, prodáno výkupčím a jdou na vlak směrem domů. Není to trochu na palici? Podle mne je. I toto může být jeden z důvodů, proč někteří mlaďoši tráví raději čas virtuální realitou dlouho do noci na PC.
No konečně se někdo zamyslel a pod váš text se podepíši. Přesně jak píšete a když se podíváte kolik mladých si odnáší rybku nebo něco tera. Po 10:00 se mne kolikrát lidé ptají kde jsou ptáci a jestli koupí andulku. To je burza pro ostatní v plném proudu. Jak jsem psal výše my začínali s ptáky v 8:00 ale na přání chovatelů ex ptactva jsme jim umožnili chodit na 6:00 takže SPLNĚNO dle požadavku. Další věc nevím proč většina má touhu nacpat své odchovy v 6 do výkupu a zmizet. Na naší burze mají teoreticky možnost nabídnout ji "koncovým zákazníkům" s větším ziskem. Ale hold když si 40 let mažu ráno chleba s máslem tak si 41 nebudu dávat marmeládu. Jinak ten mladej výkupčí co se tam občas ukáže do 10:00 vykupoval a od 10. rozprodával maminám s dětmi. Tak jen pěkně otočil peníze.Ale to už většina nevidí
No a jak píšete pokud to takto půjde dál což půjde tak chovatelství ptáků vymizí. Mladí prostě nebudou. Kolik tak je těm nejmladším členům v klubů? 75? Takže závěrem tato burza mohla být jiná, mohla mít jiné zákazníky a jiný způsob prodeje, (ku prospěchu všem) ale nebude ho mít protože klasika. Přerov na 5 je Přerov na 5.
Jinak co se týká toho pavilonu tak ten se nezaplatí ani náhodou. Pro nás by bylo lepší dát tam stoly a rozšířit ostatní sortiment. Již teď odmítáme ostatní prodejce.
Oldo51
napsal(a):
Zdravím,
konečně tři rozumné názory a příspěvky.
Doufám, že si je přečtete, alespoň trochu se nad nimi zamyslíte a něco pro to uděláte.
Děkuji.
Tak jsem si to přečetl a zamyslel se a jedině zajet do Kroměříže v tom vidím budoucnost a věřím kdo se tam podívá musí Faunu Ostrava upozadit.
Oldo51
napsal(a):
Zdravím,
Jen se s té vaší Kroměříže nepo... Když v Kroměříži mají nějakou jinou akci a otevřou pouze jednu halu, tak je to stejná mačkárna a smraďárna jako v Přerově. Akorát parkoviště je lepší.
Jestli mohu se k tomu vyjádřit i já. Je to od CEMENTA až nechutné.Já jsem v Ostravě již několikrát byl ale po takové masáži od CEMENTA už mě tam nikdo neuvidí a raději si zajedu do toho Kroměříže a vyzívám všechny jeďme raději tam kde o nás budou mít zájem než tam kde nás budou masírovat.
faap
napsal(a):
Jestli mohu se k tomu vyjádřit i já. Je to od CEMENTA až nechutné.Já jsem v Ostravě již několikrát byl ale po takové masáži od CEMENTA už mě tam nikdo neuvidí a raději si zajedu do toho Kroměříže a vyzívám všechny jeďme raději tam kde o nás budou mít zájem než tam kde nás budou masírovat.
Proč si myslíte, že v Ostravě o Vás není zájem? Taky jsem myslel, že na burzy jezdím prodávat/ kupovat a ne podle toho co kdo o burze někde píše.
aquatera
napsal(a):
Proč si myslíte, že v Ostravě o Vás není zájem? Taky jsem myslel, že na burzy jezdím prodávat/ kupovat a ne podle toho co kdo o burze někde píše.
Ta poslední věta je přesně to ono o co jde.Jedeme na burzu koupit a prodat a těžko se prodává nebo nakupuje když tam není odpovídající počet návštěvníků.
Novák Ostrava

XXX.XXX.181.32
Nechapu co tam jsou za pořadatele, na jejich stránkách je napsáno: Plocha na akci 18.6.2017 je již plně obsazena !
Tak to je úplně na hlavu postavené, jak se chtějí zvětšovat, jak tam nepustí další prodejce ! To nepůsobí vůbec dobrým dojmem.
Jsem s pozdravem, Novák Ostrava
Plocha na akci 18.6.2017 je již plně obsazena !
Novák Ostrava
napsal(a):
Nechapu co tam jsou za pořadatele, na jejich stránkách je napsáno: Plocha na akci 18.6.2017 je již plně obsazena !
Tak to je úplně na hlavu postavené, jak se chtějí zvětšovat, jak tam nepustí další prodejce ! To nepůsobí vůbec dobrým dojmem.
Jsem s pozdravem, Novák Ostrava
Plocha na akci 18.6.2017 je již plně obsazena !
Mluví to jasně jak se zde vyjádřili již přispivatelé nad námi.Pbfaktor je nazval amatéty a aquatera se cítil dotčený.Já bych použil mnohem tvrdší výrazy ale není mi to zapotřebí.Zabývám se statistikou a z tohoto pohledu je to víc jak jasné.Vezmeme li v potaz fakt že 3% návštěvníků si u mne něco koupí počty jsou jednoduché.Tak například chovatel který by vzal svůj odchov 30 andulek na burzu s návštěvností 100 lidí by teoreticky mohl prodat 3 andulky.Kdyby je ale zajel na burzu s návštěvností 1000 lidí prodal by je všechny a kdyby se vytvořila burza třeba jen dvakrát do roka a Kroměříž by se jí mohl stát s návštěvností10000 lidí mohl by jich dovést 300 andulet a odbyt by měl statisticky zaručen.Tak přestaňme si hrát na písečku a udělejme z toho pískoviště.Ale to by nesměli být ti ušláplí aquaterové, pořadatelé kterým ať raději kape do jejich než by mohlo téci někomu jinému.
Pohled laika:
Mě příjde, že tady píše pár jedinců, kteří na ostravské burze nikdy nebyli, ale mají jasno o její návštěvnosti.
Tam, když přijde člověk na 8:00, tak se postaví do fronty, kde je dobře 200 lidí. Za pár minut je vevnitř (výborná práce pokladen) a když za hodinu vylezu, tak ta fronta je tam pořád!
Jistě se tam protočí pár tisíc lidí. Pohodlné, kryté prostory, spousta místa.
Prodejci v akva a tera části si jistě nestěžují (jezdí i Poláci).
Sám nejsem (zatím) "ptáčkař", spíše fanoušek a tady si to jenom pročítám. Ostravské burzy se ale musím zastat. Jsem akvarista, teď už tam nejezdím pravidelně, naposledy loni na podzim, ale jsou tam stále davy lidí (vím z akva diskuzí). Když jsem tam tedy byl naposledy, tak jsem se musel k různým stolkům protlačovat. Pak jsem ze zvědavosti nahlédl k ptáčkařům, no nebylo tam úplně prázdno, ale podle mne celkem ospalo.
Kdyby jste argumentovali jenom tím, že Přerov a Kroměříž je prostě tradice. OK, beru. Ale tím, že Ostrava je vlastně p.del světa a nikdo tam nepříjde. To je blbost.
Opravdu vidím problém v tom, že vy (chovatelé ptactva) musíte mít v 6:30 prodáno a nakoupeno. Ale tím se vlastně uzavíráte před okolním světem a nástupem nové generace. Prostě, jak psal někdo výše - malé dítě (potencionální budoucí chovatel) nepříjde v neděli v šest hodin ráno s rodiči koupit si andulku. Tihle přijdou v deset dopoledne a myslím si, že ten, kdo v Ostravě na ně počká, tak těch 30 andulek prodá. Na druhou stranu, upřímně, kolik z vás si asi řekne: Proč bych to dělal...?
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103
plecos
napsal(a):
Pohled laika:
Mě příjde, že tady píše pár jedinců, kteří na ostravské burze nikdy nebyli, ale mají jasno o její návštěvnosti.
Tam, když přijde člověk na 8:00, tak se postaví do fronty, kde je dobře 200 lidí. Za pár minut je vevnitř (výborná práce pokladen) a když za hodinu vylezu, tak ta fronta je tam pořád!
Jistě se tam protočí pár tisíc lidí. Pohodlné, kryté prostory, spousta místa.
Prodejci v akva a tera části si jistě nestěžují (jezdí i Poláci).
Sám nejsem (zatím) "ptáčkař", spíše fanoušek a tady si to jenom pročítám. Ostravské burzy se ale musím zastat. Jsem akvarista, teď už tam nejezdím pravidelně, naposledy loni na podzim, ale jsou tam stále davy lidí (vím z akva diskuzí). Když jsem tam tedy byl naposledy, tak jsem se musel k různým stolkům protlačovat. Pak jsem ze zvědavosti nahlédl k ptáčkařům, no nebylo tam úplně prázdno, ale podle mne celkem ospalo.
Kdyby jste argumentovali jenom tím, že Přerov a Kroměříž je prostě tradice. OK, beru. Ale tím, že Ostrava je vlastně p.del světa a nikdo tam nepříjde. To je blbost.
Opravdu vidím problém v tom, že vy (chovatelé ptactva) musíte mít v 6:30 prodáno a nakoupeno. Ale tím se vlastně uzavíráte před okolním světem a nástupem nové generace. Prostě, jak psal někdo výše - malé dítě (potencionální budoucí chovatel) nepříjde v neděli v šest hodin ráno s rodiči koupit si andulku. Tihle přijdou v deset dopoledne a myslím si, že ten, kdo v Ostravě na ně počká, tak těch 30 andulek prodá. Na druhou stranu, upřímně, kolik z vás si asi řekne: Proč bych to dělal...?
Teraristé v Ostravě to je věc na úrovni ale my se tady bavíme o ptáčkařích a to je ubohé.A myslím si že zkloubit teraristy s ptáčkaři asi nebude.Pomineme-li různé zvyklosti v začátcích tak si myslím že je lepší je oddělit.Kolikrát se to pokoušeli dát dohromady v Brně.I nyní tam na výstavišti pořádá jeden pán teratistickou burzu a i když zdaleka nedosahuje tý Ostravský tak ti papouškáři u toho tam taky jen živoří.A tak rozjeďme tu Kroměřížskou ať tady máme něco většího.
Kikimora

XXX.XXX.255.197
faap
napsal(a):
A starý provokatér a vypisovateľ urážajúcich interných správ prehovoril slovom božím.
Arunka
napsal(a):
Mluví to jasně jak se zde vyjádřili již přispivatelé nad námi.Pbfaktor je nazval amatéty a aquatera se cítil dotčený.Já bych použil mnohem tvrdší výrazy ale není mi to zapotřebí.Zabývám se statistikou a z tohoto pohledu je to víc jak jasné.Vezmeme li v potaz fakt že 3% návštěvníků si u mne něco koupí počty jsou jednoduché.Tak například chovatel který by vzal svůj odchov 30 andulek na burzu s návštěvností 100 lidí by teoreticky mohl prodat 3 andulky.Kdyby je ale zajel na burzu s návštěvností 1000 lidí prodal by je všechny a kdyby se vytvořila burza třeba jen dvakrát do roka a Kroměříž by se jí mohl stát s návštěvností10000 lidí mohl by jich dovést 300 andulet a odbyt by měl statisticky zaručen.Tak přestaňme si hrát na písečku a udělejme z toho pískoviště.Ale to by nesměli být ti ušláplí aquaterové, pořadatelé kterým ať raději kape do jejich než by mohlo téci někomu jinému.
Jenom malý dotaz.Kam by jste těch 10000 lidí nacpala?Kam by si dali přenosky a jak by se k nim dostali ostatní chovatelé? Buďte realista.
Kikimora

XXX.XXX.255.197
kareta
napsal(a):
Cement My se s té Kroměříže nepo...em. My se tam zítra těšíme. Ty budeš asi cement de...nt.
Vtáka poznáš po perí a človeka po reči, a len de..nt može nadávať niekomu do nich.
Arunka
napsal(a):
Taky nejste návštěvník Ostravy. Podle Vašich výpočtů jich k nám (těch andulek) může vzít 150 a prodáte.
Pbfaktor
napsal(a):
Teraristé v Ostravě to je věc na úrovni ale my se tady bavíme o ptáčkařích a to je ubohé.A myslím si že zkloubit teraristy s ptáčkaři asi nebude.Pomineme-li různé zvyklosti v začátcích tak si myslím že je lepší je oddělit.Kolikrát se to pokoušeli dát dohromady v Brně.I nyní tam na výstavišti pořádá jeden pán teratistickou burzu a i když zdaleka nedosahuje tý Ostravský tak ti papouškáři u toho tam taky jen živoří.A tak rozjeďme tu Kroměřížskou ať tady máme něco většího.
Ostrava nemá ptáčkaře oddělené? Samostatný pavilon (1000m 2), (MIMO PRÁZDNIN) vlastní otvírací doba (od 6:00) Ostatní od 8:00. Dalo by se říct, že je to burza před burzou.
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103
V každém národě se najde vysoce inteligentní jedinec.
Dobrý den, jsem z Opavy a v Ostravě jsem byl několikrát. Nemohu říct, že bych na této burze nikdy neprodal dobře své chovance. Bohužel koupil bych spíše vyjímečně. Co lze vyzdvihnout jsou prostory, parkování a celková kultura prodeje. Termín, to snad je věc pořadatele. Termíny akcí jsou veřejné a tak by neměl být problém vybrat takový aby si nekonkuroval s termínem jiné akce v blízkém okolí.
První neděle by byl problém ?
Přerov, koupím co potřebuji, ale ty podmínky, od doby co je to v tom prasečáku se burze vyhýbám.
Kroměříž, ano, za mne byl bych velice rád kdyby se chovatelé vzpamatovali a začali jezdit sem. Ještě jsem zde nebyl, ale projížděl jsem kolem a podmínky budou určitě mnohem lepší než v Přerově. Vzdálenost 20 km rozdíl, pro někoho blíž, pro druhého dál, dle mého zanedbatelné.
Přerov se zcela nesmazatelně zapsal do dějin chovatelství a nejen u nás, ale bohužel podmínky, které se zde začínají vytvářet, nejsou ku prospěchu nás chovatelů, ale naopak.
-prodejní podmínky tragedie
-parkování stále se zmenšující kapacita
Opravdu má cenu udržovat něco takového při životě ? Pro pořadatele ano, peníze to nese pořád.
Je to na nás chovatelích, pokud začneme jezdit v masovém počtu místo Přerova do Kroměříže, nic se nezmění. Něco ano, parkování na upravené ploše, prodej v prostorech určité úrovně.