Papoušek senegalský - pohlaví?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.5.2017 13:52
Froli-1

XXX.XXX.59.222

Dobrý den, můžete mi prosím pomoci s určením pohlaví? Jeví se mi a byl mi prodán na burze jako samec, ale kamarád chovatel mi řekl, že je to samice..., takže se obracím i na vaše názory. Se samicí se nesnese, ale asi i tím, že byl ručně dokrmen, takže přemýšlím o výměně za jiného a pod rodiči. U samice DNA mám, ale tento byl můj první a testy na DNA neměl. Děkuji všem.

jahelka

25.5.2017 14:32
jahelka

XXX.XXX.195.189

Podle zbarvení oka se jedná o dospělého jedince, sodní krovky ocasní jsou prokvetlé zeleným peřím takže je to samice a vypadá, že opravdu pořádná. Určitě nedávejte pryč a zkuste ji dopárovat a použít v chovu. Krásných a velkých senegalců je málo.

25.5.2017 14:43
krabatka

XXX.XXX.164.43

Taky myslím, že je to samice, pěkná mohutná. Samic je málo, taky bych jí neprodávala, ale dopárovala.

25.5.2017 15:05
Querido

XXX.XXX.176.129

Asi samica ale 100% istota len DNA, pred nedavnom tu pan riesil rovnaky problem, vacsina povedala samec a test dna prezradil ze to je samica.

25.5.2017 15:30
Froli-1

XXX.XXX.59.222

Je ale krotká, bude to problém v chovu?

25.5.2017 16:27
kareta

XXX.XXX.84.6

Je to stoprocentní SAMEC se samicí se nesnese protože jste jej dal do voliery nebo klece kde má samice už vytvořené své teritorium. Dejte je do druhé klece nebo voliéry kde budou oba dva v cizím novém prostředí.

25.5.2017 16:40
kareta

XXX.XXX.84.6

Na těch fotkách jsou dva SAMCI.

25.5.2017 16:45
Froli-1

XXX.XXX.59.222

Tohle je nová voliéra, kam šli zároveň, takže žádné teritorium. Dva samci to být rozhodně nemůžou, protože na samici mám DNA

25.5.2017 16:49
kareta

XXX.XXX.84.6

Kdo Vám dělal to DNA nevím.ALE NA FOTKÁCH JSOU DVA SAMCI.

jahelka

25.5.2017 17:10
jahelka

XXX.XXX.195.189

Froli-1 napsal(a):
Je ale krotká, bude to problém v chovu?

Taky jsem odchovával od ručně dokrmených a nejen od senegalců. Ale počítejte s tím, že si nemusí sednout hned s prvním samce. Kolik má let?

25.5.2017 17:17
kareta

XXX.XXX.84.6

Jahelko neblbněte tady pánovi hlavu. Jsou to dva SAMCI. Na všech fotkách. Senegalce chovám a odchovávám 27 let. Ten nahoře je mladší.

25.5.2017 17:42
Froli-1

XXX.XXX.59.222

Nejsem sice pán, ale to mi neva Mladší není, jsou stejně staří, mám je oba už dva roky. Teď jste mi popletli hlavu úplně, jistější bude asi DNA.

25.5.2017 17:46
kareta

XXX.XXX.84.6

Škoda peněz. Máte dva samce.

25.5.2017 19:06
lutik

XXX.XXX.176.19

No to já koupil také 100%samce jako ten váš já to neřešil měl jsem licho samičku a on snaší vejce.Toho údajného samce bych za samce nechtěl.Jeto holka a máte i DNA.Chovám je trochu déle ale natom nezáleží.Senegalci si nesednou ani jako stoprocentní pár.Dokonce jsem musel třeba u hnědohlávků přepářit a to odchovávali aš na bydlo najednou se neschodly.Dokrmení odchovávají zrovna tet mám u fantíků od své ručně dokrmené samičky mladé zatím krmí už 6týden maeráci mi také dokrmená samička vyvedla 3 mlasdé.

jahelka

25.5.2017 19:49
jahelka

XXX.XXX.195.189

kareta napsal(a):
Jahelko neblbněte tady pánovi hlavu. Jsou to dva SAMCI. Na všech fotkách. Senegalce chovám a odchovávám 27 let. Ten nahoře je mladší.

27 let je chováte a pořád se máte co učit, no není to chovatelství krásné. Toho původního ptáka co tam paní má neřeším, ale ten nově koupený samec je samice. U dospělého samce nejsou spodní krovky ocasní zelené.

25.5.2017 22:06
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

jahelka napsal(a):
27 let je chováte a pořád se máte co učit, no není to chovatelství krásné. Toho původního ptáka co tam paní má neřeším, ale ten nově koupený samec je samice. U dospělého samce nejsou spodní krovky ocasní zelené.

Mám jen jeden pár a jen pár let je odchovávám jako doplněk chovu větších papoušků. Moc zkušeností tedy nemám, ale po DNA mně vlastní typování vychází.
Ty spodní krovky ocasní jsou dost směrodatné, samozřejmě ne u vylétlého ptáka z hnízda. Také bych typoval samici, ikdyž fotky jsou zrádné.
U některých rádců mně vadí, že napíší: Je to to a to a vůbec to nezdůvodní.
Mám - li nějaký názor, měl bych ho podložit určitou argumentací.

26.5.2017 05:58
kareta

XXX.XXX.84.6

Tak dobře Jahelka at je po Vašem. Nebudu se dohadovat.

26.5.2017 06:49
milansa

XXX.XXX.215.190

Prosim o radu je to samec nebo samice.

26.5.2017 07:50
lutik

XXX.XXX.157.233

Tohle samička.
Samec by měl krasně.žlutá podocasní pírka.

26.5.2017 09:33
park

XXX.XXX.222.82

Froli-1 napsal(a):
Dobrý den, můžete mi prosím pomoci s určením pohlaví? Jeví se mi a byl mi prodán na burze jako samec, ale kamarád chovatel mi řekl, že je to samice..., takže se obracím i na vaše názory. Se samicí se nesnese, ale asi i tím, že byl ručně dokrmen, takže přemýšlím o výměně za jiného a pod rodiči. U samice DNA mám, ale tento byl můj první a testy na DNA neměl. Děkuji všem.

Ten pták na foto vzadu, tvrdíte že je samice s dna, ale vypadá na jistého samce, ten vepředu je sice zbarvením spíše samice, ale velikostí, tvarem hlavy a zobáku jasný samec, ale nic není 100%.

26.5.2017 10:34
kareta

XXX.XXX.84.6

Tak ještě jednou. Švagr mi ty fotky vyjel a mnohokrát zvětšil. Na první fotce na pletivu je samec. Na prostřední fotce je pěkná velká samice. Na třetí fotce je nahoře samec a dole ta pěkná velká samice.

26.5.2017 10:50
park

XXX.XXX.222.82

kareta napsal(a):
Tak ještě jednou. Švagr mi ty fotky vyjel a mnohokrát zvětšil. Na první fotce na pletivu je samec. Na prostřední fotce je pěkná velká samice. Na třetí fotce je nahoře samec a dole ta pěkná velká samice.

Pokud nás zadavatel nezkouší, což si myslím že ne, tak na první foto na pletivu je ten samý pták, kterého na ostatních fotkách určujete jako pěknou velkou samici.

26.5.2017 11:35
Froli-1

XXX.XXX.59.222

kareta napsal(a):

Na první a prostřední fotce je pořád ten samý kus...

26.5.2017 11:38
Froli-1

XXX.XXX.59.222

park napsal(a):
Pokud nás zadavatel nezkouší, což si myslím že ne, tak na první foto na pletivu je ten samý pták, kterého na ostatních fotkách určujete jako pěknou velkou samici.

A nikoho opravdu nezkouším, jen jsem se chtěla poradit...ale názorů je opravdu hodně, takže jsem asi tam, kde jsem byla

26.5.2017 11:44
Froli-1

XXX.XXX.59.222

park napsal(a):
Ten pták na foto vzadu, tvrdíte že je samice s dna, ale vypadá na jistého samce, ten vepředu je sice zbarvením spíše samice, ale velikostí, tvarem hlavy a zobáku jasný samec, ale nic není 100%.

Ten pták vzadu, což by opravdu měla být samice (mám DNA) je menší, nemá tak velkou hlavu jako ten vpředu. Taky bych ho typovala spíše na samce, ale kamarád mě zmátl a tak jsem se chtěla poradit.

26.5.2017 12:20
park

XXX.XXX.222.82

Froli-1 napsal(a):
Ten pták vzadu, což by opravdu měla být samice (mám DNA) je menší, nemá tak velkou hlavu jako ten vpředu. Taky bych ho typovala spíše na samce, ale kamarád mě zmátl a tak jsem se chtěla poradit.

Vypadá to že pár máte, akorát pohlaví bude asi opačně než jste koupila.

26.5.2017 12:28
Froli-1

XXX.XXX.59.222

Ještě jednou jsem je velmi z blízka vyfotila a tady jsou fotky:
první dvě fotky by měla být podle DNA údajně samice
druhé dvě fotky údajně samec

omlouvám se za rukavice, ale štípou

26.5.2017 12:31
krabatka

XXX.XXX.164.43

Já bych řekla první dvě foto samec, další dvě samice.

26.5.2017 12:39
park

XXX.XXX.222.82

Froli-1 napsal(a):

Můj typ je pořád stejný, pár to asi je, jenom obráceně než jste koupila, první dvě foto 1,0, další 0,1.

26.5.2017 12:47
krabatka

XXX.XXX.164.43

Jinak ohledně DNA, někdy se opravdu může stát omyl. Známý koupil žaka na mazlíka DNA - samec a v dospělosti mu začal snášet vejce.

26.5.2017 14:14
lutik

XXX.XXX.176.19

ne

26.5.2017 14:50
ne

XXX.XXX.195.189

Froli-1 napsal(a):

U toho ptáka na posledních dvou fotkách, co byl koupen jako samec, není o čem diskutovat. To je 100% samice a je skutečně krásně velká, robustní a ukázkově vybarvená.
U toho původního ptáka s DNA těžko říct, vypadá to na samce tak si raději u něj nechejte znovu udělat DNA.
Jsou mezi námi bohužel i chovatelé co k samcům nechají udělat DNA, ale do laboratoře pošlou krev jisté samice. Oni se totiž samci špatně prodávají.

1.7.2017 16:13
Froli-1

XXX.XXX.59.222

Zdravím, tak jsem nechala nakonec pro jistotu udělat testy DNA a podělím se s Vámi o výsledek:

je to...samice

musím to v Kroměříži na burze oznámit ještě panu Lauberovi, od kterého jsem ji v roce 2015 koupila a ještě minulou burzu jsem mu ji ukazovala a pořád mi tvrdil, že je to samec...

2.7.2017 11:38
z jarda

XXX.XXX.139.178

Froli-1 napsal(a):

Zdravím, paní DNA bylo úplně zbytečné nebo je to jistě krásný pár 1,1 Mesotypus a že je krotká, tak to bych bral ještě za výhodu - žádný problém jsem neměl ani u páru sestavených jen z krotkých ruč.dokrmených...tam je pak na místě otázka socializace! No, tak jen je třeba vytvořit vhodné podmínky a výživu a doufat, že si padnou do oka, ale ani s tím jsem neměl problém jako např. u Meyeri...tam je to jiné kafe! Třeba pozorovat jestli se prostě "nemlátí a nelítá z nich peří" - když se jen po sobě "oženou", tak to nic není a to dělají i harmonizující páry! A už je máte celkem dlouho, předpokládám, že teda jsou spolu a ještě žádná změna v chování, furt se nesnesou...měli by už spolu sedět, probírat si peří a žrát spolu - když toto u nich nepozorujete, tak nejdřív bych přemýšlel o vhodnosti umístnění(velká a ukázková voliera neznamená úspěch), teplota, světlo, krmení a výživa, budka nebo nějaké rušivé elementy, zvuky a až na posledním místě by bylo přepářování i když by nebylo na škodu si pořídit druhý jistý a přibližně stejně starý pár a dát jim možnost samostatného výběru! Tak přeji úspěch a trpělivost Zappe.

2.7.2017 12:08
park

XXX.XXX.245.249

z jarda napsal(a):
Zdravím, paní DNA bylo úplně zbytečné nebo je to jistě krásný pár 1,1 Mesotypus a že je krotká, tak to bych bral ještě za výhodu - žádný problém jsem neměl ani u páru sestavených jen z krotkých ruč.dokrmených...tam je pak na místě otázka socializace! No, tak jen je třeba vytvořit vhodné podmínky a výživu a doufat, že si padnou do oka, ale ani s tím jsem neměl problém jako např. u Meyeri...tam je to jiné kafe! Třeba pozorovat jestli se prostě "nemlátí a nelítá z nich peří" - když se jen po sobě "oženou", tak to nic není a to dělají i harmonizující páry! A už je máte celkem dlouho, předpokládám, že teda jsou spolu a ještě žádná změna v chování, furt se nesnesou...měli by už spolu sedět, probírat si peří a žrát spolu - když toto u nich nepozorujete, tak nejdřív bych přemýšlel o vhodnosti umístnění(velká a ukázková voliera neznamená úspěch), teplota, světlo, krmení a výživa, budka nebo nějaké rušivé elementy, zvuky a až na posledním místě by bylo přepářování i když by nebylo na škodu si pořídit druhý jistý a přibližně stejně starý pár a dát jim možnost samostatného výběru! Tak přeji úspěch a trpělivost Zappe.

Zdravím, pane Zappe, netroufl bych si vám oponovat, ale jestli to celé správně chápu, tak paní momentálně z výsledků DNA vychází že má dvě samice, i když podle mě má 1,1 s krásnou velkou samicí. Mohla by zadavatelka objasnit jestli nechala udělat DNA i u druhého ptáka kde už tedy sice DNA měla a vycházelo na 0,1.

9.7.2017 17:22
Froli-1

XXX.XXX.59.222

Zdravím, ano byl to pár, ale vzhledem k tomu, že se pořád nesnesli, tak jsem samce vyměnila za jiného, ale tady řeším asi úplně to samé, samice je vůči samci agresivní, tak se pořád dívám a zkouším sehnat dalšího.Asi budu mít problém, protože samice je hodně dominantní a opravdu agresor.

Přidejte reakci

Přidat smajlík