Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.5.2017 16:46
zbynkb

XXX.XXX.35.159

Dobrý den,
Mám doma dva páry pyrur zelenolících v mutaci Pineapple.
Od obou párů jsou samci v toku, chodí do budek, hrabou v nich.
Již to trvá 14 dní.
Problém je v tom, že samičky o samce nejevý žádný zájem.
Nevím jestli je to normální(začínám) a samičky nakonec samcům podlehnů?
Kdyby tomu tak nebylo, co s tím?
Děkuji za jakékoliv rady.

26.5.2017 06:25
zbynkb

XXX.XXX.35.159

zbynkb napsal(a):
Dobrý den,
Mám doma dva páry pyrur zelenolících v mutaci Pineapple.
Od obou párů jsou samci v toku, chodí do budek, hrabou v nich.
Již to trvá 14 dní.
Problém je v tom, že samičky o samce nejevý žádný zájem.
Nevím jestli je to normální(začínám) a samičky nakonec samcům podlehnů?
Kdyby tomu tak nebylo, co s tím?
Děkuji za jakékoliv rady.

Stáří pyrur 3-4 roky.

ne

26.5.2017 08:19
ne

XXX.XXX.195.189

zbynkb napsal(a):
Stáří pyrur 3-4 roky.

Pokud během těch 3 -4 let žádný pár nesnesl ani vajíčko tak si nechejte znovu udělat DNA. Tento druh běžně začíná poprvé hnízdit ve věku 10 - 12 měsíců.

26.5.2017 09:28
eli22

XXX.XXX.181.79

ne napsal(a):
Pokud během těch 3 -4 let žádný pár nesnesl ani vajíčko tak si nechejte znovu udělat DNA. Tento druh běžně začíná poprvé hnízdit ve věku 10 - 12 měsíců.

Zdraví. Ve věku 10 až 12 měsíců běžně určitě nezahnízdí, i když může se stát, ale ve věku rok a půl je to dost reálné. Je důležité, zda má zadavatel DNA, snad ano.

26.5.2017 10:39
m.zedlitzer

XXX.XXX.70.36

Dobrý den.
Je pravda, že některé páry zahnízdí již v roce, ale některé až v roce a půl a některé i po dvou až třech letech. To záleží na tom jak jsou jedinci vyspělí pohlavně a jak si v páru sednou. U pyrur sice není problém se sestavením harmonizujícího páru, ale jsou případy, kdy se to nezdaří. Mně se také stalo, že jeden pár zahnízdil a ve třech letech. Lidé si partnera vyberou dle svého vkusu, ale ptákům vybrat moc nedáme, pokud nesestavujeme páry volným výběrem ve společné voliéře.
Chce to trpělivost, samozřejmě DNA, upravit stravu dle období k přípravě chovné sezóny a případné přepárování.

ne

26.5.2017 12:03
ne

XXX.XXX.195.189

eli22 napsal(a):
Zdraví. Ve věku 10 až 12 měsíců běžně určitě nezahnízdí, i když může se stát, ale ve věku rok a půl je to dost reálné. Je důležité, zda má zadavatel DNA, snad ano.

Dobrý den. Nevím kolik párů pyrur zelenolících a kolik let chováte, ale tento druh už je tak domestikovaný že hnízdění ve věku, jak jsem napsal výše, je už úplně běžné. Samozřejmě musí se jednat o skutečný pár, tedy samce a samici a musí mít vše co k životu a hnízdění potřebují.
Mimochodem, tento poznatek nedávno publikoval i Tony Silva.
Jistěže se může stát, že zahnízdí i mnohem později, ale to se pak jedná o chov kde jim něco nesedí, neharmonizují atd.

26.5.2017 12:31
eli22

XXX.XXX.181.79

ne napsal(a):
Dobrý den. Nevím kolik párů pyrur zelenolících a kolik let chováte, ale tento druh už je tak domestikovaný že hnízdění ve věku, jak jsem napsal výše, je už úplně běžné. Samozřejmě musí se jednat o skutečný pár, tedy samce a samici a musí mít vše co k životu a hnízdění potřebují.
Jistěže se může stát, že zahnízdí i mnohem později, ale to se pak jedná o chov kde jim něco nesedí, neharmonizují atd.

Zdravím, je pravda, že je nechovám až tak dlouho, necelých 5 let a odchovala jsem něco ppřes padesát mladých, a to od jednoho páru. Hnízdit začali v roce a půl, od té doby mám opačný problém než zadavatel, aby nehnízdili stále, musím je na čas oddělit a vzít budku. Co jsem se ale dočetla z dostupných materiálů a i od jiných chovatelů, tak ani není vhodné do roka věku hnízdění podporovat.

26.5.2017 16:30
milanplšek

XXX.XXX.144.38

ne napsal(a):

Dobry den. Nevim kolik pyrur jste odchoval vy ale ve veku 10 az 12 mesicu urcite bezne nehnizdi. I kdyz samozdrejme se nekdy zadari ze si para sedne a vyvede mlady hned prvnim rokem. Ale bezne to fakt neni.

ne

26.5.2017 18:46
ne

XXX.XXX.195.189

milanplšek napsal(a):
Dobry den. Nevim kolik pyrur jste odchoval vy ale ve veku 10 az 12 mesicu urcite bezne nehnizdi. I kdyz samozdrejme se nekdy zadari ze si para sedne a vyvede mlady hned prvnim rokem. Ale bezne to fakt neni.

Z asi 15 párů zelenolících jich ve věku kolem jednoho roku sedla většina. Stejně tak i u chovatelů kterým jsem prodal nějaké odchovy.

26.5.2017 19:50
zbynkb

XXX.XXX.35.159

Děkuji, jedná se o osvědčené chovné páry s DNA.

26.5.2017 20:19
simacek123

XXX.XXX.142.1

zbynkb napsal(a):
Děkuji, jedná se o osvědčené chovné páry s DNA.

No jestli jste koupil osvedcene chovne pary muze byt další dilema? Vetsinou ale az tak osvedcene nejsou, nebo jste videl uz odchov.! pozor na mylne informace.

28.5.2017 13:01
biker70

XXX.XXX.48.30

Nechte to na nich. U mě hnízdí nejdříve v červenci a srpnu...ať krmím čím chci smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík