Znečištěné vejce - líhnivost

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.6.2017 12:16
edelmann

XXX.XXX.24.7

Jaká je šance, že se vylíhnou ze znečištěných vajec od mladých kanárů z prvního hnízdění mláďata? Má cenu je nechat nebo čistit?Díky K.E.

4.6.2017 22:07
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Pane, musíte napsat, co je to znečištění vajíček vašich kanárů. Umývat se nedoporučuje.

4.6.2017 23:04
kareta

XXX.XXX.84.6

Od čeho muže mít kanár znečištěná vajíčka v hnízdě ? To je otázka. Určitě od hoven.

4.6.2017 23:08
kareta

XXX.XXX.84.6

Musíte jim čistit klec a bidla a nebudou mít špinavá vajíčka od hoven.

4.6.2017 23:43
edelmann

XXX.XXX.24.7

Pokud jsou v kleci mláďata z první snůšky a samička začne snášet druhou snůšku, nevyhneme se znečištění nových vajec v hnizdě trusem ještě přítomných mláďat, která v hnízdě sedí (pokud ovšem nebudeme celé hodiny ráno číhat u klece a odebírat čerstvě snesená vejce). Je riziko infikování a tím odumření zárodku nějak odhadnutelné? Jestli není lepší snůšku zrušit a začít nový cyklus?
Těm, co rozumí dotazu, děkuji za názor, ostatní prosím, ať si jdou vyčistit klece. K.E.

5.6.2017 13:33
kareta

XXX.XXX.84.6

Obyčejná výmluva a neznalost chovu.

5.6.2017 15:48
Petunie

XXX.XXX.96.35

Každý neměl to štěstí, že když se narodil hned všechno znal a věděl...
Žádný učený z nebe nespadl, ale blbce jako kdyby shazovali...že nhgg.
Diskuze slouží k tomu aby si tu lidé předávali zkušenosti a rady, když nevím zeptám se. Ale tady se obvykle dočká jen urážek a posměchu.

5.6.2017 15:51
mozaik

XXX.XXX.32.98

kareta napsal(a):
Obyčejná výmluva a neznalost chovu.

Moc jste neporadil. Osobně dávám stranou samce s mladými v době kdy vyletí. Skoro vždy samice ve stejnou dobu znovu začíná další snůšku. Letos mi jedna samice začala snášet vejce do krmítka ještě před vyletěním předchozích mladých, tak jsem jí dal hnízdo, do kterého snesla zbytek vajec a zasedla. Po dvou dnech opustili mladí hnízdo a hned druhý den byl na vajíčkách jejich trus. Odebral jsem mladé se samcem a nechal samici dál sedět. Po týdnu prosvíceno - z 5 vajec jedno v pořádku. To jsem podložil jinam a samici nechal znovu snášet. Vždy záleží na míře znečištění a nejde předem přesně určit výsledek. Vůbec nedoporučuju zkoušet odloupnout suchý trus z vejce. Odloupnout jde, ale i se skořápkou.

5.6.2017 21:33
Michalaeva91

XXX.XXX.103.33

Zdravim, mam podobny problem, ale u penantu, v hnizde je 6 mladych a samice zasedla na dalsi snuzku, zatim ma 5 vajec a uz sedi.
Mam obavy, ze mlade vajicka znici, ale nechci je vytahovat z budku na zem, nejsou jeste komplet opereni, nevim proc zasedla tak brzo, vzdycky sedala na druhe hnizdo az koncem července, nemam zrovna pod co podlozit, tak to necham na nich.

Přidejte reakci

Přidat smajlík