Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.6.2017 13:41
DominikMel

XXX.XXX.12.9

Dobrý den, chtel bych jse zeptat vypadlo mi mladě, bilé chmyří červenene oči, mohlo by jse jednat a fallow? Děkuji Š.

15.6.2017 14:30
DominikMel

XXX.XXX.12.9

Tak už vím, jedna jse o lutino.

15.6.2017 18:57
bartrand

XXX.XXX.203.128

S největší pravděpodobností skořice, za pár dní oko ztmavne, lutino u kakariků není.

15.6.2017 19:51
DominikMel

XXX.XXX.12.9

Ale je a to již několik let. A skořici by již, zhnědli oči.

15.6.2017 19:59
DominikMel

XXX.XXX.12.9

Dnes jsem mluvil s chovatelem, ktery je nekolit let odchovalal. A nejednalo jse o kombinaci, skorice x žluta, fallow x žluta. Take jsem byl zato že lutino nejni, ale je.

15.6.2017 21:33
bartrand

XXX.XXX.203.128

Lutino prostě není. Může vám tvrdit kdo chce, co chce, ale nikde v evropě se v současné době lutino nevyskytuje, to už by vykukové typu e. burgera apod měli plný voliéry.

15.6.2017 21:55
DominikMel

XXX.XXX.12.9

Lutino bylo a je. Že vam se to nelíbí, vaše věc. Asi jako když byla diskuze že neni parblu. Hadat se nebudu a určite chovatel s kterým jsem otom mluvil ma větši zkušenosti. Nic ve zlem.Když je odchoval.

16.6.2017 13:28
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

To že někdo nazývá žlutou pastelovou lutino j, ještě neznamená že to lutino je.
Stejně nevím o tom, že byla diskuse, že neexistuje parblue.
Bylo to právě naopak. Mylně označovaná modrá, je vlastně parblue, což znamená neúplná modrá.
V kombinaci se žlutou může dát i bílého jedince.
Lutina jsem za všechna léta ještě neviděl a že jsem se ho snažil sehnat i v zahraničí.
Ten kdo Vám tvrdí že je má, je rovněž na omylu. Zkuste pohledat na netu a uvidíte, že se Vám odborníci na genetiku vysmějí. To že má žlutý jedinec červené oko, ještě není lutino.

16.6.2017 19:15
DominikMel

XXX.XXX.12.9

Neni geneticky možne aby ze spojeni rodiču, vyšla pastelova žluta. Vim že jsou žlute s červenyma očina, spojeni skořice žluta, žluta fallou, ani jedno ani druhe neni možne. Rodičovsky par neštepi ani na jednu uvedenou mutaci. Vice se handrkovat nebudu. Š.

17.6.2017 17:07
saroun

XXX.XXX.135.185

DominikMel napsal(a):
Neni geneticky možne aby ze spojeni rodiču, vyšla pastelova žluta. Vim že jsou žlute s červenyma očina, spojeni skořice žluta, žluta fallou, ani jedno ani druhe neni možne. Rodičovsky par neštepi ani na jednu uvedenou mutaci. Vice se handrkovat nebudu. Š.

Zdravím, nic není vyloučeno, ale co takhle ukázat fotku mláděte a fotku rodičů. Třeba bude po dohadech.

17.6.2017 17:48
DominikMel

XXX.XXX.12.9

Mladě nafotim mam par fotek ne moc dobra kvalita, rodiče sou přirodni.

18.6.2017 13:39
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

DominikMel napsal(a):
Dnes jsem mluvil s chovatelem, ktery je nekolit let odchovalal. A nejednalo jse o kombinaci, skorice x žluta, fallow x žluta. Take jsem byl zato že lutino nejni, ale je.

Mohl by jste mě dát spojení na chovatele lutina? Měl bych vážný zájem o odchov.
Byla by to rarita, jestli je opravdu má, divím se, že se ještě nechlubí. Byl by pravděpodobně první.

19.6.2017 07:48
DominikMel

XXX.XXX.63.108

Tak kontakt vám určite nedám, pokuď chovatel bude chtit, napiše ho sam..

19.6.2017 07:56
DominikMel

XXX.XXX.63.108

Další přidam za tyden.

19.6.2017 08:06
DominikMel

XXX.XXX.63.108

Oko je stalé čistě červene jako u jinych ino ptaku..

19.6.2017 12:59
saroun

XXX.XXX.135.137

DominikMel napsal(a):
Další přidam za tyden.

Zdravím, zatím to vypadá nadějně, zkuste ale přidat fotky rodičů, případných sourozenců. Stačí zdokumentovat, až budou náznaky opeření.

19.6.2017 13:27
bartrand

XXX.XXX.203.128

DominikMel napsal(a):
Lutino bylo a je. Že vam se to nelíbí, vaše věc. Asi jako když byla diskuze že neni parblu. Hadat se nebudu a určite chovatel s kterým jsem otom mluvil ma větši zkušenosti. Nic ve zlem.Když je odchoval.

Chovem mutací, které se u nás nechovají (ne kakariků) jsem se zabýval přes 10let, tak myslím, že zkušeností mám dost. Když už si do huby berete parblue kakriky, možná byste měl vědět že jsem byl jeden z prvních, kdo o nich tady na ifauně informoval, a mimochodem znám i chovatele od kterého tatomutace pochází, vím i že první pár se prodal silně pod cenou, za kterou byly následně prodáváni (bílá x parblue/bílá za 3300€), praktické zkušenosti s kakariky nemám, to neznamená že nemám pojem o jejich genetice a mutacích v čr a v zahraničí. Nepotřebuju mít praxi, ona se k vám nějaká ta informace dostane, když se opravdu zabýváte mutacemi. Lutino není, to co prezentujete jako lutino mám v chovu teď taky, je to silná skořicová straka, věk přes 30 dní a pořád červený oči. Například u stanleyů mi padaly skořice, kterým se červený oko přebarvilo až po prvním roce života, stejně tak to funguje u několika skořic u australských papoušků (barabandi, límčáci apod). Zeptejte se Burgera, Antonína ml. a koneckonců i kapacit u nás. Smiřte se s tím že lutino není a přestaňte nás krmit kravinama.

19.6.2017 17:14
DominikMel

XXX.XXX.12.9

Bartrand. Vaše reakce mě nezajimaji, mohl by jste jse zdržet reakci kdyš nic nepřinašeji.

19.6.2017 17:18
DominikMel

XXX.XXX.12.9

Boužel sourozenci nejsou.3 vejce 1 čiste jedno nevylihle. Ocasak je již žlutý.Rodiče přirodni.

Přidejte reakci

Přidat smajlík