Uživatel s deaktivovaným účtem

Prosím o radu, kanár měl všechna vajíčka planá, dal jsem samce a samici zvlášť, za jak dlouho je mužů opět dát k sobě, aby zahnízdili a aby vejce opět nebyla planá?
napsal(a):
Prosím o radu, kanár měl všechna vajíčka planá, dal jsem samce a samici zvlášť, za jak dlouho je mužů opět dát k sobě, aby zahnízdili a aby vejce opět nebyla planá?
Zdravím, kanáři by měli být v první řadě v toku, to znamená samec musí intenzívně zpívat na což samička reaguje poskakováním a děláním tzv."kolébky" na bidle, pokud budou odděleni a blízko sebe bude to více než jasně viditelné!Kanáři ale patří mezi pěnkavovité, tedy jejich hnízdní aktivita od jarních měsíců značně klesá, a touto dobou již většinou skoro zaniká, nebo se alespoň velmi ztlumuje, což sebou přináší sníženou oplozenost vajec, a menší chuť na hnízdění!U mě kanáři momentálně pečují o druhé hnízdo, a po tomto odchovu odebírám hnízda, a budou zase až do jara odpočívat, což je pro ně přirozené!Pokud chováte v teplém prostředí i přes zimu, je možné uvést ptáky do hnízdní aktivity vhodnou stravou a hlavně délkou světelného dne již někdy kolem vánoc, u venkovního chovu začínají jít do toku o něco dříve než naši pěnkavovití, tedy někdy koncem března začátkem dubna za předpokladu slušného ustáleného počasí!Dobrý samec zpívá až do většího snížení venkovní teploty, někdy si"zařve" i v zimě, ale jen krátce, aby se neřeklo!Tato aktivita však nemá na samičky žádný vliv!Vše co zde uvádím se samozřejmě týká jen venkovního chovu kde jsou teploty většinou úměrné ročnímu období.K.
Latimeria

XXX.XXX.71.4
Dobrý den.Pokud jsou vaši kanáři zcela jasně párem, potom může být neochota k páření ve špatně situovaném bidle.Toto musí být v kleci umístěno tak, aby nad ním bylo min.20-25cm místa.Některý kanár menší prostor ignoruje, jeho instinkt mu velí nezranit se!Pohlaví držte po dobu 10-14 odděleně.Po této době pusťte brzy ráno /ještě za šera/ samce k samici a pokud jsou sladění, musí se spářit!Pokaždé samce opět oddělte, mohou se slyšet ale nesmí se vidět!Asi po 3 dnech je můžete nechat spolu nebo odděleně, podle toho jak se vůči sobě chovali předtím.Respektujte individualitu samice, některá samce při hnízdění nesnáší, jedná podle své matky, jiné to nevadí.U krmení by měl být celý pár, ale pro některého samce jsou mladí konkurencí, proto je nutno jeho jednání neustále sledovat.Moje mladé takový samec krmil "přes dráty".Hodně trpělivosti v chovu přeje A.Řimák.

Děkuji za radu, pokusím se ji řídit, uvidím, jestli ještě uspěji, zdravím Lumír.