Andulky - rada, nekrmí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.6.2017 16:32
josef26

XXX.XXX.144.38

Zdravim chtel bych poradit ohledne mladat andulek. Mam problem vzdy se mi narodi mladata a samice i samec krmi do 30 dni a pak uz je nechteji krmit a mladata vetsinou umrou nevite proc se to deje.

27.6.2017 17:07
simacek123

XXX.XXX.142.1

josef26 napsal(a):
Zdravim chtel bych poradit ohledne mladat andulek. Mam problem vzdy se mi narodi mladata a samice i samec krmi do 30 dni a pak uz je nechteji krmit a mladata vetsinou umrou nevite proc se to deje.

Stoji za prd, ne vse je vždy tak jak si prejem, je možno preparovat a doufat, nebo dat pryc a poridit par jiny.Muzete dat i pauzu a skouset dal.Chovatelstvi není to ze poridim něco a vse bude 0K, jsou i horsi sklamani.

28.6.2017 12:07
david1

XXX.XXX.169.209

Rád bych přidal svůj dotaz vím že jsem dělal chybu v tom že jsem budku kontroloval každý den a samice mi začla mlátit jedno mládě vyškubávat mu pírka na hlavě skoromu vyškubala celou hlavu do krve dá se to nějak řešit to mládě má 23 dnů a krmené je pořád.

28.6.2017 13:05
david1

XXX.XXX.169.209

Tak škoda malé sem musel utratit samice mu utrhla cely horní zobáček.

28.6.2017 14:22
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Zdravím, vina je pravděpodobně na Vaší straně!Častou kontrolou hnízda uvádíte samičku do stresu, a toto je potom následek!Ve Vašem případě "méně někdy znamená více"!K.

28.6.2017 14:35
david1

XXX.XXX.169.209

Máte pravdu tuhle radu už slyším dnes podruhé teď už to skontroluju zporadicky jednou za 4-5 dní s odchovy začínám tak jsem chtěl mít přehled a hlavně z mé strany to byla i blbá zvědavost sledovat jak malí rostou teď už budu chytřejší a moc děkuji za radu někdy bych holt potřeboval přez prsty.

28.6.2017 14:56
horooo

XXX.XXX.144.10

Kontrolu delat kdyžz je samice ven z budky

28.6.2017 14:58
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Občasná kontrola budky je samozřejmě důležitá kvůli možnému úhynu některého mláděte, a následnému rozkladu, dále kontrole jestli jsou všechna mláďata nakrmena, jsou i jinak v pořádku a řádně prospívají(u Andulek pozor na rozjeté nožky, častý problém u nevhodných budek bez hnízdní kotlinky)Přesto, že Andulky jsou na všelijaké zásahy kolem budky, tedy i kontroly, méně háklivé, je třeba jistá opatrnost, raději počkat až samička sama snůšku nebo mladé opustí!Některé bývají při vyrušení dosti agresívní, což je zřejmě i Váš případ, a nahromaděný stres si vybíjejí na mláďatech, to platí obecně u všech druhů papoušků!Tak ať se dáří, je to poučení pro Vás pro příště, žádný učený totiž z nebe nespadl!K.

28.6.2017 15:41
vabl

XXX.XXX.105.219

kubrt11 napsal(a):
Zdravím, vina je pravděpodobně na Vaší straně!Častou kontrolou hnízda uvádíte samičku do stresu, a toto je potom následek!Ve Vašem případě "méně někdy znamená více"!K.

Dobrý den, jsem opačného názoru ohledně kontroly budek s vajíčky a mláďaty andulek. Kontroly provádím denně. Každé nově snesené vejce popíši fixkou a tak po 5dnech inkubace po prosvícení poznám, zda je či není oplodněné. Mláďata beru od nejútlejšího mládí do rukou i několikrát denně. Chodí ke mně děti z blízké školy s učitelkami a jsou rády, když si je mohou pohladit, vzít do dlaní, větší již částečně opeřené dát na prstík... pokochat se s nimi...
Taková mláďata jsou potom krotká a ani rodičům kontroly vůbec nevadí. Někdy stačí trošku poškrábat z venku na dno budky a samička vyleze ven, jiná strpí vyjmutí mláďat i když na nich sedí, některá je agresivní a mladé brání...
Je to individuální. Jenom chci upozornit, že odchovávám pouze po párech v bednových klecích. Ve voliéře o více párech by kontroly asi byly složitější, záleží na přístupu k budkám...
Právě pouze občasné kontroly hnízda považuji za více škodlivé nežli každodenní...
Toliko moje zkušenost...

28.6.2017 16:23
kubrt11

XXX.XXX.53.50

vabl napsal(a):
Dobrý den, jsem opačného názoru ohledně kontroly budek s vajíčky a mláďaty andulek. Kontroly provádím denně. Každé nově snesené vejce popíši fixkou a tak po 5dnech inkubace po prosvícení poznám, zda je či není oplodněné. Mláďata beru od nejútlejšího mládí do rukou i několikrát denně. Chodí ke mně děti z blízké školy s učitelkami a jsou rády, když si je mohou pohladit, vzít do dlaní, větší již částečně opeřené dát na prstík... pokochat se s nimi...
Taková mláďata jsou potom krotká a ani rodičům kontroly vůbec nevadí. Někdy stačí trošku poškrábat z venku na dno budky a samička vyleze ven, jiná strpí vyjmutí mláďat i když na nich sedí, některá je agresivní a mladé brání...
Je to individuální. Jenom chci upozornit, že odchovávám pouze po párech v bednových klecích. Ve voliéře o více párech by kontroly asi byly složitější, záleží na přístupu k budkám...
Právě pouze občasné kontroly hnízda považuji za více škodlivé nežli každodenní...
Toliko moje zkušenost...

Každý loupežník má své podmínky, Vaše andulky Vám bohužel neřeknou jak dalece jim vadí tato "manipulace"také asi máte štěstí na klidnější jedince, ale jak jsem napsal výše!Vyjímka potvrzuje pravidlo! K.

28.6.2017 16:53
simacek123

XXX.XXX.142.1

kubrt11 napsal(a):
Každý loupežník má své podmínky, Vaše andulky Vám bohužel neřeknou jak dalece jim vadí tato "manipulace"také asi máte štěstí na klidnější jedince, ale jak jsem napsal výše!Vyjímka potvrzuje pravidlo! K.

Každý chovatel si bude tvrtit sve, ja jelikož mam dostatek casu každý den, tak nejenom ze kotroluji andulky ale i korely, kakariki, rozely a další každý den, skontroluji vse a verte nebo ne ptaci si po leta zvykli a mláďata nejsou tak bojacna. Presne tak výjimka potvrzuje pravidlo!S.

28.6.2017 17:04
eli22

XXX.XXX.181.33

vabl napsal(a):
Toliko moje zkušenost...

Zdravím, já to mám úplně stejně. Po kontrole staré vždycky hodně pochválím, pochválím jim mladé a po čase se mi zdá, že se při kontrole jimi dokonce jakoby chlubí. A pyrury?! Tak ty úplně, když koukám do budky, tak slyším "šikuly, šikuly". smajlík. A pýří se chloubou. Ale pyrury mohu kontrolovat až když se vylíhnou tak čtyři mladí, dříve mě tam nepustí. Potom už si s mladými mohu dělat co chci. Ale je jasné, že to asi není pravidlo, každý pár se chová jinak.

28.6.2017 17:10
josef26

XXX.XXX.144.38

Poradí mi někdo s volierovím pářením andul ? jak to je u andulek kdyz mládě vylitne ven z budky ? budou je jiné andule napadat? nebo je budu muset odstavit prič?

Přidejte reakci

Přidat smajlík