Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2017 11:43
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.84.13

Zdravím chovatelskou veřejnost, trošku tápu v genetice korel, koupil jsem si bělohlavého samečka, chtěl bych k němu dát albino samičku, bohužel nevím na co samec štěpí, pročítal jsem si články na spojení této kombinace ale všude je spojení bělohlavého samečka štěpitelného na albino, pokud ten můj nebude štěpit na albino ale popřípadě na něco jiného a já mu pořídím albino samičku, jaké bude potomstvo, lze odhadnout jaké barvy budou mladé a na co štěpit? Druhá moje otázka zní jakou samičku k albino samečkovi? Díky všem za rady, poprosím o odpovědi jen ty kteří se chtějí vyjádřit pouze k tématu. L.

29.6.2017 14:26
warezos

XXX.XXX.248.230

Dobrý den,
pokud by samec neštěpil na ino, tak minimálně z tohoto spojení vypadnou přírodní bělohlavé a z toho samci štěpitelní na ino. Pokud samec štěpí tak se mohou vyskytnou samičky bělohlavé perly či skořice. Případně pokud oba budou štěpit na straky, tak se mohou vyskytnou výše uvedené odchovy v kombinaci se strakatou. Píši zde jen o nejběžnějsích mutacích. Můžou se samozřejmě vyskytnou i třěba plavá (fallow) tak jako letos mě u podobného páru, ale to už bývají milá překvapení genetiky. S pozdravem Koblížek.

30.6.2017 06:22
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.190.245

Dekuji za odpověď, pokud bude albino samec jake vhodné samicky k nemu dat? Zkoušel jsem genetickou kalkulačku ale vzdal jsem to, nerozumím jak tam zadavat, jelikož ani neznám ty značky, nechapu ani jak mam vedet zda ptak je recesivni, dominantní, jak se oznacuji jednotlivé murace, kdyz tam jsou pouze skoricove a takto základne znacene barvy, ani nerozumím co znamená fenotyp u samce a samice, snad jedine co vim je ze INO je treba albino nebo lutino.

30.6.2017 22:03
lupus4

XXX.XXX.80.252

ani nerozumím co znamená fenotyp u samce a samice,

v profilu máte nemálo chovaných druhů (i mutací) takže vás nějak nechápu

základní pojmy se za vás NIKDO nenaučí, to musíte halt sám
literatury je dost...jen pohledat

až se naučíte ZÁKLADNÍ POJMY pak teprve můžete postupovat dál.

třeba Z.Veger : Andulky (zcela polopaticky vysvětleno).

Přidejte reakci

Přidat smajlík