Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.7.2017 08:24
888

XXX.XXX.25.25

Dobrý den.
Zajímalo by mne, co se děje s ptáky, které dám do výkupu.

3.7.2017 14:02
888

XXX.XXX.25.25

To je tajný, nebo to nikdo neví ?

3.7.2017 14:12
kokík

XXX.XXX.11.174

888 napsal(a):
Dobrý den.

Nedávejte je do výkupu, a nemusíte si pokládat otázky kde skončí.
Též občas něco vykoupím, a ptáci končí v německu na trhu u normálních chovatelů, ale je to pouze v omezeném množství.

3.7.2017 17:06
Papoušek555

XXX.XXX.195.202

Vykoupene ptáky prodají do zahraničí za 5x vyšší cenu než dali vám.

3.7.2017 17:43
kokík

XXX.XXX.11.174

Papoušek555 napsal(a):
Vykoupene ptáky prodají do zahraničí za 5x vyšší cenu než dali vám.

Možná máte pravdu, ale mi jezdíme přes hranice do blízského německého Saska a na burzách moc dobře znají výkupní ceny u nás, tudíž zas až tak dobrý džop to není, ale aspoň tady u nás to 5 krát více určitě není.

Bučo

3.7.2017 19:21
Bučo

XXX.XXX.188.131

V Italii delikatesa 2 andule 600 + obloha.

3.7.2017 19:44
lada 4

XXX.XXX.175.6

kokík napsal(a):
Možná máte pravdu, ale mi jezdíme přes hranice do blízského německého Saska a na burzách moc dobře znají výkupní ceny u nás, tudíž zas až tak dobrý džop to není, ale aspoň tady u nás to 5 krát více určitě není.

Prosím vás co máte proti výkupčím, je to jejich koníček a pro peníze to nedělají.

3.7.2017 19:50
perejil

XXX.XXX.145.3

lada 4 napsal(a):
Prosím vás co máte proti výkupčím, je to jejich koníček a pro peníze to nedělají.

:D takovou ironiíí jsem už dlouho nezažil

3.7.2017 20:00
simacek123

XXX.XXX.142.1

Když nebudou vyvazet ven, tak ty svoje odchovy neprodate, je toho jako sracek.

3.7.2017 20:42
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

simacek123 napsal(a):
Když nebudou vyvazet ven, tak ty svoje odchovy neprodate, je toho jako sracek.

To, co pro nás kdysi bylo zájmovým koníčkem se stalo výdělečnou činností, ale jak pro koho. Sice pro většinu jen nepatrný přivýdělek a pro ty, kdo to umí větší. Jen nezávidět. On ten pád každého jednou potkal nebo potká. Odchoval jsem přes 40 druhů ptáků a stále jsem v mínusu, ale pořád mě to baví.

mamaj

4.7.2017 08:12
mamaj

XXX.XXX.211.160

No, on na ten výkup mraky chovatelů nadává, že dávají nízké ceny, ale na druhou stranu, když teď na Kladně, výkupčí brali korely v omezeném množství za 100-150 kč, adnulky 40, -tak lidi stáli frontu. Vykoupili co potřebovali a přestali brát, tak lidi zase nadávali že neberou co s tím budou dělat ? tak co vlastně chovatelé chtějí? věřte že lidi nabízeli i krásné ptáky a za pár korun a výkupčí to nechtěli ani zadarmo. Jenom by mě zajímalo kam to rádoby chovatelství spěje

4.7.2017 08:59
lada 4

XXX.XXX.12.252

mamaj napsal(a):
No, on na ten výkup mraky chovatelů nadává, že dávají nízké ceny, ale na druhou stranu, když teď na Kladně, výkupčí brali korely v omezeném množství za 100-150 kč, adnulky 40, -tak lidi stáli frontu. Vykoupili co potřebovali a přestali brát, tak lidi zase nadávali že neberou co s tím budou dělat ? tak co vlastně chovatelé chtějí? věřte že lidi nabízeli i krásné ptáky a za pár korun a výkupčí to nechtěli ani zadarmo. Jenom by mě zajímalo kam to rádoby chovatelství spěje

Doufám že to spěje konečně tam kam má.A zas u toho zůstanou chovatelé pro které je to koníček.Množitelům se to nebude vyplácet tak svoje chovy ukončí.

jurda123

4.7.2017 11:19
jurda123

XXX.XXX.195.189

lada 4 napsal(a):
Doufám že to spěje konečně tam kam má.A zas u toho zůstanou chovatelé pro které je to koníček.Množitelům se to nebude vyplácet tak svoje chovy ukončí.

Dobrý den, Vy jste množitel nebo chovatel...kde je mezitím jaká hranice?

lusy

4.7.2017 11:31
lusy

XXX.XXX.17.3

lada 4 napsal(a):

Tak dúfam že vaše osadenstvo chováte bez búdok a nevytvorených podmienok na zahniezdenie, poprípade iba jedno pohlavie, ináč ste množiteľ-ka aj vy.

Pbfaktor

4.7.2017 13:48
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103

lusy napsal(a):
Tak dúfam že vaše osadenstvo chováte bez búdok a nevytvorených podmienok na zahniezdenie, poprípade iba jedno pohlavie, ináč ste množiteľ-ka aj vy.

Všichni jsme množitelé akorát si to někdo připouští a jiný nikoliv.Otázka není jestli chovatelé zůstanou a množitelé skončí.Otázka je jak velký množitel jste a jestli to ustojíte.

4.7.2017 14:08
kokík

XXX.XXX.11.174

Pbfaktor napsal(a):
Všichni jsme množitelé akorát si to někdo připouští a jiný nikoliv.Otázka není jestli chovatelé zůstanou a množitelé skončí.Otázka je jak velký množitel jste a jestli to ustojíte.

Asi je třeba ukončit tuto debatu, jelikož je o ničem. Všichni kdo chováme exotické ptactvo se snažíme koupit páry nebo jednotlivé kusy s tím, že se nám podaří je dopárovat za účelem dát možnost jím zahnízdit, a když se nám to podaří, at s větším či menším úspěchem odchovu, nabídneme dané ptactvo na inzerci, později zkusíme prodej na burze a jednou s posledních verzí je dohodnout se s výkupčím na přiměřené ceně, tím tento proces končí, není třeba polemizovat o množství, množitelích apod. o tom chovatelství je, bylo a bude ! Budme rádi, že ČR je zase v něčem první nebo snad po Nizozemí, jedna z největších vývozců ptactva do celého světa, otázkou kam, kolik a za kolik nechte na prioritách a umu samotných vývozců. Jsem s pozdravem.

4.7.2017 14:14
bartrand

XXX.XXX.203.128

Každý rok na jaře jsou tady témata o tom, co se děje s ptáky kteří jdou do výkupu, někdo brečí jak jinej je množitel když dává do výkupu a přitom kdyby výkup nefungoval, tak nikdo nechová, protože by odchovy musel dávat zadarmo.
Když jsme byli na filipínách, seznámil jsem se jedním tamním chovatelem, chová rosely pestré, tamní cena je okolo 1200USD (to u nás není ani v korunách), má ve voliérách jednu samici s kroužkem CZ13, tohle je vaše odpověd na to, kam jdou ptáci vykoupení v evropě..

4.7.2017 14:24
roku

XXX.XXX.166.195

888 to se vám dotaz povedl, příště se zeptejte výkupčích kde to a na co to vozí.

Pbfaktor

4.7.2017 16:37
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103

kokík napsal(a):
Asi je třeba ukončit tuto debatu, jelikož je o ničem. Všichni kdo chováme exotické ptactvo se snažíme koupit páry nebo jednotlivé kusy s tím, že se nám podaří je dopárovat za účelem dát možnost jím zahnízdit, a když se nám to podaří, at s větším či menším úspěchem odchovu, nabídneme dané ptactvo na inzerci, později zkusíme prodej na burze a jednou s posledních verzí je dohodnout se s výkupčím na přiměřené ceně, tím tento proces končí, není třeba polemizovat o množství, množitelích apod. o tom chovatelství je, bylo a bude ! Budme rádi, že ČR je zase v něčem první nebo snad po Nizozemí, jedna z největších vývozců ptactva do celého světa, otázkou kam, kolik a za kolik nechte na prioritách a umu samotných vývozců. Jsem s pozdravem.

Ano souhlasím tak to je akorát bych k tomu dodal že ti málo úspěšní v odchovech nebo ti vůbec neúspěšní ty ostatní potom titulují že jsou množitelé.Je to jen obyčejná lidská závist.Lepší by bylo kdyby nikomu nenadávali do množitelů a raději by se titulovali my závistiví že LUSI.

4.7.2017 17:32
lada 4

XXX.XXX.29.230

Dřív výkup nebyl a chovalo se, odchovávalo i prodávalo. Tak ad tu výkupčí nemluví o tom že to bez nich nepůjde. Dnes si ( chovatelé )moc hlavu nelámou co zařadí do chovu hlavně že to hnízdí a má početný odchov a proč také výkup bere skoro vše.

Pbfaktor

4.7.2017 17:56
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103

lada 4 napsal(a):
Dřív výkup nebyl a chovalo se, odchovávalo i prodávalo. Tak ad tu výkupčí nemluví o tom že to bez nich nepůjde. Dnes si ( chovatelé )moc hlavu nelámou co zařadí do chovu hlavně že to hnízdí a má početný odchov a proč také výkup bere skoro vše.

Co tady vykládáte za nesmysly? Těch ptáků se produkuje nesrovnatelně více jako dříve a tak při tomhle stavu se bez těch výkupáků doopravdy neobejdeme.A buďme rádi že jsou.Co by jste asi s těmi odchovy dělala?

4.7.2017 18:20
lada 4

XXX.XXX.29.230

Pbfaktor napsal(a):
Co tady vykládáte za nesmysly? Těch ptáků se produkuje nesrovnatelně více jako dříve a tak při tomhle stavu se bez těch výkupáků doopravdy neobejdeme.A buďme rádi že jsou.Co by jste asi s těmi odchovy dělala?

Nedivím se že to mnoho lidí rozčiluje a nerada o tom slyší, že by mělo svoje chovy omezit a nedej bůh i dotovat. A ano máte pravdu dříve toho tolik nebylo ale kvalita byla jinde než dnes, jezdili jsme na burzy především popovídat..Ale nepamatuji že bychom odchovy neudali....A ptáte se co bychom odchovem dělali ? Za sebe říkám bez problému, než abych to cpal do výkupu tak sem nechal zahnízdit jen jeden pár.Tak nemám problém co z odchovem.

Pbfaktor

4.7.2017 19:26
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103

lada 4 napsal(a):
Nedivím se že to mnoho lidí rozčiluje a nerada o tom slyší, že by mělo svoje chovy omezit a nedej bůh i dotovat. A ano máte pravdu dříve toho tolik nebylo ale kvalita byla jinde než dnes, jezdili jsme na burzy především popovídat..Ale nepamatuji že bychom odchovy neudali....A ptáte se co bychom odchovem dělali ? Za sebe říkám bez problému, než abych to cpal do výkupu tak sem nechal zahnízdit jen jeden pár.Tak nemám problém co z odchovem.

A co vám tak nepřekonatelně vzbuzuje odpor k výkupu? Je to činost jak každá jiná.I kdyby to vykupovali na jídlo bylo by to stejné jako když já vykrmuji hovězí a vezmu si telátko a když ho vykrmím do jateční váhy 700 kg tak ho taky dávám na jatka.A vy si v sobotu rozpálíte gril a taky nepřemýšlíte kde jste ten stejk pořídil a ještě si na to zvete přátele.

5.7.2017 08:05
valu

XXX.XXX.44.103

Pbfaktor napsal(a):
A co vám tak nepřekonatelně vzbuzuje odpor k výkupu? Je to činost jak každá jiná.I kdyby to vykupovali na jídlo bylo by to stejné jako když já vykrmuji hovězí a vezmu si telátko a když ho vykrmím do jateční váhy 700 kg tak ho taky dávám na jatka.A vy si v sobotu rozpálíte gril a taky nepřemýšlíte kde jste ten stejk pořídil a ještě si na to zvete přátele.

Ano tohle je život a všechno ostatní jako ochránci přírody atd. tak to je jen zástupný problem jak se chce někdo někde realizovat.

mamaj

5.7.2017 08:40
mamaj

XXX.XXX.211.160

Výkup, výkup- tak se mu vyhnout a jak? jednoduše. Přejděte na druhy ptáků který se hůře odchovávají a tím pádem jich je málo a je o ně zájem. Nebude muset řešit výkup a budete spokojený.

5.7.2017 16:09
luck

XXX.XXX.44.103

mamaj napsal(a):
Výkup, výkup- tak se mu vyhnout a jak? jednoduše. Přejděte na druhy ptáků který se hůře odchovávají a tím pádem jich je málo a je o ně zájem. Nebude muset řešit výkup a budete spokojený.

Výkup a proč se tomu vyhýbat?Je sorta lidí která to nemůže zkousnout ale to je jen jejich problem a tak ať si ho vnitřně řeší.Je zajimavé že řízek si z vepřové kotletky dají a neřeší velkovýkrmny prasat.Tady křičí že by do výkupu nikdy nedali své odchovy ale maso a je jedno jaké jestli kuřecí, vepřové nebo hovězí tak to si dopřejí obden.A tak nehrajte si na všehospasitele a připravte si chovy na dobu kdy andulky a korely se stanou jatečnými zvířaty a budete je spolu s červy přijímat jako biologicky plně hodnotnou potravu.

5.7.2017 19:03
anurra.rhonean23

XXX.XXX.8.242

luck napsal(a):
Výkup a proč se tomu vyhýbat?Je sorta lidí která to nemůže zkousnout ale to je jen jejich problem a tak ať si ho vnitřně řeší.Je zajimavé že řízek si z vepřové kotletky dají a neřeší velkovýkrmny prasat.Tady křičí že by do výkupu nikdy nedali své odchovy ale maso a je jedno jaké jestli kuřecí, vepřové nebo hovězí tak to si dopřejí obden.A tak nehrajte si na všehospasitele a připravte si chovy na dobu kdy andulky a korely se stanou jatečnými zvířaty a budete je spolu s červy přijímat jako biologicky plně hodnotnou potravu.

To je zase názor srovnávat papoušky s hospodářskými zvířaty.

5.7.2017 19:18
anurra.rhonean23

XXX.XXX.8.242

A je opravdu nutné chovat takové velké množství? Pokaždé někde čtu, nebo slyším, že to každý dělá jen pro potěšení, nikoliv pro peníze, ale tak proč tedy tolik? Pak se tady řeší nějaké výkupy a div se tu nepoperou dvě skupiny "pro" a "proti" a ti největší chytráci tady zase melou nesmysly a srovnávají se jablka s hruškami.

Chovám už přes 10 let korely, jsem HOBBY chovatel a nedělám ani nehodlám to dělat ve velkém, ročně odchovám cca 20 - 25 mladých (od 2 někdy od 3 párů, odchovy mají max 2x do roka, rozloženo po celý rok, chovám v bytě). Všechny mladé stihnu prodat normálním způsobem (tedy přijede si k nám např. rodina pro mazlíka, nebo chovatel pro posilu do chovu). Pro to potěšení korel i chovatele to přeci stačí.

Samozřejmě se asi stalo, že moje odchovy mohly skončit kdoví kde, ono do toho kupujícího taky nevidíte, ale záměrně jsem do výkupu svoje odchovy nedala a nemám k tomu důvod.

Nicméně věřím, že pokud bych to drtila třeba na 20 párech 3x ročně, tak bych pochopitelně musela dávat odchovy do výkupu také, ale otázka je proč takové množství chovat ? Ano trh je přesycen, tak proč tak šíleně množit kvanta dalších mnohdy i nekvalitních kusů ?

A jako výdělek? Tohle? Nezlobte se na mne, ale peníze vydělávám tím, že chodím přeci do práce. Na tomhle se nedá vydělávat, nebo vlastně asi dá, když to tak čtu, ale já na to nemám žaludek a svědomí. A teď mě tu klidně sežerte, na negativní komenty jsem tady zvyklá a dělám si z nich velký P*D!

5.7.2017 19:40
roku

XXX.XXX.166.195

Prosím už toho nechte zvrtlo se to uplně jinam.

Ararák

5.7.2017 23:32
Ararák

XXX.XXX.44.4

Mě výkup nevadí, jen mě mrzí na tom jedna věc, že kolikrát tak krásní ptáci končí ve výkupu, když je nikdo nekoupí, taky raději prodám chovateli, než nevědět, kam ti ptáci a v jakých podmínkách jdou, je rozdíl mezi chovatelem a množitelem, chovatel se stará o původ, kondici, zdraví a celkovou podobu ptáka, co chová, většinou je mu odměnou právě kvalitní potomstvo, množiteli je to jedno, ten to jede na počet a kvalita a zdrav. stav nikde, o to je to smutnější, že se u výkupčích v kleci krčí ošumtělí ptáci a hned vedele ptáci radost pohledět a to stejného druhu. A obešli neobešli bez výkupčích, pokud to neprodám, příští rok nechám hnízdit méně ptáků, já jsem rád, že odchov vydělá jakž takž na krmivo, je to hlavně koníček. Stejné je to u množení psů bez PP- hlavně že je hromada štěňat k prodeji..

6.7.2017 05:53
simacek123

XXX.XXX.142.1

100lidi 100nazoru, jedeme dal.

6.7.2017 08:25
luck

XXX.XXX.44.103

anurra.rhonean23 napsal(a):
To je zase názor srovnávat papoušky s hospodářskými zvířaty.

Ale to je adekvátní srovnání.My týdně mimo prasat a hovězího zabíjíme u nás na jatkách okolo 15 koní.A chcete říct že kůň není krásné a inteligentní zvíře.A už je jen krůček aby ta povedená Evropská únie zařadila psy a papoušky jako jateční zvířata a je vymalováno.Budou se stavět jatka na psy a nikdo to už nezastaví.Nebo snad chcete popřít že už těch pochybných rozhodnutí ta Evropská únie udělala málo?

6.7.2017 17:17
bartrand

XXX.XXX.12.18

Ararák napsal(a):
Mě výkup nevadí, jen mě mrzí na tom jedna věc, že kolikrát tak krásní ptáci končí ve výkupu, když je nikdo nekoupí, taky raději prodám chovateli, než nevědět, kam ti ptáci a v jakých podmínkách jdou, je rozdíl mezi chovatelem a množitelem, chovatel se stará o původ, kondici, zdraví a celkovou podobu ptáka, co chová, většinou je mu odměnou právě kvalitní potomstvo, množiteli je to jedno, ten to jede na počet a kvalita a zdrav. stav nikde, o to je to smutnější, že se u výkupčích v kleci krčí ošumtělí ptáci a hned vedele ptáci radost pohledět a to stejného druhu. A obešli neobešli bez výkupčích, pokud to neprodám, příští rok nechám hnízdit méně ptáků, já jsem rád, že odchov vydělá jakž takž na krmivo, je to hlavně koníček. Stejné je to u množení psů bez PP- hlavně že je hromada štěňat k prodeji..

Proc bych si mel delat konkurenci v dalsich chovatelich, kteri si prijedou vetsinou novym autem, bez prenosky, a chteli by z kakarika za 250 ukecat na 200, kdyz muzu dat odchovy do vykupu, ty dve stovky mam hned a nemusim ptaka delsi dobu zivit, nez se milostpan uraci nastartovat si bmw a prijet si.. Chovatele sou hovada co smlouvaji, chcou koupit levne a draho prodavat, na to se jim muzu vysrat a ptaky, kteri jsou do vykupu prodejni, prodam radeji tam. Vykupce me zna, ma trasu okolo kazdej druhej den, staci mu zavolat, a nemusim ani nikam chodit.. A mazlickarum neprodavam vubec, nikdy nevim, v jake miniklicce ptak skonci.

6.7.2017 17:44
modrohlavej

XXX.XXX.168.57

bartrand napsal(a):
Proc bych si mel delat konkurenci v dalsich chovatelich, kteri si prijedou vetsinou novym autem, bez prenosky, a chteli by z kakarika za 250 ukecat na 200, kdyz muzu dat odchovy do vykupu, ty dve stovky mam hned a nemusim ptaka delsi dobu zivit, nez se milostpan uraci nastartovat si bmw a prijet si.. Chovatele sou hovada co smlouvaji, chcou koupit levne a draho prodavat, na to se jim muzu vysrat a ptaky, kteri jsou do vykupu prodejni, prodam radeji tam. Vykupce me zna, ma trasu okolo kazdej druhej den, staci mu zavolat, a nemusim ani nikam chodit.. A mazlickarum neprodavam vubec, nikdy nevim, v jake miniklicce ptak skonci.

Tak to je slovo správného chovatele, s takovýma to teda potěž pánbuch.

6.7.2017 18:35
molousek

XXX.XXX.103.252

Nejhorši je, že Vám z té fronty u vykupčiho nikdo nic neproda a ještě je nasraný, že mu chcete dát vic peněz než vykupák. Už se mě to 2× stalo.Ubohost.

jurda123

6.7.2017 19:22
jurda123

XXX.XXX.195.189

bartrand napsal(a):

A to máte pravdu. Kolega kdysi prodával na burze korely za 350kč, krásní ptáci, nějaké prodal a bylo pár lidí co se snažilo usmlouvat cenu. To bylo řečí když jim otevřeně řekl, že cena je pevná a co neprodá dá za 200kč do výkupu. Je spousta vychcánků co brečí, že se jim na burze nepodařilo koupit kvalitního ptáka a že jsou v přenoskách výkupáků, ale problém je v tom, že oni "chovatelé" nejsou ochotni kvalitního ptáka zaplatit. To je opravdu lepší dát odchov do výkupu.
A s těmi mazlíčkáři máte taky pravdu.

jurda123

6.7.2017 19:24
jurda123

XXX.XXX.195.189

molousek napsal(a):
Nejhorši je, že Vám z té fronty u vykupčiho nikdo nic neproda a ještě je nasraný, že mu chcete dát vic peněz než vykupák. Už se mě to 2× stalo.Ubohost.

Ubohost je obcházet frontu u výkupu a somrovat ptáky. Koupit si je máte za plnou cenu na stole a nebo na inzerci.

6.7.2017 19:44
lada 4

XXX.XXX.60.9

jurda123 napsal(a):
Ubohost je obcházet frontu u výkupu a somrovat ptáky. Koupit si je máte za plnou cenu na stole a nebo na inzerci.

To vám řekne, otvíraj 8h burzu a 7.30 h už to maj vykupáci...tak co furt máte a jeto na každé burze.Nejlépe jed přímo k chovatelům domů. Osobně sem jel pro zebřičky 240 km celkem.A vůbec toho nelituji...

6.7.2017 21:46
molousek

XXX.XXX.103.252

Jurdo123
Nic jsem nepsal, že obchazim fronty u vykupu.
Když jdeš kolem na burzu, tak se tomu nevyhneš a vidiš ty ptáky.
A když se zeptam a nabizim cenu jak na stole, tak v tom nevidim nic špatného, ne ? Tak nedělej chytrého a nekritizuj.

7.7.2017 05:26
lada 4

XXX.XXX.37.247

molousek napsal(a):
Jurdo123
Nic jsem nepsal, že obchazim fronty u vykupu.
Když jdeš kolem na burzu, tak se tomu nevyhneš a vidiš ty ptáky.
A když se zeptam a nabizim cenu jak na stole, tak v tom nevidim nic špatného, ne ? Tak nedělej chytrého a nekritizuj.

A proč to berete na sebe, jen sem napsal že před otevřením už jeto ve vykupu. Tak potom nevím kdo dělá chytrého....

Pbfaktor

7.7.2017 08:21
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103

molousek napsal(a):

To je především vaše ubohost.Tak dlouho obcházíte a špekulujete až to prošvihnete a potom by jste nejraději nakoupil ve frontě u výkupčího.A když vám to nechtějí prodat jste nasraný.Takovým jako jste vy to patří.I já zastávám názor že cena kterou si stanovíte je pevná a když se to za ni neprodá tak než MALOUSKUM tak raději do výkupu.Ono se vám to ve finále mnohonásobně vyplatí.

7.7.2017 18:46
faap

XXX.XXX.44.103

Pbfaktor napsal(a):
To je především vaše ubohost.Tak dlouho obcházíte a špekulujete až to prošvihnete a potom by jste nejraději nakoupil ve frontě u výkupčího.A když vám to nechtějí prodat jste nasraný.Takovým jako jste vy to patří.I já zastávám názor že cena kterou si stanovíte je pevná a když se to za ni neprodá tak než MALOUSKUM tak raději do výkupu.Ono se vám to ve finále mnohonásobně vyplatí.

Jestli mohu i já se podělil o zkušenost?Já už jsem přímo alergický na tyhle vyčuránky.Mě se stala před časem taková věc že jsme se na inzerát domluvili na papouškovy na ceně a to podtrhuji a proběhly fotky a zájemce si pro něj dojel líbil se mu a tak nic nebránilo se dohodnout.Vybavili se papíry papoušek se odchytil dal do přenosky a když mělo dojít na finanční vyrovnání kupec spustil že viděl na inzerci stejného papouška o 5000, - kč levnějšího a že by měl představu že mu slevním o těch 5000, -kč i já.Že si myslí že by to tak bylo férovější.A co si myslíte že jsem udělal? Vzal jsem přenosku otevřel volieru vypustil ho naspátek a se slovy že by byl sám proti sobě kdyby si u mne kupoval stejného o 5000, -kč dražšího když ho může mít u konkurence o to levnějšího.Zůstal jako opařený a se slovy že mi to dá jak jsme se dohodli jsem ho vyprovodil a odjel ode mne z prázdnou.Nesnáším když někdo chce z někoho dělat blbce.

7.7.2017 21:10
simacek123

XXX.XXX.142.1

Vykup bude pokracovat kazdou nedeli na stejnem stanovisti.

8.7.2017 18:11
Bartr

XXX.XXX.44.103

faap napsal(a):
Jestli mohu i já se podělil o zkušenost?Já už jsem přímo alergický na tyhle vyčuránky.Mě se stala před časem taková věc že jsme se na inzerát domluvili na papouškovy na ceně a to podtrhuji a proběhly fotky a zájemce si pro něj dojel líbil se mu a tak nic nebránilo se dohodnout.Vybavili se papíry papoušek se odchytil dal do přenosky a když mělo dojít na finanční vyrovnání kupec spustil že viděl na inzerci stejného papouška o 5000, - kč levnějšího a že by měl představu že mu slevním o těch 5000, -kč i já.Že si myslí že by to tak bylo férovější.A co si myslíte že jsem udělal? Vzal jsem přenosku otevřel volieru vypustil ho naspátek a se slovy že by byl sám proti sobě kdyby si u mne kupoval stejného o 5000, -kč dražšího když ho může mít u konkurence o to levnějšího.Zůstal jako opařený a se slovy že mi to dá jak jsme se dohodli jsem ho vyprovodil a odjel ode mne z prázdnou.Nesnáším když někdo chce z někoho dělat blbce.

To se mi líbí a kdyby jsme se tak chovali k těm vychytralým podobně všichni, pročistilo by to značně naše chovatelské prostředí.

9.7.2017 11:27
tilia

XXX.XXX.190.173

Mnoho přispěvatelů nadává na množitele, ale myslíte, že množitel má ptáky ve špatném stavu, špatně krmí, nemá veterinární zajištění atd. to by toho moc nenamnožil a brzy by zkončil. Navštívil jsem mnoho i velkých chovatelů a na ptáky byla radost se podívat. Samozřejmě většinu svých odchovů prodávají přes výkupčí do zahraničí, ale proč ne. Je ale pravda, že mít 100 párů zebřiček v jedné místnosti,2x ročně pochytat mladé a dát je do výkupu je jiná věc...

9.7.2017 13:13
Klo

XXX.XXX.44.103

tilia napsal(a):
Mnoho přispěvatelů nadává na množitele, ale myslíte, že množitel má ptáky ve špatném stavu, špatně krmí, nemá veterinární zajištění atd. to by toho moc nenamnožil a brzy by zkončil. Navštívil jsem mnoho i velkých chovatelů a na ptáky byla radost se podívat. Samozřejmě většinu svých odchovů prodávají přes výkupčí do zahraničí, ale proč ne. Je ale pravda, že mít 100 párů zebřiček v jedné místnosti,2x ročně pochytat mladé a dát je do výkupu je jiná věc...

Z vlastní zkušenosti mohu říci že nic nemám proti množitelům protože nikdo neví kde je ta hranice kdo je množitel a kdo ještě chovatel.Ale kdyby se to vzalo objektivně tak tam nejde ani tak o množství ale o závist nám tak vlastní.A tak kdyby jsme to vzali striktně podle nich, tak i takový pan Groda je množitel.Ale objektivně jsem viděl chovy které by podle jejich kritérií měli být množírny a klobouk dolů takovou úroveň se vším všudy tím myslím třeba i veterinární péči tak to zaslouží uznání.A pro objektivnost viděl jsem i chovy lidí kdeří se prezentují články o chovu a jsou předsedy různých spolků chovatelů a nepřál bych vám to vidět.Nikdy by jste si od nich nic nekoupili a ani už raději od nich ani nic nepřečetli.Kdyby raději polovinu toho času na psaní věnovali na úklid udělali by dobře.A pro takové jsou burzy tím pravým ořechovým. Nikdo nevidí jak to u nich v chovu vypadá a pod rouškou burzy rozprodají všechno.A mnoho z nich je právě proto pořádá.Nic proti ale upřednostňuji raději návštěvu u chovatele než návštěvu burzy.

Vlado1424

9.7.2017 21:24
Vlado1424

XXX.XXX.17.3

Klo napsal(a):
Z vlastní zkušenosti mohu říci že nic nemám proti množitelům protože nikdo neví kde je ta hranice kdo je množitel a kdo ještě chovatel.Ale kdyby se to vzalo objektivně tak tam nejde ani tak o množství ale o závist nám tak vlastní.A tak kdyby jsme to vzali striktně podle nich, tak i takový pan Groda je množitel.Ale objektivně jsem viděl chovy které by podle jejich kritérií měli být množírny a klobouk dolů takovou úroveň se vším všudy tím myslím třeba i veterinární péči tak to zaslouží uznání.A pro objektivnost viděl jsem i chovy lidí kdeří se prezentují články o chovu a jsou předsedy různých spolků chovatelů a nepřál bych vám to vidět.Nikdy by jste si od nich nic nekoupili a ani už raději od nich ani nic nepřečetli.Kdyby raději polovinu toho času na psaní věnovali na úklid udělali by dobře.A pro takové jsou burzy tím pravým ořechovým. Nikdo nevidí jak to u nich v chovu vypadá a pod rouškou burzy rozprodají všechno.A mnoho z nich je právě proto pořádá.Nic proti ale upřednostňuji raději návštěvu u chovatele než návštěvu burzy.

To je váš názor, já uprednostňujem z bezpečnostných dovodov zas burzy, a čo sa týka množiteľstva keby ich nebolo nie sme ani my & svet by zanikol,.

10.7.2017 13:08
Klo

XXX.XXX.44.103

Vlado1424 napsal(a):
To je váš názor, já uprednostňujem z bezpečnostných dovodov zas burzy, a čo sa týka množiteľstva keby ich nebolo nie sme ani my & svet by zanikol,.

Množitelství to není i mě proti srsti každý dělá co uzná za vhodné a otázka burzí na to mám opačný názor a já zase upřednostnuji osobní návštěvy u chovatelů.Burzy to je přežitek ale nic proti tomu když to někdo potřebuje proč ne ale ať potom nefňukají že mají doma skokany atd.

separ456

10.7.2017 13:28
separ456

XXX.XXX.144.116

Vlado1424 napsal(a):

Z bespečnostních důvodů = nepodepíšu se, nevyplním profil, (udělal jsem to samé)... poslední větu pominu, protože je to nesmysl. Co se tedy týče vámi zminované bezbečnosti v čem spočívá?

Vlado1424

10.7.2017 13:47
Vlado1424

XXX.XXX.17.3

separ456 napsal(a):
Z bespečnostních důvodů = nepodepíšu se, nevyplním profil, (udělal jsem to samé)... poslední větu pominu, protože je to nesmysl. Co se tedy týče vámi zminované bezbečnosti v čem spočívá?

Keď vám 2x behom dvoch rokov vykradnú vaše osadenstvo budete mať tiež iný názor, či budete uprednostníte návštevy alebo burzu, a čo sa týka vyplnenia profilu a podpisu ste na tom tak isto ako já,

10.7.2017 13:49
Klo

XXX.XXX.44.103

separ456 napsal(a):

Žil jsem mezi nimi nějaký čas a mohu konstatovat že I bývalí bratja možu být pomýlení.

10.7.2017 14:22
Arunka

XXX.XXX.44.103

Vlado1424 napsal(a):
Keď vám 2x behom dvoch rokov vykradnú vaše osadenstvo budete mať tiež iný názor, či budete uprednostníte návštevy alebo burzu, a čo sa týka vyplnenia profilu a podpisu ste na tom tak isto ako já,

Ale to je váš problem že si nedovedete zabezpečit váš chov.Je to o vaší neschopnosti a schovávat se za burzy to je jako když by řekl obchodník nebudu si pořizovat prodejnu protože by mi tam mohli krást.A co se týče burzí je to přežitek. Doba je jiná a mi se ji musíme přizpůsobit a když to neuděláme skončíme mezi těmi zaostalými strejci na burzách.

19.2.2018 12:22
Pat01

XXX.XXX.90.131

TV Nova dnes 12,2.2018 zprávy ve 12,00 hod. Cca 18 minuta tam máte odpověď.

19.2.2018 12:26
Pat01

XXX.XXX.90.131

Pat01 napsal(a):
TV Nova dnes 12,2.2018 zprávy ve 12,00 hod. Cca 18 minuta tam máte odpověď.

OPRAVA 19.2.2018

19.2.2018 14:04
Pat01

XXX.XXX.90.131

Neregistrovaný uživatel

19.2.2018 15:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Spise se zamislete nad tim co vubrc je na burzach k videni, rek bych ze kvalita odpovida tak akorat tomu vykupu.Najdete snad vice jak 10% schopneho ptactva na burze k dalsimu pouziti, ja ne a kolegove tez marne patraji., cak co by ne.

19.2.2018 16:59
lada3

XXX.XXX.180.251

Netvrdim ze největší zmetci mozna opravdu skonci jako krmivo, popr. jde do tech pastik, ale ze by se cilene vykupovalo ptactvo za timto ucelem je holy nesmysl.
Nebo myslite ze mutacni jedinci oproti prirodnim maji chutnejsi maso ?

19.2.2018 17:33
888

XXX.XXX.25.25

Tak co s tím kvantem je ?

Neregistrovaný uživatel

19.2.2018 19:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

888 napsal(a):
Tak co s tím kvantem je ?

Tezko se vam zde prihlasi odvozce exotu, jestli ovsem opravdu vas to tak zajima ze nemuzete usnout, tak vam nezbyde nic jineho nez si zahrat na patrace a vydat se po stopach vlastni silou.lepe receno muzete sledovat jejich trasu.Pak se dozvite pravdu a mozna budete klidny a nebo aspon spokojen. Me je to jedno a myslim ze vetsine tez.

20.2.2018 15:30
Pat01

XXX.XXX.90.131

lada3 napsal(a):
Netvrdim ze největší zmetci mozna opravdu skonci jako krmivo, popr. jde do tech pastik, ale ze by se cilene vykupovalo ptactvo za timto ucelem je holy nesmysl.

Přesně máte pravdu, mutacni jedinci oproti prirodnim maji chutnejsi maso ?,

20.2.2018 16:26
milanplšek

XXX.XXX.144.38

Pat01 napsal(a):
Přesně máte pravdu, mutacni jedinci oproti prirodnim maji chutnejsi maso ?,

A hlavne musi met vsechny drapky a nepolamanej ocas

20.2.2018 16:40
kikimora

XXX.XXX.162.119

lada3 napsal(a):

Hlavne si myslím že nesmú pochádzať zo zanedbaných a zasratých chovateľských zariadení, potom sú aj chutnejšie.

20.2.2018 17:33
vegh

XXX.XXX.41.189

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Spise se zamislete nad tim co vubrc je na burzach k videni, rek bych ze kvalita odpovida tak akorat tomu vykupu.Najdete snad vice jak 10% schopneho ptactva na burze k dalsimu pouziti, ja ne a kolegove tez marne patraji., cak co by ne.

Ja tvrdym opak večina vtákov vo vykupe je kvalitní ja sám mám odchov na stovky ročne a večina konči vykupe poznám vela dobrí chovaťelov ktoré na stol nič niviloží rovno vykup žiadná reklamáce alebo mislíťe že to je v šetko odpad.opady idu do ktla.!

2.3.2018 13:58
Klo

XXX.XXX.44.103

lada3 napsal(a):

Že se někdo pořád pídí po tom co je s výkupem. Že se nezamyslíte v neděli v poledne když máte na talíři svíčkovou se šesti že se jednalo také o živého tvora.

2.3.2018 18:27
lada3

XXX.XXX.180.251

Klo napsal(a):
Že se někdo pořád pídí po tom co je s výkupem. Že se nezamyslíte v neděli v poledne když máte na talíři svíčkovou se šesti že se jednalo také o živého tvora.

Jak jste to myslel?

2.3.2018 18:41
vegh

XXX.XXX.98.53

lada3 napsal(a):
Jak jste to myslel?

ked dakto misly že idu na tanier tak si rozmisliťe ked dáťe do vykupu aby mali všetké pazure ináč je to nejedlé.

2.3.2018 18:57
Klo

XXX.XXX.44.103

lada3 napsal(a):
Jak jste to myslel?

Tak jak jsem to napsal.

2.3.2018 19:04
lada3

XXX.XXX.180.251

Klo napsal(a):
Tak jak jsem to napsal.

Ja se ale nepidim co se deje s ptaky ve vykupu, prectete si pozorne na co reagujete.

2.3.2018 20:00
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

888 napsal(a):
Dobrý den.

Jaksi žasnu nad množstvím reakcí na tento dotaz. Myslíte, že někoho zajímá, kam jde vepřové, nebo kuřecí, které vyprodukoval? Zajímá ho cena, nebo se mýlím. Vás při prodeji papouška ne?
Jistě exot je živý tvor, ale slepice také. Víte jak snášejí vajíčka, nevadí vám to? A jak zde někdo napsal, že výkupčí to dělají ze zájmu, je úsměvné. Podnikají, dají tomu hodně a jestli nekteří jsou necitliví k živým tvorům je smutné.
Byl jste někdo na jatkách? Ale hovězí Vám chutná.
Ptáky chovám pro radost z odchovu, pro stáří na burzy nejezdím, neprodané zbytky prodám do výkupu a není to odpad.
Hlavně si nezáviďme.

3.3.2018 12:05
ferda mravenec

XXX.XXX.30.253

Moudivláček napsal(a):
Jaksi žasnu nad množstvím reakcí na tento dotaz. Myslíte, že někoho zajímá, kam jde vepřové, nebo kuřecí, které vyprodukoval? Zajímá ho cena, nebo se mýlím. Vás při prodeji papouška ne?
Jistě exot je živý tvor, ale slepice také. Víte jak snášejí vajíčka, nevadí vám to? A jak zde někdo napsal, že výkupčí to dělají ze zájmu, je úsměvné. Podnikají, dají tomu hodně a jestli nekteří jsou necitliví k živým tvorům je smutné.
Byl jste někdo na jatkách? Ale hovězí Vám chutná.
Ptáky chovám pro radost z odchovu, pro stáří na burzy nejezdím, neprodané zbytky prodám do výkupu a není to odpad.
Hlavně si nezáviďme.

Víte oni co to tak odsuzuí jsou všichni vegetariáni, potom se nedivte, že mají takový soucit s živým tvorem.

3.3.2018 18:55
Klo

XXX.XXX.44.103

lada3 napsal(a):
Ja se ale nepidim co se deje s ptaky ve vykupu, prectete si pozorne na co reagujete.

Reaguji přesně na to co píšete. Zpochybňujete že se vykupuje cíleně k lidské konzumaci.

4.3.2018 09:14
lada3

XXX.XXX.180.251

Klo napsal(a):
Reaguji přesně na to co píšete. Zpochybňujete že se vykupuje cíleně k lidské konzumaci.

OK, pokud je pro Vas moje poznámka signálem ze se staram co se deje s ptaky ve vykupu na coz jsem reagoval svým zpochybňujícím tvrzenim, tak ano, podle Vasi logiky se opravdu zajimam co se deje s ptaky ve vykupu.. :).

4.3.2018 10:53
rybyckar

XXX.XXX.142.1

Panove vasi starosti bych chtel mit, a kdyz si to clovek precte poctive cele vlakno musi dojit k zaveru ze lidska blbost nezna opravdu hranice.

4.3.2018 11:30
lada3

XXX.XXX.180.251

rybyckar napsal(a):
Panove vasi starosti bych chtel mit, a kdyz si to clovek precte poctive cele vlakno musi dojit k zaveru ze lidska blbost nezna opravdu hranice.

Souhlasim s Vama.

Přidejte reakci

Přidat smajlík