Dobry den, potrebuji zjistit zda je to pár
-na první fotce 2013
-na třetí fotce 2015.
filardi
napsal(a):
Ještě někdo, přidá nazor.
Tak žasnu nad tím, že to jsou dvě samice.
Pole fotky si netroufám. Fotky klamou. Samec musí mít spodní stranu letek černou, samice by tam neměla mít nějaká černá pera, je ještě mladá. Podle holého okruží oka by jeden jedinec měl být samec. Mnohdy i barva a tvar hlavy klame. Mít ptáky v ruce, řekl bych Vám na 100 %. Porovnejte vzdálenost pánevních kůstek. Ale u nesnášejících jedinců je rozdíl nepatrný. Píšu všeobecně známé poznatky, ale jak je vidět, čím více informací, tím menší znalosti.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
filardi
napsal(a):
Dobry den, potrebuji zjistit zda je to pár
-na první fotce 2013
-na třetí fotce 2015.
Dobrý den, podle fota, č.1 by mohl být slabší samec, č.3 stopro samice.Na dalších fotkách to u budky stopro samice, to druhé by mohl být samec, ten pták sice není moc mohutný, ale něco tam do samčího je, někdy je to problém i u tak dlouho chovaných papoušků, jako jsou penanti se člověk sekne.Ani chování nemusí hrát roli.
Kdysi jsem koupil od jednoho dědy na vsi z větší klece samce rosely pestré, pták ve velikosti dnešních penantů, sytá žluť i červená, zaříznutá náprsenka, dnes by rádoby chovatelé toho ptáka nazvali goldmantel, stále se na písknutí naparoval.
Jednu sezonu se samicí nic, tak mně to začalo vrtat v hlavě, dal jsem k samci druhého samce a další rok dva samci měli mladé, ten koupený samec byla samice, snesl vejce a měli mladé.
Stává se to i u jiných ptáků, že někteří jedinci mají znaky a chování opačného pohlaví.