Andulka nezvládá létat, má řidčí trus.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ferdicek

10.7.2017 22:36
Ferdicek

XXX.XXX.208.110

Prosím o radu, jak léčit 5 letou andulku, která má problémy s létáním, nezvládá výšky, na bidýlku se drží. Má řidčí trus a přinde mi, že hluboce dýchá.

kolem-jdouci

10.7.2017 22:56
kolem-jdouci

XXX.XXX.236.154

Ferdicek napsal(a):
Prosím o radu, jak léčit 5 letou andulku, která má problémy s létáním, nezvládá výšky, na bidýlku se drží. Má řidčí trus a přinde mi, že hluboce dýchá.

Na diagnozu je toho docela malo, kdyz se podivate zpetne nezacinaly problemy pozvolna? nebo to je ze dneska zacala... podle trusu v kleci by se to dalo poznat.
mela pristup k bytovym rostlinam nebo k cemukoli proni cizimu co mohla snist? je mozne ze se necim priotravila.
pokud ste ji nemel celou dobu venkovniho pobytu pod dohledem je mozne ze se zranila...
taky se muze stat ze chytne parazity z nekvalitniho krmeni, nezmenili jste v nedavnu znacku? (projevi se vecinou az po 14ti dnech a vice).

Ferdicek

11.7.2017 11:59
Ferdicek

XXX.XXX.255.162

Andulak je v bytě, poustime ho často, jak jsme doma.Ted uz bohuzel nevyliza. Sezobne nějaké to jidlo ze stolu, ale myslim, ze přiotrávit se neměl čím. Problémy pozoruji týden s tím, ze je to asi horší, protože se mu hůř létá, výšky nezvládne.Není to naše první andulka, každá občas něco měla, ale nepamatuji, že by se to nezlepšilo. Trus je napul normální a napůl řídky. Itak těžko dýchá a moc nejí.Napadl nás dnes průvan, trochu jsme teď v teple měli otevřené dveře, ale průvan jsme necítili, vzniknout vsak mohl.Pak ještě změna co nás napadla je, že máme vedle v místnosti na hlídání agapurnysi, s těmi však v kontaktu není, jen snad 3 krát kdyz mu jeden vlitl na klec. Nemam auto a k veterináři ho nechci přenášet v nějaké krabičce, to by spíš uškodilo. Každá rada by se hodila, v knížce taky nic nepisi, zkoušíme podávat hermanek.

kolem-jdouci

11.7.2017 23:57
kolem-jdouci

XXX.XXX.236.154

Ferdicek napsal(a):
Andulak je v bytě, poustime ho často, jak jsme doma.Ted uz bohuzel nevyliza. Sezobne nějaké to jidlo ze stolu, ale myslim, ze přiotrávit se neměl čím. Problémy pozoruji týden s tím, ze je to asi horší, protože se mu hůř létá, výšky nezvládne.Není to naše první andulka, každá občas něco měla, ale nepamatuji, že by se to nezlepšilo. Trus je napul normální a napůl řídky. Itak těžko dýchá a moc nejí.Napadl nás dnes průvan, trochu jsme teď v teple měli otevřené dveře, ale průvan jsme necítili, vzniknout vsak mohl.Pak ještě změna co nás napadla je, že máme vedle v místnosti na hlídání agapurnysi, s těmi však v kontaktu není, jen snad 3 krát kdyz mu jeden vlitl na klec. Nemam auto a k veterináři ho nechci přenášet v nějaké krabičce, to by spíš uškodilo. Každá rada by se hodila, v knížce taky nic nepisi, zkoušíme podávat hermanek.

Pokud chytnul parazity zajdete za vetem ad vam natahne do strikacky Ivomec (nebudete platit vic nez stovku) kape se pod kridlo a za 14 dni od davky se opakuje. Je to obyc. odcerveni nekteri chovatele ho davaji kazdy rok preventivne, pokud se seknete nic mu to neudela.
Plicni paraziti se u ptaku projevuji rychlym tezkym dychanim, obcas ptak jakoby "pšíká" nekolikrat rychle za sebou sedi uplacle na bidle a privira oci.

pokud leta po byte a sem tam se vam ztrati z dohledu je mozne ze narazil do okna nebo neceho a je "jen potlucena"

Hermankovy caj rozhodně
muzu vam poradit davat ji varena vajicka, srouhanou mrkev nebo jabka a naklicene proso nemocni ptaci potrebuji kaloricke bomby

ad se ptackovi dari

12.7.2017 11:42
eli22

XXX.XXX.181.33

Ferdicek napsal(a):

Kde je andulka v bytě? V kuchyni, obýváku...

Ferdicek

12.7.2017 13:33
Ferdicek

XXX.XXX.225.161

Andulka je v kuchyni.Dnes po týdnu příznaků, je nemocny i agapurnys z vedlejší místnosti! Z ničeho nic sedí v kleci na zemi bez energie vylest. :-\ Druhý agapurnys je zatím dobrý. Andulak s nim v kontaktu byl velice krátce. Snad jen třikrát na chvilku. Andulak malinko jí. Zajdeme k veterináři, ale zde nemáme na exotické ptactvo, tak se bojim aby si s nemi věděli rady. Děkuji ra rady, mrkvicku andulak nechtěl a to ji jinak jí. Snad sezenem auto.

Ferdicek

12.7.2017 14:50
Ferdicek

XXX.XXX.255.162

Teď jsem zjistila, že agapurnis má něco s nozickou, proto zustal v kleci, létat může. Zprvi se nozicka sama?

12.7.2017 14:53
eli22

XXX.XXX.181.33

Ferdicek napsal(a):
Teď jsem zjistila, že agapurnis má něco s nozickou, proto zustal v kleci, létat může. Zprvi se nozicka sama?

Ne, nespraví, má ji zlomenou a musí ho to bolet! Na čem vaříte? Na teflonových pánvích?

Ferdicek

12.7.2017 14:55
Ferdicek

XXX.XXX.255.162

Teď jsem zjistila, že agapurnis má něco s nozickou, proto zůstal v kleci, létat může. Zpraví se nožička sama?

Ferdicek

12.7.2017 14:57
Ferdicek

XXX.XXX.255.162

Dokáže nozicku spravit veterinář?

12.7.2017 15:01
eli22

XXX.XXX.181.33

Ferdicek napsal(a):
Dokáže nozicku spravit veterinář?

Určitě je lepší tam jít, něco mu s ní udělá a hlavně dostane kapičky proti bolesti.

lumpicek

12.7.2017 15:47
lumpicek

XXX.XXX.0.243

eli22 napsal(a):
Určitě je lepší tam jít, něco mu s ní udělá a hlavně dostane kapičky proti bolesti.

Dobrý den, můžete ty kapičky přiblížit, název a způsob podávání?

12.7.2017 16:02
eli22

XXX.XXX.181.33

lumpicek napsal(a):
Dobrý den, můžete ty kapičky přiblížit, název a způsob podávání?

Dobrý den, Váš dotaz mě trochu překvapil, že jako chovatel neznáte způsob podávání, ale budiž. Název si nepamatuju, ale je to nečirý hustější roztok (alespoň já měla pokaždé ten samý), na veterině ho naředí dle váhy ptáka a pak se podává kapka denně po dobu léčby většinou spolu s antibiotiky při zranění. Stačí takto?

praclovek

12.7.2017 17:13
praclovek

XXX.XXX.142.1

lumpicek

12.7.2017 20:33
lumpicek

XXX.XXX.0.243

eli22 napsal(a):
Dobrý den, Váš dotaz mě trochu překvapil, že jako chovatel neznáte způsob podávání, ale budiž. Název si nepamatuju, ale je to nečirý hustější roztok (alespoň já měla pokaždé ten samý), na veterině ho naředí dle váhy ptáka a pak se podává kapka denně po dobu léčby většinou spolu s antibiotiky při zranění. Stačí takto?

Dobrý den, děkuji za reakci.Ale název kapek, pokud možno zjistěte.Jinak agouše bych nikam nevozil, potřebuje klid, nechat v kleci, nožička je správným směrem, jen otočený prst, nevadí to ničemu.Při chytání se bude stresovat a s nožičkou se hne a bude ho to bolet, fixovat to nemá smysl, během desti dnů počne nožku používat, hojí se to rychle, horší jsou otevřené zlomeniny, tam někdy hrají vteřiny velkou roli, krvácí to a musí se šít.
Pokud možno nechat papouška v klícce, aby nožičku příliš nenamáhal, nechytat, nožka se opět hne a to není dobré, tím prodlužujete dobu léčby, přidat trošku vápníku do vody a čekat, rychle to srůstá, dobře to dopadne.

12.7.2017 20:52
eli22

XXX.XXX.181.33

lumpicek napsal(a):
Dobrý den, děkuji za reakci.Ale název kapek, pokud možno zjistěte.Jinak agouše bych nikam nevozil, potřebuje klid, nechat v kleci, nožička je správným směrem, jen otočený prst, nevadí to ničemu.Při chytání se bude stresovat a s nožičkou se hne a bude ho to bolet, fixovat to nemá smysl, během desti dnů počne nožku používat, hojí se to rychle, horší jsou otevřené zlomeniny, tam někdy hrají vteřiny velkou roli, krvácí to a musí se šít.
Pokud možno nechat papouška v klícce, aby nožičku příliš nenamáhal, nechytat, nožka se opět hne a to není dobré, tím prodlužujete dobu léčby, přidat trošku vápníku do vody a čekat, rychle to srůstá, dobře to dopadne.

Tak to se omlouvám, to asi nezjistím, nechce se mi volat na veterinu. A je to důležité? Ty kapky Vám na veterině dají, stejně je bez předpisu nedostanete. Měla jsem je jak pro astrilda při zlomené nožce, tak při nalomeném křídle bourka. Mám tu stříkačku, kde je napsáno tremal, ale tremal to nebyl, je to taky proti bolesti, ale to mi spíš zůstalo po operaci psa. Fakt nevím.

12.7.2017 21:06
eli22

XXX.XXX.181.33

lumpicek napsal(a):

Tak jsem to nakonec našla, ale musela jsem to chvilku luštit /paní doktorka trochu škrabe / a je to Meloxoral.

Ferdiček

20.7.2017 16:42
Ferdiček

XXX.XXX.206.249

Dobrý den,
s andulákem jsme tedy byli u veterináře, bohužel sám říkal, že má s papoušky málo zkušeností. Dal mu antibiotika, která včera dobral. Bohužel jeho stav se nezměnil Nelétá, jí a pije strašně málo a hluboce dýchá. Nevím, jak mu pomoci. Myslím, že má v sobě nějaké bakterie a nedokáže se s němi poprat. Ovoce nejí. Myslíte, že se v kleci mohou udržovat nějaké bakterie a je lepší klec a nádobu na vodu vydesinfikovat? Nevím zda navštvívit znovu veterináře, který není specializovaný na ptacvo. Asi by to chtělo rozbor ze stolice . Když ho veterinář držel v ruce a prohlížel, bylo to pro něj dost náročné a stresující, hodně sípal asi chudák nemohl dýchat, pak to těžce vydýchával. Děkuji moc za případné postřehy a rady!

20.7.2017 16:49
Matador

XXX.XXX.142.1

Ferdiček napsal(a):
Dobrý den,
s andulákem jsme tedy byli u veterináře, bohužel sám říkal, že má s papoušky málo zkušeností. Dal mu antibiotika, která včera dobral. Bohužel jeho stav se nezměnil Nelétá, jí a pije strašně málo a hluboce dýchá. Nevím, jak mu pomoci. Myslím, že má v sobě nějaké bakterie a nedokáže se s němi poprat. Ovoce nejí. Myslíte, že se v kleci mohou udržovat nějaké bakterie a je lepší klec a nádobu na vodu vydesinfikovat? Nevím zda navštvívit znovu veterináře, který není specializovaný na ptacvo. Asi by to chtělo rozbor ze stolice . Když ho veterinář držel v ruce a prohlížel, bylo to pro něj dost náročné a stresující, hodně sípal asi chudák nemohl dýchat, pak to těžce vydýchával. Děkuji moc za případné postřehy a rady!

Jestli se opravdu domnivate ze ma v sobe bakterie tak spolehlive da se rici na sto procent zabere S-76-mirne předávkovat.

Ferdiček

20.7.2017 17:27
Ferdiček

XXX.XXX.206.249

Co je to prosím S-76 a kde se dá popřípadě koupit?

Přidejte reakci

Přidat smajlík