Hodinu staré křepelky čínské(fotky +pomoc o radu)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.7.2017 17:40
Kubajz9011

XXX.XXX.110.251

Krásný den všem chovatelům ptactva.
Před hodinou se mi začaly líhnout křepelky čínské. Tento rok je to slepičky třetí, úspěšné "hnízdění a doufám že již poslední. Z dvanacti vajicek se vyklubalo sedm zdravých kuřat, ale tomu osmému jsem musel ze skořápky pomoct, jelikož se půl hodiny trápilo a nemohlo se dostat ven. Oproti ostatním je téměř o polovinu míň, opeřené "a leží na zemi.Slepička o něj nejeví zájem, tak ji ho vždy podstrčím pod ní, aby ho zahřívala. No moc velké naděje mu nedávám. Poradíte mi, jestli ho mám nechat osudu a jen přihlížet jak se podchlazuje a umírá nebo ho můžu nějak dostat do, formy "?Předem moc děkuji.

17.7.2017 17:51
eli22

XXX.XXX.181.79

Kubajz9011 napsal(a):
Krásný den všem chovatelům ptactva.
Před hodinou se mi začaly líhnout křepelky čínské. Tento rok je to slepičky třetí, úspěšné "hnízdění a doufám že již poslední. Z dvanacti vajicek se vyklubalo sedm zdravých kuřat, ale tomu osmému jsem musel ze skořápky pomoct, jelikož se půl hodiny trápilo a nemohlo se dostat ven. Oproti ostatním je téměř o polovinu míň, opeřené "a leží na zemi.Slepička o něj nejeví zájem, tak ji ho vždy podstrčím pod ní, aby ho zahřívala. No moc velké naděje mu nedávám. Poradíte mi, jestli ho mám nechat osudu a jen přihlížet jak se podchlazuje a umírá nebo ho můžu nějak dostat do, formy "?Předem moc děkuji.

Jedině ho zkusit dát do tepla třeba pod nějakou lampičku, nebo já mám k tomu účelu topný kabel i lampičku, a nechat ho tam pár hodin jakoby zesílit. Ale moc šancí nedávám. I když už se mi to párkrát podařilo.

17.7.2017 17:56
Kubajz9011

XXX.XXX.110.251

Nad tím jsem taky uvažoval. Ale před minutou si ho slepička podsunula pod sebe. Takže já už skoro dvě hodiny sedím u klece a pozoruji jak se k němu zachovají. Jen mi dělá starost kohoutek.Před chvíli do kuřátka dvakrát klovl. Tak se bojím, aby ho nezabil.Ještě hodinu vydržím a pokud slepicka i s kuřátky vstane a popojde a to slabé kuře tam nechá, vezmu ho domů pod lampičku. Každopádně děkuji za radu.

17.7.2017 18:27
eli22

XXX.XXX.181.79

Kubajz9011 napsal(a):
Nad tím jsem taky uvažoval. Ale před minutou si ho slepička podsunula pod sebe. Takže já už skoro dvě hodiny sedím u klece a pozoruji jak se k němu zachovají. Jen mi dělá starost kohoutek.Před chvíli do kuřátka dvakrát klovl. Tak se bojím, aby ho nezabil.Ještě hodinu vydržím a pokud slepicka i s kuřátky vstane a popojde a to slabé kuře tam nechá, vezmu ho domů pod lampičku. Každopádně děkuji za radu.

Ostatních si kohoutek nevšímá? Ty neklove? Myslím, že tohle by zabil. Nechce mít slabého potomka.

17.7.2017 18:41
Kubajz9011

XXX.XXX.111.26

Ostatní neklove. Ba naopak. Vodí je po kleci a nechá si je zalézt pod něho. Jen to slabé kloval.Teď už jsem ho dal do misky vystlané vatou a pod lampičku. Ale zdá se mi, že se nemá pořádně vyvinuté nožky. Nestojí na nich. Tak uvidím.

17.7.2017 18:51
eli22

XXX.XXX.181.79

Kubajz9011 napsal(a):
Ostatní neklove. Ba naopak. Vodí je po kleci a nechá si je zalézt pod něho. Jen to slabé kloval.Teď už jsem ho dal do misky vystlané vatou a pod lampičku. Ale zdá se mi, že se nemá pořádně vyvinuté nožky. Nestojí na nich. Tak uvidím.

Hm, tak to bude špatné, to nedá.

17.7.2017 18:55
Kubajz9011

XXX.XXX.110.251

Ale zkusil jsem to. Radsi si řeknu, že jsem pro něho něco udělal, než ho nechal osudu..je mi z toho na nic.Je to jen křepelka, kterých je mraky, ale žádné zvíře mi není lhostejné. Buď ještě dnes nebo zítra dám vědět, jak to dopadlo. Mohl bych Vas požádat o Facebook, pokud ho máte?Děkuji.

17.7.2017 19:18
eli22

XXX.XXX.181.79

To úplně chápu, já to mám zcela stejně! Poslala jsem interní zprávu.

17.7.2017 19:45
Kubajz9011

XXX.XXX.110.251

Také máte interní zprávu. Děkuji.

17.7.2017 20:28
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

A máme to tady, zachraňujeme slabé a neduživé, co by kohoutek sám zabil a nechal by jen zdravá mláďata. Dokrmujeme poslední slabá mláďata papoušků a pak se divíme, že nehnízdí nebo špatně. U třetího hnízda bych to vůbec neřešil a nechal to na přírodě. Já nechávám křepelky hnízdit jak mají chuť a potřebu. nekecám jim do toho.

17.7.2017 20:55
eli22

XXX.XXX.181.79

corvuscorax napsal(a):
A máme to tady, zachraňujeme slabé a neduživé, co by kohoutek sám zabil a nechal by jen zdravá mláďata. Dokrmujeme poslední slabá mláďata papoušků a pak se divíme, že nehnízdí nebo špatně. U třetího hnízda bych to vůbec neřešil a nechal to na přírodě. Já nechávám křepelky hnízdit jak mají chuť a potřebu. nekecám jim do toho.

U lidí je to úplně stejné, samozřejmě že ještě horší, proto brzy vymřeme.

17.7.2017 21:18
Kubajz9011

XXX.XXX.110.251

Díky za komentář. Kuře jsem vrátil zpět k ostatním. Protože nechtělo ani žrát. A ano, máte zčásti pravdu. Můj strýc je myslivec a když vidí v televizi nebo na internetu, že někdo zachránil třeba mladého koloucha nebo lišku, ať již zvířeti chybí končetina...tak začne nadávat. Proc se zachraňují zvířata i lidi, kteří nejsou dost silní a zdraví pro početí nové generace. Podle něho by takto nemocné zvířata a lodí měli střílet. Já mu jeho názor neberu. Ale podle mě, má každý právo na zivot. Ať už se jedná o zvíře nebo o člověka. Doufám, že jsem teď nevyvolal nějakou zbytečnou hádku.

17.7.2017 21:37
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

To není důvod k hádce, já vás chápu, člověku je to líto, když vidí malého "čmeláka" jak se mu nedaří stát na nožkách a snaží se mu pomoct. Ale mluvil o tom i nějaký doktor, že se dnes zachraňují i nedonošené děti, které mají při porodu pád deka a tím, že degenerujeme. Váš strejda myslivec má pravdu.

18.7.2017 06:56
eli22

XXX.XXX.181.79

Kubajz9011 napsal(a):
Díky za komentář. Kuře jsem vrátil zpět k ostatním. Protože nechtělo ani žrát. A ano, máte zčásti pravdu. Můj strýc je myslivec a když vidí v televizi nebo na internetu, že někdo zachránil třeba mladého koloucha nebo lišku, ať již zvířeti chybí končetina...tak začne nadávat. Proc se zachraňují zvířata i lidi, kteří nejsou dost silní a zdraví pro početí nové generace. Podle něho by takto nemocné zvířata a lodí měli střílet. Já mu jeho názor neberu. Ale podle mě, má každý právo na zivot. Ať už se jedná o zvíře nebo o člověka. Doufám, že jsem teď nevyvolal nějakou zbytečnou hádku.

Já to úplně chápu, taky si říkám, nechám to být, ale ve skutečnosti se alespoň pokusím...

Accuracy

18.7.2017 07:52
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Tak zrovna u těch kuřat, když si zapamatujete, které to bylo, a pak je dáte do mrazáku, co na tom? Nebudete je množit, nebude mít potomky a za trochu času a péče navíc budete mít báječnou večeři.

18.7.2017 09:42
Kubajz9011

XXX.XXX.111.26

Tak nakonec jsem včera večer vrátil kuře pod slepičku, oddelal kohoutka a kuře si vesele běhá s ostatníma po kleci. Takže snad už to bude dobrý.

18.7.2017 10:08
eli22

XXX.XXX.181.33

Kubajz9011 napsal(a):
Tak nakonec jsem včera večer vrátil kuře pod slepičku, oddelal kohoutka a kuře si vesele běhá s ostatníma po kleci. Takže snad už to bude dobrý.

Oddělal kohoutka!

lumpicek

18.7.2017 14:58
lumpicek

XXX.XXX.0.243

eli22 napsal(a):
Oddělal kohoutka!

Nojo, stačí brokovnice a kohoutek je oddělaný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík