Kdy předložit budku araraunám ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.7.2017 00:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den v jakém věku dáváte těmhle krasavcům budku ?

adca

21.7.2017 15:05
adca

XXX.XXX.251.62

Tihle krasavci by měli mít budku k dispozici celý rok.

nalim44

21.7.2017 16:38
nalim44

XXX.XXX.215.106

Otázka zněla jinak.

rudsk

21.7.2017 20:15
rudsk

XXX.XXX.214.125

Pohlavně dospivají ve věku tři a čtyř let.Na jaře dejte budku a čekejte, doživaji se 80let.

lumpicek

22.7.2017 12:45
lumpicek

XXX.XXX.0.243

rudsk napsal(a):
Pohlavně dospivají ve věku tři a čtyř let.Na jaře dejte budku a čekejte, doživaji se 80let.

A to píšete zkušenosti vlastní, nebo jste to někde slyšel, nebo četl?

rudsk

22.7.2017 15:18
rudsk

XXX.XXX.214.125

Kamarád z vysočiny čekal marně.Ty 3 až 4 roky, je běžné u ARA.

lumpicek

22.7.2017 17:03
lumpicek

XXX.XXX.0.243

rudsk napsal(a):
Kamarád z vysočiny čekal marně.Ty 3 až 4 roky, je běžné u ARA.

Nebudu o tom polemizovat, ale velkých arů mám několik párů mnohem starších než uvádíte a většina zatím nic.Znám také výjimky, ararauny necelé tři roky odchov, také u arakang tříletých.Jenže to jsou opravdu výjimky, většina velkých arů sedm let a výše, hlavně samci, samice snesou i dvouleté.Velcí arové jsou běh na dlouhou dobu, hlavně vydržet, pozorovat jejich chování, přizpůsobit jim podmínky v chovatelském zařízení, jenže je to velice složité, každý pár preferuje něco jiného.Kdo nezkusí nevěří.

22.7.2017 18:11
KaVe

XXX.XXX.45.15

lumpicek napsal(a):
Nebudu o tom polemizovat, ale velkých arů mám několik párů mnohem starších než uvádíte a většina zatím nic.Znám také výjimky, ararauny necelé tři roky odchov, také u arakang tříletých.Jenže to jsou opravdu výjimky, většina velkých arů sedm let a výše, hlavně samci, samice snesou i dvouleté.Velcí arové jsou běh na dlouhou dobu, hlavně vydržet, pozorovat jejich chování, přizpůsobit jim podmínky v chovatelském zařízení, jenže je to velice složité, každý pár preferuje něco jiného.Kdo nezkusí nevěří.

Zdravím, to co píšete můžu podepsat - moje zkušenost je stejná, samice jsou daleko dříve vyspělé a samci se chovají jako puberťáci i v sedmi letech(ararauny).U zelenokřídlých je situace podobná - právě včera mně dojal samec, který po výměně bidel ve venkovní voliéře nevylezl vůbec ven a samice ho musela dnes doslova vyštvat z baráku (nikdy před tím se to nestalo). Budku můžete skutečně dát v podstatě kdykoliv, ale ptáci se rozhodnou sami a budete se divit co všechno rozhoduje o úspěšném hnízdění. Můžu říct, že nekrmím stejně ani jednu páru velkých arů - těžké individuality

Přidejte reakci

Přidat smajlík