Smrkové větve - smůla

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

22.7.2017 09:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Zdravím,
chtěli jsme obměnit větve v klecích a napadlo nás vzít z lesa zmiňované větve jehličnanů, už po cestě do lesa jsem přemýšlela co se smolou. našli jsme pokácený smrk a z něj si ořezali pár větví, ty jsem teď tryskou a kartáčem odrhla, ovšem mám ruce jak od lepidla, tohle papouškovi přece do klece dát nemůžu, zbláznil by se jak by celý lepil! jak to prosím vás děláte že dáváte větve z jehličnanů a nelepí? díky.

22.7.2017 09:23
bartrand

XXX.XXX.54.252

Zbytecne resite kazdou ptakovinu. V prirode to taky neresi, na hranicich haiti a dominikanske republiky sem videl stepni smrk kompletne zniceny hejnem amazonanu haitskych.. Kdyz sem mel limcaks tak cerstvou vetev ze smrku o prumeru 16cm znicili behem dvou dnu, a nikdy si na nic nestezovali...

22.7.2017 14:44
Matador

XXX.XXX.142.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravím,
chtěli jsme obměnit větve v klecích a napadlo nás vzít z lesa zmiňované větve jehličnanů, už po cestě do lesa jsem přemýšlela co se smolou. našli jsme pokácený smrk a z něj si ořezali pár větví, ty jsem teď tryskou a kartáčem odrhla, ovšem mám ruce jak od lepidla, tohle papouškovi přece do klece dát nemůžu, zbláznil by se jak by celý lepil! jak to prosím vás děláte že dáváte větve z jehličnanů a nelepí? díky.

Resite voloviny, ja uz leta davam jak smrkove tak i borove a problém zadny nevidim. Jste trochu divna?

22.7.2017 16:09
lupus4

XXX.XXX.52.11

Matador napsal(a):
Resite voloviny, ja uz leta davam jak smrkove tak i borove a problém zadny nevidim. Jste trochu divna?

Jó, Julča to NEMÁ jednoduchý

jak dopadla registrace ?

Neregistrovaný uživatel

22.7.2017 16:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Registrace úplně v pohodě, kroužek má plný takže jsme poslali vše co bylo potřeba a za dva týdny byli papíry doma
na mazlíkách řešili právě když by se papouškům slepilo peří jestli by z toho nebyli nervní, tak mě napadlo zeptat se ostřílených chovatelů.
Divná nejsem, jen nechci udělat chybu. Tak jsem si řekla, zeptám se, lepší se zeptat než pak řešit olepeného papoucha, no tak nevím, v čem jsem tu chybu teď udělala, že jsem se šla zeptat zkušených ale protivných pantátů nebo ořezat radši jabloň a na smrk nesahat.

22.7.2017 17:10
bartrand

XXX.XXX.54.252

Zapnout mozek, otevrit knizku.. PREMYSLET U TOHO CHOVATELSTVI TROCHU..

22.7.2017 17:52
čikomil

XXX.XXX.88.30

Dávám větve ze smrku, jedle, borovice a v pohodě.Papoušci zalepení nikdy nebyli.

Neregistrovaný uživatel

22.7.2017 17:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Bartrand, pokud nemáte nervy na komunikaci, proč teda komentujete? příště napíšu soukromou zprávu Moudivláčkovi, jediný chovatel, který dokáže normálně v klidu odpovědět mladým začínajícím aniž by z nich dělal trotly a bezmozky. Vy jste se jistě na nic nikdy nezeptal... Přitom moje otázka byla normální, každý víme že pryskyřice lepí, z prstů jde dolů leda ředidlem, tak mě zajímalo co na to papoušci, radši se neptat, opravdu. Škoda že fauna se začíná stávat semeništěm nerváků, prudilů a lidí co umí akorát dávat najevo, jak je dotazovaný hloupý a neschopný... a abyste věděl, než jsem napsala dotaz sem, hledala jsem na internetu celkem dost dlouho, všude jsem našla jen že větve jehličnanů ano, kromě thůjí a tisu ale nikde jsem nenašla nic o pryskyřici a možném problému s polepeným ptákem. tak proto jsem dotaz položila.

22.7.2017 18:18
janos

XXX.XXX.98.202

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Bartrand, pokud nemáte nervy na komunikaci, proč teda komentujete? příště napíšu soukromou zprávu Moudivláčkovi, jediný chovatel, který dokáže normálně v klidu odpovědět mladým začínajícím aniž by z nich dělal trotly a bezmozky. Vy jste se jistě na nic nikdy nezeptal... Přitom moje otázka byla normální, každý víme že pryskyřice lepí, z prstů jde dolů leda ředidlem, tak mě zajímalo co na to papoušci, radši se neptat, opravdu. Škoda že fauna se začíná stávat semeništěm nerváků, prudilů a lidí co umí akorát dávat najevo, jak je dotazovaný hloupý a neschopný... a abyste věděl, než jsem napsala dotaz sem, hledala jsem na internetu celkem dost dlouho, všude jsem našla jen že větve jehličnanů ano, kromě thůjí a tisu ale nikde jsem nenašla nic o pryskyřici a možném problému s polepeným ptákem. tak proto jsem dotaz položila.

Ja chovám vtáctvo vyše 50-rokov.pre alex.činské beže na jar dávám čerstvé srmrek aj borovic bez problém a čo sa tíká tuje roky podávám semená ešťe zelené okamžik je ponom.konáre tuji som viac dával hylom meksickym ako ukrit za 2-dni bolo ponom a uchyn nebolo ani raz.

22.7.2017 18:19
bartrand

XXX.XXX.54.252

Jakou polozite otazku, takovou dostanete odpoved. Faunu zacina navstevovat akorat kupa lenochu, kteri nejsou schopni otevrit, reknu to znovu, KNIZKU o obecnem chovu papousku, tak se nedivte jak se tu pak odpovida. Na dotaz o smole ste nikde nenarazila protoze takovou cicovinu krome znudenyho mazlickare nikdo jinej resit nebude. Ja mam nervu dost, jenom vy tady (a treba i tajy na psech, kde vas jisti uz nemuzou ani videt) resite kazdou kravinu. Kdybyste polovinu casu co stravite vyptavanim na faune venovala studiu svych sverencu treba i jinde, nez na internetu, to by meli hned vsichni jednodussi. Chybi mi stara fauna, kde otazky byly rozumne a opodstatnene, a reagovaly kapacity jako pan Smrcek a dalsi..

22.7.2017 18:21
eli22

XXX.XXX.181.33

Matador napsal(a):

No nevím, dotaz zněl, zda dávat do klece větve s vytékající pryskyřicí. Samozřejmě větve dávat, ale ne na všech (byť smrkových) ta pryskyřice je. Záleží na situaci, roční době apod.
Takže já osobně bych jim větve se smolou nedala, protože jsem někde četla, že pokud se jim dostane do peří, nezbaví se jí do přepeření.

Neregistrovaný uživatel

22.7.2017 18:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Čikomil, janos a eli22
Děkuji za odpověď. pro příště už se tady veřejně na nic nezeptám. Jelikož za mě neexistuje hloupá otázka ale maximálně hloupá odpověď tak tady se člověk od některých "bohů" dočká obojího.
Chovu zdar. nebo klidně lovu, to už nechám na vás.

23.7.2017 10:24
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Ne nervózy a psychopaty nemáte reagovat, mají dost svých problémů tak chtějí otrávit i ostatní. V přírodě by muselo být polepených ptáků plné jehličnany. Stačí se trochu koukat v přírodě a vidíte, že se ptáci chovají jinak než lidi, Sedají si na nohy tak proč by měli mít polepené peří. Copak nějaký papoušek si lehá na bidlo? Podobně je to s ostny. Dávám papouškům větve z akátu v době květu a nikdy se nepíchli o trn jako já. Podobně je to i s větvičkami pepřovníku, také má trny a ptákům to nevadí. Pak si ušetříte otázky a blbé odpovědi na ně.

23.7.2017 10:29
atobajus

XXX.XXX.195.189

Já taky dávám větve jehličnanů a nikdy s tím nebyl problém. Ale je pravda, že od jisté doby si hlídám aby ne větvích pryskyřice nebyla. Pyrura si peří opravdu pryskyřicí peří ulepila a pak to vyřešila tak, že si ho vyškubala.

Neregistrovaný uživatel

23.7.2017 11:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

No já jsem hlavně měla napsat že naše má jednu nohu pokroucenou takže primárně sedí na bidlech viz foto. rozhodně nemá dlouhé nohy jako sýkorka, aby se břichem nedotkla větve

Přidejte reakci

Přidat smajlík