Dobrý den, mám 2pary duhových andulek.Vubec nechcou hnízdit, mají vše, vyměnila jsem i budky za jiné, prostě se vůbec o budky nezajímají.Prikoupila jsem k nim ještě jednoho samečka, ale nic se nezměnilo..Je možné že vůbec nazannizdi.?Budu ráda za vaše zkušenosti, jestly se vám to taky stalo.Jeste mám i jiné andulky v jiné voliéře a mají teď mladé bez problémů.
fanynka
napsal(a):
Dobrý den, mám 2pary duhových andulek.Vubec nechcou hnízdit, mají vše, vyměnila jsem i budky za jiné, prostě se vůbec o budky nezajímají.Prikoupila jsem k nim ještě jednoho samečka, ale nic se nezměnilo..Je možné že vůbec nazannizdi.?Budu ráda za vaše zkušenosti, jestly se vám to taky stalo.Jeste mám i jiné andulky v jiné voliéře a mají teď mladé bez problémů.
Mě se tohle jednou stalo taky, prostě ne a ne. Když už jsem nevěděl co, ze zoufalství jsem zvednul budky o cca 30 cm, během hodiny začaly všechny páry. Takže i takováto drobnost má někdy vliv.
fanynka
napsal(a):
Šimáček 123 by bylo dobré, kdyby nepsal.To jsou opravdu kolikrát odpovedi.a rady nad zlato.Jste vůbec chovatel ?
Nejsem chovatel jsem pry mnozitel, co je ale podstatne i husa se musí klasu dočkat. Ze tvoje andule mlady nemaji za to nikdo nemůže a jiste ani svet se nepo...Kdoví jak na tom jsi ty ale jancit zde co mam delat je spise ubohost sama o sobe.Co si myslis ze by ti chovatele andulek tak asi napsali, radeji nic protože to jse neda ani komentovat.Kdybych mel na tebe kontak tak ti to reknu otevrene, sem to psati nemuzu jelikož je tu sami mazlickar a ochrance prav.
fanynka
napsal(a):
Máte opravdu dvě páry ?
Dobrý den,
i mě se stalo, že andulky nechtěly hnízdit. Na odchov jsem čekala 3 roky. Nemohla jsem dát ty správné jedince dohromady. Měla jsem i andulku, co si za celý život (10 let) nevybrala žádného partnera. Dělala jsem též všechno možné, od koupení krmiva s vitamíny, po vaječnou míchanici se spoustou komponentů podle chovatele, vlhčení budky atd. Nakonec mi ptáci zahnízdili, ale co bylo tenkrát zásadí, to si již nepamatuji. Sundat budky na týden, je dle mého názoru příliš krátká doba. Já takto budky sundávala minimálně na měsíc. To aby i krmivo bylo odpovídající a před nandáním budek jsem dávala vaječnou míchanici minimálně 2 týdny. Prostě a jednoduše, nezbývá Vám, než vyzkoušet sebemenší věc či změnu v prostředí v klece. Zamyslete se, co je ve voliéře a co v kleci andulky nemají a mohlo by jim chybět. Srovnejte jejich situaci. Hodně štěstí.
Vaječná míchanice je moc nevybudí k hnízdění. Raději ji vynechte, moc ztuční a pak se jim nechce hnízdit. Dejte jim naklíčené proso a víc zeleného krmiva, také je možné že pro ně máte moc velké budky nebo velké vstupní otvory, pro některé ptáky to znamená moc. mají raději menší s otvorem velkým jen aby prolezly. Určitě se dočkáte, jen to nechtějte mít na povel, příroda si nedá poroučet. Tady se to pořád řeší komu už sedí a komu nesedí. Já dávám budky na apríla a králováci mi vyletěli až o prázdninách a také jsem nikam nepsal,.