Zacinam s kanarikmi :) viete poradit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Majloooooo

25.7.2017 20:50
Majloooooo

XXX.XXX.21.220

Som zacinajuci chovatel kanarikov, volier 2x1x0,8m na juznej strane, dve strany pletivo druhe dve plech, z hora boku 20cm zakryt kvoli dazdu, balkon je kryty a umiestnil som ich do rohu. Slniecka maju az podvecer na 3-4hod ku veceru. Kupil som 2 pary, maju aj hniezda s vystelkou, misku s vodou ala kupalisko a krmim ich podla rad z webu. Myslite ze su podmienky na mlade v poriadku? Rozmyslal som ze by som dokupil este 2 samice nech je trochu viac na vyber pre samcekov :) BTW lietaju a skacu jak sialene, stale jedia a obcas aj pospevuju. Su mlade cca 2-3 mesiace. Inak kolko stupnov zvladnu cez letnu/jessenu noc? Dakujem za vase rady a pripomienky ;).

25.7.2017 21:51
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Majloooooo napsal(a):
Som zacinajuci chovatel kanarikov, volier 2x1x0,8m na juznej strane, dve strany pletivo druhe dve plech, z hora boku 20cm zakryt kvoli dazdu, balkon je kryty a umiestnil som ich do rohu. Slniecka maju az podvecer na 3-4hod ku veceru. Kupil som 2 pary, maju aj hniezda s vystelkou, misku s vodou ala kupalisko a krmim ich podla rad z webu. Myslite ze su podmienky na mlade v poriadku? Rozmyslal som ze by som dokupil este 2 samice nech je trochu viac na vyber pre samcekov :) BTW lietaju a skacu jak sialene, stale jedia a obcas aj pospevuju. Su mlade cca 2-3 mesiace. Inak kolko stupnov zvladnu cez letnu/jessenu noc? Dakujem za vase rady a pripomienky ;).

Nevím, proč dokupovat další samice. Chovat po párech, společně se samci hašteří, výsledky slabší. Kdysi jsme měli 1 samce na tři, čtyři samice, každá ve vlastní kleci, každé ráno dali odpářit k jedné samici, a ty samy odchovaly mladé. Podle těch starých zkušeností to byl ten nejproduktivnější chov. Dnes už s kanárkáři nemám kontakt, vlastně v blízkosti nejsou.
Kanáry už nechovám, jen samice a křížím s různými pěnkavovitými jen pro potěšení odchovu zpívajících samců.
Uvádění jedinci mají do března na chov čas a snesou mráz i v zimě.Třeba pět pod nulou. V dlouhodobém mrazu ve dne v noci jsem je neměl. Zkušenosti má každý jiné, píšu jen vlastní názor.

26.7.2017 09:41
GaNe

XXX.XXX.17.228

Doporučujem obehnúť chovateľov, pozrieť si ich chovné zariadenia a prípadne vypočuť skúsenosti. Na základe tohoto si potom vybrať vlastnú cestu. Kontakty získate na stránke KChFPK a K.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.7.2017 18:52

Na kúpu kanárov máte čas v septembri, to už predávajú kanárov aj chovatelia ktorí sa pripravujú na výstavy a neakých kanárov majú navyše.Na burzách napr.v Nitre, Pŕerové, Kroméŕíži sa dájú kúpiť kvalitní kanáry.Neviem ako si predstavvujete začiatok svojho chovu, ale treba mať jasno, aký druh a farebný ráz chcete chovať.Myslím si, že keď sa obrátite aj.

26.7.2017 18:58

Na klubistov fareb. a postavových kanárov, každý vám rád poradí.Pán Jakabovič to dobre opísal v článku"barevní kanáŕi."J.O.z NDca.

Majloooooo

26.7.2017 19:07
Majloooooo

XXX.XXX.234.161

Super dakujem pekne :).

27.7.2017 16:14

Ak ste z okolia TN, zavolajte mi, kontakt na mňa najdete na klub stránke.Som z Novej Dubnice.

Přidejte reakci

Přidat smajlík