molousek
napsal(a):
Dnes jsem navštívil výstavu v Hrotovicích. Tak krasnou výstavu málo kde uvidíte.Tolik druhů ptactva, tak krásné klece (označené druhy ptactva)a hlavně čisto.
Chovu zdar.
Letos jsem tam nebyl, ale naprostý souhlas.
Jen doplním vlastní dojem. Není to nějaká velká výstava, ale v každé voliérce jiný pár papoušků téměř všech chovaných druhů, včetně těch vzácnějších a méně vystavovaných. Prodejní koutek v horním podlaží je skromnou nabídkou ptáků spíš pro laické zájemce.
Ta ukázka druhů v přízemí je pro chovatele zážitek.
R

XXX.XXX.45.2
Parádní výstava, veliká rozmanitost druhů, kdykoliv jsme chtěli vidět něco navíc mimo katalog, tak se nám někdo věnoval, akorát je mi domácích líto, že je limitují prostorové podmínky.Děkuji za hezké nedělní dopoledne.
Moudivláček
napsal(a):
Letos jsem tam nebyl, ale naprostý souhlas.
Jen doplním vlastní dojem. Není to nějaká velká výstava, ale v každé voliérce jiný pár papoušků téměř všech chovaných druhů, včetně těch vzácnějších a méně vystavovaných. Prodejní koutek v horním podlaží je skromnou nabídkou ptáků spíš pro laické zájemce.
Ta ukázka druhů v přízemí je pro chovatele zážitek.
Tak jsem se tam přece dnes rozjel podívat.75 km není tak daleko.
Vše tradičně stejné, jak jsem výše uvedl. Papoušci v přízení ve stejném složení druhů jako každoročně. Skoro to vypadá, že každý pár sedí ve stejné voliéře jako dřív. Neuvádím to jako mínus, spíš plus. Ptáci byli klidní. Před dvěma lety amazonci černotemenní křičeli, že si lidi zacpávali uši a letos, kdyř jsem tam byl, ani nepípli. Chovám je též, tak vím, o čem mluvím.
V patře drobní exoti v poněkud chudší sestavě než v dřívějších letech, ale vkusné vzorně čisté zařízení.
Překvapilo mě hodně lidí. Vždy jsem tam býval v sobotu, v neděli dnes poprvé. Ale prý je to každoročně podobný počet.
Ta výstava je takový atlas živých papoušků. Jak bylo uvedeno výše, už je tam málo prostoru potvrdili i poředatelé. Chtělo by to větší odstup, papoušci by víc vynikli.
Vstupné 30 Kč.