Michal Balabán

XXX.XXX.93.5
Dobrý den, rád bych se zeptal, zda má někdo zkušenost s papoušky pyrura, jak se snesou či nesnesou s ostatními druhy?Mám volieru 5x2x2 venkovni a 2,5x2x2 vnitřní, v ní nekolik párů andulek a jeden pár neofém, je rozumné k nim pyrury přidat, nebo si mám radši nechat zajít chuť?Za reakce a rady děkuji.
mazlik02

XXX.XXX.32.28
Zalezi na kazdem jedinci. U nekoho to jde a u nekoo ne. Za sebe muzu rict, ze radeji kazdy druh zvlast.
Michal Balabán
napsal(a):
Dobrý den, rád bych se zeptal, zda má někdo zkušenost s papoušky pyrura, jak se snesou či nesnesou s ostatními druhy?Mám volieru 5x2x2 venkovni a 2,5x2x2 vnitřní, v ní nekolik párů andulek a jeden pár neofém, je rozumné k nim pyrury přidat, nebo si mám radši nechat zajít chuť?Za reakce a rady děkuji.
Zdravím, pyrury bych k neofémám nedávala. Určitě ne, kdyby měli hnízdit.
eli22
napsal(a):
Zdravím, pyrury bych k neofémám nedávala. Určitě ne, kdyby měli hnízdit.
Pyrury jsou poměrně snášenlivé druhy papoušků, v tak velké volieře pokud bude i členitá a bude mít dostatek budek není problém společný chov neofem ani jiných mírumilovných druhů, já je v daleko menších volierach choval s neofemami, andulkami, korelami, různou drobotí, ač jsem měl několik různých druhů v několika párech kromě drobných neškodných šarvátek jsem problém nikdy nepozoroval, tak že se určitě tohoto experimentu nebojte a když budete ze začátku obezřetný, myslím že se žádný malér nestane, neofemy jsou navíc lepší letci než pyrury.
Luboš Jedlinský
napsal(a):
Pyrury jsou poměrně snášenlivé druhy papoušků, v tak velké volieře pokud bude i členitá a bude mít dostatek budek není problém společný chov neofem ani jiných mírumilovných druhů, já je v daleko menších volierach choval s neofemami, andulkami, korelami, různou drobotí, ač jsem měl několik různých druhů v několika párech kromě drobných neškodných šarvátek jsem problém nikdy nepozoroval, tak že se určitě tohoto experimentu nebojte a když budete ze začátku obezřetný, myslím že se žádný malér nestane, neofemy jsou navíc lepší letci než pyrury.
Pardon, nevšimla jsme si velikosti voliéry, velká je dost. Soudím podle našich, jsou krotké, ale v době hnízdění se mění v "divou zvěř", absolutně se změní k nepoznání, nikdo se k nim nesmí přiblížit. Jakmile se vylíhnou mláďat, jsou zase v pohodě.
30jezedák
napsal(a):
Moc záleží na páru mám čtyři páry a u jednich nemůžu mít vůbec nic všemu ukoušou drápky i přes pletivo a že to není konflikní papoušek to jedině ty ochočené.
Docela mě překvapuje kolik lidí tu píše, že pyrury jsou nekonfliktní... Ani ty ochočené nejsou vůbec zlatíčka když to na ně příjde, já bych ke svým pyrurám dát nic nemohla jsou protivné na ostatní i přes pletivo myslím, že žádný pták by to v pořádku nepřežil - mám rudohlavé, ségra měla hnědouchého mazla a bylo to totéž v bledě modrém...
Dobry den tez bych chtela zacit chov pyrur.Mam doma Australii (horakynadherne andulky a korely)ve velke voliere na zimu maji velkou volieru v doma v nevytapenem prostoru.Zitra si jedu pro samicku pyrury a zajimalo by me jestli ji muzu zatim dat k te moji Australii nez ji sezenu samce.Nechci aby byla ve voliere sama a zacla si trebs skubat peri.Jedna se o mladou letosni samicku.Diky za odpovedi a pekny vikend
maxa
napsal(a):
Kamarád má pyrury zelenolící společně, neofemy, zebry.rýžovníci a páru andul a v pohodě.Pyrura neni konfliktní papoušek.
S tím nemohu souhlasit, nedá se to zobecňovat. Našich pyrur se bojí mníšci i psy. Nedokážu si představit, co by udělali s chudákama neofémama. No a při hnízdění jdou i po mně. Mohlo by to fungovat jedině v případě, kdy je dost velká voliéra a dají se tam všechna mláďata a druhy najednou. Stejně bych to ale já osobně nedělala.
Pyrrrruuuuurrraaaaa

XXX.XXX.241.178
To náš pyrrurák dává psovi dobře pokouřit. Schválně se natáčí ocasním peřím a když se pes přiblíží, tak jde tvrdě po čumáku. Je ochočený a ručně odkrmený, ale lidské ruky taky moc rád nemá a občas dost klove, ale jen do rukou.
Jsem přemýšlel, že bych k němu do klece (0,8 x 1 x 1,2m) dal jednoho Kakarikiho, ale mám obavy a po přečtení diskuze do toho asi radši nepůjdu.