Kris44
napsal(a):
Dobrý den (večer),
chci se zeptat, zda jsou větve ořechu pro papoušky opravdu jedovaté, nebo jen nevhodné? Děkuji za reakce.
Nejde ani tak o strukturu jak o to, ze je to nahorkle drevo tak jako treba tresen.nejlepsi je pro me vrba.neni to jen o tom, jestli je vhodne treba na bidla, ale take zda jim budou chutnat.plni preci i jiny ucel, nez pro sezeni.okus je druha stranka veci.ochutnejte a uvidite.pak je na miste nasladlejsi drevo jako je treba napr jablon.ja davam pouze vrbu.radi stahujou kuru, zabavi se, vrba ma dostatek mizy, coz papouskum vyhovuje.navic i prirodni povrch ve forme nazelenalych porostu na dreve ma vyznam formou mineralii antioxidantu apod.
pionussenilis
napsal(a):
Nejde ani tak o strukturu jak o to, ze je to nahorkle drevo tak jako treba tresen.nejlepsi je pro me vrba.neni to jen o tom, jestli je vhodne treba na bidla, ale take zda jim budou chutnat.plni preci i jiny ucel, nez pro sezeni.okus je druha stranka veci.ochutnejte a uvidite.pak je na miste nasladlejsi drevo jako je treba napr jablon.ja davam pouze vrbu.radi stahujou kuru, zabavi se, vrba ma dostatek mizy, coz papouskum vyhovuje.navic i prirodni povrch ve forme nazelenalych porostu na dreve ma vyznam formou mineralii antioxidantu apod.
Navic vrba obsahuje jako jedna z mala chynin.ten je dulezity v boji proti parazitum...jinak kolega to napsal dobre.orechove vetve se max daji pouzivat k odpuzeni nejakych parazitu, nebot vysilaji odpudive signaly.
corvuscorax
napsal(a):
Ptáci mají jiné chutě než my, já např nesnáším pálivou papriku a papoušci je milují, berou mi i pepř.Různé bobule, které jsou hořké jim tako chutnají.
Súhlas, senegalec mi bidlo z orechových konárov s hladkou kôrou rozcupoval na štiepku, ale hrubej, staršej kôry sa ani nedotkol. Bidla z vŕby mu nedávam vôbec, nemá to cenu, vydrží mu maximálne dva dni, radšej iba samotné vetvičky.